Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    IP: *.adsl.inetia.pl 10.08.07, 20:10
    400 zł za 2 tyg pracy. 11h dziennie na nogach, obroty dzienne wysokości 10 tys
    zł. Duże zyski, a tu taki zonk. 400 zł za spędzanie całych tygodni w pracy.
    Premii nie widać za osiągnięcia.
    Obserwuj wątek
      • jednorazowy3 Re: Wypłata 10.08.07, 20:12
        jakie zyski jesli wolno wiedziec?

ile zarobil wlasciciel?
        • Gość: Jarek Re: Wypłata IP: *.adsl.inetia.pl 10.08.07, 21:30
          Za moje wyniki na "sklepie" zarobili na czysto ponad 100 tys zł. Czuję się jakby
          ktoś mi w twarz napluł.
          • Gość: xx Re: Wypłata IP: 213.25.195.* 10.08.07, 21:43
            Załóż własny sklep!
            • lilithh Re: Wypłata 11.08.07, 12:18
              Właśnie.

Co cię powstrzymuje przed założeniem własnego sklepu i zarabianiem tych 100 tys.
              zł. "na czysto" dla siebie????????????
              • snajper55 Re: Wypłata 11.08.07, 12:44
                lilithh napisała:

> Co cię powstrzymuje przed założeniem własnego sklepu i zarabianiem tych 100 tys
                > .
                > zł. "na czysto" dla siebie????????????

On ma pewnie skromne potrzeby i tyle kasy nie potrzebuje. Może się nawet brzydzi
                taką kasą ?

S.
      • snajper55 Re: Wypłata 10.08.07, 23:05
        Gość portalu: Jarek napisał(a):

> 400 zł za 2 tyg pracy. 11h dziennie na nogach, obroty dzienne
        > wysokości 10 tys zł. Duże zyski, a tu taki zonk. 400 zł za
        > spędzanie całych tygodni w pracy.

A co, nie wiedziałeś na jakie wynagrodzenie się zgodziłeś ???

S.
        • Gość: Jarek Re: Wypłata IP: *.adsl.inetia.pl 11.08.07, 21:16
          Chodzi o to, że nie dostałem premii wysokości 600 zł. Dziś się o nią upomniałem
          i zostałem skwitowany: Nie pasuje Ci??!! Mamy 10 na Twoje miejsce.
          • agulha Re: Wypłata 11.08.07, 22:19
            Nieładnie Ci powiedzieli, ale coś tu nie jest dokładnie powiedziane. Jeżeli na
            Twoje miejsce jest dziesięciu innych, i szef jest gotowy przyjąć każdego z nich,
            to znaczy, że szef uważa, że każdy z nich przynosiłby mu ten dochód 100 tys. zł
            na czysto na każde 2 tygodnie. Jeżeli tak, to po prostu ten biznes to samograj i
            Twój wkład nie ma tu większego znaczenia, bo interes kręci się sam. Jeżeli
            natomiast jesteś przekonany, że to tylko dzięki Twojemu wysiłkowi ten zysk jest
            tak duży, to podyskutuj z szefem, czy naprawdę dla nędznych 600 zł chce pozbyć
            się pracownika, który mu takie zyski przynosi.
            Co do meritum sprawy - nigdy nie pracowałam w systemie premii, kiedyś pracowałam
            w budżetówce, obecnie w dużej korporacji, gdzie premii nie ma, za to jest dobra
            płaca. Wiem, że premia czasami jest rzeczą oczywistą (dają każdemu, kto nie
            podpadnie bardzo), a czasami wyjątkową nagrodą. Nie wiem, jak Ty się umawiałeś.
            Poza tym uważam, że pensja 800 zł na miesiąc jest pensją głodową, za którą nikt
            nie powinien pracować (jeżeli mówimy o pracy na pełny etat, a Ty mówisz o pracy
            na pełny etat plus nadgodziny). Za 11 godzin dziennie przez 2 tygodnie to i z
            premią - 1000 zł - to by były śmieszne pieniądze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka