Gość: Jarek IP: *.adsl.inetia.pl 10.08.07, 20:10 400 zł za 2 tyg pracy. 11h dziennie na nogach, obroty dzienne wysokości 10 tys zł. Duże zyski, a tu taki zonk. 400 zł za spędzanie całych tygodni w pracy. Premii nie widać za osiągnięcia. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jednorazowy3 Re: Wypłata 10.08.07, 20:12 jakie zyski jesli wolno wiedziec? ile zarobil wlasciciel? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: Wypłata IP: *.adsl.inetia.pl 10.08.07, 21:30 Za moje wyniki na "sklepie" zarobili na czysto ponad 100 tys zł. Czuję się jakby ktoś mi w twarz napluł. Odpowiedz Link Zgłoś
lilithh Re: Wypłata 11.08.07, 12:18 Właśnie. Co cię powstrzymuje przed założeniem własnego sklepu i zarabianiem tych 100 tys. zł. "na czysto" dla siebie???????????? Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Wypłata 11.08.07, 12:44 lilithh napisała: > Co cię powstrzymuje przed założeniem własnego sklepu i zarabianiem tych 100 tys > . > zł. "na czysto" dla siebie???????????? On ma pewnie skromne potrzeby i tyle kasy nie potrzebuje. Może się nawet brzydzi taką kasą ? S. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Wypłata 10.08.07, 23:05 Gość portalu: Jarek napisał(a): > 400 zł za 2 tyg pracy. 11h dziennie na nogach, obroty dzienne > wysokości 10 tys zł. Duże zyski, a tu taki zonk. 400 zł za > spędzanie całych tygodni w pracy. A co, nie wiedziałeś na jakie wynagrodzenie się zgodziłeś ??? S. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: Wypłata IP: *.adsl.inetia.pl 11.08.07, 21:16 Chodzi o to, że nie dostałem premii wysokości 600 zł. Dziś się o nią upomniałem i zostałem skwitowany: Nie pasuje Ci??!! Mamy 10 na Twoje miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
agulha Re: Wypłata 11.08.07, 22:19 Nieładnie Ci powiedzieli, ale coś tu nie jest dokładnie powiedziane. Jeżeli na Twoje miejsce jest dziesięciu innych, i szef jest gotowy przyjąć każdego z nich, to znaczy, że szef uważa, że każdy z nich przynosiłby mu ten dochód 100 tys. zł na czysto na każde 2 tygodnie. Jeżeli tak, to po prostu ten biznes to samograj i Twój wkład nie ma tu większego znaczenia, bo interes kręci się sam. Jeżeli natomiast jesteś przekonany, że to tylko dzięki Twojemu wysiłkowi ten zysk jest tak duży, to podyskutuj z szefem, czy naprawdę dla nędznych 600 zł chce pozbyć się pracownika, który mu takie zyski przynosi. Co do meritum sprawy - nigdy nie pracowałam w systemie premii, kiedyś pracowałam w budżetówce, obecnie w dużej korporacji, gdzie premii nie ma, za to jest dobra płaca. Wiem, że premia czasami jest rzeczą oczywistą (dają każdemu, kto nie podpadnie bardzo), a czasami wyjątkową nagrodą. Nie wiem, jak Ty się umawiałeś. Poza tym uważam, że pensja 800 zł na miesiąc jest pensją głodową, za którą nikt nie powinien pracować (jeżeli mówimy o pracy na pełny etat, a Ty mówisz o pracy na pełny etat plus nadgodziny). Za 11 godzin dziennie przez 2 tygodnie to i z premią - 1000 zł - to by były śmieszne pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś