Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

praca przy kserokopiarce

IP: *.toya.net.pl 07.07.03, 14:48
    witam

chcialbym sie dowiedziec, czy praca przy kserokopiace (4-6 h dziennie) jest
    szkodliwa dla zdrowia? na jakie choroby jestem narazony? czy przysluguje mi
    jakis dodatek za prace w szkodliwych warunkach?

z gory wielkie dzieki za informacje

Rumcajs
    Obserwuj wątek
      • karol_saw Re: praca przy kserokopiarce 07.07.03, 15:06

> chcialbym sie dowiedziec, czy praca przy kserokopiace (4-6 h dziennie) jest
        > szkodliwa dla zdrowia?

Jezeli pracujesz zgodnie z przepisami BHP i instrukcja obslugi kserokopiarki,
        to praca taka jest rownie szkodliwa jak praca przy komputerze.

Nie masz co liczyc na dodatowa kase.

Karol
        • Gość: grygi Re: praca przy kserokopiarce IP: ns2:* / 192.168.4.* 07.07.03, 15:27
          Witam,

nie jestem specjalista, ale pamietam ze studiow ze na jednym z wykladow
          profesor opowiadal o tym ze praca z xero w dluzszym okresie czasu jest
          szkodliwa. Wydzielaja sie podczas pracy xero zwiazki chemiczne i dlatego miedzy
          innymi jest taki specyficzny zapach w punktach xero. Ale z chemii bylem slaby
          wiec Ci nie pomoge - musisz poszukac sam.

Pozdrawiam
          • Gość: Jacus2 Re: praca przy kserokopiarce IP: *.chello.pl 07.07.03, 16:42
            > nie jestem specjalista, ale pamietam ze studiow ze na jednym z wykladow
            > profesor opowiadal o tym ze praca z xero w dluzszym okresie czasu jest
            > szkodliwa. Wydzielaja sie podczas pracy xero zwiazki chemiczne i dlatego miedz
            > innymi jest taki specyficzny zapach w punktach xero.

Dlatego Karol napisal "zgodnie z przepisami BHP". One prezyzuja wielkosc
            pomieszczenia oraz wymiane powietrza na godzine. Jak zamkniesz sie w pokoju 3m2
            z 5 komputerami (z monitorami), to tez bedzie specyficzny zapach sie wydzielal.

Jacek
            • Gość: Rumcajs Re: praca przy kserokopiarce IP: *.toya.net.pl 08.07.03, 15:17
              wszystko git, dzieki za odzew.

tylko ciekaw jestem wlasnie jak to jest w sytuacji, gdy przepisy BHP nie sa
              przestrzegane - jakie problemy zdrowotne wchodza w gre, jakie kary dla
              pracodawcy, jakie odszkodowanie dla pracownika?

pozdrawiam

Rumcajs

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka