Gość: Jasmina IP: 194.181.38.* 31.07.01, 16:14 Napiszcie, jak to właściwie jest. Praca od rana do wieczora? Zero prywatnego życia? Same wyrzeczenia w imię firmy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zizi Re: Praca w wielkich agencjach reklamowych IP: *.sap-ag.de 31.07.01, 18:13 Gość portalu: Jasmina napisał(a): > Napiszcie, jak to właściwie jest. Praca od rana do > wieczora? Zero prywatnego życia? Same wyrzeczenia w imię > firmy? mam kolezanke, ktora pracuje w takiej agencji pracuje tam bo pieniadze dobre placa chciala zmienic prace, ale nie majac konkretnych umiejetnosci oferowano jej bodajze 60% obecnego uposazenia Mysle, ze recesja na rynku jest i szczegolnie ten sektor moze odczuwac skutki. Wiec zastanowilbym sie dwa razy zanim podjalbym taka deczyje. No chyba, ze lubisz wielki swiat, zycie w swiatlach reflektorow... Wtedy jak najbardziej jest to miejsce dla Ciebie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasmina Re: do Zizi IP: 194.181.38.* 31.07.01, 18:30 Już podjęłam taką decyzję, ale jestem trochę rozczarowana.... Agencja obraca milionami dolców (jest międzynarodowa), a praca taka sobie... Wszyscy łażą z kąta w kąt, tracą czas na bzdury, ogólnie nie tak to sobie wyobrażałam..... Ludzie opowiadają na temat agencji niestworzone rzeczy. Tu nijak nie ma to pokrycia z opowieściami... Szczerze mówiąc, to trochę szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zizi Re: Praca w wielkich agencjach reklamowych IP: *.sap-ag.de 31.07.01, 18:14 Gość portalu: Jasmina napisał(a): > Napiszcie, jak to właściwie jest. Praca od rana do > wieczora? Zero prywatnego życia? Same wyrzeczenia w imię > firmy? mam kolezanke, ktora pracuje w takiej agencji pracuje tam bo pieniadze dobre placa chciala zmienic prace, ale nie majac konkretnych umiejetnosci oferowano jej bodajze 60% obecnego uposazenia Mysle, ze recesja na rynku jest i szczegolnie ten sektor moze odczuwac skutki. Wiec zastanowilbym sie dwa razy zanim podjalbym taka deczyje. No chyba, ze lubisz wielki swiat, zycie w swiatlach reflektorow... Wtedy jak najbardziej jest to miejsce dla Ciebie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zizi Re: Praca w wielkich agencjach reklamowych IP: *.sap-ag.de 31.07.01, 18:14 Gość portalu: Jasmina napisał(a): > Napiszcie, jak to właściwie jest. Praca od rana do > wieczora? Zero prywatnego życia? Same wyrzeczenia w imię > firmy? mam kolezanke, ktora pracuje w takiej agencji pracuje tam bo pieniadze dobre placa chciala zmienic prace, ale nie majac konkretnych umiejetnosci oferowano jej bodajze 60% obecnego uposazenia Mysle, ze recesja na rynku jest i szczegolnie ten sektor moze odczuwac skutki. Wiec zastanowilbym sie dwa razy zanim podjalbym taka deczyje. No chyba, ze lubisz wielki swiat, zycie w swiatlach reflektorow... Wtedy jak najbardziej jest to miejsce dla Ciebie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata Re: Praca w wielkich agencjach reklamowych IP: *.acn.waw.pl 31.07.01, 20:28 Gość portalu: zizi napisał(a): > mam kolezanke, ktora pracuje w takiej agencji > pracuje tam bo pieniadze dobre placa > chciala zmienic prace, ale nie majac konkretnych umiejetnosci > oferowano jej bodajze 60% obecnego uposazenia mozesz dowiedziec sie i napisać czego mozna nie umiec i dostac prace w takiej agencji? ciekawi mnie tez to uposazenie, mam wrazenie ze dosyc atrakcyjne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirek Re: Praca w wielkich agencjach reklamowych IP: *.bci.net.pl 03.08.01, 14:50 A czy copywriter z doświadczeniem w kilku średnich agencjach reklamowych (niestety, poza Warszawą) może liczyć na ofertę pracy w branży? Ludzie! Gdzie te mityczne zarobki!? W portfolio nie mieszczą mi się nowe realizacje, a mam długi. Chętnie przyjmę każdą propozycję (najchętniej Kraków, ale nie tylko). Jeżeli ktoś zaproponuje mi te głupie 3-4 tys., to po godzinach mogę nawet sprzątać. Nie narzekam, tylko dlaczego "duże agencje" utyskują na brak dobrych pracowników z pomysłami i znajomością branży!? A może by tak poszukać? Proponuję e-mail: aquus@interia.pl Mirek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zizi Swiat nalezy do odwaznych... IP: *.sap-ag.de 03.08.01, 15:01 Gość portalu: Mirek napisał(a): > A czy copywriter z doświadczeniem w kilku średnich agencjach reklamowych > (niestety, poza Warszawą) może liczyć na ofertę pracy w branży? Ludzie! Gdzie > te mityczne zarobki!? W portfolio nie mieszczą mi się nowe realizacje, a mam > długi. Chętnie przyjmę każdą propozycję (najchętniej Kraków, ale nie tylko). > Jeżeli ktoś zaproponuje mi te głupie 3-4 tys., to po godzinach mogę nawet > sprzątać. Nie narzekam, tylko dlaczego "duże agencje" utyskują na brak dobrych > pracowników z pomysłami i znajomością branży!? A może by tak poszukać? > Proponuję e-mail: aquus@interia.pl > Mirek Mirek, nie znam tej branzy, ale rozumiem, ze czasami dziwne reguly nia rzadza. jesli chcesz prace, a masz pomysl, potrafisz rozmawiac, to zadzwon powiedzmy do prezesa takiej firmy, powiedz, ze jestes managerem jakiejs firmy ds sprzedazy/marketingu i chcesz sie z nim spotkac - mozliwosci promocji ich produktow. Nie wiem, moze zrob prezentacje, powiedz co myslisz - w jakim kierunku ty jako przedstawiciel firmy sadzisz pojsc, po czym powiedz, ze nie jestes managerem ale chcesz pracowac i albo dostaniesz kopa albo, bedac oryginalnym, robote sluchaj kopa w ten sposob a w innny tzn nie dostaniesz odpwoiedzi na CV standardowe nie ma zadnego znaczenia sprobuj!!!!! Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zizi Swiat nalezy do odwaznych... IP: *.sap-ag.de 03.08.01, 15:01 Gość portalu: Mirek napisał(a): > A czy copywriter z doświadczeniem w kilku średnich agencjach reklamowych > (niestety, poza Warszawą) może liczyć na ofertę pracy w branży? Ludzie! Gdzie > te mityczne zarobki!? W portfolio nie mieszczą mi się nowe realizacje, a mam > długi. Chętnie przyjmę każdą propozycję (najchętniej Kraków, ale nie tylko). > Jeżeli ktoś zaproponuje mi te głupie 3-4 tys., to po godzinach mogę nawet > sprzątać. Nie narzekam, tylko dlaczego "duże agencje" utyskują na brak dobrych > pracowników z pomysłami i znajomością branży!? A może by tak poszukać? > Proponuję e-mail: aquus@interia.pl > Mirek Mirek, nie znam tej branzy, ale rozumiem, ze czasami dziwne reguly nia rzadza. jesli chcesz prace, a masz pomysl, potrafisz rozmawiac, to zadzwon powiedzmy do prezesa takiej firmy, powiedz, ze jestes managerem jakiejs firmy ds sprzedazy/marketingu i chcesz sie z nim spotkac - mozliwosci promocji ich produktow. Nie wiem, moze zrob prezentacje, powiedz co myslisz - w jakim kierunku ty jako przedstawiciel firmy sadzisz pojsc, po czym powiedz, ze nie jestes managerem ale chcesz pracowac i albo dostaniesz kopa albo, bedac oryginalnym, robote sluchaj kopa w ten sposob a w innny tzn nie dostaniesz odpwoiedzi na CV standardowe nie ma zadnego znaczenia sprobuj!!!!! Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zizi Mirek, pogadaj z Jasmin z watku, moze pomoze Tobie motywacyjny napisac IP: *.sap-ag.de 03.08.01, 15:02 Gość portalu: Mirek napisał(a): > A czy copywriter z doświadczeniem w kilku średnich agencjach reklamowych > (niestety, poza Warszawą) może liczyć na ofertę pracy w branży? Ludzie! Gdzie > te mityczne zarobki!? W portfolio nie mieszczą mi się nowe realizacje, a mam > długi. Chętnie przyjmę każdą propozycję (najchętniej Kraków, ale nie tylko). > Jeżeli ktoś zaproponuje mi te głupie 3-4 tys., to po godzinach mogę nawet > sprzątać. Nie narzekam, tylko dlaczego "duże agencje" utyskują na brak dobrych > pracowników z pomysłami i znajomością branży!? A może by tak poszukać? > Proponuję e-mail: aquus@interia.pl > Mirek ona potrafi dobre motywacyjne pisac, ktore robia wrazenie w tej branzy pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zizi Mirek, pogadaj z Jasmin z watku, moze pomoze Tobie motywacyjny napisac IP: *.sap-ag.de 03.08.01, 15:02 Gość portalu: Mirek napisał(a): > A czy copywriter z doświadczeniem w kilku średnich agencjach reklamowych > (niestety, poza Warszawą) może liczyć na ofertę pracy w branży? Ludzie! Gdzie > te mityczne zarobki!? W portfolio nie mieszczą mi się nowe realizacje, a mam > długi. Chętnie przyjmę każdą propozycję (najchętniej Kraków, ale nie tylko). > Jeżeli ktoś zaproponuje mi te głupie 3-4 tys., to po godzinach mogę nawet > sprzątać. Nie narzekam, tylko dlaczego "duże agencje" utyskują na brak dobrych > pracowników z pomysłami i znajomością branży!? A może by tak poszukać? > Proponuję e-mail: aquus@interia.pl > Mirek ona potrafi dobre motywacyjne pisac, ktore robia wrazenie w tej branzy pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sven Re: Praca w wielkich agencjach reklamowych IP: 212.191.129.* 07.08.01, 12:23 Praca w agencji reklamowej to jazda skokami naprzod. Sa momenty, ze chodzi sie z miejsca na miejsce i traci czas (zapewne na taki moment trafila jasmina) i sa momenty, ze zapomina sie o wlasnym nazwisku. Wszystko zalezy od nawalu pracy. To specyficzne miejsce skupiajace specyficznych ludzi. Osoby pracujace poprzednio w miejscach o pewnej dyscyplinie czy unormowanym profilu pracy i zadaniach moga miec klopot z odnalezieniem sie na poczatku. Mity o luznej pracy w agencji lepiej schowac miedzy bajki, bo tak jak wszedzie trzeba byc elastycznym i przewalac robote. Nie mniej jednak jezeli okazesz sie fachowcem o niespotykanej cierpliwosci to mimo recesji kasa jest ok. Acha, przy wyborze agencji nalezy zwrocic uwage, czy w rozmowie z Toba uzywaja czesto slowa "kreatywnosc". Jezeli tak to lepiej tam nie wchodzic, bo towarzystwo jest napuszone i generuje mity. Pozdr. Sven Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasmin Re:Sven IP: 194.181.38.* 07.08.01, 14:17 Sądzę, że masz rację: trafiłam na taki moment "zastoju". Teraz jest lepiej tzn. nawał pracy... ale niezwykle ekscytującej, ciekawej i z sensem. Naprawdę mi się podoba! Co do "kreatywności", to tego właśnie się obawiałam (powód który wymieniłeś). Na szczęście nic takiego nie padło! I jestem naprawdę pod wrażeniem! Ludzie są niesamowici!!! pozdrawiam Jasmina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MISSKITY Re:Sven IP: 62.233.128.* 07.08.01, 14:55 Bardzo interesuje mnie praca w agencji reklamowej - napiszcie proszę jak się tam dostać? Czy rzeczywiście tylko "z układu"??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sven Re: IP: 212.191.129.* 07.08.01, 17:12 Nieprawda. Nie wiem jak inne stanowiska, ale w moim przypadku (grafik, operator DTP) wazne bylo doswiadczenie i portfolio (linki mile widziane). Jezeli z rozmowy z Toba wywnioskuja ze czujesz baze to juz polowa sukcesu. Druga to negocjacja kasy. Jezeli jednak nie masz doswiadczenia to takze probuj, bo fachowcy na drzewach nie rosna i moze ktoras agencja Cie "wychowa". Nie idz tam gdzie prosza o narysowanie drzewa i inne takie pierdy. To ludzie z syndromem Amway''a. Acha, nie probuj w gazetach bo to fabryka wrzodow. Powodzenia Sven Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MISSKITY Dzieki za odpowiedź! IP: *.pro-futuro.com 08.08.01, 09:48 Trzeba będzie zatem zadziałać! MAm wielki potencjał! SERIO!!! Pa, PA! Odpowiedz Link Zgłoś