mama_piotrusia1984 25.12.07, 23:06 chcialabym zapytać czy w cv należy wpisywać okres urlopu macierzyńskiego i wychowawczego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anna.brzeska Re: wychowawczy a cv 04.01.08, 10:04 Niekoniecznie. Nie ma takiego obowiązku, jednak wpisanie tych urlopów pozwoli na wypełnienie "luk" w zatrudnieniu, które nie wywołują korzystnego wrażenia. Odpowiedz Link Zgłoś
ketra Re: wychowawczy a cv 27.01.08, 20:56 Dlaczego luk przecież będąc na urlopie macierzyńskim jesteśmy formalnie zatrudnieni więc.....????? Dlatego, że nie jesteśmy w pracy? Na zwolnienu chorobowym też:) Z tej wypowiedzi pani Ani wynika w moim odbiorze, że po urodzeniu dziecka powinniśmy wpisać koniec zatrudnienia w danej firmie.Może ktoś rozwieje moje wątpliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: wychowawczy a cv 27.01.08, 21:04 Nie. Pani Annie chodzilo pewnioe o sytuacje, gdyby ktos mial umowe na czas okreslony, a ktora wygaslaby w czasie wychowawczego. Odpowiedz Link Zgłoś
ketra Re: wychowawczy a cv 27.01.08, 21:38 Ok, ale nie mając umowy o pracę prawnie nie masz urlopu wychowawczego więc możesz tylko napisać, że wychowywałaś dziecko:) Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: wychowawczy a cv 27.01.08, 22:00 No to chyba P. Anna cos zamacila:( Odpowiedz Link Zgłoś
katarzynasg Re: wychowawczy a cv 28.01.08, 23:20 ja wlasnie bylam w takiej sytuacji mialam umowe na czas okreslony wiec z dniem porodu bylo po umowie i nie przyslugiwal mi urlop wychowawczy ale spedzilam z dzieckiem dwa lata i nic nie wpisuje w cv w ciagu tych dwoch lat podejrzewam ze jakbym wpisala ze to urlop wychowawczy nie zostalabym zaproszona na polowe rozmow ktore juz odbylam a teraz przeszlam do drugiego etapu na dniach sie rozstrzygnie co i jak;) Odpowiedz Link Zgłoś