Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Od Firmy na święta

IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 31.12.01, 12:51
    Żona pracuje w niemieckiej firmie. W Wigilię z tajemniczą miną przyniosła z
    roboty pakunek. Błękitna obwoluta ze śliskiego papieru otaczała podłużny
    prostopadłościenny kształt opakowany w opływowy styropian o niepokalanej
    bieli...
    Palmtop ? Kalkulator finansowy ? Lornetka (?!!!).
    W środku było... tradycyjne niemieckie ciasto typu zakalcowaty keks drożdżowy.
    Ale się szarpnęli.
    Obserwuj wątek
      • Gość: Mirko Re: Od Firmy na Święta. Danke für&# 8217;s Mitmachen ... IP: 65.206.44.* 05.02.02, 18:29
        A laptop miał być z DVD, DVD/CDRW czy tylko z CD?

Ja pracuję w małej firmie konsultingowej w Stanach.
        Owszem, robota spoko, płacą OK. Firma ma się dobrze. Żyjemy z obsługi dużych
        firm-rekinów z Wall Street.

W Święta 13 mies. temu wszyscy dostali kartki + scyzoryk-breloczek. W te
        miesiąc temu: nico.
        Oj, bo bym zapomniał: e-mail p/t "Happy New Year".
        Tu dodam, że w USA Święta, to Dzień Bożego Narodzenia i tyle. Następnego dnia
        do roboty.
        A urlopu: 2 tyg. na rok. Jak popracuję tu jeszcze parę lat to dorobię się 3-ch.
        Koleżanka załapała się ostatnio do całkiem podobnej roboty jak moja, tyle że w
        amerykańskim odziale dużej europejskiej firmy. Mimo IDENTYCZNYCH kwalifikacji i
        doświadczenia, zarabia tam 2 razy tyle co ja u siebie, od Wigilii do 4 stycznia
        firma nie pracuje (a płaci) a 13-tą pensję wypłacają dopiero w marcu. W
        ubiegłym roku biznes szedł im dobrze więc w marcu dostanie 35% ubiegłorocznych
        zarobków jako tę "13-tkę".
        Jak się to tego ma mój ubiegłoroczny scyzoryk? Czy tak jak Twoje ciasto do
        laptopa (z DVD lub bez)?

P.S. A nie cieszy Was, że pracujecie?
        • pingu Re: Od Firmy na Święta. Danke für&# 8217;s Mitmachen ... 06.02.02, 15:21
          Gość portalu: Mirko napisał(a):

Koleżanka załapała się ostatnio do całkiem podobnej roboty jak moja, tyle że w
          > amerykańskim odziale dużej europejskiej firmy. Mimo IDENTYCZNYCH kwalifikacji i
          >
          > doświadczenia, zarabia tam 2 razy tyle co ja u siebie, od Wigilii do 4 stycznia
          >
          > firma nie pracuje (a płaci) a 13-tą pensję wypłacają dopiero w marcu. W
          > ubiegłym roku biznes szedł im dobrze więc w marcu dostanie 35% ubiegłorocznych
          > zarobków jako tę "13-tkę".
          > Jak się to tego ma mój ubiegłoroczny scyzoryk? Czy tak jak Twoje ciasto do
          > laptopa (z DVD lub bez)?
          >

A moze po prostu przenies sie do Europy, bo chyba wyczuwam tutaj ton frustracji?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka