Gość: bs Re: czy ktoś czuje się oszukany przez HDS IP: *.gprs.plus.pl 01.02.09, 13:35 całkowicie zgadzam się z tą wypowiedzią.prowadzę dwa punkty w warszawie (już 8 lat) i jak dotąd nie poczułam sie okradziona czy oszukana przez HDS. Wzystkie błędy inwentaryzacji mozna spokojnie wyjaśnić, ba mozna nawet poprosić o ponowna inwentaryzację ,jeśli mamy podstawy by twierdzić że towar został błednie zliczony. Jeżeli dba się o punkt to żaden nawet najabardziej wredny kontroler nie bedzie miał podstaw do nałożenia kary, a i inwentaryzacje wyjdą pozytywnie. Prowadzić te oba punkty pomagaja mi oczywiście pracownicy,od których wymagam , ale też szanuję. Pracuję codziennie często po 12 godzin.Co roku wyjeżdżam na urlop oraz pozwalam sobie zrobic wolne dni, bo wypracowałam sobie zaufanie do pracowników. Pozdrawiam BS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamil Ajencie obniż swoją składkę ZUS IP: *.chello.pl 08.03.09, 23:59 Witam serdecznie Zaproponuję sposób na obniżenie składek ZUS Polega on na tym, że podpisujemy umowę o pracę z firmą, która ma swój oddział w Wielkiej Brytanii. W sytuacji, gdy osoba zatrudniona na podstawie umowy o pracę w Wielkiej Brytanii prowadzi swoją działalność gospodarczą w Polsce, podlegać będzie pod ustawodawstwo tego państwa, na terytorium którego wykonuje pracę najemną - czyli brytyjskiego. Podstawą prawną jest ROZPORZĄDZENIE RADY (EWG) NR 1408/71 z dnia 14 czerwca 1971 r. w sprawie stosowania systemów zabezpieczenia społecznego do pracowników najemnych i ich rodzin przemieszczających się we Wspólnocie (Dz. U. L 149 z 5.7.1971 - Akt numer: 31971R1408). W związku z tym trzeba całkowicie wyrejestrować się z polskiego ZUS. Nie płacimy zatem żadnych składek: ani społecznej ani zdrowotnej. Firma, z którą podpisujemy umowę pobiera z tego tytułu miesięczny abonament w wysokości 499 zł. Pełny ZUS w Polsce wynosi 832,62 zł więc miesięczna oszczędność wynosi 423,44 zł. ( dodatkowo 18% z rachunku na kwotę 499 zł ) Miesięczny abonament można obniżyć rekomendując do programu nowe osoby. ( 1 osoba obniża abonament o 100 zł ) Jeżeli zarekomendujemy 5 osób abonament wyniesie 0 zł !!!. Najważniejsze sprawy: - okres zatrudnienia wlicza się do lat przepracowanych, a więc do emerytury - pełna ochrona ubezpieczenia zdrowotnego dla zatrudnionego oraz członków rodziny na podstawie Europejskiej Karty Ubezpieczenia Zdrowotnego potwierdzającej prawo do bezpłatnej opieki medycznej na terenie całej Unii Europejskiej. To chyba najważniejsze sprawy. Jeżeli ktoś z Państwa jest zainteresowany przystąpieniem do programu proszę o kontakt mailowy lub telefoniczny. Pozdrawiam Kamil Iwanowski kamiliwan@op.pl 501-577-387 Odpowiedz Link Zgłoś
kaczorek2507 Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? 21.03.09, 12:36 jeste ajentka od trzech miesiecy na ogol nie mam zadnych problemow jezeli chodzi o wspolprace z hds jednak nie ukrywam iz przeraza mnie perspektywa inwentaryzacji.Prosze o opinie na ten temat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotrek Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: 80.50.128.* 08.04.09, 19:21 WITAM, WSZYSTKICH BARDZO SERDECZNIE, OTWIERAM SALONIK PRASOWY W MAŁEJ MIEJSCOWOŚCI, BĘDZIE TO SALONIK PRASOWY RUCHU, WSZYSTKO BĘDZIE ICH WŁASNOŚCIĄ TOWAR WYPOSAŻENIE I WSZYSTKIE OPŁATY BĘDĄ ONI POKRYWAĆ (ENERGIA WODA I CZYNSZ) JA BĘDĘ MIAŁ WYPŁACANĄ PROWIZJĘ OD SPRZEDAŻY, MAM JEDYNIE ZUS SOBIE OPŁACAĆ I EWENTUALNIE BIURO, PROSZĘ WSZYSTKICH KTÓRZY MAJĄ JAKIEŚ DOŚWIADCZENIE Z PROWADZENIE SALONIKU RUCHU, O JAKIEŚ PODPOWIEDZI NA CO UWAŻAĆ CZY SIĘ OPŁACA CZY SĄ UCZCIWI PROSZĘ CHCE ZEBRAĆ JAK NAJWIĘCEJ INFORMACJI MOGĄ TO BYĆ SZCZEGÓŁY JAKIEŚ DROBIAZGI ALE TEŻ I WAŻNE UWAGI I DOŚWIADCZENIA, POMOŻE MI TO W SAMODZIELNYM PROWADZENIU SALONIKU. TYLKO NIE PISZCZCIE ŻE KOLPORTERZE TO JEST TAK A W HDS JEST TAK, PONIEWAŻ JUŻ SIĘ ZDECYDOWAŁEM I CHCĘ TERAZ ZEBRAĆ JAK NAJWIĘCEJ INFORMACJI. POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
luke_ajent Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? 08.04.09, 20:21 To może poszukaj wątku o Ruchu :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: 80.50.128.* 09.04.09, 18:31 właśnie nie mogę znaleźć może ma ktoś link Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: 83.238.116.* 17.04.09, 19:06 zbliża mi się roczna inwentaryzaja (pierwsza-dodam) i po przeczytaniu forum mam stan przedzawałowy........... . . jak na razie jestem zadowolona ale....... BOŻE ! CO TU SIĘ DZIEJE ! nie ma nikogo kto jest zadowolony ze współpracy ???????????????????? pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HEYKA Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.09, 15:17 Kochana nie bój się - ja jestem zadowolona a inwentaryzacji miałam kilka. Wynik naprawdę zależy od naszej pracy.Za darmo nie ma nic oprócz kłopotów Serdecznie pozdrawiam Głowa do góry i nie czytaj pitolenia,biadolenia bo to piszą niedojdy... Papatki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ajent Do ajentów IP: 89.108.201.* 20.04.09, 10:46 Jak Wam wychodzą inwentaryzacje ? Naprawdę tak tragicznie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żabcia hds IP: *.acn.waw.pl 12.04.09, 01:14 Krótki opis pracy w hds: -praca po 14-16 h dziennie -zero czasu wolnego -brak możliwości wzięcia urlopu -wszystkie dni w roku pracujące (święta dla tej firmy nie mają najmniejszego znaczenia) -ciągłe wykorzystywanie i niezadowolenie kierownictwa -ciągłe kontrole -poniżanie -zarobki (przy wzięciu jednego pracownika, nie uwzględniając kar za pierdoły) średnio 2000 zł kosztem zdrowia fizycznego jak i psychicznego Radzę pamiętać że bycie ajentem w tej firmie nie oznacza bycia kierownikiem sklepu tak jak jest w umowie. Musisz tańczyć jak Ci zagrają i szczekać kiedy pozwolą. Jeśli komuś takie warunki pracy odpowiadają to zapraszam do tej firmy Ja pracowałam ponad rok i z miesiąca na miesiąc było coraz gorzej, w tej firmie nie traktuje się ajentów jak ludzi tylko gorzej niż zwierzęta. P.S. W końcu jestem wolna :) Boże jaka ulga!!! Odpowiedz Link Zgłoś
paktom Żyjesz w bantustanie, więc bierz co się da. 18.04.09, 23:35 Ja osobiście, jeszcze chwila i będę tak zdesperowany że wezmę robotę nawet w Biedronce, miałbym 50m do pracy i płacą podobno 1800 brutto. Poza tym fajnie będzie patrzeć na miny kolegów/koleżanek z pracy jak im powiem że skończyłem politechnikę, gdy zapytają po jakiej szkole jestem. ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żabcia Re: hds IP: *.chello.pl 17.06.09, 17:38 Wszystkie pozytywne opinie na tym forum są pisane przez kierowników hds więc radzę nie brać ich poważnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LUKE Re: hds IP: 188.33.26.* 20.06.09, 00:09 żabcia ty to naprawdę kumasz :) przyznaj się inwentaryzacja na minus 20 koła co :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Styrlitz Re: hds IP: *.telpol.net.pl 13.08.09, 13:41 To święta prawda wszyscy " świetni " kontrolerzy i ich równie " świetni " kierownicy znają i czytają to forum a pewnie jeszcze i piszą . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LUKE Re: hds IP: 188.33.60.* 15.08.09, 11:50 taaa a jeden nawet traktuje te posty jako poważne szkolenie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ajent Re: rok IP: 89.108.201.* 20.04.09, 10:41 Ja jestem zadowolona. Jeśli mamy uczciwego pracownika to inwentaryzacja nie powinna wyjść źle. Wynik inwentaryzacji trzeba sprawdzać i ewentualnie wysłać reklamację.Nie ma co się stresować. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czapla OszukaNA!!!!!! oczekuje rady!!!!!!! IP: *.chello.pl 17.01.10, 20:09 czy ktos z was mial taka sytuacje? dostalam wyniki z inwentaryzacji odwolalam sie do nich znalazlam mnustwo bledow w systemie ale odpowiedzi ze strony hdsu zadnej nie dostalam. Dopiero po 7dmiu miesiacach dostalam informacje ze moj wynik z inwentaryzacji wzrosl trzykrotnie i mam sie odwolac jeszcze raz a tamta reklamacja nie byla brana wogole pod uwage. zarzadalam od nich dokumentow, ktore wyjasnia mi dlaczego nagle wynik zmienil sie ale oni nawet nie raczyli odpisac. Dopiero jak napisalam do nich pismo ze nie przyjmuje tego wyniku bo ich zadania sa bezpodstawne uzyskałam od nich odpowiedz ze nie wyslałam reklamacji i sprawę uwazaja za zamknieta i obciazaja mnie niedoborem(oczywiscie tym trzykrotnie wiekszym). czekam na konkretne odpowiedzi od was i wasze opinie w tej sprawie a szczegolnie prosze o kontakt te osoby, które spotkały sie z hds-em w sądzie. czapla4@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: była ajentka do czapla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.10, 22:04 we wtorek po 14 napiszę do Ciebie czapla.Podaj mi gg. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czapla Re: do czapla IP: *.chello.pl 17.01.10, 23:10 1770279 dzieki wielkie czekam na odzew Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CZAPLA Re: do czapla IP: *.chello.pl 25.01.10, 13:46 niestety brak odzewu :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: była ajentka Re: do czapla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.10, 19:34 dałam propozycję mejlem. brak odpowiedzi :(( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: do czapla IP: *.chello.pl 05.02.10, 15:16 Byłam ajentką a teraz rozliczam się z HDS-em . Co jest najciekawsze to to że jedno rozliczenie jest na kwotę 7tys a za miesiąc przychodzi drugie rozliczenie na kwotę 14tys . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: była ajentka Re:była ajentka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.10, 09:26 I chcesz to tak zostawić?a może przyłączysz się do nas im nas więcej tym lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czapla Re:była ajentka IP: *.chello.pl 09.02.10, 20:47 Nie dostałam wiadomości niestety. Jak byś mogła sie jeszcze raz odezwać była bym wdzięczna. I nie zostawiam swojej sprawy walcze niczym lew Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: była ajentka Re:była ajentka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.10, 21:35 napiszę do Ciebie na gg ok? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ajent 50 gr prowizji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.10, 07:09 za doładowania tel. podoba sie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Natalia !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.10, 12:21 LUDZIE TO JAKIS SKANDAL!!!!!!!!!!!!! Jakim prawem upubliczniacie na forum nazwiska pracownikow firmy HDS? to jakas kpina... "Powiem" tylko tyle ,ze jestem ajentką juz od kilku dobrych lat i mi sie pracuje fantastycznie,nigdy nie byłam obciążona finansowo za inwetaryzacje,raz czy dwa dostałam kare za tajemniczego klienta ale było to dla mnie oczywiste bo nie dałam paragonu.Takie sa warunki pracy w tej firmie jak sie komus nie podoba to niech nie pracuje-- poprostu... Jak potencjalny przyszły ajent mysli,ze dostanie zajebisty punkt w którym zatrudni 3 pracownikow i nic nie bedzie musial robic A piniadze jak manna z nieba bedą leciały to JEST W BŁEDZIE I KOMPLETNIE sie do tego nie nadaje!bo UWAGA to jest naprawde ciezka praca ALE tak jak juz pisałam ja to LUBIE:-))) I jeszcze jedno,jestem z trójmiasta i WIELKI SZACUN DLA MOJEGO REGIONALNEGO!!!!!to co piszecie na jego temat to jakis absurd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: była ajentka A. Re: !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.10, 22:05 Ojej jakie to słodkie.a w szczególności ostatnie zdanie.Jak będziesz kończyła współpracę to napisz ile tyś masz w plecy,i jaki masz stosunek do WSPANIAŁEGO REGIONALNEGO.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natalia Re: !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.10, 09:46 słodkie ,niesłodkie ALE prawdziwe i szczere! Jasne nie omieszkam Was poinformowac jak zakoncze współprace z firmą. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.chelmnet.pl 06.03.10, 02:21 Poleciała wazelinka :) Będzie premia :)A co do tej współpracy to ona się niedawno dopiero zaczęła bo żadnej ajentki o tym imieniu w regionie północnym nie ma :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: #$$%%^^&U* Re: TAK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.10, 12:23 a jak co Tobie sie nie podoba??to sie zwolnij! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: do czapla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.10, 16:16 też bym chętnie pogadała aswistulska@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: doaga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.10, 23:09 podalam gg kilka dni temu napisz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mucia87@tlen.pl Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.centertel.pl 20.04.09, 22:24 Z mojego doswiadczenia z firmą RUCH (miałam wziąść pod wynajem)nie opłacało się wcalebardzo dużo kruczków mają na które trzeba uważać więc jeśli ktos się decyduje trzeba uwaznie krok po kroku studiować regulamin i umowe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HEYKA Re: hds IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.09, 15:12 Owszem,powinno się wprowadzić i to bardzo zaostrzone testy psychologiczne a wtedy większość osób z tego forum nie miałoby powodu w nim uczestniczyc. Nie przeszliby przez (przypuszczam) pierwszą stronę testu. Pozdrawiam i życzę bardziej wnikliwej samooceny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żabcia Re: hds IP: *.acn.waw.pl 08.05.09, 19:47 Jeśli chodzi o testy psychologiczne to owszem należy je wprowadzić ale dla zarządu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Były Ajent Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.09, 10:33 Jak zaczynalem wspolprace z hds wydawalo mi sie ze jesli bede dobry to zyskam na tym natomiast prawda jest taka ze jesli bedziecie dobrzy to hds ma z wami spokoj bo robicie swoja robote jak sie nalezy i zaden menago ani kontroler nie musi sobie wami zawracac glowy jesli bedziecie slabi to na wasze miejsce przyjdzie nowy bo rotacja jest spora,dziwne ze na tym forum jakos nie zabiera glosu nikt kto prowadzi psd w dotowanym przez hds biurowcu gdzie ajentowi doplaca sie 3500 przy wolnych niedzielach i swietach ci ajenci siedza cicho bo zazwyczaj to rodziny i przyjaciele zarządu do nich prawdopodobnie nalezy pani podpisujaca sie pseudonimem heyka ktorej tak latwo przychodza slowa ze inni to nieudacznicy ,jesli pani ciagnie lache menagerowi regionalnemu to napewno jest pani latwiej w zyciu, chcialem poruszyc temat podkladania towaru czy nie zlosci was fakt ze sprzedajac gume do zucia firma trafia na tej tranzakcji ok 2 zlote a wy ajenci 20 groszy ?to jedyny sposób na podleczenie swojej prowizji ten sposob to podlkadanie wlasnego towaru pamietajcie otym ze nikogo nie okradacie oni nie zbiednieja pozdrawiam Artur. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HEYKA Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.09, 18:27 Jest pan żałosny ...ale takich "panów" nawet nie jest mi żal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jablko.dwa Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.star.net.pl 26.05.09, 22:12 Proszę o pomoc, może ktoś z prowadzących ajentów miał ten sam problem co ja??? od roku mam wychodzą mi na inwentaryzacji spore braki na papierosach około 10 tyś przez kolejne dwie inwentar, faktury w porzadku, pracowników mam zaufanych, nie mam pojecia co jest nie tak, moze ktoś ma podobna sytuacje, podejrzewam, że są to jakies machloje w tej firmie, tylko jak to udowodnić,prosze o pomoc, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LUKE Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.centertel.pl 26.05.09, 23:43 3 klasa podstawowej i matematyka : dodawanie w słupku. Co za pieprzenie farmazonów 10 koła fajek to 5 pełnych kartonów albo pełniutki regał hehe moze jednak pracownicy są zaufani inaczej ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beach boy Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: 94.254.189.* 28.05.09, 12:47 Generalnie "kupa" roboty na psełdo-swoim. W bardzo dobrym punkcie mozna wystawic fakture na 6500-8000zł BRUTTO za około 320h pracy. Praca dla pracoholikow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sfrustrowany Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.centertel.pl 30.07.09, 21:28 LUCK człowieku...zastanawia mnie komu w HDS-ie robisz dobrze ze tak miło o nich piszesz....a Twoja matematyka sprawia wrazenie 1 klasy szkoły podstawowej......i przydałoby sie zeby Tobie ktoś d....e złoił na 50000.....ciekawe czy wtedy tez bys tak miło o nich pisał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ajent Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: 188.33.48.* 28.05.09, 16:51 Jeżeli w papierach wszystko się zgadza to na 100% nie wina hds-u tylko Twoich pracowników.Lepiej zmień skład. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.telpol.net.pl 16.07.09, 14:17 a gdzie jest teraz dystrybutor z Sosnowca kiedys był na Rudnej 14? istnieje jeszcze ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oj nie Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.tvk.torun.pl 30.07.09, 20:11 Już chciałem w to wejśc ale to forum mi to odradziło i dobrze, wolę wozić szambo, to ostatnio opłacalny interes -------------------- Signature error kujawsko-pomorskie katalog Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łodzkie Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.euronet.net.pl 01.08.09, 23:33 słuchajcie ludzie!!! ja nie wiem na jakich kontrolerów kto trafił ale nie przesadzajcie!!!! prowadze salonik inmedio od 2 lat i jestem zadowolony ze wspolpracy... super firma zawsze jak czegos potrzeba biura z Warszawy pomoga doradza... jak bedziecie tak wszystkich zrazac to ja dziekuje...! jezeli jestes uczciwy pracowity to wszedzie sobie poradzisz zalezy od podejscia a nie ten mi sie nie spodobal to ide uder na uder . zawsze znajdzie sie jakies rozwiazanie z danej sytuacji! nie mowie oczywiscie ze jest pieknie i rozowo ale chyba nigdzie tak nie ma... firma naprawde uczciwa:) tak jak mowielm prowadze to od 2 lat i zamiezam sie rozszezac... chce otworzyc jeszcze na terenie lodzkim przynajmniej 2-3 saloniki bo to naprawde fajna praca:) zycze wszystkim powodzenia!!!! dacie rade:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gabi Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: 178.217.248.* 17.10.11, 20:45 czy mozesz cos mi napisac o współpracy z tym saonikiem bo chciałabym tam podjac pracę mój mail zabcia1975@buziaczek.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ajent z południa Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.chello.pl 07.08.09, 13:08 Witam LUKE w pełni popieram to co piszesz. Pilnować, pilnować i jeszcze raz pilnować. Ja prowadzę punkt ponad rok i jakoś nie popłynąłem na inwentaryzacji. Zdziwię was szykuje się jeszcze premia za ubytki. W kolportażu siedzę już parę dobrych lat: zaczynałem od zwrotowni, potem kilka lat byłem partnerem kolportera, teraz prowadzę Inmedio. Powiem tak: myślę, że dla osoby, która nie miała styczności z prasą oraz handlem będzie bardzo ciężko na początku. Trzeba mieć sporo zapału i dużo chęci aby wszystko ogarnąć i poznać jak to funkcjonuje. Ludzie to jest drobnica, trzeba naprawdę wszystkiego pilnować i sprawdzać. Punkt sam się nie poprowadzi. Trzeba trzymać cały czas rękę na pulsie. Tak jak pisze LUKE sprawdzamy: - przyjęcie prasy - zwroty ( potwierdzenie sprzedaży ) - przy inwentaryzacji sprawdzamy czy HDS wprowadził prawidłowo wszystkie dokumenty ( PZ, WZ, MM, przeceny ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ajent Re: czy ktoś czuje się oszukany przez HDS IP: 89.167.74.* 30.08.09, 11:40 Proszę o kontakt z administratorem www.ajenci.fora.pl lub na diament_01@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LUKE Re: wpłaty do totalizatora IP: 188.33.108.* 04.09.09, 14:24 Co za różnica czy wpłacasz sam utarg czy utarg i lotto ???? Żadna ?!!? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: wpłaty do totalizatora IP: 85.222.87.* 14.09.09, 16:24 hallo a co sie dzieje jesli ajent niepodpisał weklsi??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: wpłaty do totalizatora IP: 85.222.87.* 14.09.09, 16:26 i niewpłacił kaucjii może pracować w waszych punktach??? Odpowiedz Link Zgłoś
nowa20091 Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? 26.09.09, 18:39 Pomóżcie ,,, warto w to wchodzić?? można na tym wyjść finansowo czy wpaść wielkie długi, wiekszość niegatywnie sie o tym wypowiada, czy przy ciezkiej pracy można dojść do czegoś, mowimy o punkcie w dużym miescie, jak te inwentaryzacje, prosze o pomoc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były ajent Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: 85.222.87.* 27.09.09, 15:08 niepakuj sie w to chyba ze szukasz kłopotów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośc Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.pl 27.09.09, 16:07 jak będziesz olewać obowiązki to wiadomo będzie ciężko :) na forach zazwyczaj wypowiadają się osoby którym nie wyszło, najlepiej iść do saloniku i spytać się u źródła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xXx Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.09, 10:09 o ja pierdziele.... ale sie naczytalam tego wszystkiego dzis i powiem ze jestem w szoku! Mam mieszane uczucia co do tego wszystkiego...Pracowalam wczesniej w saloniku KOLPORTERA, chcialam otworzyc swoje - nie wyszlo (ze wzgledu na proponowany lokal i cale mnostwo innych rzeczy...) i myslalam wlasnie o IN MEDIO, ale... przyznam ze po przeczytaniu tych "rewelacji" odechcialo mi sie.... Chcialam sie zalapac do pracy w takim saloniku jako pracownik zeby od wewnatrz zobaczyc jak wyglada praca i funkcjonowanie saloniku, ale niestety na terenie woj Slaskiego wszedzie mowia ze nie ma przyjec!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ewela19821 Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? 02.10.09, 19:08 Ja też się naczytałam:)Jestem ajentką od dwóch lat,bywa różnie raz lepiej,raz gorzej,ale bez przesady nie jest aż tak żle,jak piszą poprzednicy.Życzę wszystkim wytrwałości:)Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basia Re: Problemy z HDS po inwenturze IP: *.adsl.inetia.pl 04.10.09, 17:43 Mam problem z HDS bo juz nie jestem ajentem mam wypowiedzenie.Odciagali mi pieniadze za inwenture zle naliczona.Ja znalazlam ich szokujace pomylki na 23tys zl.Zglaszam sprawe do sadu moze jest ktos co juz zglosil tez sprawe lub ktos kto ma podobny problem.PILNE!!!!!!!!!!! moj email izunka22@poczta.fm prosze o kontakt!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ewela19821 Re: Problemy z HDS po inwenturze 05.10.09, 21:55 Jak mogli odciągać kasę z prowizji,jeżeli braki nie zostały wyjaśnione?23 tyś to sporo!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basia Re: Problemy z HDS po inwenturze IP: *.adsl.inetia.pl 06.10.09, 18:23 No ja tez wlasnie nie wiem jak mogli odciagac skoro zadnej noty im nie podpisalam i nie odeslalam.A oni zamias wyjasnic to wszystko to dali mi wypowiedzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
ewela19821 Re: Problemy z HDS po inwenturze 06.10.09, 19:59 Przecież dopiero co zmieniły sie procedury,podpisywaliśmy aneksy do umów,że nie odciągną z prowizji kasy do momentu wyjasnienia braków z inwentaryzacji.Coś jest nie tak.Próbowałaś to z nimi wyjśnić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwo Re: Problemy z HDS po inwenturze IP: 109.199.0.* 23.09.10, 15:14 Wierz mi że mogli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ika Re: Problemy z HDS po inwenturze IP: *.mobileonline.telia.com 14.11.11, 12:14 mozesz wyjasniac,ale i tak bedziesz w plecy.Romawialam z radca prawnym i powiedzial ze jesli wszystkie dane sa na ich serwerach to moga robic co chca z m/m-kami,dostawami, zwrotami ze wszystkim.Sprawa jest ciezka do udowodnienia.Z tego co pamietam to zawsze oni sa gora,a ajent jest zlodziej,albo ma pracownikow zlodzieji.Generalnie wszyscy ktorzy maja saloniki albo w nich pracuja to zlodzieje. Dziwne co?????? Ale ja jak juz wczesniej pisalam ,pomimo tego ze HDS to wielka korporacja zamierzam tym sie zajac.Zeby spacic ,wymyslone,, przez nich dlugi musialam sprzedac mieszkanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były ajent Re: Problemy z HDS po inwenturze IP: 85.222.87.* 06.10.09, 21:23 Czy jestes juz z nimi całokowicie rozliczona? Czy wszystko przed toba? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basia Re: Problemy z HDS po inwenturze IP: *.adsl.inetia.pl 08.10.09, 17:23 Nie jestem z nimi rozliczona bo niechcieli tego wyjasnic wszystko przedemna.Sprawa trafila do adwokata bo ja im nie podaruje.A co do wypowiedzi wczesniej to mi zadnego takie aneksu nie dali do podpisanisa :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były ajent Re: Problemy z HDS po inwenturze IP: 85.222.87.* 10.10.09, 17:40 a weksle dali ci do podpisania? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basia Re: Problemy z HDS po inwenturze IP: *.adsl.inetia.pl 15.10.09, 16:58 Jakie weksle?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były ajent Re: Problemy z HDS po inwenturze IP: 85.222.87.* 16.10.09, 14:55 Poręczenie pieniezne które zawarte jest w umowie w razie niedoborów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basia Re: Problemy z HDS po inwenturze IP: *.adsl.inetia.pl 19.10.09, 10:59 No tak to podpisalam ale wedlug nich ubytkow jest na 23tys zl gdzie ja znalazlam zle naliczone 22tys zl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były ajent Re: Problemy z HDS po inwenturze IP: 85.222.87.* 19.10.09, 11:45 Uff.Ale sama sobie to raczej niemogłas podpisac weksli gdyz to ktos za ciebie porecza ze wszystkiego sie rozliczysz z nimi. A co do ubytków żle naliczonych to jak to wygląda? Masz na cos papiery ze zle policzyli? czy jak? dostałas juz rozliczenie całokowite inwentury? i jak oni sie ustosunkowali do tego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Max Re: Problemy z HDS po inwenturze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.09, 11:31 czy ktos zna firme ktora odplatnie pomaga w wyszukiwaniu bledow popelnionych podczas inwentaryzacji mam niedobory i ani checi ani czasu na szukanie pozdr. Max. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LUKE Re: Problemy z HDS po inwenturze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.10.09, 18:42 albo i umiejętności :) Nie ma sprawy mogę Tobie pomóc w rozliczeniu 180 zł netto godzina mojej pracy. Zamknę się w jednym dniu. Faktura VAT wrzucisz sobie w koszty to będzie pikuś :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basia Re: Problemy z HDS po inwenturze IP: *.adsl.inetia.pl 05.11.09, 10:09 No jasne ze mam papiery na to ze zle policzyli.Mam rozliczenie inwentury od nich i faktury od prasy ktore ja dostawalam i tak doszlam do wszystkich bledow.Mialam po 2 razy policzona ta sama prase,zwrotow nie bylo policzone wogole przez poltora tygodnia,zwroty super ofert tez nie byly uwzglednione.A oni sie tak do tego ustosunkowali ze nie ma zadnego oddzewu od nich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwo Re: Problemy z HDS po inwenturze IP: 109.199.0.* 23.09.10, 15:20 Ja mam ten sam problem sprawa jest jż w sadzie poczekamy na finał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kar Re: Problemy z HDS po inwenturze IP: 195.116.156.* 07.10.10, 13:27 witam czy mogłabym prosić o kontakt mailowy? własnie jestem na etapie przygotowań do zlożenia pozwu. bedę wdzięczna za kontakt mailowy, poniewaz mam kilka pytań linkaka@o2.pl pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kar Re: Problemy z HDS po inwenturze IP: 195.116.156.* 07.10.10, 13:43 Iwo odezwij sie do mnie jak poszło, ewentualnie jak idzie. sądzę,ze powinniśmy zlożyc pozew zbiorowy , a nie każdy osobno bedzie się bił. ja zbieram papiery. zainteresowanych proszę o kontakt : linkaka@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :( do kar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.10, 15:30 Napisałam do Ciebie na mejla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poinformowany Re: Problemy z HDS po inwenturze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.10, 22:53 zbieracie te papiery, zbieracie, i nic z tego nie wynika. Prędzej to hds zbierze papiery na was, a wiem to z dobrego źródła że prokuratura już ustala właścicieli adresów IP, i będą ścigać tych co mieli wenę twórczą na temat jaki to hds jest zły (oszuści, złodzieje itd). Pewnie niektórzy zastanowią się na jakiej podstawie? a no np. z art. 212 kk i kilku innych. Ale będzie jazda ;) szczególnie że jedna Pani z tego forum przegrała już proces w tej sprawie, myślałem że to bujda, ale są nawet przeprosiny. Już nie mogę się doczekać dla kogo finał będzie szczęśliwy. Paaaaa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczęśliwy Re: Problemy z HDS po inwenturze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.10, 09:57 poinformowany dlaczego tak krytykujesz to że niektórzy chcą dociekać swojego.Jeżeli ktoś odzyska swoje to super a jeśli nie to trudni i tak już to stracił,więc ja nie widzę powodów krytykowania ludzi za to że coś robią w sprawie swoich pieniędzy.Zbierają papiery-niech zbierają a moim zdaniem osoby nie zainteresowane nie powinny się w tej sprawie wypowiadać-To nie profesjonalne-a przecież nie którzy się za takich profesjonalistów uważają.Prawda? Więc niech jedni dociekają swojego a inni zajmą się pracą żeby kiedyś dociekać nie musieli. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: voitec Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 14.10.09, 00:49 Od razu odpowiem na pytanie zawarte w tytule: NIE. Przez 3 lata prowadziłem PSD4129 w Zabrzu w CH Platan. Niektórzy z Was czytających pewnie mnie znają - pozdrawiam:-). I wbrew pozorom nie będę wylewał żółci na Warszawę, na regionalnego czy na kontrolerów, bo z nimi nigdy problemów nie było (no może jakieś drobne, ale to nie jest powód złej współpracy z HDSem).Fakt - pewne rozwiązania stosowane przez poszczególnych managerów produktu wprawiały mnie w osłupienie! A więc w czym jest problem? Nie zagłębiając się zbytnio w szczegóły wyjaśniam: czas poświęcony na prowadzenie punktu nie ma się nijak do wyngrodzenia. Dodam, iż ajent jest materialnie odpowiedzialny za każdą pierdołę w sklepie i niepomyślna inwentaryzacja znacznie jeszcze ten dochód uszczupla. Dodajmy czas poświęcony na wyjaśnianie inwentaryzaji i już zupełnie nam się nie opłaca.... Zgodzę się oczywiście, że są punkty, gdzie ajenci zarabiają całkiem nieźle, ale są to dobre lokalizacje bądź szerokie plecy. Po dwóch latach na emigracji wiem, że NIGDY nie chciałbym wejść już w taki układ. Zaznaczam, że jest to tylko i wyłącznie moja subiektywna ocena. Odpowiedz Link Zgłoś
drill070 Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? 14.10.09, 11:09 nie wydaje mi sie zeby byly z tego jakies duze pieniadze ciekawe rzeczy ze swiata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartek Re: salonik prasowy Inmedio, Relay, opłaca się? IP: 153.19.191.* 26.10.09, 14:20 To nie jest HDS tylko HADES w dosłownym znaczeniu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sdasd weź się za jakąs normalną robotę, chcesz tyrac na IP: *.zchbl.com.pl 29.12.09, 08:15 dla leserów? Odpowiedz Link Zgłoś
chlo-pakk Re: weź się za jakąs normalną robotę, chcesz tyra 04.01.10, 18:27 witam Was ja także rozważam podjęcie "współpracy" z hds,uważnie przeczytałem wasze komentarze i potwierdza się to co sam przeczuwałem decyzję prawie podjąłem ale mam pytanie.Jestem z Gdańska i mam iść na dzień obserwacji do inmedio w realu na przymorzu,jeśli ktoś z Gdańska mógłby mi odpisać czy można na takiej próbie się czegoś obiektywnego od ajenta dowiedzieć.Dziękuję za info. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dobry znajomy Re: weź się za jakąs normalną robotę, chcesz tyra IP: 188.33.209.* 05.01.10, 19:54 Czyli będziesz miał do czynienia z Heyką :) Na pewno zobaczysz co Ciebie w przyszłości czeka. Chyba ajentka nie ma na celu być nieobiektywną... nie ma w tym żadnego celu. Warto dla samego siebie "przejechać się" po innych sklepach i samemu ocenić jak "smakuje" ten chleb. No i właśnie zależy jaki punkt zaproponuje kierownik regionu... bo może oprócz "chleba" może starczy jeszcze na "masło" :) Odpowiedz Link Zgłoś
chlo-pakk Re: weź się za jakąs normalną robotę, chcesz tyra 06.01.10, 22:36 Dziękuję za odpowiedź,tak myślałem. Chyba szkoda zachodu,jeśli na te opinie wezmę poprawkę to i tak wychodzi,że można popłynąć z kasą. Kropkę nad i postawiła moja bratowa,która prowadziła w Gdyni kolportera 4 lata na koniec popłynęła na 20 tyś. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czapla Czapla ! Oczekuje Rady ! IP: *.chello.pl 21.01.10, 15:31 czy ktos z was mial taka sytuacje? dostalam wyniki z inwentaryzacji odwolalam sie do nich znalazlam mnustwo bledow w systemie ale odpowiedzi ze strony hdsu zadnej nie dostalam. Dopiero po 7dmiu miesiacach dostalam informacje ze moj wynik z inwentaryzacji wzrosl trzykrotnie i mam sie odwolac jeszcze raz a tamta reklamacja nie byla brana wogole pod uwage. zarzadalam od nich dokumentow, ktore wyjasnia mi dlaczego nagle wynik zmienil sie ale oni nawet nie raczyli odpisac. Dopiero jak napisalam do nich pismo ze nie przyjmuje tego wyniku bo ich zadania sa bezpodstawne uzyskałam od nich odpowiedz ze nie wyslałam reklamacji i sprawę uwazaja za zamknieta i obciazaja mnie niedoborem(oczywiscie tym trzykrotnie wiekszym). czekam na konkretne odpowiedzi od was i wasze opinie w tej sprawie a szczegolnie prosze o kontakt te osoby, które spotkały sie z hds-em w sądzie. czapla4@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
1miska641 Re: Czapla ! Oczekuje Rady ! 23.04.10, 14:09 Wyślij te informacje wraz z ksero dokumentów na adres podany przez Anitę !!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Czapla ! Oczekuje Rady ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.10, 11:00 Co za debile:) Myślicie że policja będzie wam inwentury rozliczać ?:) Buahahah Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anita Re: Czapla ! Oczekuje Rady ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.10, 12:08 Radziłabym zważać na słowa,a jeśli osoba nie jest zainteresowana to niech się nie wpier......Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;) Re: Czapla ! Oczekuje Rady ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.10, 13:50 Bo cio ?:) Tez na policję pójdziesz ? Buahahah Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anita Re: Czapla ! Oczekuje Rady ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.10, 19:28 Czekamy na zgłoszenia.Osoby które mają wątpliwości co do rozliczeń inwentaryzacji przez firmę HDS proszone są o składanie dokumentów na wcześniej podany adres.Prokuratura sprawdza czy ajent był obciążany i rozliczany "zgodnie z zasadami o rachunkowości" a jeżeli nie to WŁAŚNIE JEST PRZESTĘPSTWO GOSPODARCZE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jano Re: Buhahahahahahahaahahaha IP: *.aster.pl 14.03.10, 21:13 Hm, kurcze, jesli mam byc szczery to 99% calosci polemiki: o tym cz warto zakladac Relay i czy wspolpraca z HDS jest oplacalna, wydaje sie byc niewiarygodne. Z drugiej strony, nawet jesli to wszystko to bzdury wyssane z palca, to przeczytaniu tej calej rozpaczy, byc moze ubarwionej 100000000 PLN dlugami z powodu wielkiego zalu do HDS za to lub owo... - W ŻYCIU nie zdecydowalbym sie na wziecie w ajencje wlasego PSD... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do Jano Re: Buhahahahahahahaahahaha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.10, 16:54 Brawo.Kolejna mądra osoba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Hurtem kupię książki filmy gazety czasopisma dodat IP: 81.210.17.* 17.03.10, 18:46 Hurtem kupię książki filmy gazety czasopisma dodatki do gazet płyty muzyczne polskie i zagraniczne. Masz coś niepotrzebnego co nie sprzedało się ? coś co wyrzucasz do śmieci lub na makulature? chcesz to sprzedać ? pisz kupiec2010@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartosz Re: Hurtem kupię książki filmy gazety czasopisma IP: 173.212.232.* 18.03.10, 21:30 A ile płacisz, tak na przykład? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Hurtem kupię książki filmy gazety czasopisma IP: *.warszawa.mm.pl 06.06.13, 00:37 zależy co masz do sprzedania , może być na sztuki lub kilogramy . 503692333 Odpowiedz Link Zgłoś