Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

co byście zrobili???????

30.05.08, 19:04
    sprawa wygląda tak. na serwisie w markecie potrafię wyciągnąć 14-15zł/h na
    rękę. mam okazję do podjęcia pracy związanej z automatyką przemysłową lub
    montażem stacji transformatorowych. na początek oferują tradycyjnie 7zł/h w
    najlepszym wypadku 11zł/h. nie będę ukrywał że orka lekka jest przy tych obu
    posadach, bo już miałem okazje tam pracować. i teraz mam dylemat, bo obecna
    robota w markecie jest że tak delikatnie powiem "niezbyt rozwojowa" no ale
    kuźwa mam 2 razy tyle co tam. moja mama nie chce nawet słyszeć o pracy w
    markecie "nie po to kończysz studia aby tam robić itp...... niby każdy mówi
    doświadczenie doświadczenie ale za jaką cenę !!!!!! pozdrawiam i czekam na
    opinie osób które były w podobnej sytuacji
    Obserwuj wątek
      • iberia.pl Re: co byście zrobili??????? 30.05.08, 19:33
        stac Cie na to by pracowac w zawodzie ale zarabiac znacznie mniej?
        Jak tak to zmnien prace.Jak nie to szukaj dalej.
        • Gość: meganite do liberia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.08, 20:30
          sprawa wygląda tak. moja specjalność (teleinformatyka) była fajna ale tylko z
          nazwy, bo w sumie gdyby nie praktyka to te "cholery" by mnie niczego nie
          nauczyli. a jak zaczynam szykać to owszem szukaja teleinformatyków ale o jest
          p[raca typu telemarketing, do szukania jeleni na nowe technologie. tam gdzie
          miałęm praktyki to gość mówił że za jego czasów były specjalność stricte
          związane z telekomunikacja, a teraz to kiła i mogiła, grunt aby prowadzący mieli
          godziny na zajeciacj itd. po prostu żal.pl szkoda że mieszkam w cz-wie
      • grzeslaw1wielki Re: co byście zrobili??????? 30.05.08, 20:09
        Jestem na 3 roku automatyki przemysłowej na PP, kończę go, a na inżyniera muszę
        się uczyć 4,5 roku. Przez ten czas pracowałem jako spawacz, łącznie ciutkę ponad
        cztery lata i zarabiam miesięcznie jakieś 3000 do 3300 netto (z dodatkami i
        nadgodzinami). Teraz zmieniam pracę na automatyka. Szukałem miesiąc czasu i
        znalazłem. Szukali kogoś bez doświadczenia i dostałem na dzień dobry 2800 zł
        brutto. Spawacz a automatyk praca bez porównania na rzecz automatyka. Więc na
        twoim miejscu market a automatyk. Wiej z tamtą, półroczne doświadczenie i gdzie
        indziej dostajesz jeszcze raz tyle bo się orientowałem. wytrzymasz chyba pół roku.
        • Gość: meganite Re: co byście zrobili??????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.08, 20:25
          ok grzeslaw ale tu jest Czestochowa. kolega co pracuje przy montażu automatyki
          ma 2000zł na rekę a pracuje ponad 2 lata. cóz pozostaje mi nic innego jak ruczyć
          w wycieczkę po Polsce, a podobno mamy druga Irlandię :d
          • grzeslaw1wielki Re: co byście zrobili??????? 30.05.08, 20:27
            przykro mi bardzoe nic na to nie poradze,wiej do poznania,ja ucieklem spod
            jarocina powodzenia zycze :)
            • Gość: meganite Re: co byście zrobili??????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.08, 20:32
              a czy praca spawacza jest naprawdę taka ciężka? boz tego co piszesz to zarobki
              lepsze od zmywaka w UK :]
              • grzeslaw1wielki Re: co byście zrobili??????? 30.05.08, 20:56
                to chesz byc automatykiem czy spawaczem?bo to dwa rozne zawody,jak chcesz to
                spawacz teraz duzo zarobi jak nie w polsze to w hiszpanii,irlandii ale nie w
                volkswagen w poznaniu bo sie zarobisz jak glupi mimo iz takie duze pieniadze

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka