Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

nieuczciwy pracodawca

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.08, 14:11
    Sprawa jest delikatna. Moja przyjaciółka dostała pracę. Słabo płatna na
    stoisku z okularami w Carrefour. Po kilku dniach okazało się że pracodawca
    niczym się nie zainteresował ot robota na czarno nie ma szans na umowę. Więc
    dziewczyna postanowiła znaleźć inną pracę i znalazła. Ale koleś straszy ją że
    jeśli nie znajdzie innej dziewczyny na jej miejsce to ona nie otrzyma swojej
    kasy za kilka dni pracy. Dzwonił. Nie ma żadnych smsów. Czy ktoś się orientuje
    co można w takiej sytuacji zrobić? Ja nie wiem czy policja może pomóc (nie
    szkodząc mojej koleżance)?
    Obserwuj wątek
      • Gość: L. Re: nieuczciwy pracodawca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.08, 14:16
        Niech sie zgłosi do Panstwowej Inspekcji Pracy, a groźby niech zglosi na
        policje. W jaki niby sposob moze tym sobie zaszkodzic, skoro nie zlamala prawa?
        Prawo zlamal pseudopracodawca im szybciej do zglosi do odpowiednich organow tym
        lepiej.
        • Gość: kęs Re: nieuczciwy pracodawca IP: *.adsl.inetia.pl 04.06.08, 23:48
          Dokładnie. Kamery w markecie z pewnością zarejestrowały jej pracę na tym
          "stanowisku pracy". Buraka puścić w skarpetkach.
      • Gość: kowianeczka Re: nieuczciwy pracodawca IP: *.lodz.msk.pl 04.06.08, 22:58
        Według mnie to bez sensu, że ludzie podejmują pracę nie mając wcześniej umowy. Brak wyobraźni? Jak pracodawca nie raczy podpisać umowy przed rozpoczęciem pracy, to więcej niż pewne, że jest po prostu nieuczciwy i chce nas oszukać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka