Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Londyn czy Warszawa?

IP: *.jozefka.net 24.10.03, 17:54
    Chcialem poznać Wasze opinie na temat czy lepiej dać sobie spokój i jechac do
    Londynu do pracy czy szukać pracy w Wawie? oczywiście nie mieszkam ani w
    jednym ani w drugim mieście ale w moich stronach bezrobocie wynosi ok. 30
    procent i powoli w rubrykę zawód wykonywany zacznę wpisywać: poszukiwacz
    pracy ;-)
    Więc tak się zastanawiam, angol znam dość dobrze, myśle o legalnej pracy ale
    wiadomo daleko strasznie i nic pewnego z drugiej strony w Wawie też podobno
    nędza. I co tu robić?
    Obserwuj wątek
      • Gość: Bożenna Jedź do Londynu!!! IP: 62.233.181.* 24.10.03, 18:21
        Z doświdczenia wiem,że zachodnie firmy w Warszawie poszukują osób ze
        znajomością j. angielskiego na poziomie obywatela tego kraju. Podobno Angole i
        Jankesi odczuwają dyskomfort w kontaktach z polskimi kolegami.
        Ja od kilku tygodni ćwiczę amerykański przed lustrem z kartoflami pod polikami.
        Nasi dziadkowie mieli pewnie podobne problemy pod zaborami.-:(
      • Gość: DemonsAngel Re: Londyn czy Warszawa? IP: 212.85.12.* 24.10.03, 18:58
        A jak chcesz dostc Work Permit? Myslisz, ze employer bedzie wystepowal o work
        permit dla Ciebie, skoro takich jak ty ma tu wielu, zwlaszcza z krajow EU?
        Zastanawiales sie nad tym?
      • Gość: Rozsadny Ludzie pomyslcie !!! IP: *.DeutschePost.de / 192.109.50.* 24.10.03, 19:23
        Skoro nie mozecie znalezc pracy w Polsce poslugujac sie ojczystym jezykiem,
        skad u Was przekonanie, ze latwiej bedzie znalezc prace w Anglii lub w RFN. U
        nas (pisze z RFN) TEZ jest bezrobocie i jest coraz gorzej, to sa po prostu
        mrzonki, ze mozna od tak znalezc tutaj prace, chybe ze za grosze, ktore ledwo
        wystarcza tu na przezycie, o odlozeniu nie ma mowy i to to najgorszych prac
        takich jak czyszczenie klatek schodowych, ubikacji itp. i to do tego na czarno,
        bo tutaj osob bez pracy i z pozwoleniem na prace sa miliony. W POlsce o wiele
        latwiej znajdziecie prace niz tu.
        • j_u Re: Ludzie pomyslcie !!! 24.10.03, 19:53
          W UK pracy nie brakuje, naprawde. Gorzej z tym pozwoleniem rzeczywiscie. Lepiej
          chyba poczekac do maja, wtedy nie bedzie potrzebne.
          • Gość: desperat Re: Ludzie pomyslcie !!! IP: *.jozefka.net 25.10.03, 11:49
            ale jak napisalem: legalna praca, powiedzmy ze mam taką możliwośc bo mam unijny
            paszport wiec w zasadzie sytuacja jak po wejsciu Polski do Unii ale to i tak
            chyba niczego nie gwarantuje.......dlatego zadalem pytanie, sorki moze
            powinnienem byl sprecywac, co do angola mam zdany egzamin cae , wiec moze
            jestem glupi ze tu jeszcze siedze? kurde nie wiem, co byscie zrobili? moze ja
            napiszecie ze dawno sie powinnienem spakowac to mi wyjdzie na zdrowie...ale tak
            naprawde dlaczego musimy wyjeżdzac z tego kraju....?
            • j_u Re: Ludzie pomyslcie !!! 25.10.03, 12:42
              Angielski rynek pracy otwiera sie dla nas od razu po wejsciu. Jezeli masz
              unijny paszport, to rzeczywiscie musisz byc glupi, ze jeszcze tu siedzisz, jak
              nie mozesz znalezc pracy.
            • Gość: gość Re: Ludzie pomyslcie !!! IP: *.acn.waw.pl 25.10.03, 19:31
              jedź,
              na co czekasz
            • Gość: corgan Re: Ludzie pomyslcie !!! IP: *.chello.pl 25.10.03, 22:07
              Mieszkam w Wawie, choc jestem z Dolnego Slaska. Mam dobra prace, ale bede
              chcial sprobowac wyjechac kiedys za granice na jakis czas. Gdybym mial
              zagraniczny paszport chyba bym sie nie zastanawial. Sprobuj popracowac w
              Anglii, w Polsce zawsze zdazysz. Jesli masz smazyc frytki w McDonaldzie w
              Polsce to juz lepiej robic to w UK. Nie zycze ci takiej pracy oczywiscie...
              choc sam robilem kiedys dawno temu fizycznie :)

Staraj sie ustalic co chcesz robic w zyciu. Jesli juz wiesz to dobrze. W UK czy
              w innym duzym miescie [np. Warszawie] zawsze mozesz miec szanse zrealizowc to
              co lubisz albo chcialbys robic np. reklama, informatyka, finanse, bankowosc itp.

Szukaj takiego miejsca ktore pozwoli ci co roku isc do przodu. Jesli masz
              czekac pare lat w Polsce az zdazy sie cud to to nie ma sensu.

Gadanie, ze w "Niemczech jest coraz gorzej" jest zwyklym pieprzeniem, bo sam
              chcialbym aby w Polsce bylo "tak zle".
              • Gość: Ktoś Czyżby to Pani Ania pytanie zadała ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.03, 01:29

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka