Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Praca w pralniach "5a Sec" Żenada!!

• Gość: 5aSec_ExKlient 5a Sec Żenada!! IP: *.unitedtitans.com 14.10.10, 10:10
        Oddałem do nich koszule w środę i dostałem zapewnienie że będą gotowe na piątek. W sobotę z rana wyjeżdżałem i musiałem je mieć dzień wcześniej. W piątek okazało się, że koszule nie są gotowe, co więcej nie ma ich w pralni, bo prasowanie są gdzie indziej. Zostałem bez koszul . Tydzień wcześniej oddałem do 5aSec Real Ursynów nowy garnitur jak się później okazało w spodniach brakowało guzika (Guzik jak guzik mógł się oderwać ALE W NOWYCH SPODNIACH !!!), ale spodnie były zaprasowane tak, że na tyłku kanty były skrzyżowanie. Na środku dupy krzyż z kantów. Jeżeli nie zauważysz ze jakiejś plamy nie dało się usunąć (a tak to jest z niektórymi plamami), nikt Cię o tym nie poinformuje.
        Najzabawniejsze jest to, że kiedy próbowałem wyegzekwować od pani w pralni zwykłe „przepraszam”, powiedziano mi, że jak się chcę poskarżyć, to mogę to zrobić w Internecie co niniejszym czynię.
        ODRADZAM. OMIJAJCIĘ SZEROKIM ŁUKIEM PRALNIE 5aSec W REAL (dawny GEANT) NA URSYNOWIE
        • Gość: naiwna Re: 5a Sec Żenada!! IP: *.sti.net.pl 14.10.10, 22:48
          Kochany ex kliencie zapraszam na Śląsk, koszulki dostaniesz na drugi dzień wyprasowane tak jak sobie życzysz z kantami na rękawach lub bez, guziczek przeszyję osobiście, kancik w spodenkach wykonany z zegarmistrzowska precyzja. Pozdrawiam
        • Gość: Buntownik!! Re: 5a Sec Żenada!! IP: 109.243.249.* 16.10.10, 00:00
          do exklienta?!
          Nie pomogą Ci Żale czy pisanie na tym forum bo przeczyta to ktoras z nas i odpowie tak jak Ja!!
          NAUCZ SIE PRASOWAC KOSZULE SAM!! A JAK NIE NA śLĄSKU CIE NAUCZYMY PONIEWAZ UDZIELAMY KOREPETUCJI!! BEDZIESZ WYSZKOLONY W PRSOWANIU KOSZUL I SZYCIU GUZIKOW <JAKIS TANDETNY GARNITUR W WARSZAWCE SOBIE KUPIŁES> NO HMM MAŁO WYPLATY POLSKI CAVIN CLANE?? HAHAH RYNKOWY OOO NIE GIRŁDOWY? MOGLY ODP0ASC GUZIKI BO SA TOPLIWE +NIE NAŻEKAJ NA DZIEWCZYNY W KONCU MUSZA SIE LADNIE USMIECHAC DO CIEBI I DO INNYCH CO PRZYCHODZA Z MORDAMI!! A ONE NIE RAZ NIE WIDZA ZE ZMECZENIA PARA IM LECI DO OCZU A TY RUJA DRZESZ ZA KOSZULE NAUCZ SIE PRASOWAC!!! BEDZIE CI LZEJ ZAMIAST BALOWAC PO KNAJPACH TO ZELASKO W DLON I HEJA!!
          • Gość: tez pracownik Re: 5a Sec Żenada!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.10, 08:40
            Buntownik, ale twoja ortografia i interpunkcja jest na poziomie przedszkolaka. Wiem, ze to mit, że w pralniach pracują ludzie po podstawówce czy zawodówce, ale w przypadku twoim, to na 100% pewne.
            Sama pracuję w pralni i twoje wypowiedzi są dla mnie żenujące- źle reprezentujesz innych poracowników...
            Bo jak można być wiarygodnym, jak nie można porządnie jednego zdania napisać. Jednego zdania bez błędu.
            Masz rację, praca jest ciężka, też mam momentami dosyć, ale swoje odczucia można wyrazić kulturalniej a nie w sposób prostacki i żenujący.
            Narzekasz, narzekasz a ciągle tam pracujesz. Jesteś chora.
            • red.kotek Re: 5a Sec Żenada!! 17.10.10, 18:52
              A co myślicie o nowych plakatach promujących wizerunek firmy?
              • Gość: :DD Re: 5a Sec Żenada!! IP: 188.33.45.* 17.10.10, 21:12
                o fajny a wyplaty tez dostaniemy potrójne??
              • Gość: naiwna Re: 5a Sec Żenada!! IP: *.sti.net.pl 17.10.10, 21:13
                Witam!
                ...,co jest na tym nowym plakacie? bo ja dopiero jutro do pracy i nie widziałam?
            • Gość: Buntownik Re: 5a Sec Żenada!! IP: 188.33.45.* 17.10.10, 21:10
              koleznako !! ja od jakiegos czasu nie pracuje tam tylko zapiepszam!! od tego trza zaczac po 2 jty sie minęła z powolaniem?? polonistke mamy w pralni:DD hahaha a gdyby nawet mam podstawowe tczy zawodowe to nie pominnam zarabiac takich pieniedzy i zapierniczac jak tu!! dodatkowo jesli ci nie pasują moje wypowiedzi to po prostu nie czytaj i nie udzielaj sie!! znam osobe madrzeszą od Ciebie a jesli chcesz interpunkcje to ty sobie poczytaj Mickiewicza! on tez pieknie opisywal to ty sie umywasz przy nim!!
              od tego jest forum aby sobie ponazekac lub cos zrobic, a ja nie psuje reputacji wizerunku firmy moja osoba na placowce tylko na formu ROZNICA!! TŁUKU!!
              • Gość: też pracownica Re: 5a Sec Żenada!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.10, 21:31
                Mickiewicz wierszem pisał, o to cię nie proszę. Proszę tylko o zachowanie netykiety, bo nie idzie tego czytać, połowy nie rozumiem. Jedyne co zrozumiałam to to, że w sumie nic nie umeisz, prasować też nie, ażne ze folia jest na odzieży.
                Buntujesz się, chcesz strajkować, może czymś się wykażesz?
                a nie tylko ciągłe pie...nie o dupie maryni.
                Uwierz mi, ja już dużo osiągnęłam i nie pracuję za marne grosze. Za 1200 zł wypłaty nie przyszłabym następnego dnia do pracy.
                Na wypłatę zapracowałąm sobie ciężką i uczciwą płacą a nie wyciem na forum.
                Pewnie jak przyjeżdza kierownik czy dyrektor to ty pierwsza włazisz w dupę :)
                Miłego wieczoru i pojedyńczych kantów:) aaa i mało opylonych płaszczyków:))
                • Gość: naiwna Re: 5a Sec Żenada!! IP: *.sti.net.pl 17.10.10, 21:57
                  Nie wiem gdzie pracujesz ale może w "Warszawce" tu na Śląsko są punktu gdzie choćbyś sobie flaki wypruła nie zarobisz nic więcej niż 1200 ...myślisz, że jestem gorsza od Ciebie gorzej pracuję, ? nie pochwalaj sobie! stopień bezrobocia jest o wiele wyższy, ani jednego dni nie spędziłabym na pralni, gdybym nie musiała, nie jestem prosta dziewucha co siedziała na rowie i gęsi pasła. Odejdę z tej pracy, ale nie pozostawię bez echa tego co się tu wyprawia.....
                • Gość: buntownik Re: 5a Sec Żenada!! IP: 109.243.182.* 17.10.10, 21:58
                  to ci zycze wszystkiego dobrego.. ciezka praca mozna duuzo zyskac ale za konkretna got. + nie pracujesz ze mna wiec skad ty wiesz jak prasuje?? czy worek daje?? a machloje nie robie bo nie mam tyle odwagi a ty chyba nie pracujesz za co za zlodziejstwo??
            • Gość: Bunotwnik Re: 5a Sec Żenada!! IP: 109.243.182.* 17.10.10, 21:45
              aa jeszcze jedno koleżanko.. nie dziw sie ze nie raz nie dokleje jakiejs literki albo cos mi ucieknie bo mam stary komp i klawisze dodatkowo nie stac mnie na nowy pracujac w tej firmie.. tak jak napisalam twoja elokwencja i "Twoja" ortografia + opisowka umywa sie.. aleto moja skromna opinia.nie ublizaj osoba po zawodowkach czy nawet po podstawowce.. nie twoja broszka a wogole to studia koncze dla twojej swiadomosci i myslisz ze jak je skoncze bede siedziec w dziadostwie?? kpisz .. czemu pracuje tylko dlatego ABY miec co zjesc i za co oplacic szkole tylko daltego ale ja mam perspektywy na dalsze zycie a ty tam zgnijesz w chemii bo ciebie nic innego nie czeka:)
              Pozdrawiam wykształciuch z "podstawowym aa nie wyzsza ranga zawodowym" i starym kompem:DD
              • Gość: tez pracownica Re: 5a Sec Żenada!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.10, 10:02
                hehe, studia? topowiedz mi jeszcze jakie studia, bardzo jestem ciekawa. Niestety, ale z takim słownictwem, pisownią nie dostałabyś się na żadne.
                Tak mało zarabiasz i stać cię na studia i na jedzienie?
                Mylisz się, nie jestem z Warszawy.
                Słuchaj, praca za 1100 czy 1200 zł to nie żaden rarytas, wszędzie taką znajdziesz i to o wiele lżejszą, chociażby w zwykłym butiku.
                Stąd moje zdziwienie- zarabiacie marne grosze, praca ciężka i to wiem, wiem że nasza praca należy do bardzo ciężkich, ale po co się wysilać za takie marne pieniądze?
                Praca, pracą, ale klienci, ci potrafią być gorsi od nacięższej harówki i od kierownictwa.
                • Gość: monsavi Re: 5a Sec Żenada!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.10, 14:40
                  >hehe, studia? topowiedz mi jeszcze jakie studia, bardzo jestem ciekawa. Niestety, ale z takim słownictwem, pisownią nie dostałabyś się na żadne.
                  Tak mało zarabiasz i stać cię na studia i na jedzienie?
                  Mylisz się, nie jestem z Warszawy.
                  Słuchaj, praca za 1100 czy 1200 zł to nie żaden rarytas, wszędzie taką znajdziesz i to o wiele lżejszą, chociażby w zwykłym butiku.
                  Stąd moje zdziwienie- zarabiacie marne grosze, praca ciężka i to wiem, wiem że nasza praca należy do bardzo ciężkich, ale po co się wysilać za takie marne pieniądze?
                  Praca, pracą, ale klienci, ci potrafią być gorsi od nacięższej harówki i od kierownictwa. >>>>

hmmmm, coś mi tu śmierdzi jak z kuwety ....red koteczkiem ;p czy tam inną kierowniczką :D
                  • red.kotek Re: 5a Sec Żenada!! 18.10.10, 19:38
                    He he he.... Śmieszne...naprawdę śmieszne...:)jak to się koleżanki głowią kto jest kim gdy pisze.Szeregowy pracownik?kierownik?może ktoś z biura?kto jest kim?....Śmierdzi ci????To się umyj- sieroto
                    • Gość: monsavi Re: 5a Sec Żenada!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.10, 10:02
                      hihihih koci ryj się zesr.ł ;P

A tak w ogóle...krasy kotku, muszę stwierdzic,po twoich wypowiedziach, że...masz dobrze nasr...ne, ale żle wymieszame...;P
                      Bywaj...skumsico niemyta!!!
                      • red.kotek Re: 5a Sec Żenada!! 19.10.10, 14:29
                        No za to twoje?!pogratulować.hmm..kultura i elokwencja
                        • Gość: tygrys Re: 5a Sec Żenada!! IP: 109.243.220.* 20.10.10, 21:59
                          Witam ja na prace nie moge warczec red kotek ma racje al Bunotwnik tez!! musicie cos zrobic alby sie dowiedzieli o tym ludzie!! nie wazne wykształcenie,czy kto jest kim jak "kotek" napisala..i nie warczec na forum walczcie o swoje
                          pozdrawiam
                          • Gość: Tralalala Re: 5a Sec Żenada!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.10, 09:23
                            Dziewczyny o co Wy się kłócicie? Buntownik pisze chyba trochę gwarą - po "ślunsku". I co z tego? To nie jest forum literackie. Pisze się tu w emocjach, często wyrzucając z siebie różne frustracje. Obrywamy od zarządzających,kierowniczek, klientów- i szkoda byśmy denetrowały się wzajemnie na tym forum.
                            • red.kotek Re: 5a Sec Żenada!! 21.10.10, 18:12
                              No tak.ale gwarą czy też nie to obelgi brzmią tak samo.to nie jest kwestia pisowni tylko osobistej kultury .tak?
                              • Gość: Buntownik Re: 5a Sec Żenada!! IP: 94.254.133.* 21.10.10, 20:09
                                Buntownik do red kotka..
                                Kotku Ty też ze Śląska jesteś wiec do Ciebie powinno dotrzeć co sie "godo" w tłumaceniu po polsku mówi..Troszkę się odchamiłaś w Warszawie;))
                                • red.kotek Re: 5a Sec Żenada!! 21.10.10, 21:33
                                  No nie jestem ze Śląska. no i z Warszawy też nie.
                                  • Gość: monsavi Re: 5a Sec Żenada!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.10, 21:49
                                    red.kotek napisała:

> No nie jestem ze Śląska. no i z Warszawy też nie.

DZIEWCZYNY!!!! RED.KOTEK PRZYJECHAŁA DO NAS PROSTO Z FRANCJI !!!!!!!!!! TO RODOWITA PARYŻANKA....A MY W JEJ MNIEMANIU, TO NIEMOTY !!!!!!!! PRADA RED.KOTKU - TAKIEGO OKREŚLENIA UŻYŁAŚ, A KRYGUJESZ SIĘ NA ZNAVCZYNIĘ FRANCUSKICH MANIER SAVI-VARI ;P

DOSTAŁAŚ WCZEŚNIEJ PO DU.E, A TERAZ PRÓBUJESZ NIEPOSTRZEŻENIE,POMALUTKU WPIJAC SIĘ W ŁASKI DZIEWCZYN !!!!!!!! Z METY WIDAC JAKI DWULICOWY WĄŻ Z CIEBIE !!! WSPÓŁCZUJĘ TWOIM WSPÓŁPRACOWNICĄ !!!! A KYSZ KYSZ ...FAUSZYWA MAŁPO :p
                                    • Gość: rudamimi Re: 5a Sec Żenada!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.10, 21:59
                                      czy któraś z Was widziała................dzisiejszy program w TVN w "Lekcji Stylu" z udziałem J.Kwaśniewskiej...o czyszczeniu okryc wierzchnich ?????????????
                                      Normalnie "swietna reklama" dla 5aSec.......:D I do tego ...ta pralnie "ekologiczna" , nowatorska, pierwsza w warszawce :D myslałam,że spadne z fotela:D Ekologiczna!!!!!!!!!!
                                    • red.kotek Re: 5a Sec Żenada!! 21.10.10, 22:40
                                      No i po co ta mowa?ulżyło ci?
                                    • red.kotek Re: 5a Sec Żenada!! 21.10.10, 22:45
                                      Brednie wypisujesz
                                      • Gość: monsavi Re: 5a Sec Żenada!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.10, 06:54
                                        a ty pierdoły popychasz, idiotko!
                                        • red.kotek Re: 5a Sec Żenada!! 22.10.10, 08:02
                                          Widać -jeszcze nie.Wyżyj się,wyżyj.powodzienia
                              • Gość: naiwna Re: 5a Sec Żenada!! IP: *.sti.net.pl 21.10.10, 20:10
                                Punkt widzenia, od punktu siedzenia "kotek" ,w tej pracy to jeden plus, że pracodawca przyjmuje bez pośredników, a co do pracy, to orka i partyzantka, a co do buntownika? to chyba każda z nas myśli tak samo.
                            • Gość: Buntownik Re: 5a Sec Żenada!! IP: 94.254.133.* 21.10.10, 20:04
                              Koleżanko "Tralalal" Dziekuję.:* teraz będę się odnosić z wielką kulturą ale dosłownie ponieważ do ćwoków w tłumaczeniu - ciemni ludzie..Trza pisać otwarcie i bez skrupułów.. Może i piszę bez przecinków,kropek.. Ale nie to jest ważne.. Prawda?! Koleżanka wie o co chodzi:) a WY Ćwoki domyślać się:))
                              • Gość: tez ona Re: 5a Sec Żenada!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.10, 22:59
                                Buntownik, zobaczymy czy w przyszłym tygodniu będziesz taka wygadana:))
                                Do zobaczenia, już mi więcej nic nie potrzeba:)))))))
                                Tu są takie dowody, że nawet z bezrobocia zasiłku ne dostaniesz, wtedy zobaczysz co to dopiero harówka..:)
                                • ninablondyna Re: 5a Sec Żenada!! 23.10.10, 00:31
                                  Odwiedzam sobie to forum czasami ot tak, aby, poczytać o solidarności pracowniczej, czyli o Was, które jeszcze pracujecie...
                                  Narzekacie i nic, niby strajki robić chcecie, związki zakładacie i co i nic...
                                  Pewnie Szanowny pan Dyrektor czytając to zaciera ręce, że jeszcze nic z tego narzekania nie wynikło, ale jak to mówią krowa, która dużo ryczy...
                                  Czepiacie się wszystkich - Zarządzającej ze śląska, koleżanek kierowniczek - a jak to w każdej pracy musi być ktoś, kto Was weźmie za mordę i pokieruje jak pracować, aby premię dostać...
                                  Dobrze radzę czas, który tu spędzacie przeznaczcie na szukanie wymarzonej pracy lub zaniedbanej rodzinie im tak jak Wam też się coś należy....
                                  Dużo wytrwałości w tym trudnym nadchodzącym czasie życzę...
                                  • Gość: naiwna Re: 5a Sec Żenada!! IP: *.sti.net.pl 23.10.10, 23:45
                                    ..., nie są monopolem, powstają inne pralnie które chętnie zatrudnią pracownice 5aSec na dużo dogodniejszych warunkach.., coraz cieniej przędą, stać już ich tylko na oplakatowanie placówek, a na plakacie "pracownica ośmiornica" ha ha ha
                                • Gość: Tralalala Re: 5a Sec Żenada!! IP: *.is.net.pl 23.10.10, 14:58
                                  Już o tym kiedyś pisałam ale napiszę raz jeszcze. Czasy kiedy nie można było otwarcie wyrażać swojego niezadowolenia i w w ogóle mówić tego co się myśli już w Polsce minęły. Co ma znaczyć to straszenie piszących tu dziewczyn represjami w postaci utraty pracy czy nawet zasiłku??? Pewnie ten wpis od "też ona" dot. Buntownika zamieściła któraś forumowiczka żeby się odegrać. Jednak gdyby tak nie było i okazało się że ktoś z przełożonych tu straszy w taki sposób to naprawdę tego typu metody pasują do tytułu tego forum- Żenada przez wielkie Ż. "Łohoho wiemy kim jesteś, dopadniemy Cię i pożałujesz"- tak można zrozumieć wpis "też ona"
                                  • Gość: Tralalala Re: 5a Sec Żenada!! IP: *.is.net.pl 23.10.10, 15:14
                                    Wiem, że zaglądają na to forum niektóre kierowniczki. Ciekawe czy czytają je zarządzający lub osoby będące wyżej. Jeśli tak to czemu nie wymyślą czegoś by podnieść morale pracowników. Zamiast tego tylko kontrolują, sprawdzają i straszą. Można by odnieść wrażenie, że pracownice tej sieci to jakaś banda leniwych, niezbyt mądrych i do tego nieuczciwych bab. Halo- tak nas spostrzegacie? To czemu tak nas traktujecie?
                                    • Gość: xxxx Re: 5a Sec Żenada!! IP: 89.107.158.* 23.10.10, 20:15
                                      No i udało się was skłócić .Warczycie na siebie pytam po co? Mało wam w pracy ;durnych regułek;Red kotek jest tak zadowolona z tej pracy 'nie rozumiem po co zabiera gggggggggggggggłos.Dziewczyny nie dajcie się sprowokować dla nich to woda na młyn.Rozmawiajcie o tym co was boli oraz co śmieszy.Czy ZARZĄDZAJĄCA [z ciucholandu ] dalej stosuje MOBBING na pralniach,są na to odpowiednie przepisy .Trzymajcie się.
                                      • Gość: Jola Dlaczego tka drogo!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.12, 14:55
                                        Zastanawiam się dlaczego tak drogo kosztuje czyszczenie płaszcza.
                                • Gość: naiwna Re: 5a Sec Żenada!! IP: *.sti.net.pl 24.10.10, 15:35
                                  sDo "też ona" odpisuje bo mnie krew zalewa od tego straszenia.
                                  Cala prawda, a zacznę od wizerunku firmy.
                                  1. plakaty coraz większe które wiszą na haczykach zrobionych profesjonalne z wieszaków.
                                  2. Rozlatujące się lady( mechanik rozkłada ręce, brak funduszu )
                                  3. Pracownica za lada się szczerzy się do klienta, aby właściwie odwrócić wzrok od bluzki, która się potargała, a nowa jej się jeszcze nie należy, nie wspomnę że na krawacie flek bo jadła w pośpiechu, no a szczanie na "Małysza"co by klienta w porę zobaczyć.
                                  3. profesjonały zapieracz, to szare mydło szczota i jazda z tym koksem.
                                  Teraz masz dwie do straszenia ja się nie boje Tak wiec nie strasz, a się nie Z E S R A SZ
                                  Ps Pozdrawiam krzyż na drogę gó..no w garść
                                  • Gość: wiadomo kto Re: 5a Sec Żenada!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.10, 17:12
                                    no właśnie, jaby nie było, nie można zdradzać tajemnicy firmy, nie można pisać jakich używa się środków itp. Za to grozi zwolnienie dyscyplinarne i żaden sąd za wami nie stanie, bo nie poszłyście do niego ze swoimi zażaleniami a oczerniacie firmę.
                                    Jaka by nie była, TAJEMNIC firmy się nie wyjawia i nie będę tu z wami dyskutowała, nie takie mądre znałam:))
                                    Nie interesuje mnie, że nie macie czasu zjeść, wasz problem, nie umeicie zawalczyć o swoje, tylko rzucacie się na forum a jak przyjeżza dyrektor, to ryja żadna nie otworzy.
                                    Zasłużyłyście na taką pracę i tyle :))
                                    • Gość: naiwna Re: 5a Sec Żenada!! IP: *.sti.net.pl 24.10.10, 18:51
                                      Tę tajemnica zna każda kobieta, no chyba że jest tak leniwa z kasą, a faktycznych nazw środków nikt nie ujawnia. Ryj kobieto to ma krowa, każda z nas ma twarz i osobowość! a skoro uważasz,że mamy faktycznie ryje to jesteś przedstawicielem śmierdzącego środowiska "obory"!
                                    • Gość: także ona Obiektywny komentarz IP: 94.254.154.* 24.10.10, 19:04
                                      A ja pracuję w biurze i mam trochę inne zdanie na temat pracy w EBS S. A. Zawsze mogłoby być lepiej ale skoro tu pracuję to znaczy że najgorzej nie jest. Suma sumarum jestem zadowolona. Z większością osób w biurze mi się bardzo dobrze mi się współpracuje. Szkoda tylko tych co odeszli w ostatnim czasie, bo też się dobrze z nimi pracowało.
                                • Gość: Buntownik Re: 5a Sec Żenada!! IP: 46.112.40.* 26.10.10, 17:02
                                  Wiesz, że straszenie jest karane?? Kara pozbwienia wolności do lat 5. Ja od poniedziałku czekam na policje.. i w pracy i w domu.. może telewizję zawołam.. jak traktuje się pracownika walczącego o swoje i koleżanek dobro.. nic jak mnie wsadzą jednak do więzienia to stawka dzienna więzienna jest 76 zł czyli więcej niz ja mam za dzien w pracy .. zatem opłaca mi się pisać na forum i czekac aż mnie złapiecie:))
                                  Pozdrawiam
                                  • Gość: ,,,, Re: 5a Sec Żenada!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.10, 17:23
                                    a co ci ma zrobić policja???
                                    Chodzi o zwolnienie dyscyplinarne
                                    • Gość: bu ha ha Re: 5a Sec Żenada!! IP: *.sti.net.pl 26.10.10, 18:20
                                      Zrób to i nie strasz.. a najlepiej to się mocno przyklej do tego koryta, my umiemy sobie radzić z biedą, ale ty ????
                                      • Gość: Tralalala Re: 5a Sec Żenada!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.10, 19:19
                                        Tu nie chodzi o zdradzanie tajemnic "firmy" ale o ujawnianie nieprawidłowości jakie panują na placówkach. A jest ich wiele. Częściowo same jesteśmy winne bo się na to godzimy ale co mamy zrobić??? Niech się któraś odezwie i poskarży podczas audytu... A potem napisze co było dalej... i gdzie znalazła nową pracę. Normalnie szkoda gadać:((
                                        • Gość: Tralalala Re: 5a Sec Żenada!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.10, 19:29
                                          Atmosfera na placówce w dużym stopniu zależy od postawy kierowniczki. Jeśli babka jest "człowiekiem" i szanuje swoje podwładne i daje z siebie tyle co one to tak można pracować. Ale same wiemy, że nie wszystkie takie są.
                                          • Gość: gość Re: 5a Sec Żenada!! IP: *.centertel.pl 05.02.13, 15:21
                                            Zapraszam do placówki w łodzi w manufakturze.:)
                                        • Gość: bu ha ha Re: 5a Sec Żenada!! IP: *.sti.net.pl 26.10.10, 19:33
                                          Na naszej placówce warunki w jakich pracujemy nawet klienci zauważają, bo wszystko się wali i sypie na łeb, zagraża to naszemu zdrowiu, nie ukrywam, że życiu też...ale co tam najważniejsze że co tydzień coraz większe sumy kasy wpłacamy do banku...
                                    • Gość: Buntownik Re: 5a Sec Żenada!! IP: 46.113.33.* 26.10.10, 21:44
                                      niech mi dadzą dyscyplinarke ale prosze..
                                      • Gość: bu ha ha Re: 5a Sec Żenada!! IP: *.sti.net.pl 26.10.10, 22:09
                                        niech się lepiej wezmą za naprawę sprzętu, który się sypie, bo na pralni zostanie jedna kierowniczka....czyli Bogini KALI .... Kali posiada konwencjonalne uprawnienia hinduskich bogów w tym nadludzką siłę szybkość i wytrzymałość.
                                        tak należny odczytać nowy plakat..........bu ha ha ha pokłon dla tego co wymyślił plakat
                                        • Gość: Buntownik Re: 5a Sec Żenada!! IP: 46.113.33.* 26.10.10, 22:21
                                          to pieknie z Nami robią.. chcoc my kobiety jestesmy na wszystko wytrzymałe to sie jeszcze z nas nabijaja!! pięknie?!!
                                          • Gość: mmm Re: 5a Sec Żenada!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.11, 16:28
                                            Cisza tu jak makiem zasiał ... czyżby dyrekcja w objeździe po kraju zabroniła wypowiedzi na forum ? Co tam w pralniach dziewczyny ?
        • Gość: kacha Re: 5a Sec Żenada!! IP: *.play-internet.pl 17.03.12, 20:49
          ja również zawiodłam się na tej pralni. dzisiaj oddałam tam do czyszczenia płaszcz. za pranie zapłaciłam 30 zł, a płaszcz jest równie brudny jak przed praniem! nie widać na nim ani śladu czyszczenia! to chyba jest jakaś kpina... przez tę pralnię straciłam nie tylko pieniądze, ale i czas. absolutnie nie polecam.
          • Gość: Frenia Re: 5a Sec Żenada!! IP: *.cable.smsnet.pl 19.10.13, 12:05
            Ja wczoraj odebrałam płaszcz z tej samej pralni .. nawet kłaki od mojego kota widoczne były .. nie wspomnę że na łącznikach podszewki z materiałem płaszcza, czyli w tak zwanych zagięciach widoczny meszek brudu , który się zbiera. Zapłaciłam 35 złotych. Pani tłumaczyła się, że najpierw czyści maszyna a później pracownik doczyszcza. No ale, że mają b. dużo rzeczy do czyszczenia to pracownik nie może zbyt długo doczyszczać :/ coś nie halo w jej wypowiedzi. Zapłaciłam za druciany wieszak oraz worek tej syfiastej pralni bo płaszcz nadal brudny jest. Nie polecam nikomu.
            • Gość: Lala Re: 5a Sec Żenada!! IP: *.dynamic.upc.nl 30.01.15, 13:22
              I bardzo dobrze, że nie polecasz. W 5asec pracowałam dwa lata. Twoj płaszcz czyszczony był w pralnicy chemicznej w czterochloroetylenie. Podczas tego procesu meszki, sierść, włosy w większości zostają na odzieży. Trzeba to potem ręcznie odmechacać co wymaga czasu. A tego czasu w pralni nigdy nie ma. 1,5 h na wykonanie usługi, podczas gdy na zmianie jedna osoba, która ciągle odrywa się od wykonywanej czynności, żeby obsłużyć klienta przy ladzie...
      • Gość: agnieszka Re: Praca w pralniach "5a Sec" Żenada!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.10, 08:39
        Witam,
        poszukuje osoby z doświadczeniem do pralni w okolicach Krakowa. Pytania proszę kierować na mail agnieszka.maria@interia.pl
        • Gość: Klient Re: Praca w pralniach "5a Sec" Żenada!! IP: 188.33.87.* 05.11.10, 23:37
          Witam Panie jestem jednym z klientów w placówce w Chorzowie.
          Dziś byłem oddać kurtkę do chemi była tam taka miła Pani.. blondynka, miała piekny uśmiech i włosy. Wy sie wyzywacie na forum a Tamta Pani taka spokojna była,uśmiechnieta,i widziałem ze sprzątała.. Fachowa obsługa i czas realizacji i nawet karte kupiłem bo miałem ochotę porozmawiać,doradziła mi Apreture jak pamietam. No i kurtka wspaniale wyszła.
          Wspaniała obsluga w tym AKSie jest. Pozdrawiam Wszystkie Panie no nie wiem może i
          Panów :) Adrian
          • Gość: naiwna Re: Praca w pralniach "5a Sec" Żenada!! IP: *.sti.net.pl 07.11.10, 22:47
            Cisza na forum, chyba fajne wypłaty dostałyście? i proszę jacy zadowoleni klienci!!!!
            • Gość: Buntownik Re: Praca w pralniach "5a Sec" Żenada!! IP: 46.113.59.* 11.11.10, 22:56
              Cisza na forum bo kazda pracuje, i ogonem cieszy!
              Pozdrawiam.. a jeszcze pracuje:PP
      • Gość: aaa Re: Praca w pralniach "5a Sec" Żenada!! IP: 89.107.158.* 24.11.10, 18:55
        C0 tak cicho wszyscy zapracowani albo zakaz wypowiedzi????????/
        • Gość: Buntownik Re: Praca w pralniach "5a Sec" Żenada!! IP: 46.112.142.* 27.11.10, 19:06
          Dalej cisza.. aa wiem, bo internet wam odcieli:)) nie zaplacone rachunki hihi
          • Gość: naiwna Re: Praca w pralniach "5a Sec" Żenada!! IP: *.sti.net.pl 27.11.10, 22:30
            Witam!
            Nie ma nawet najmniejszego sensu pisać, od tego nam się nie polepszy.
            • Gość: udław się Re: Praca w pralniach "5a Sec" Żenada!! IP: *.sti.net.pl 01.12.10, 17:55
              Dziękujemy firmie, że pamięta o swoich pracownicach, "za bonusy świąteczne". Dziękuje koleżanka A. Udław się
              • Gość: ttt Re: Praca w pralniach "5a Sec" Żenada!! IP: 89.107.158.* 01.12.10, 20:06
                A co nie ma bonów ?????????????????????????????????????????????????????????????????
                • Gość: ?????? Re: Praca w pralniach "5a Sec" Żenada!! IP: *.sti.net.pl 01.12.10, 21:21
                  ............., a co miały być?
                  • roxi.3 Re: Praca w pralniach "5a Sec" Żenada!! 05.12.10, 00:06
                    Moze i będą ale oczywiscie nie dla nas,no przeciez na siebie nie zarabiamy !Traktują nas jakbysmy nie zasługiwały nawet na głupie paczki!
                    • roxi.3 Re: Praca w pralniach "5a Sec" Żenada!! 05.12.10, 00:08
                      A jak tam po ocenie pracowników oraz kierowników!!! hihii to dopiero jest bez sensu co!
                      • Gość: ! Re: Praca w pralniach "5a Sec" Żenada!! IP: *.sti.net.pl 05.12.10, 15:43
                        Wszystko jest bez sensu, prócz zysków dla firmy, a nowy konkurs? .
                        Traktują nas jak ograniczonych umysłowo, za 150zl mamy sobie flaki wypruwać?
                        • roxi.3 Re: Praca w pralniach "5a Sec" Żenada!! 07.12.10, 10:20
                          U nich to sie nazywa mobilizacja !nie ma paczek ani talonów więc firma postanowiła zrobić konkurs hihihi to jest żałosne co!!pozdrawiam
                          • Gość: naiwna Re: Praca w pralniach "5a Sec" Żenada!! IP: *.sti.net.pl 15.12.10, 20:22
                            Zdrowych, Spokojnych Świąt i normalnej pracy w przyszłym roku, tego życzę Wam i Sobie.
                            Pracodawca zaś życzę oby spełniły się życzenia Pracowników.
                            • noeemi24 Re: Praca w pralniach "5a Sec" Żenada!! 20.12.10, 23:45
                              Czytam te bzdury i smiać mi sie chce! Skoro komuś tak nie dobrze w tej firmie to po jaką cholerę pracuje!!!żyjemy w czasach gdzie jest wolny rynek pracy i jak komuś praca nie odpowiada to ją zmienia a nie męczy się!!! Ja pracuje w tej firmie od kilku dobrych lat i owszem nie zawsze jest kolorowo ale takie są uroki pracy z klientem podobnie jak poczta, bank itp. Piszecie jakie to meczarnie przechodzicie, że sprzątać musicie, bo w domu to każda z Was sprzataczke może ma, która za Was wszystko robi, i apterury karzą sprzedawać... a nie sprzedawajcie!!!kto wam karze!!! a potem marudzenie, że mała wypłata!!!Bo po co "flaki wypruwać" żeby 150 zł dodatkowo dostać! najlepiej siedzieć i nic nie robić a na konto najlepiej żeby 3tysiące wpływały!!!Ktoś z tym podlizywaniem dobrze napisał, że jak przyjedzie Dyrektor na placówkę to ta co najbardziej narzeka najbardziej tyłek liże!!! A potem na forum posty...bo taka odważna, że prosto w oczy nie może powiedzieć co myśli o firmie!!! niektóre piszą błąd na błędzie co tylko świadczy o inteligencji...i kulturze osobistej i powinna Bogu dziękować, że ktoś ją wogóle "przypadkiem" zatrudnił z takim poziomem polszczyzny bo nawet do sprzatania toalet w Markecie by jej nie chcieli!!!a że ciągle coś karzą...nie karzą...tylko motywują!!!Firma naprawdę daje wiele możliwości, żeby dodatkowo złapać kilka premii w miesiącu, trzeba tylko chcieć!!! A gamonie stoją za ladą i nicccc, zupełnie nicccc!!! bo po co cokolwiek proponować!!! po co się wysilać...jak można ponarzekać na forum...Niedługo to za powiedzenie do klienta "Dzień Dobry" będziecie chciały 2,5:)I tyle... Wesołych Świąt...pozdrowienia z nieprowincjonalnej placówki w Warszawce:)
                              • Gość: srutu tutu Re: Praca w pralniach "5a Sec" Żenada!! IP: *.sti.net.pl 21.12.10, 23:14
                                Cieszy mnie to, że Tak dobrze Ci się pracuje, pamiętaj, że jak złapiesz "skorupiaka " będziesz w innej tonacji śpiewać. Mylisz, że jestes inteligentna, czy bardziej wyprany masz móżg?
                                • noeemi24 Re: Praca w pralniach "5a Sec" Żenada!! 23.12.10, 00:14
                                  "skorupiaka?" nie bardzo wiem o co Ci chodzi? Nie, nie uważam się za mądrzejszą, uważam, że każdy ma rozum i wolną wolę i żaden pracodawca nie przykuwa pracownika lańcuchami, że nie może odejść. Jak komuś praca nie odpowiada to po prostu składa wypowiedzenie i się odchodzi w poszukiwaniu lepszej pracy!!! Wkurza mnie takie marudzenie i żale jak to jest ciężko i źle!!! Bo niby co to ma temu "komuś" zmienić? co nagle podwyżkę dostanie? albo dyrektorem zostanie bo chce więcej zarabiać??? Takie głupie gadanie... Są szkolenia dzięki którym z roku na rok można dostać aż 200 zł podwyżki do podstawy!!! Która firma daje pracownikom co roku podwyżki!!! A system motywacyjny jest tak bogato rozbudowany, że jeśli tylko człowiekowi się CHCE to zarobić może dużo więcej niż nauczyciel z kilkuletnim stażem po ukończeniu kilku fakultetów... wystarczy naprawdę chcieć!!! Ja też mam skończone dwa kierunki studiów i mogłabym bez problemu znaleźć inna pracę ale napewno nie za takie pieniądze jak tutaj zarabiam i grafik meeega elastyczny i wiele wiele innych czynników!!! można siedzieć w pachnącym butiku z ekskluzywną odzieżą i tylko czekać żeby jakiś klient wreszcie przyszedł i zarabiać 1000 zł oczywiście na umowe zlecenie!!! i nic nie robić!!! Pozdrawiam:)
                                  • Gość: Buntownik Re: Praca w pralniach "5a Sec" Żenada!! IP: *.adsl.inetia.pl 23.12.10, 16:08
                                    Witam, dawno mnie nie było:)
                                    Czytam sobie "wasze" wypociny, ale coraz bardziej się zastanawiam czy nie pijecie tego peru?? Koleżanko, z pod Warszawki..Zastanów się, co Ty piszesz?! Jak możesz porównywać Dziewuchy ze Śląska do sprzątaczek w marketach?Co nie które mają na prawdę wysoką kulturę osobistą, aby pracować na placówce! Nie wiem jak jest gdzie indziej ale wiem jak jest na Śląsku! przyjdzie Ci klient z garderobą, co ma conajmiej 10 lat i chce nową? odnowy biologicznej raczej nie robimy??Chyba,że u Ciebie.. Myślisz,że NAM się nie chce, pracować,? Koleżanko, my tu pracujemy i "zyły tniemy" aby zrobić tą głupią premię, te apretury, karty... i co inne nam mówią. Fakt,że nie umieją mówic otwarcie do Szefostwa co ich boli czy czego by chciały.Ale zrozum,też to, że żadna firma nie da umowy na 10 lat. choć są dupiate zarobki trzymaja się.. Ja robię studia mam plan,ja tylko tu ptacuję aby zrobić szkołę.Ale jest to ale pracuję w dodatkowej firmie bo ta mi nie daje wyżyć z pensji i fakt siedzę za 1000zl miesiecznie i mówię dzień dobry. ale to jest praca adekwatna do wypłaty. a tu? hmm ciężko bo się pracuje, i pieniedzy na koncie nie widać!Szkolenia?? hahahaha szkolenia są po to aby Firma miała podstawę Cię "uwalić" jak coś spierniczymy! Przecież skóry, my tylko przyjmować powinnyśmy ale jak coś nie ttak np, termin dostawy czy przefarbowana to kto obrywa ?? MY kochana!! oczywyście przepraszamy w imieniu Firmy ale co z tego?? jak klient jedzie jak po łysej kobyle!! Jesli masz studia skończone to masz bardzo ale to bardzo małe ambicje!! pracujac tu! a Świąteczne "premi" to niech sobie Warszawa wsadzi w D***e bo tu na
                                    śląsku ludzie pieniedzy nie maja! no wiadomo w końcu prowincja!!i zastanów się co mądrego piszesz!! pozdrawiam:)
                                    • Gość: naiwna Re: Praca w pralniach "5a Sec" Żenada!! IP: *.sti.net.pl 24.12.10, 10:14
                                      Kochana! najlepszy zawód to dobrze wyjść za maż, ja tam chudzę do pracy dla rozrywki, do pracy jeżdżę najlepszej klasy mercedesem, mogłabym być osobista asystentka mężna, ale to nudne, a tak mam darmowy aerobik........KOCHAM swoja prace, tylu fajnych ludzi poznaję.
                                      Spełniam swoje marzenia , czuje, że jestem potrzebna, mąż mnie docenia, że jestem taka pracowita, moje kieszonkowe wynosi 3000,00
                                      Za zarobione pieniążki opłacam parking, mogłabym mieć osobistego kierowce, ale tak bardzo kocham te 9 min jak trzymam w ręku kierownicę......Pozdrowionka
                                  • Gość: naiwna Re: Praca w pralniach "5a Sec" Żenada!! IP: *.sti.net.pl 24.12.10, 01:03
                                    Wiesz co? pie....sz i tyle w temacie, napisz książkę i wydaj,po co rozpisywać się na darmo na forum filozofko!
                                    • Gość: naiwna Re: Praca w pralniach "5a Sec" Żenada!! IP: *.sti.net.pl 24.12.10, 01:09
                                      Jeśli nie wiadomo do kogo "piłam" to piszę że do "super praczki warszawianki"
                                      • noeemi24 Re: Praca w pralniach "5a Sec" Żenada!! 24.12.10, 02:45
                                        Pracuję w tej firmie, bo lubię tą pracę...i studia zrobiłam jednocześnie pracując!!! I dla mnie nie ma różnicy czy to Śląsk czy to Warszawka, bo wszędzie trzeba tak samo pracować, na takich samych zasadach!!! I nie pisz mi Koleżanko jak to ciężko zapierniczasz...skoro wydajności nie wyrabiasz!!! Uwierz mi...z pewnością mam conajmniej dwa razy więcej pracy niż TY i jakoś żyję! I nie jęczę!!! Pracuję za godne pieniądze...pewnie też dwa razy większe niż TY!!! Ale staram się nie dla firmy, tylko dla siebie samej, bo gdybym nie miała ambicji to pewnie też bym gdzieś miała sprzedaż apretur!!!A 1000zł to wszędzie można zarobić!!! Jeśli chodzi o umowę to Sama widzisz...Skoro chodzisz jeszcze do drugiej pracy tzn. że nie jest w pralni aż tak ciężko!!!A jeśli nie odpowiada Ci Śląsk, to zapraszam do Warszawy...dopiero zobaczysz co to znaczy praca!!! Czy naprawdę myślisz, że My w Warszawie to na deskach leżymy i wąchamy same pachnące ubranka??? Czy myślisz, że My Skór nie przyjmujemy? I dywany, i magiel, i...jakoś nie narzekam!!! Wręcz przeciwnie cieszę się, bo łatwiej wyrobić budżet, wypełniając tylko odpowiednie druki! A czy TY myślisz, że na Poczcie ludzie się nie awanturują? Czy uważasz, że kasjerki na kasach w markecie mają bezstresową pracę??? Jeszcze raz powtórzę...Jakby mi praca nie odpowiadała to bym odeszła! Bo nie da się pracować z przyjemnością, z pozytywnym nastawianiem do współpracowników i do klientów przychodząc do pracy z przymusu!!!Tak sie nie da pracować!!! A co do szkoleń to są tak banalnie proste, że tylko ktoś kto zapisuje się na nie z przymusu może ich nie zaliczyć!!! Reasumując, po zaliczeniu szkolenia masz podwyżki 200złX12 miesięcy daje kwotę 2400 rocznie!!! Która firma da Ci takie bony na święta!!!Gwarantuję Ci, że żadna!!! Jest Wigilia i nie mam naprawdę ochoty niepotrzebnie się złościć i denerwować...Zdrowych i Spokojnych Świąt w pozytywnej Atmosferze życzę Wszystkim Pracownikom Naszej FIrmy:) Trzymajcie się i bez Marudzenia Dziewczynki!!!Bo nie ma sensu "drzeć kotów" Pozdrawiam
                                        • Gość: Buntownik Re: Praca w pralniach "5a Sec" Żenada!! IP: *.adsl.inetia.pl 24.12.10, 09:42
                                          co do premi to jak w koncu dostanę to napiszę, co do szkoleń ok tylko to powinno być w czasie pracy a nie ze cie sćiagają z wolnego+ciągnę na 2 etatach ponieważ w pralni mam umowę a tam mam dochód konkretny i kończy mi się umowa póbna wiec, jak tylko dostane chociaż na 3 lata to pie... ten SYF!!a co do wypłaty do firm innych przeszłam w moim zyciu tylko 4 wiec nie duzo jestem dobrym pracownikiem, ale za tak beznadziejna kase to jeszcze nie pracowalam.. a do warszawy z miłą chęcią pojade .. al do Dyrekcji bo mnie tu na śląsku omija!! Kobieto mam swoje ambicje zwolnie sie .. i w gebe mogę napluć Warszawie!!!
                                          WESOŁYCH ŚWIĄT I INTENSYWNEGO ODPOCZYNKU, BO BRUDASY ZAŚ PRZYJDĄ ZAŻYGANI!!! HAHAH
                                          • Gość: Tralalala Re: Praca w pralniach "5a Sec" Żenada!! IP: *.is.net.pl 26.12.10, 10:12
                                            Brawo dla Buntownika. Noemi co to za tekst do nas :" bez marudzenia dziewczynki". Na szkoleniach możesz pouczać ale tu na forum przynajmniej spróbuj zrozumieć naszą sytuację. Forum istnieje już dość długo i ciągle pojawiają się nowe wypowiedzi z całej Polski więc widocznie coś jest z tą pracą nie tak.
                                            • noeemi24 Re: Praca w pralniach "5a Sec" Żenada!! 27.12.10, 13:16
                                              Ale przecież godziny ze szkoleń wliczają się w czas pracy!!! przynajmniej powinno być tak wszędzie!!! Napisałam "bez marudzenia dziewczynki" bo wydaje mi się ten zwrot na tyle jest kulturalny, aby nikogo nie urazić!!! A szkolenia są w każym regionie oddzielnie, więc niestety razem na szkoleniu się nie spotkamy... Ktos kto jest z góry nastawiony na "nie" to nic ani nikt tego nie będzie w stanie zmienić! Trzeba najpierw ścieżkę we własnej głowie zmienić i się zastanowić co jest ważniejsze!!! A jak ktoś wybiera TĄ właśnie pracę to świadomie godzi się się na warunki i zasady jakie w tej firmie panują. Wiec takie głupie pisanie jak to jest mu źle świadczy tylko o osobie, która to pisze!!!
                                              Pozdrawiam...
                                              • Gość: ? Re: Praca w pralniach "5a Sec" Żenada!! IP: *.sti.net.pl 28.12.10, 21:01
                                                ....psycholożka po godzinach he he
                                                • Gość: Tralalala Re: Praca w pralniach "5a Sec" Żenada!! IP: *.is.net.pl 29.12.10, 12:37
                                                  To nieprawda, że pracownice pralni tej sieci tylko narzekają, użalają się nad sobą i nie chcą niczego zmienić. One prędzej czy później robią to dla nich najlepsze i po prostu odchodzą. W tej chwili nie ma na pralniach stałych zespołów(przynajmniej w moim regionie) W ciągu roku wszystkie placówki zmieniły swe oblicza- niektóre łącznie z obliczami kierowniczek. O obliczach zarządzających nie wspominając ;()
                                        • Gość: Tralalala Re: Praca w pralniach "5a Sec" Żenada!! IP: *.is.net.pl 29.12.10, 12:54
                                          "Bo nie da się pracować z przyjemnością, z pozytywnym nastawianiem do współpracowników i do klientów przychodząc do pracy z przymusu!!!Tak sie nie da pracować!!! A co do szkoleń to są tak banalnie proste, że tylko ktoś kto zapisuje się na nie z przymusu może ich nie zaliczyć!!! Reasumując, po zaliczeniu szkolenia masz podwyżki 200złX12 miesięcy daje kwotę 2400 rocznie!!! Która firma da Ci takie bony na święta!!!Gwarantuję Ci, że żadna!!! " To jest cytat z wypowiedzi koleżanki z Warszawy. Zawiera wyjaśnienie dlaczego nie dostałyśmy bonów na święta. Aha- tylko co ma piernik do wiatraka. Firma posiada przecież fundusz socjalny, z którego powinny być fundowane bony lub dodatki świąteczne. Co do "banalnych" szkoleń- to wygląda na to ,że większość idzie z przymusu skoro aż tyle dziewczyn ich nie zalicza. Pierwsze zdanie powyższego cytatu wyjaśnia dlaczego rotacja pracownic w tej firmie jest tak duża. Widocznie naprawdę "tak się nie da pracować".
                                          • noeemi24 Re: Praca w pralniach "5a Sec" Żenada!! 29.12.10, 22:55
                                            Moja Droga...widać jesteś źle doinformowana...funduszu socjalnego Nasza firma nie ma już od kilku lat i dlatego nie ma bonów na Święta!
                                            A rotacje są wszędzie w każdej pracy!!! I w każdym regionie! W Warszawie również, choć muszę przyznać, że kierownicy trzymają się na swoich stanowiskach od początku istnienia pralni. Ja też czasem mam słabsze dni ale to głównie zasługa rozpanoszonych klientów. Uważam, że firma jako firma jest w porządku wobec swoich pracowników.
                                            • roxi.3 Re: Praca w pralniach "5a Sec" Żenada!! 29.12.10, 23:34
                                              No wiecie co ale mogli zrobic jakieś drobne paczki albo jakeś bony dać nikt nie mówi że muszą być za 500 zl ale nawet za 100 i pracownik byłby zadowolony ,a co do tego że zarządzajace sie zmieniaja to fakt ,chyba juz wszystkich przeszłam!! ale w Warszawie raczej nie możecie narzekać ,bo akurat macie super zarzadzającą!!! pozazdrościć wam mogę!!
                                              • Gość: Tralalala Re: Praca w pralniach "5a Sec" Żenada!! IP: *.is.net.pl 30.12.10, 12:00
                                                W takim razie dlaczego firma zlikwidowała fundusz socjalny?
                                              • Gość: 342 Re: Praca w pralniach "5a Sec" Żenada!! IP: 89.107.158.* 30.12.10, 17:12
                                                Natomiast na śląsku dalej ;CIUCHOLAND;
                                                • Gość: ona Re: Praca w pralniach "5a Sec" Żenada!! IP: *.cable.smsnet.pl 31.12.10, 12:56
                                                  Przepraszam bardzo ale kto dostaje 200x12 msc podwyżki, bo ja na pewno nie i nikt kogo znam to jest tylko na papierze bo żeby tyle dostac to musisz miec ocenę "5" z oceny rocznej taka ocena to maja tylko lizusy zarzadzającej a nie zwylki szarzy pracownicy którzy sie starają a i tak guzik z tego mają, więc nie gadajcie o podwyżkach. A co w sytuacji jak ktoś już zaliczyl wszystkie szkolenia wtedy już nie ma powyżek!!!!
                                                  Jeżeli chodzi o inne premie i stanie za ladą to ok zgodzę się nie ma nic za darmo ale jak stoisz cały miesiąc za ladą i proponujesz usługi dodatkowe i braknie ci jednej karty i nic nie dostaniesz to nie jest fer dlatego w przyszłym miesiącu już nie ma co się starać bo po co jak wypłata i tak będzie taka sama więc gdzie firma jest fer!!!!

Tu nic nie jest sprawiedliwe!!!!
      • Gość: szop Re: Praca w pralniach "5a Sec" -Lublin, Plaza IP: *.enterpol.pl 31.12.10, 22:22
        W pralni nie piorą zgodnie z metką-nawet jeśli na metce jest p.wodne(skuteczniejsze) zalecają chemiczne (bardzo marna jakość usługi)-bo to jest bardziej ekonomiczne...dla pralni.Co wiecej często zdarza sie, że mylą wydawaną odzież-jeśli uczciwy klient nie zwróci ubrania-jst problem.W ramach promocji powinno wydawać sie saszetki z plynem do płukania i proszkiem (lenor+persil).Tak nie jest bo te zużywane są do prania, bądź zabierane przez pracowników. Kiedy klient jest wymagający-nie przyjmują, albo utrudbniają przyjęcie odzieży. Pomimo, że dysponują narzędziami umożliwiającymi odcięcie guzików "rzną głupa".Nabijaja na kasę więcej sztuk odzieży niż jest przyjmowane->"jeśli się upomni to mu oddamy a jak nie...;]"
        Jeśli odzież ulegnie zniszczeniu-jest poddawana zabiegom jakie-do kolejnego prania/zmoczenia/poddania gorącej temp.-sprawiają, ze wszystko jest ok-rozciąganie, gorący nadmuch.
        Dzięki temu pomimo zniszczenia odzieży w pralni, nie sposób jej zareklamować na miejscu.
        Apretura/impregnacja to ekstra dodatki-ekstra płatne. Pracownicy dość często nie impregnuja odzieży, pomimo deklaracji i opłacenia tej usługi.
        spieranie plam często polega na wdmuchiwaniu żelazkiem gorącego powietrza na plamę-sprawia to, że na jakiś czas plama znika.

Proponuję nastawić ucha odchodząc z pralni-siarczyste przekleństwa pod adresem klientów są na porządku dziennym-określenie "brudas"-to standardowe okr. przeciętnego klienta. ch... i pi...to klienci, którzy mają określone oczekiwania i nie obawiają się ich wyartykułować.

• Gość: naiwna Re: Praca w pralniach "5a Sec" -Lublin, Plaza IP: *.sti.net.pl 01.01.11, 12:04
          Pozdrawiam Cię gościu "szop":)
          • noeemi24 Re: Praca w pralniach "5a Sec" 01.01.11, 18:19
            I właśnie jak Tacy pracownicy jak w na Lublinie mają zarabiać dobrze!!!Samo mówi przez siebie!!!jaka praca taka płaca!!! A co do szkoleń to widocznie są podwyżki na poziomie 200 zł skoro są pracownicy którzy mają 5!!! Zresztą nawt nak masz 3 to dostajesz 150x12mies.!!! I jeszcze żle!!!A jak się na bieżąco kontroluje poziom sprzedaży KSK to taka sytuacja jak brak 1 karty jest tylko ludzką głupotą, bo nie uwierzę, że nie da się się sprzedać!!!
            • Gość: naiwna Re: Praca w pralniach "5a Sec" IP: *.sti.net.pl 01.01.11, 22:51
              Jak Ci tak dobrze handel idzie to zmień zawód i idź na telemarketing.
            • Gość: Tralalala Re: Praca w pralniach "5a Sec" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.11, 15:59
              Noeemi napisz czy w Warszawie przyjmujecie wszystko z pieczątką na odpowiedzialność klienta. A jeśli nie wszystko to jakie rzeczy? Wiesz mamy taki problem,że klienci niechętnie na to reagują. Niestety pracownik pralni jest odpowiedzialny za wszystko i każdą szkodę musi naprawiać na własny koszt. A zagrożeń jest wiele choćby guziki: to ,że się topią to jeszcze nic ale guzik może zmienić kolor, pęknąć, odpaść- klamra i każdy inny dodatek to samo. A np. suwak : może się rozpiąć i wypaść, pęknąć,odbarwić się idt. Nie wszystko można przewidzieć czyli co? Wszystko na odpowiedzialność ?
              • Gość: Tralalala Re: Praca w pralniach "5a Sec" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.11, 16:06
                A przy okazji nawiązując do wypowiedzi szopa. Co zrobić jeśli jest odwrotnie i klient wyzywa pracownice od kurew, debilek i głupich bab? To właśnie ci biedni klenci często przekraczają granice.
              • noeemi24 Re: Praca w pralniach "5a Sec" 08.01.11, 00:24
                Zawsze na odpowiedzialność klienta przyjmujemy kurtki puchowe, gdyż czsami bywa, że mimo prania wg zaleceń producenta np. się kurczą lub puch wychodzi szwami następnie wszystkie kurtki narciarskie dwu lub kilkukolorowe-wiadomo czasami puszcza barwnik i mogą zafarbować, dalej suknie ślubne ze względu na dodatki oraz każdą odzież bez metki. Jeśli spokojnie się klientowi spokojnie wytłumaczy i zapewnimy, że zajmiemy się odzieżą fachwo i profesjonalnie to podpiszą"na odp. klienta" Baaaardzo rzadko się zdarza, że coś się faktycznie stanie jeśli zdarzy się coś przykrego jakieś uszkodzenie to możemy napisać klientowi oświadczenie i może składać roszczenia u producenta. Jeśli chodzi o dodatki, ozdoby i klamry to oczywiście uprzedzam przed przyjęciem, że jeśli się da to lepiej odczepić ozdoby a jeśli się nie da to z adnotacją na obydwu paragonach piszę :"dodatki bez gw" pozatym w regulaminie masz wzmiankę o ozdobach (KLAMRY I DELIKATNE OZDOBY ZAWSZE PIERZ W SIATCE OCHRONNEJ). Z guzikami większy problem...bo trudno przewidzieć...te powlekane materiałem najczęściej się topią i z reguły uprzedzam klientów, że takie guziki najlepiej odpruć przed praniem, w pozostałych nie da się przewidzieć jeśli się zdarzy reklamacja na guziki to zawsze mamy zarządzającą lub zarządzającego który z pewnością jakieś rozwiązanie zaproponuje. Jeśli jest to kwestia 1, 2 guzików to można dobrać z tych, które zostają na pralni i doszyć i po sprawie i klient zadowolony i my mamy problem z głowy. Wszystko na spokojnie!!! Kiedy zaczynałam pracować w pralni ciężko znosiłam niepodstawne uwagi klientów, po 3 upierdliwych klientach w ciągu dnia siadałam na zapleczu i ryczałam...Ale z upływem czasu uodporniłam sie na to...Owszem wysłucham...niech powie co ma do powiedzenia...i spokojnie bez nerwów staram się rozwiązać konfliktową sytuację... A jeśli krzyczy ile ma siły to uprzejmie informuję, że porozmawiam z nim jak się uspokoi...Bo odpowiadając atakiem na atak nic nie wskuram!!!Mogę tylko pogorszyć. takie są uroki pracy z klientami, ale naprawdę wszędzie tak samo jest gdzie jest bezpośredni kontakt z klientem...WSZĘDZIE!!! Pozdrawiam:)
                • Gość: Bunotwnik Re: Praca w pralniach "5a Sec" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.11, 19:00
                  Koleżanki LIPA z tym wszystkim i finał!!
                  • Gość: Buntownik Re: Praca w pralniach "5a Sec" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.11, 08:31
                    Wiecie ze Dyrektor jest na Śląsku?? dziś czyli 19.01.2011 no to kobiety
                    UWAGA MOZE CHODZIĆ TAJEMNICZY I PO PREMIACH ZABIERAĆ
        • Gość: sywek w Re: Praca w pralniach "5a Sec" -Lublin, Plaza IP: *.enterpol.pl 20.01.11, 18:30
          fatalna jakość usług-panie naburmuszone i co gorsze:...niechlujne i śmierdzące. Jeśli są wizytówką pralni-zalecam przynajmniej gruntowną kąpiel.
          Jeśli chodziło jakość usług z przykrością stwierdzam, że czuję sie oszukany-garnitur wrócił do mnie z pozoru czysty-trochę śmierdzący i nie doprasowany. Chciałem przyprasować go odrobinę bo nie nadawał sie do użytku-wówczas wyszły na wierzch plamy, jakie miały być sprane.
          Nie mam ochoty reklamować usługi bo byłem świadkiem reklamacji składanej tam przez klienta i słyszałem język jakim posługują się panie obsługujące pralnię. Polecam...omijać szerokim łukiem.
          • Gość: jj Re: Praca w pralniach "5a Sec" -Lublin, Plaza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.11, 22:56
            Zmień pralnię może trafisz na swoją
            • roxi.3 Re: Praca w pralniach "5a Sec" -Lublin, Plaza 23.01.11, 22:54
              wiecie że jeździ po pralniach Krysia ,więc dziewczyny uwaga ,regułkę sobie przypomnijcie pozdrawiam
              • Gość: Buntownik Re: Praca w pralniach "5a Sec" -Lublin, Plaza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.11, 09:32

zapraszamy na Sląsk jest czysto i dziewczyny uśmiechniete. poczytaj troszku wyzej .. doczyszczamy garnitury. Fakt nie raz są takie plamy ze brak słów ale czyscimy do 3 razy a jak klient jest dalej nie zadowolony z uslugi to dalej czyscimy i prosimy o przyjscie na nastepny dzien. nie marudz kliencie tylko przyjdz jeszcze raz i daj kredyt zaufania wg mnie i tak dales jesli granitur oddales:)
                Pozdrawiam Sląsk:)
                • Gość: nie ja Re: Praca w pralniach "5a Sec" -Lublin, Plaza IP: *.is.net.pl 05.02.11, 13:27
                  O stosunku pracodawców do pracowników
                  Ale niech wam będzie. Skłamię, skoro to was dowartościuje i przekona, że jestem lepszy niż konkurencja (bo przecież kwalifikacje nie liczą się, jeżeli mnie nie polubicie). Tylko niech nasze stosunki zawodowe przypominają stosunki zawodowe, a nie stosunki na linii pan-niewolnik. Wyjaśnijmy sobie jedno: wy nie dajecie mi pracy w odruchu serca; nie rzucacie wielkodusznie chleba prostaczkowi spoza kasty dyrektorów. Przeciwnie; to ja wychodzę z inicjatywą. Udostępniam wam swój czas, siłę, umiejętności. Beze mnie nie możecie istnieć. Jesteście ode mnie zależni tak samo, jak ja od was. Oferuję wam swoje usługi. Ale nie w zamian za wasze pieniądze. To ja wam płacę za przelew gotówki - pracą.

• Gość: Buntownik Re: Praca w pralniach "5a Sec" -Lublin, Plaza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.11, 18:41
                    My mamy serce, dajemy, poświecamy się w pracy, czas wczesniej przyjeżdzamy aby zrobić zaległe sztuki i co ?! Jaka wypłata?? Moze i nie bylo by "nas" jako pracowników- gdyby nie fajnie napisane ogłoszenie.. ze socjalne i inne pierdoly?! nie jest tak.. a gdzie jakieś podwyzki dla osob co pracują od wiecej niż 5 lat pytam sie?! konkursy dla 40 najlepszych osób? no bez przesady .. wybacz ale nie ta kasa za taka pracę. Zyje po to aby tylko pracować na 2 etatach?? a gdzie godne warunki przerwa aby zjesc cos ? nie ma! Przepraszam.. tu istnieje jakas WIELKA POMYŁKA Z TYM WSZYSTKIM!! Niestety tylko znajde cos konkretnego aby nie zostac tylko przy jednej wyplacie wezmiemy "rozwód" bo to nie ma sensu ładowac w kieszen Warszawy . np jak nie zrobimy 35 kart. to i apretury macie dla siebie nie jest tak?? to prosze mi kitu nie wciskac!
                    Pozdrawiam..
                  • Gość: Matka Re: Praca w pralniach "5a Sec" -Lublin, Plaza IP: *.play-internet.pl 07.02.11, 12:35
                    hmmmmmm..
                    Wstydził byś się, tak pisać do kobiet co pracują na Ciebie. Synu! Na to abyś jeździł na wczasy zagraniczne, za to że po prostu masz co do garnka wsadzić!! WSTYDZIŁ BYŚ SIĘ!!
                    Porozmawiamy w domu jak przyjedziesz!!
                    Matka
                    PS: dziewczynki pozdrowienia Ślę wiem wszystko przepraszam!!!
                    • Gość: gdańsk Re: Praca w pralniach "5a Sec" -Lublin, Plaza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.11, 20:16
                      musiscie limit kart zrobić zeby premię dostać? nawet za apretury? ile macie za apreturę?
                      my 70 groszy,do podziału na 3. nie mamy liminu do wyrobienia za karty
                      • Gość: Mąż Pracownicy... Re: Praca w pralniach "5a Sec" - Wyzysk... IP: *.tiberium.net.pl 03.03.11, 18:45
                        Trafiłem tu przez przypadek.

Ogólnie to zaczynam mieć powoli dość całej tej firmy.
                        Żona po 12 godzinach harówki pada ze zmęczenia nawet na drugi dzień kiedy ma wolne. Jakie 12 godzin… Na otwarcie pralni maszyny mają być gotowe do pracy.. po zamknięciu papiery..posprzątać.. bo jak wpadnie zarządzająca na kontrolę top zrobi dym o kórz wpisze uwagę… i po premii… to wszystko daje jakieś 14 godzin pracy dziennie…!!!!!! Czy my żyjemy w średniowieczu..??????
                        Wszystko za 1200..1400.. bo oczywiście wszystko zależy od tego jak klienci się sprawię.. i co zakupią..
                        Jaka będzie potem emerytura...????

Podwyżki... totalna bzdura, ściema i oszustwo.. "Jak zaliczysz szkolenie to będą" - jedno wielkie mydlenie oczu... pranie czyichś brudów za marne pieniądze... po to by kierownictwo i zarządzające latały do Francji na fundowane wczasy... by mogły relaksować się w SPA... gdzie godzina kosztuje tyle co szeregowy pracownik zarabia na jeden miesiąc i musi z tego utrzymać rodzinę... to pewnie tam idą pieniądze z funduszu socjalnego zamiast na bony świąteczne dla pracowników... ale oczywiście.. firma się wykazuje... są dowody... szkoda ze tylko rarytasy są dla wybranych... a ciekawe o ilu rzeczach jeszcze nie jest wiadomo..
                        Wspaniała i atrakcyjna praca... tak na pewno..
                        W śmierdzącym czterochloroetylenie.. który powoduje choroby.. pewnie dlatego podpisywać każą klauzulę o podjęciu ryzyka... (poczytajcie dokładnie na necie co to świństwo powoduje może nie od razu... ale po kilku latach)
                        Wspaniała i atrakcyjna praca... to ciekawe dlaczego tyle kobiet rzuca ją i odchodzi..??
                        Jaka jest średnia czasu zatrudnienia w śród szeregowych pracowników..???
                        Znacie odpowiedź..??

Dobry i solidny pracodawca powinien dbać o to by pracownik wypoczął i był zadowolony a kiedy Wy szanowne pracownice wykorzystujecie urlopy i jak..?? I to zapewne poza sezonem… najlepiej w lutym.. Zapewne na raty.. bo dobro firmy.. po kilka dni..
                        Kiedy inni wypoczywają w weekend moja żona pierze brudy.. za marne grosze.. jak ma czasami 2 wolne weekendy w miesiącu.. to jest święto..

Chciałbym tak raz na swej drodze spotkać Pana Szanownego Dyrektora Sz.
                        Wspominał by długo to spotkanie...
                        W regionie gdzie mieszkamy znaleźć pracę dość trudno.. ale jak tylko żona coś znajdzie rzuca tę..
                        Wtedy będę wiedział że mam żonę.. a nie "gościa w domu"...

W skrócie…
                        Dzięki pracy w pralni..
                        Masz marną emeryturę i raka GWARANTOWANEGO…!!!!!!!!!
                        • Gość: wkurzony Re: Praca w pralniach "5a Sec" - Wyzysk... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.11, 18:39
                          HaHaHaHa ostatnio dostałem pouczenie za to że nie chodzę w ciemnych czytaj czarnych spodnich. Jak maruś da mi premię ekstra 100 złotych polecę po spodnie
                          • Gość: byla pracownica Re: Praca w pralniach "5a Sec" - Wyzysk... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.11, 23:05

jak tam dziewczynki kwiatka wam Mareczek Okey dal .Ja w nowej pracy dostalam czekolade a w 5 a sec nawet zyczenia faksem nie moga wyslac.
                          • corall30 Re: Praca w pralniach "5a Sec" - Wyzysk... 14.03.11, 13:48
                            spodnie to małe piwo..:)
                            u nas mobbing...:(...a ja przewiduje swoja kariere do konca miesiaca...
                            • Gość: Okiej Re: Praca w pralniach "5a Sec" - Wyzysk... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.11, 17:41
                              A może donosy do PIP powinniśmy zacząć pisać?
                              • corall30 Re: Praca w pralniach "5a Sec" - Wyzysk... 15.03.11, 08:24
                                jestem jak najbardziej za...ta praca nie jest warta tego zeby dac sie tak traktowac
                                • corall30 Re: Praca w pralniach "5a Sec" - Wyzysk... 15.03.11, 08:29
                                  Czy jest tu ktos pracujacy we Wrocławiu?
                                  • Gość: Buntowniki Re: Praca w pralniach "5a Sec" - Wyzysk... IP: *.play-internet.pl 15.03.11, 10:54
                                    PiP powinien cos pomoc
                                    • roxi.3 Re: Praca w pralniach "5a Sec" - Wyzysk... 15.03.11, 22:56
                                      No nie wiem czy PiP pomoże,oni uwazają nas za jakiś białych murzynów i nas wykorzystuja na maksa,a my szczerze mówiąc to się na to godzimy.podnoszą co chwile budzet choc wiedzą że i tak nie damy rady wyrobić no i oczywiście że sprzedajemy za mało kart no i apretur od których jak wiecie na niektórych ubraniach wychodzą plamy,no i oczywiście mobilizacja jast zajebista np. jak sprzedacie 80 kart i bedziecie miały 25 % apretur to za karty po 7 zł czy tam 8 ,bo juz nawet nie pamiątam a oni ile z tego maja dla siebie,sami policzcie ,my musimy się zaprodukować a oni zbierają kasę.Pazerniaki cięgle im będzie i tak mało
                                    • roxi.3 Re: Praca w pralniach "5a Sec" - Wyzysk... 15.03.11, 22:59
                                      a wiecie jak organizm dostaje po dupie od peru ...toc to szok .Watroba to juz może siąśc po 4 latach no i nerki tak dostają ze szok ,a my nawet szkodliwego nie mamy płacone ,bo niby wszystko jest w normie!!!! szkoda słół.pozdrawiam i trzymajcie się!!
                                      • Gość: naiwna Re: Praca w pralniach "5a Sec" - Wyzysk... IP: *.sti.net.pl 17.03.11, 09:46
                                        Witam po dłuższej przerwie nie będę się rozpisywać poczytajcie sobie
                                        www.ciop.pl/3838.html per jest substancja rakotwórcza poczytajcie sobie
                                        • Gość: o ku...!! Re: Praca w pralniach "5a Sec" - Wyzysk... IP: *.play-internet.pl 17.03.11, 10:28
                                          czytając to myslę,że spie...m z tej roboty!!nara!
                                        • Gość: Byłapraczka Re: Praca w pralniach "5a Sec" - Wyzysk... IP: *.play-internet.pl 02.04.11, 20:15
                                          Witam. Od dłuższego czasu śledzę to forum i dziewczyny uciekajcie z tej pracy!!! Też pracowałam w tej firmie przez kilka lat ale ok. 3 lata temu nie wytrzymałam psychicznie hi hi i się zwolniłam. Nigdzie nie jest kolorowo ale przynajmniej lepiej płacą. Mam koleżanki, które dalej pracują w pralni i z tego co słyszę to jest coraz gorzej. A po takiej szkole życia jaką jest 5aSec w każdej pracy sobie poradzicie. Mogę życzyć tylko powodzenia dziewczyny:)
                                          • Gość: Buntownik Re: Praca w pralniach "5a Sec" - Wyzysk... IP: *.play-internet.pl 03.04.11, 23:38
                                            GRATULUJĘ ODEJŚCIA!
                                            Niestety nie każda może sobie na to pozwolić,ja np nie ponieważ mam małe inne sprawy! Ale gratuluję i obiecuję,że JA też pójdę w Twoim kierunku! Ale najpierw muszę wykończyć parę osób aby popamietały co to znaczy szacunek dla innych.. bo na szczunek trzeba sobie zapracować a nie strachem brać!! PRawda?!Pozdrawiam serdecznie.
                                            • Gość: on Zaproponujcie zmiany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.11, 09:23
                                              tak sobie czytam Wasze wpisy i trochę mnie to wszystko zastanawia...
                                              jesteście ciekawi czy czyta to kierownictwo regionalne, dyrekcja w wa-wie, może czyta... jest dużo niezadowolenia i komentarzy jak to jest źle, że firma Was wyzyskuje i że pracujecie na kadrę w centrali a oni nic nie robią...
                                              może zaproponujcie jak Wy byście poukładali ten biznes żebyście byli zadowoleni, ale żeby firma dalej się kręciła i była nadal Waszym pracodawcą...
                                              • Gość: naiwna Re: Zaproponujcie zmiany IP: *.sti.net.pl 07.04.11, 14:58
                                                Nie zmieniajcie się, to was wymienią, nie jesteście monopolem, są lepsi !!!!
                                                konserwator tkanin tak się teraz nazywamy ha ha ha to tyle co nazwać sprzątaczkę kosmetyczka wnętrz, jesteście śmieszni ................
                                                • Gość: Tralalala Re: Zaproponujcie zmiany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.11, 13:19
                                                  Firma się nie zmieni dopóki nie dojdzie do skandalu. Weźmy pod uwagę to, że pierwszy wpis na tym forum został umieszczony w 2008 roku. Minęło kilka lat i nic się nie zmieniło. Ta wypowiedź pracownicy sprzed trzech lat to ciągle aktualne odzwierciedlenie realiów pracy w tej firmie. Choć w zasadzie nie do końca bo teraz jest jeszcze gorzej. Znam takie prcownice, które proponowały zmiany. I doczekały się zmian... kadrowych. Przecież nie spełnialy standardów.Może wkrótce coś będzie na rzeczy bo jedna z byłych pracownic nie może pogodzić się z jej zdaniem bezpodstawnym zwolnieniem. Twierdzi, że nie spocznie dopóki ispekcja pracy nie przyjrzy się działaniom pewnej osobniczki. Cóż jeżeli ta kobieta będzie w swych poczynaniach osamotniona to niewiele zdziała. Choć nie zapominajmy, że właśnie jeden kamyczek może uruchomić lawinę. Zresztą osoby uczciwe w stosunku do podwładnych nie mają się czego obawiać.
                                                  • Gość: Buntownik! Re: Zaproponujcie zmiany IP: *.stk.vectranet.pl 26.04.11, 12:42
                                                    Dawno mnie nie bylo ..:) Witam.
                                                    ten wpis co jest wyżej to nic innego tylko wymysly, co mamy zmienic my "małe szare myszki" od paru dobrych miesiecy staram się cos zmienic i co nic!! co mamy zmienic ja mogę podsunac pare drobnych pomyslow ale i tak kazdy ma je w Dupie!!mam pare moge napisac jeszcze raz jak to wyglada z mojego punktu widzenia..
                                                    NP. Koszule pranie i prasowanie w niektorych placowkach sa po 5.50 dajcie 8.00zl za pranie a prasowanie 5.99 juz jest zysk da firmy! tak?! a karta sprzedaż.. dajcie dziewczynom choc 5 zl netto za karte sprzedaz a nie 1 zl co to kurde jest?? smiech na sali !! a wiecie co motywuje pracownika do pracy!?! kasa! nic wiecej! ale nie zabuerac tej premie za do to nie miala czarnych spodni bo to juz jest chore dajcie reprymende chociaż faksem .. piszecie nam faksy z usmiechami !! nie zapomnij o usmiechu to na to tez mozecie miec wzglad! wybaczcie ale marketing jest hahahaha noo..ale juz zostawie to bez komentarza dajcie prasowanie za 9.90 za sztuke o 1 zl wiecej juz macie cos.. POMYSLCIE NA TYM . A JEDNA STRONA I DRUGA BEDZIE MOZE LEKKO PODNIESIONA! I BEDZIE LEPIEJ ! KAZDA Z NAS POWINNA ZAROBIC 1.500 NA REKE A NIE BRUTTO;/ NIE KOTRE Z NAS WYCHOWUJA SAMOTNIE DZIECI. I WYTLUMACZ IM ZE NIE MOGE KUPIC NA SWIETA CI ZAJACZKA ZA 15ZL TYLKO ZA 3 ZL?! BO MI DO KONCA MIESIACA NIE ASTARCZY TAK NAS DOPROWADZACIE DO LEZ ZE NIE WIEMY CO MAMY ROBIC.. POWINIEN BYC BUNT TAKI TOTALNY BUNT OD LUDZI ABY WAS ZA WLOSY POCIAGLO!! ALE DO WAS NIC NIE DOCIERA TAKA PRAWDA! I NIC SIE I TAK NIE ZMIENI!!
                                                  • Gość: ---------------- Re: Zaproponujcie zmiany IP: *.sti.net.pl 26.06.11, 23:04
                                                    Nic się nie zmieni, bo dużo się pisze na forum, ale żadna z was nie odważy się stanąć na wprost zarządzającej i prosto w oczy wykrzyczeć tak wykrzyczeć nie powiedzieć " NIE TRAKTUJCIE NAS JAK ZŁODZIEI " tylko skamlecie na forum...
                                                    • Gość: Buntownik Re: Zaproponujcie zmiany IP: *.stk.vectranet.pl 03.09.11, 15:06
                                                      Wiecie na pewno że Maciej nie pracuje?? Teraz bedzie inny Dyrektor...
                                                    • Gość: nowy dyrektor Re: Zaproponujcie zmiany IP: *.dynamic.chello.pl 04.09.11, 14:56
                                                      Teraz ja tu rządzę !
                                                      Żeby sprawa była jasna , za założone majtki będę obcinał premie.
                                                      jak przyjeżdzam paniena ma być bez majtek , boso. Lekko wypięta.
                                                    • Gość: 098 Re: Zaproponujcie zmiany IP: *.static.sitel.net.pl 09.09.11, 21:23
                                                      A jeśli na pralni pracuje FACET to co ???????????????????????????
                                                    • Gość: naiwna Re: Zaproponujcie zmiany IP: *.sti.net.pl 13.09.11, 19:11
                                                      Też będzie brany pod uwagę? jest równo uprawnienie :)
                                                    • roxi.3 re 23.09.11, 23:44
                                                      czy ktoś juz wie jak wyglada ten nowy dyrcio i jaki on jest?czy czepia sie wszystkiego jak co niektórzy ?
                                                    • Gość: !!!!!!!!!!! Re: re IP: *.sti.net.pl 27.09.11, 22:06
                                                      Nowy wchodzi na pralnie w białych rękawiczkach i zwalnia za kurz
                                                    • Gość: mmm Re: re IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.11, 14:43
                                                      hehehe to prawie jak SANEPID :)
                                                    • Gość: buhaha Re: re IP: *.sti.net.pl 28.09.11, 19:00
                                                      Dla nowego "dyra" nie ma rzeczy nie możliwych, nawet parasol w d...pie potrafi otworzyć i to nie jest ten koktajlowy buha ha ha ha
                                                    • Gość: mmm Re: re IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.11, 08:49
                                                      a to jakiś nowy dyr sieci? zamiast MS ? a co z panem M ? zakończył kariere?
                                                    • roxi.3 Re: re 29.09.11, 21:27
                                                      Ale czy ktos wie jak on wyglada? bo ja słyszałam że ma własy sciete na jezyka ,nosi okulary ,ma około 180 cm ale nie wiem czy tak jest czy to ktos sobie sam stworzył taki jego portret.A że zwalnia za kurz to jakiś chory jast bo to normalne ze zawsze cos sie znajdzie
                                                    • Gość: gosc Re: re IP: *.stk.vectranet.pl 22.10.11, 11:33
                                                      Tak was czytam jestescie zalosni tutaj mocni w gebie bo anonimowi a jak dyrekcja wchodzi na pralnie i pyta sie jak wam sie pracuje to kazdy z usmiechem odpowiada ze super. Mi sie nie podobal ten caly bajzel i sie zwolnilam a wy dalej placzecie a jak pszychodzi co do czego to wchodzicie im w dupe .Powodzenia
                                                    • Gość: Pff Re: re IP: *.dynamic.chello.pl 23.10.11, 09:32
                                                      Jak większość naszych internetowych kozaków. Poczytaj całe to forum. Jedno wielkie wypłakiwanie się. A w rzeczywistości siedzą cicho i liżą tyłki komu popadnie.
                                                    • Gość: gosc Re: re IP: *.stk.vectranet.pl 23.10.11, 13:56
                                                      Dokladnie tak jest mocni na forum.
                                                    • Gość: naiwna Re: re IP: *.sti.net.pl 30.10.11, 21:06
                                                      Czy wiecie dziewczyny ile zarobi pracownik pralni w Niemczech 1000€ brutto
                                                    • Gość: ona Re: re IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.11, 10:45
                                                      to jest tak dużo? to jakieś 3000zł netto, na tamte ceny i warunki to malutko. już wolę te 2000zł i siedzieć w Polsce
                                                    • Gość: gosc Re: re IP: *.stk.vectranet.pl 06.11.11, 14:10
                                                      no no a kto to ma tyle wyplaty w naszej pralni.
                                                    • Gość: mmccee Re: re IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.11, 14:40
                                                      2000 tys ? to jakiś żart ? Cyba kierowniczka-kombinatorka...wyciąga tyle..
                                                    • Gość: gosc Re: re IP: *.stk.vectranet.pl 06.11.11, 18:44
                                                      no i to dobra kombinatorka /?????/ Zdradz ta tajemnice jak ty tyle zarabiasz.
                                                    • roxi.3 Re: re 09.11.11, 23:29
                                                      2000 tyś no to ja tez chce sie dowiedzieć która tyle zarabia! więc zdradź z jakiej pralni jesteś! i co robisz ze tyle zarabiasz!!
                                                    • Gość: ONA Re: re IP: *.play-internet.pl 10.11.11, 15:44
                                                      Do wszystkich potencjalnych klientów 5aSec

Kobiety tam pracujące naprawde nie są niczemu winne tylko cała firma ludzie stojący ''nad'' nimi, w tych pralnia nawet nie ma czym zapierac i odplamiac - brak profesjonalnych środków, brak porządnego proszku i płynu do prania, nawał roboty a zazwyczaj na zmianie jest tylko jedna doświadczona osoba która nie upilnuje osób szkolących które nie umieją czytać metek jak konserwowac odzież, przypalają ubrania bądz robią żelazkiem zagniecenia nie do rozprasowania
                                                    • Gość: ona Re: re IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.11, 11:11
                                                      pracuje w jednej z pralni w warszawie. Pracuję w niej już 7 lat. zapracowałam na tą wypłatę, klienci mnie lubią i tyle. jest to normalna wypłata, nie jestem zadnym kierownikiem ani szefem. to, co wiem, to kierownictwo ma od 3000zł wzwyż netto. zamiast narzekac, wezcie się do roboty i nauczcie się porządnie prasowac, sprzedawac dodatkowe usługi i być miłym dla klientów. aha, jak któraś pracuje rok albo krócej, to niech się nie dziwi, że zarabia mniej, jest to logiczne. nie macie doświadczenia, jesteście opryskliwe a chciałybyscie kokosów
                                                    • roxi.3 Re: re 15.11.11, 19:07
                                                      wez się kobieto zastanów co Ty piszesz ,to nie wiem ile Ty sprzedajesz tych dodatkowych usług-chyba 2000 apretur miesięcznie i nie wiadomo ile kart,albo liżesz tyłki tym wyżej i dają Ci taka premie
                                                    • Gość: buntownik! Re: re IP: *.stk.vectranet.pl 19.11.11, 14:18
                                                      3.000zl to duzo gotówki ja mam tyle w 2 misiące a tez jestem mila dla klientów i sprzedaje dodatki a niestety ludzie są biedni i nie maja tez na apretury i inne tam bajery! powinnismy dawac ksk za darmo a nie takie wkoty?! jakakolwiek pralnia daje karty za darmo! i wg mnie ludzie nie maja co nie raz jesc a musza sie utrzymac wiec prosze cie nie mow mi ze zarabiasz 3 tysiace miesiecznie!!
                                                    • Gość: ona Re: re IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.11, 15:09
                                                      w jakich pralniach karty sa za darmo?? pierwsze słyszę. Aha, biedni w pralniach sie nie czyszczą, nie pierdziel głupot. Połowa rzeczy, które ludzie oddają, nadają się do prania wodnego, tak samo koszule.
                                                    • Gość: naiwna Re: re IP: *.sti.net.pl 08.04.12, 23:41
                                                      Warszawianko! wpadłaś w rutynę czas cie wymienić
        • Gość: gosc Re: Praca w pralniach "5a Sec" -Lublin, Plaza IP: *.centertel.pl 05.02.13, 15:27

klientow którzy zarzucaja nam brak profesjonalizmu co do sposobu czyszczenia zapraszam do naszych szeregów na szkolenia i wtedy poprosze o wypowiedz. doswiadczenie robi swoje i nie chodzi tu o osczednosci a znanie sie na rzeczy.
      • Gość: dusia Re: Praca w pralniach "5a Sec" Żenada!! IP: *.play-internet.pl 03.03.12, 22:02
        Witam. Bardzo Wam współczuje że trafiliście na taką pralnie. Ja jestem bardzo zadowolona z mojej pracy. Oczywiście nie "5a Sec" ale pralnia. Mam bardzo miłą i uczciwą szefową odpowiednią pensje za prace. Oczywiście współpracowników można by lepiej dobrać ale da się przeżyć. Miałam po prostu szczęście. Pralnia nazywa się NATA. Mało znana bo prywatna. Pozdrawiam.
        • Gość: naiwna Re: Praca w pralniach "5a Sec" Żenada!! IP: *.sti.net.pl 16.03.12, 21:50
          Witam!
          nikt nie pisze, takie jesteście zaszczute?
          na pralniach zapanowała psychoza..... niestety.
          Mimo wszystko pozdrawiam. Wytrwałości

• Gość: korniczek Re: Praca w pralniach "5a Sec" Żenada!! IP: *.pawluk.org 21.03.12, 09:39
            Naiwna ! Co się dzieje bi ja od dawna nie w temacie ? Pozdrawiam!
            • Gość: naiwna Re: Praca w pralniach "5a Sec" Żenada!! IP: *.sti.net.pl 08.04.12, 10:49
              Witajcie
              Spokojnych Świąt i odpoczynku...., jeśli można to nazwać odpoczynkiem, a tak na marginesie, to jak Wam testy poszły?
              Zawsze tak było, ze testy się pisze jak się nie zaliczy, a myśmy już raz pisały, a co niektóre to kilka razy pisały. Firma w swej totalnej głupocie osiągnęła apogeum, po raz kolejny uczy kobiety wkładać i wykładać z pralki wodnej czy chemicznej, to tyle samo znaczy jakby" uczyć ojca dzieci robić"
              Ciekawe kogo teraz za sponsorują?, tyle kasy wydali a ten cienias nawet raz nie mignął na ekranie telewizora....., a tak pięknie był oklejony buha ha ha ha, kiedyś podeśle wam linka...., mam męża pasjonata,kiedyś się wściekł gdy kolejny raz z pracy wróciły zwłoki i pokazał mi to oklejone cudo zanim wyruszyły w trasę na jaki cel idą pieniądze.
              Więc skończcie pie...ć że tak cienko przędziecie, jak was stać na takie marnotrawstwo.
              Ps..........Zbuka na talerzu bando decydentów

• roxi.3 Re: Praca w pralniach "5a Sec" Żenada!! 09.04.12, 13:21
                Masz racje ,maja kupe kasy jesli wydają na byle co,nam by cos odpalili ,jakieś bony by dali na świeta a tu nic nawet głupiej paczki.a jak tam u was teraz ze sztukami? i koszulami bo u nas więcej koszul niż normalnej odziezy pozdrawiam wszystkich Spokojnych Świąt i duuuuzoooo odpoczynku
                • Gość: naiwna Re: Praca w pralniach "5a Sec" Żenada!! IP: *.sti.net.pl 09.04.12, 15:06
                  Witam
                  Niestety podobnie, a do koszuli za 3, 50 nikt nie weźmie apretury za prawie 10,00 ,procentowa zawyżają sztuki a zaniżają apretury, co wiąże się z tym, że będą zarządzający wymuszali na pracownikach te 15 % apretur i same wiecie, że ich to nie interesuje jak? najważniejsze aby dupska utrzymali na stanowiskach.
                  • Gość: Tralalala Re: Praca w pralniach "5a Sec" Żenada!! IP: *.is.net.pl 12.04.12, 12:24
                    Czy są tu jakieś koleżanki z tzw.regionu południowego? Coś dziwnego tam się odbywa- wydaje się ,że doświadczone pracownice,które pozwoliły sobie mieć własne zdanie idą do wymiany. Uważajcie kierowniczki bo nie możecie być pewne "dnia ani godziny"- być może na wasze miejsca już ktoś się szykuje- nikt nie jest niezastąpiony. W Krakowie zaczyna rządzić drużyna a i wałek tańczy jak mu zagrają.
                    • Gość: kalalaalal Re: Praca w pralniach "5a Sec" Żenada!! IP: *.echostar.pl 13.04.12, 22:05
                      oglonie to jestem pracownikiem parlni 5asec wiec jest to najgorsza praca jaka w zyciu milam ..zenda kierowniczka zenda tylko z dupa siedzi i rozkazuje a sama nie wyrabia normy .. grafik tylko dla picu bo tak naprwade zapierdlasz jak mrowka za kierownikabo on ma zawsze wazne sprawy do zlatwinia .. zarzadzajaca masakra ona nie ma pojecia co to znaczy mie 200szt i byc caly dzien samemu i nie miec czasu sie zalatiwc ... wyzysk poprostu wyzysk ...
                      • roxi.3 Re: Praca w pralniach "5a Sec" Żenada!! 13.04.12, 23:26
                        Witam no to powiedz mi co wy macie za kierowniczkę ,że moze sobie pozwolić na siedzenie bo u nas kierowniczka razem z nami robi i nie ma zmiłuj ,a 200 sztuk dziennie samemu to rzeczywiscie jakaś masakra dwie to mało przy takiej ilosci a kto jest Twoja zarządzajacą? bo chyba powinnaś z nią o tym porozmawiać co się dzieje ,bo tak nie można pracować pozdrawiam i trzymaj się
                        • Gość: naiwna Re: Praca w pralniach "5a Sec" Żenada!! IP: *.sti.net.pl 14.04.12, 13:50
                          Witam! podobno nie można mówić o zarobkach, a oto dowód na to, jak góra robi nam wodę z mózgu, otóż można mówić ...

*Sąd Najwyższy w orzeczeniach z 26 maja 2011 roku (sygn. akt II PK 304/10) i z 15 lipca 2011 roku (sygn. akt I PK 12/11) stwierdził, że pracodawcy nie mogą już zakazywać pracownikom porównywania swoich pensji, jeżeli ci podejrzewają, że firma płaci im mniej niż pozostałym.
                      • Gość: lilula36 Re: Praca w pralniach "5a Sec" Żenada!! IP: *.dynamic.chello.pl 06.12.12, 23:12
                        Witam

Miałam tam pracować ,ale poczytałam to co tu jest napisane i dzięki wam za to .Poszłam na rozmowę rekrutacyjną bo chciałam się dowiedzieć jak jest naprawdę. To fakt płacą marne grosze a ich metody pralnicze są na niskim poziomie. My już nawet nie chińczycy, bo oni pracują na przysłowiową miskę ryżu a my na pół miski.
                    • Gość: gość Re: Praca w pralniach "5a Sec" Żenada!! IP: *.dynamic.chello.pl 15.08.12, 22:56
                      Dokładnie... Podobno na jedną z placówek, drużyna a wstawiła pijaczkę, która kiedyś właśnie za pijaństwo wyleciała... Oby tak dalej... Daleko zajdą :D :D :D
                      Pozdrowienia dla kolejnej Kierowniczki Pijaczki :D :D :D
      • Gość: lg [...] IP: *.dynamic.chello.pl 20.04.12, 13:37
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • Gość: ex pracownik Re: Praca w pralniach "5a Sec" Żenada!! IP: *.sti.net.pl 21.04.12, 17:37
          ...,w innych regionach jest to samo, zastraszanie mobbing, ale widocznie punkt dowodzenia tego oczekuje od zarządzających
          Powiem krótko mi to lotto, zwolniłam się mam normalnego pracodawcę, a nie" gestapo"
          • Gość: przeczytajcie Re: Praca w pralniach "5a Sec" Żenada!! IP: *.sti.net.pl 25.04.12, 11:13
            praca.wp.pl/strona,2,title,Jeszcze-firma-a-juz-sekta,wid,11653299,wiadomosc.html
      • Gość: gość "5a Sec" Żenada!! ostrzegam IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.05.12, 21:18

Ostrzegam przed firmą EBS dawniejsza nazwa 5 a SEC w Poznaniu i jej nierzetelnością.
        Oddałam skórzaną kurtkę do czyszczenia w C.H. Malta.
        Gdy zgłosiłam się po odbiór okazało się że kurtka zmieniła swoją strukturę i kolor. Z brązowego na ciemno-siny brąz. Skóra była bardzo zbita a przed oddaniem do czyszczenia miła delikatne włoski. Była bardzo miękka w dotyku. Wartość kurtki to 1200PLN. Za usługę musiałam zapłacić z góry 159,99PLN. Panie w prali powiedziały że mogą powtórnie wysłać kurtkę do Warszawy bo tam dokonywane jest czyszczenie. Po kolejnych prawie 3 tyg okazało się że kurtka wróciła w takim stanie jak została wysłana do poprawki. Zażądałam spisania pisma reklamacyjnego. Panie się bardzo opierały. Ponieważ byłam bardzo stanowcza wreszcie wyjęły bloczek i zaczęły wypisywać pole po polu. Niestety nie miły pojęcia jak wypełnić taki druk. Po kolejnych 3 tyg. otrzymałam tel. że kurtka wróciła z opinią i mogę sobie ją zabrać. Otrzymałam informacje iż opinia jest negatywna i nie otrzymam zwrotu pieniędzy za nierzetelnie wykonaną usługę i zniszczona odzież.
        Sprawę kieruję do Urzędu Ochrony Konsumentów i do prawnika.
        Będę domagał się odszkodowania, oraz zwrotu wszystkich kosztów.
        • Gość: zarkagirl Re: "5a Sec" Żenada!! ostrzegam IP: *.pawluk.org 15.05.12, 12:26
          Kurtka z pewnością była wyczyszczona na miejscu;P W pralnicy chemicznej...Na pewno nie wysyłają jej nigdzie.
          Tak się składa,że w 5aSec kurtki skórzane przyjmowane są na odpowiedzialność klienta i z całkowitą pewnością został Pan o tym poinformowany:) To Pan pominął.
          Nie zazdroszczę dziewczyną ,bo pewnie Pan nie wie,że to one muszą zapłacić ze swoich marnych groszy za tą kurtkę. A przyjmować muszą...
          W obecnych czasach każda kurtka skórzana,czy też puchowa czy kożuchy to wielka niewiadoma!!!!
          Producenci wszywają jakie chcą metki i zalecenia czyszczenia i prania jakie chcą! Szyją z byle czego,a wszywki i zalecenia jak dla najlepszej jakości materiału...
          Jeszcze jedna szokująca prawda dla takich jak Pan: Jak już kupi sobie Pan kolejną kurtkę "skórzaną" " czy kożuch" proszę następnie odwiedzić kuśnierza -profesjonalistę...Ponieważ okazać się może,że ta mięciutka,włochata skóreczka, czy ten śliczny "naturalny kożuch dla żony" może okazać się zwykłym badziewiem podrabiającym tak skutecznie skórę,że dałby Pan sobie rękę uciąć że tak nie jest... A przecież producent - oszust zapewnia że 100% NATURAL !!
          Jeśli okaże się,że jednak jest to skóra,proszę pamiętać,że jest ona barwiona - nikt panu nie zagwarantuje - czy dobrze użyto utrwalaczy koloru???? Proszę zerknąć jak często,gęsto po założeniu takiego palta kołnierzyk przy założonej koszuli ma "smugę" - to od kurtki skórzanej !!! Pan wymaga od kobiet na pralni doświadczenia kuśnierza, a często sam szewc który pracuje w centrum handlowym ma problem z rozpoznaniem.Tak,tak Chińczycy osiągnęli apogeum w podrabianiu tkanin naturalnych.
          Proszę zwrócić uwagę na fakt,że kiedyś aby kupić sobie kurtkę skórzaną,szyło się ją u kuśnierza. Był to ogromny wydatek... Za pierwszą moją kurtkę skórzaną zapłaciłam równowartość pięknej meblościanki :))) A teraz "skórę" można kupić na każdym bazarze,markecie,czy CH .... za 200 zł ;p
          Na przyszłość - proszę pogodzić się z tym,że kurtka skórzana wygląda dobrze tylko RAZ - nigdy nie będzie dobrze wyglądać po czyszczeniu !!!! A czyszczenie to odświeżenie - a nie pranie !!! Niech Pan odpuści,albo skieruje sprawę do producenta - oszusta.A dziewczyny na pralni są po prostu biedne,bo ta firma już dawno powinna odpuścić sobie pranie sukien,ślubnych,skór,czy dywanów...
        • Gość: Buntownik Re: "5a Sec" Żenada!! ostrzegam IP: *.swietochlowice.vectranet.pl 10.09.12, 14:06
          Domagaj się Pan!! Nie daruj nikomu nic !!
      • Gość: J 123 Re: Praca w pralniach "5a Sec" Żenada!! IP: *.static.sitel.net.pl 06.07.12, 14:18
        kiedyś pracowałam w tej firmie czy działają wam klimy w te upały.
        • roxi.3 Re: Praca w pralniach "5a Sec" Żenada!! 06.07.12, 22:30
          Jakie klimy ?a gdzieś są? bo pierwsze słyszę !goraczka jak cholera
          • Gość: Tralalala Re: Praca w pralniach "5a Sec" Żenada!! IP: *.is.net.pl 15.08.12, 20:23
            WORECZEK PANI KRYSTYNY !!! Zdaje się, że kiedyś z jakiegoś konkretnego nawet powodu nazywałyśmy go inaczej. No to jak z tym było? ...
            • Gość: gość Re: Praca w pralniach "5a Sec" Żenada!! IP: *.dynamic.chello.pl 15.08.12, 22:47
              ehehehe... WORECZEK PANI KRYSTYNY... Jednym słowem Pani Krystyna idzie na całość ;p
              • roxi.3 Re: Praca w pralniach "5a Sec" Żenada!! 16.08.12, 09:14
                A wy nie macie ważniejszych tematów tylko woreczek Pani Krystyny
                • Gość: Raz Re: Praca w pralniach "5a Sec" Żenada!! IP: *.173.3.24.tesatnet.pl 22.08.12, 13:41
                  Witam, dostałam oferte pracy w tej pralni, tyle, że w Poznaniu, gdzies wczesniej był temat o tym, ze jak z wyższym mozna pracowac w pralni, ja mam wyższe, tyle, ze nie ścisłe, mam doswiadczenie w róznych branzach, ale pracy znalezc nie moge, wiec wysylam cv jak leci, przeczytalam jednak opinie o tej pracy i jestem przerażona - ciezka praca - spoko, ale za godziwą stawke i na pewno nie po 12godz dziennie; napiszcie czy w ogole jest sens jechac na rozmowe, czy lepiej sobie odpuścić, pozdrawiam!
                  • Gość: gość Re: Praca w pralniach "5a Sec" Żenada!! IP: *.dynamic.chello.pl 23.08.12, 01:02
                    Proszę sobie odpuścić... Szkoda Pani zdrowia i czasu... To naprawdę dobra rada.
                    Powodzenia w szukaniu pracy... godnej pracy u uczciwego pracodawcy :)
                • Gość: Tralalala Re: Praca w pralniach "5a Sec" Żenada!! IP: *.is.net.pl 29.08.12, 00:28
                  Z tzw. Woreczkiem Pani Krystyny wiąże się pewna historia. Jeżeli ktoś jest z regionu południowego to powinien kojarzyć o co chodziło. U nas wszyscy o tym wiedzieli, wszyscy o tym mówili ale tak, żeby nie było słychać zbyt głośno. Tajne łamane przez poufne- sprawa WPJ.
                  • Gość: j23 Re: Praca w pralniach "5a Sec" Żenada!! IP: *.static.sitel.net.pl 29.08.12, 08:39
                    Kiedyś pracowałam w tej firmie za ;SZOSIA; pracowało się wspaniale.Mogła bym wiedzieć co to za ustrojstwo ;WORECZKI PANI KRYSI :nowa gupizna ???
                    • Gość: Wściekła.. Re: Praca w pralniach "5a Sec" Żenada!! IP: *.swietochlowice.vectranet.pl 10.09.12, 14:51
                      Witam Serdecznie. Pracowałam w tej Firmie i szukam byłych pracowników, oraz tych co pracują. zostałam zwolniona ale potrzebuję pomocy z Waszej strony. Chcę zgłosić sprawę do PIP-u i do sanepidu oraz do sądu jeśli będzie taka konieczność. Czy ktoś z Was dostał odprawę, albo zwolnienie z 2tygodniowym urlopem?! Nic mi się to nie podoba! Potrzebuję Waszej pomocy!
                      Pozdrawiam i Liczę na Was!
                      • Gość: ex pracownik Re: Praca w pralniach "5a Sec" Żenada!! IP: *.sti.net.pl 10.09.12, 15:24
                        ....., zostałam potraktowana w podobny sposób, wiec się zgłaszam:)
                        • Gość: Wściekła.. Re: Praca w pralniach "5a Sec" Żenada!! IP: *.swietochlowice.vectranet.pl 11.09.12, 08:39
                          Będą mi potrzebne osoby po to ani podac firme do sądu pracy .
                          Za mobing, za traktowanie, za odprawy , za to ze jeżdząc po placówkach nie dostawałyśmy delegacji płaconych. Odezwijcie sie .. sama nic z tą firmą nie zrobie!! a jak bedzie nas więcej to damy rade!!
                          • Gość: ewka Re: Praca w pralniach "5a Sec" Żenada!! IP: *.dynamic.chello.pl 01.10.12, 08:17
                            Byłas w tej firmie zwykłym fizolem czy regionalna?
                            • Gość: ewka Re: Praca w pralniach "5a Sec" Żenada!! IP: *.dynamic.chello.pl 30.11.12, 22:48
                              No i nadchodza swieta, ciekawe czy ta złodziejska firma da cos pracownikom z tej okazji? Wczoraj było pranie mozgow w wawie dla regionalnych ciekawe czy cos o nas wspomnieli? Pewnie tak !!!!!Pilnujcie ich jest mała sprzedaz a tyle promocji !!!!!!!!!ale o paczkach dla dzieci albo o bonach na swieta nie pisneli pewni ani słowa,pie...na firma .
                      • Gość: wolna Re: Praca w pralniach "5a Sec" Żenada!! IP: *.31.13.38.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 23.10.12, 22:36
                        witam koleżanki które zostały zle potraktowane przez 5asec.
                        ja mam ten koszmar już za sobą czuję się wolna, chociaż będę się jeszcze długo czuła upokorzona formą zwolnienia ale nie trzeba się bać należy walczyć o swoje mam na myśli sąd
                        ja tak zrobiłam no i wygrałam to o co mi chodziło, swoją drogą trochę mam przepracowane ale
                        dwa lata w tej firmie zaliczam do najgorszych, wydawało mi się że niewolnictwa już nie ma ależ się pomyliłam życzę wszystkim więcej wiary w siebie nie dajcie się wykorzystywać
                      • Gość: oszukana Re: Praca w pralniach "5a Sec" Żenada!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.13, 16:11
                        Wsciekła czy mogę prosic o kontakt do Ciebie?mam podobny problem.otoz chce zglosic swoja sprawe do sadu pracy!
                        • Gość: krecik Re: Praca w pralniach "5a Sec" Żenada!! IP: *.adsl.inetia.pl 26.02.13, 00:33
                          Nie podp......nie istniejesz oto motto firmy......
      • roxi.3 Re: Praca w pralniach "5a Sec" Żenada!! 01.10.12, 20:28
        Masz racje traktują ludzi jak śmiecie !!!A co do zarzadzających to chyba dwie osoby były wporzadku a reszta to same.............. tylko potrafią szmacić normalnego pracownika ,ta firma ro jakaś pomyłka!!!!
        • Gość: ... Re: Praca w pralniach "5a Sec" Żenada!!-LUBLIN IP: *.lublin.mm.pl 08.11.12, 07:46
          FIRMA 5 A SEC UWIELBIA TŁAMSIĆ LUDZI UTRZCIWYCH. A TAKA PANI KIEROWNIK PLACÓWKI MOŻE WSZYSTKO OSZUKUJE FIRME ALE CO, ONI MAJĄ TO GDZIEŚ. WCIĄŻ JEST PRANIE ZA FREE, BIGANIE PO GALERII. A ZARZĄDZAJĄCYCH I TAK MOŻENA ZAMYDLIĆ OCZY.CZY TO SIĘ KIEDYŚ SKOŃCZY? DZIEWCZYNY JAKO ZWYKŁE PRACOWNICE Z WIELKĄ OBAWĄ IDĄ DO PRACY? CO SIĘ DZISIAJ STANIE? A MOŻE UKRADNIE PIENIĄDZE I MNIE WROBI?
          A KLIENCI WCIĄŻ SIĘ ZKARZA NA PANIĄ KIEROWNIK NO ALE COZ WYSŁUCHUJE TO ZWYKŁY PRACOWNIK NOI ON MUSI PO NIEJ POPRAWIAĆ A JAK COŚ NA NIEGO IDZIE WINA.
          CZY KIEDYŚ NASTĄPI SPRAWIEDLIWOŚĆ?
          NAJLEPIEJ TRZYMAĆ OSZYSTA A NIECH DALEJ OKRADA FIRME I MĄCI ...
          • Gość: Obłuda!!! Re: Praca w pralniach "5a Sec" Żenada!!-LUBLIN IP: *.swietochlowice.vectranet.pl 07.01.13, 20:35
            Widzę,że nic nie pomogło od ostatniego wejścia.. Kobiety pracujące w pralniach.. czemu się tak szmacicie?? Kierownicy okradają firmę a WY musicie świecić oczami... Wiem co mówię ponieważ sama miałam taką kierowniczkę, okradała Naszą Firmę na proszku, wybielaczach,workach i nawet nie wiecie jeszcze na czym można a wieszaki to już na kartony szły..A wiecznie się dopisywało wieszaków aby bilans wyszedł na Zero!!
            Śląskie placówki to po prostu złodziejki zaczynając od Katowic, przez granicę z Brynicą a skończywszy na Chorzowie,aż do Gliwic.. A Zarządzający wypie...ją osoby co się starały..
            A niech sobie radzą wszyscy.. Oby były złodziejki złapane na gorącym uczynku!!
      • kuka.mber Re: Praca w pralniach "5a Sec" Żenada!! 12.02.13, 13:01
        Zgadzam się. Praca w tej firmie to jakaś porażka. Na początku oferowali mi 10 zł na godzinę, a po okresie próbnym nawet 15 zł na godzinę. Byłem bardzo podekscytowany i zgodziłem się. Pracowałem 3 miesiące na tym okresie próbnym i dostałem nawet do podpisania umowę o pracę. Okazało się jednak, że miałem nadal pracować za 10 zł na godzinę. Powiedziałem, że umawialiśmy się na 15 zł, a oni powiedzieli, że na razie nie mają kasy. Od razu podziękowałem za współpracę.

--
        papier do drukowania recept

• Gość: wędrowniczka Re: Praca w pralniach "5a Sec" Żenada!! IP: *.dynamic.chello.pl 31.08.13, 22:38
          Witam, czy ktoś tu jeszcze z Pań pracujących w EBS S.A (dawniej 5aSec) zagląda? Oczywiście chodzi mi o pralnie ;)
          Mam kilka pytań....

Pozdrawiam serdecznie.
          • Gość: cichamysz Re: Praca w pralniach "5a Sec" Żenada!! IP: *.warszawa.vectranet.pl 09.09.13, 12:08
            chętnie odpowiem na wszystkie nurtujące Panią pytania :)
            pozdrawiam.
          • Gość: aaaaa Re: Praca w pralniach "5a Sec" Żenada!! IP: *.icpnet.pl 15.09.13, 22:48
            Pytaj :)
          • Gość: 5aSec Re: Praca w pralniach "5a Sec" Żenada!! IP: *.warszawa.vectranet.pl 29.09.13, 09:47
            Witam
            Proszę pytać.

Pzdr
          • Gość: Beata Re: Praca w pralniach "5a Sec" Żenada!! IP: *.dynamic.chello.pl 01.10.13, 17:53
            Witam serdecznie mam na imię Beata i pracuję w 5a sec odpowiem na każde zadane pytanie pozdrawiam
            • Gość: xxl Re: Praca w pralniach "5a Sec" Żenada!! IP: *.adsl.inetia.pl 02.10.13, 23:13
              napewno jestes z Zabrza
          • Gość: nnnn Re: Praca w pralniach "5a Sec" Żenada!! IP: *.246.158.234.rev.vline.pl 07.12.13, 16:45
            tak, pracuje od 4 lat. paranoja... a jakie masz pytania ?
      • Gość: ewa Re: Praca w pralniach "5a Sec" Żenada!! IP: *.toya.net.pl 30.04.13, 14:17
        na ORlenie tak samo sie za...erdala tylko handel czym innym@ eh takie czasy
      • Gość: Nabita w butelkę Re: Praca w pralniach "5a Sec" Żenada!! IP: *.dynamic.chello.pl 25.10.13, 17:44
        Chciałam się dołączyć do krytyki usług oferowanych w tej pralni. Do tej pory byłam z ich usług zadowolona, ale ostatnio spaskudzili mi wełnianą kurtkę. Pomimo ewidentnego sfuszerowania usługi wmawiają we mnie, że uprzedzali mnie, że kurtkę mogę otrzymać z powrotem w plamach i to jest normalne. Żenada. Chodzi o pralnię w Wola Parku w Warszawie.
      • Gość: Nabita w butelkę Re: Praca w pralniach "5a Sec" Żenada!! IP: *.dynamic.chello.pl 25.10.13, 17:48
        Chciałam się dołączyć do krytyki usług oferowanych w tej pralni. Do tej pory byłam z ich usług zadowolona, ale ostatnio spaskudzili mi wełnianą kurtkę. Pomimo ewidentnego sfuszerowania usługi wmawiają we mnie, że uprzedzali mnie, że kurtkę mogę otrzymać z powrotem w plamach i w stanie nie nadającym się do noszenia. Przysłali mi informację, że to jest normalne postępowanie. Żenada. Chodzi o pralnię w Wola Parku w Warszawie. Ostrzegam wszystkich przed usługami tej pralni.
      • Gość: zdegustowana Re: Praca w pralniach "5a Sec" Żenada. Nie dajmy IP: *.adsl.inetia.pl 14.01.14, 11:23
        Święta prawda wyrządzone zło zawsze wraca i to potrójnie
        • Gość: naiwna Re: Praca w pralniach "5a Sec" Żenada. Nie dajmy IP: *.dynamic.chello.pl 18.01.14, 18:50
          Dawno tu nie zaglądałam, bo też nie miałam potrzeby.
          Rok dochodziłam do siebie po rozwiązaniu umowy z tą firmą1
          Teraz mam normalną pracę i uczciwego pracodawcę.
          Do pracy chodzę z przyjemnością, chociaż nie ma lekko.
          Napiszę jakie mamy warunki.
          Praca 8 godzin, za każdą nadgodzinę mamy płacone
          za soboty mamy 100% ,za godziny nocne 20 %
          Paczki na święta i bony.
          Co roku jeździmy na 3 dniowe wycieczki integracyjne
          Mamy przerwy śniadaniowe, a kuchnia wyposażona
          w ekspres do kawy + kawa, lodówkę zmywarkę, kuchenkę
          mikrofalową, czajnik, woda mineralna bez limitu
          cały rok.
          Życzę każdemu takiego pracodawcy.
          Nie narzekajcie tylko zmieńcie coś w swoim życiu.
          Praca tam gwarantuje wam tylko poważną chorobę.
          Pozdrawiam.

• Gość: livia Re: Praca w pralniach "5a Sec" Żenada. Nie dajmy IP: *.dynamic.chello.pl 19.01.14, 01:51
            Naiwna! gratuluję nowej pracy !
            Zobacz jaką czystkę zrobili w EBS , albo dziewczyny po świętach mają dość :
            praca.money.pl/indeks/ebs-sa-467340/?o=5
            • Gość: naiwna Re: Praca w pralniach "5a Sec" Żenada. Nie dajmy IP: *.dynamic.chello.pl 20.01.14, 01:03
              Masz tak na ile się godzisz.
              Pozdrawiam serdecznie :)

• kitazori Re: Praca w pralniach "5a Sec" Żenada. Nie dajmy 07.06.14, 22:13
                A gdzie pracujesz teraz, naiwna? :) Co tam u Buntownika ( tej od strajku ) słychać? :)
                Wątek jak z horroru, jak bym tam pracował to byłby poważny proces w sprawie pracodawcy..., ale kryminalny! ;]

Klient 5a Sec ( może już były? ;) )
                • Gość: naiwna Re: Praca w pralniach "5a Sec" Żenada. Nie dajmy IP: *.dynamic.chello.pl 30.06.14, 15:57
                  Wolałabym nie poruszać tego na forum publicznym. Pozdrawiam
                  • kitazori Re: Praca w pralniach "5a Sec" Żenada. Nie dajmy 01.07.14, 02:09
                    To branżę podaj chociaż :)
                    • Gość: naiwna Re: Praca w pralniach "5a Sec" Żenada. Nie dajmy IP: *.dynamic.chello.pl 03.07.14, 16:58
                      Textile Service . Z tego co się orientuję, to szukają handlowców i nie tylko, ponieważ rozbudowują linię
                      • Gość: kitazori Re: Praca w pralniach "5a Sec" Żenada. Nie dajmy IP: *.dynamic.chello.pl 05.07.14, 10:55
                        Wynajem i service odzieży ochronnej? Znowu pralnia? ;) Mam nadzieję, że tam Cię doceniają i odpowiednio płacą :)
                        • Gość: K.P Re: Praca w pralniach "5a Sec" Żenada. Nie dajmy IP: 213.77.28.* 19.08.14, 11:43
                          Berendsen Textil Też pralnia pracowalam na umowe agencyjnąjakas tragedia!! uciekłam!! a inni niech jebią się z młodymi chlopaki i za fizola!
                • Gość: Buntownik Re: Praca w pralniach "5a Sec" Żenada. Nie dajmy IP: 213.77.28.* 19.08.14, 11:40
                  Ja jak i naiwna zostałsmy przez rudą wyrzucone!1 i dobrze bo naiwna by sie sama nie zwolnil;a a ja szukałam juz dawno pracy ..pracuje w urzędzie miasta i mam ciepła posade w ochronie srodowiska! i dobrze mi tam a naiwna zapie... na 3 zmiany. choc bez czterochloro etylenu~!
                  • kitazori Re: Praca w pralniach "5a Sec" Żenada. Nie dajmy 19.08.14, 23:52
                    Cieszę się Buntowniczku, że tak Ci się udało i wspaniałej postawy, że nie dałaś się zgnoić i zniszczyć czegoś dobrego w sobie :) Cała ta sytuacja z mobbingiem, przypomina efekt pływającego szczura, bez możliwości wyjścia z pojemnika i efektu gotowanej żaby w jednym. To są bardzo ciężkie rzeczy do przeżycia i poradzenia sobie z tym. Widziałem to wiele razy, szczególnie u kobiet. Mam nadzieję, że już zawsze będziesz wspierać osoby, które znajda się w takiej jak Ty sytuacji, a i u siebie wzmocnisz asertywność, bo niestety budżetówka, urzędy są często siedliskiem mobbingu i paskudnych gierek,koterii i obmów koleżeńskich.
                    Nie daj się! Bądź asertywna! :)
                    Naiwna cieszę się Twoim sukcesem :) Pozdrawiam Was dziewczyny i nie dajcie się - pamiętajcie, że dobro wróci do Was trzykrotnie, a zło uderzy w sprawcę i zatruje mu życie, możecie mi wierzyć...
                    • Gość: Buntownik Re: Praca w pralniach "5a Sec" Żenada. Nie dajmy IP: 213.77.28.* 20.08.14, 13:58
                      Dziekuje za dobre słowa.. Powiem krótko co NAS nie zabije to nas wzmocni! tu są tak inne osoby ale też i złóśliwa "jak wszędzie" więc głowa do góry.. anaiwna miała ze mna ropbić w urzędzie alenie chciała.. nie wiem jaki to był powód ale rozstałysmy sie od marca już ze soba nie rozmawiamy.. Trudno przyjażd poszła w pizdu! Bo mi zarzuciła coś co nie ma miejsca.. a starej daty to tylko w peselu sie jest bez znajomosci nie masz nic ..
                      obyś ty sie wyrwała z tego "burdelu" powodzenia..
                      • kitazori Re: Praca w pralniach "5a Sec" Żenada. Nie dajmy 22.08.14, 00:35
                        No cóż..., napiszę tak, zawsze możesz pierwsza wyciągnąć rękę do zgody :)
                        O przyjaźń trzeba dbać, bo na śmietniku się jej nie znajduje, a nie pielęgnowana usycha...
                        można mieć tylko kilkoro przyjaciół, a tzw. prawdziwego przyjaciela/przyjaciółkę ma się tylko jedną. Gdybyś jej wybaczyła, ( tak, wiem z własnego doświadczenia, że to trudne - wybaczyć, ale jaką satysfakcję i dobre samopoczucie daje! :D ) poczułabyś się znacznie lepiej, a przyjaźń miałaby szanse stać się silniejsza niż wcześniej! :) Pomyśl nad tym :), zadry z serca należy usuwać, potrafią zatruć je całe...
                        • Gość: Buntow Re: Praca w pralniach "5a Sec" Żenada. Nie dajmy IP: 213.77.28.* 28.08.14, 11:38

Jeśli ktos się nazywa "przykaciółką" to powinien też miec na uwadze drugiego szczęście a nie zazdrość. ja nigdy nie żałowałam i nie żałuje swoich decyzji mam męża on jest moiom przyjacielem. nie wieżę już w nic.. ZAZDROŚĆ niszczy wszystko!!! Trudno wole żyć sama niz z Fałszywymi ludzmi do czyniena! Miłego dnia:)
                          • kitazori Re: Praca w pralniach "5a Sec" Żenada. Nie dajmy 29.08.14, 00:55
                            Lekko rzucasz ostrymi słowami, Buntowniczku... - lepiej rozmawiać niż walczyć ( popatrz na Ukrainę ), lepiej budować jak burzyć..., a zazdrość, cóż..., nieodłączną siostrą jest miłości... ;)
                            Przemyśl to, pozdrawiam serdecznie i miłego dnia też życzę :)
                      • Gość: naiwna Re: Praca w pralniach "5a Sec" Żenada. Nie dajmy IP: *.dynamic.chello.pl 23.05.15, 16:34
                        Nigdy nie pierz swoich brudów na forum. Czas zweryfikował wszystko.
                        Pamiętaj, że ani pieniądze wydane na głupoty, ani też głupoty wypowiedziane do Ciebie
                        nie wrócą. Troszkę krytycyzmy nie zaszkodziło by Ci, wtedy zauważyłabyś, że i Tobie
                        i z Tobą żyło by się lepiej.Pozdrawiam
                  • Gość: naiwna Re: Praca w pralniach "5a Sec" Żenada. Nie dajmy IP: *.dynamic.chello.pl 23.05.15, 16:01
                    Tak pracuję na 3 zmiany, ale na pasku mam 2,500 netto, a jak skończę w piątek, to mam 3 dni wolne. Pracuję w dziale przygotowania produkcji. Na święta dostałyśmy bony każda po 800zl, Spotkanie Wigilijne w hotelu 3 ***. W czerwcu jedziemy na weekend do Zakopanego. Mam prace, nie jest lekko, bo kto powiedział, że będą mi płacić za nic nie robienie? Pracodawca mnie szanuje ja jego też. Praca w 5ASec mnie zahartowała, nie zostałam zwolniona, odeszłam za porozumieniem stron, ale jednego żałuje..., miałam wspaniały kontakt z klientami, powierzali mi swoją odzież, ufali mi, a jeśli coś się wydarzyło brałam do domu i naprawiałam. Byli klienci, którzy tylko wtedy zostawiali odzież do czyszczenia gdy ja byłam na zmianie. Lubiłam tą pracę, ale za 1100 nie bardzo mogłam przeżyć, nie widziałam tam możliwości rozwoju, na dodatek mobbing ze strony zarządzającej dał mi się we znaki. Fizycznie dałam rade, psychicznie już nie.
                    Nie zapier.....nie ważne jak ciężko pracuję, ja tą pracę lubię i na dodatek mi płacą. Pozdrawiam
                    • kitazori Re: Praca w pralniach "5a Sec" Żenada. Nie dajmy 23.05.15, 19:38
                      Bardzo się cieszę, że się odezwałaś w końcu, naiwna :) Tak po ludzku, po prostu, cieszę się, że Ci się udało i jest Ci dobrze! :)) I nie wyobrażasz sobie, co dajesz tym poniżanym w pracy, którym wydaje się, że już zawsze tam zostaną albo umrą, że tak jak im wmawiają lub sugerują, do niczego się nie nadają, nic nie potrafią, zawsze coś spieprzą i jeszcze biorą pieniądze za nic! Dajesz im nadzieję samym swoim istnieniem, że oni też mogą odmienić swój los, zrzucić te mentalne kajdany, które nie pozwalają im wykonać choćby pierwszego kroku do odmiany swego losu! Nadzieja umiera ostatnia, dlatego zawsze tak bardzo ważne jest aby osoby doświadczone mobbingiem, które go przezwyciężyły, dawały innym świadectwo, że oni też mogą, bo przecież Tobie się udało! :) Wszyscy mobbingowani, którzy czytacie ten watek, wiedzcie, że jest nadzieja! Wam też się uda! Odwagi i walczcie o swoje życie, godność i Wasze prawa! O Was po prostu, o samych siebie! Ona tego dokonała i Wy też tego dokonacie! Wierzę w to głęboko! Pozdrawiam Cię serdecznie naiwna i wszystkich, którzy to czytają z zainteresowaniem, odnajdując w tym siebie lub swoich znajomych lub bliskich. Mam nadzieję też, że opiszesz kiedyś dokładnie drogę jaką przeszłaś dając rzetelny przykład tym, którzy jak Ty kiedyś noszą jeszcze te mentalne kajdany...

Do przeczytania, oby jak najprędzej! :)
                      kitazori. :))
                      • Gość: naiwna Re: Praca w pralniach "5a Sec" Żenada. Nie dajmy IP: *.dynamic.chello.pl 23.05.15, 23:41
                        Człowiek kształtuje się całe życie, a mądrość przychodzi z wiekiem.
                        To co wydarzyło się w moim życiu, jak również i w waszym to często
                        przypadek, to co nastąpiło dalej, to nasz wybór.
                        W wielkim skrócie opiszę moje życie, tylko dla tego, aby pokazać
                        że ograniczenia są tak na prawdę w naszej głowie.
                        Pochodzę z takiej malutkiej wsi na Mazowszu, ojciec pił i bił.
                        wyszłam za mąż, a co się później okazało za chorego psychicznie człowieka.
                        trafiłam z deszczu pod rynnę, on również pił i bił.
                        Po 18 latach małżeństwa odeszłam, zostałam sama z 3 dzieci, bez szkoły
                        bez zawodu, bez pracy, bez środków do życia z długami.
                        Ex mąż zabrał wszystko co miało wartość również dom, on mieszka na
                        200m a ja z 3 dzieci na 50 w mieszkaniu spółdzielczym.
                        Do dzisiejszego dnia się zastanawiam jak dałam sobie z tym radę?
                        Do południa zajmowałam się domem dziećmi, wieczory w liceum
                        nocami szyłam pokrowce na materace dla sklepu medycznego
                        i tak zleciało 3 lata, mam średnie, maturę i z głodu nie poumieraliśmy.
                        Pierwsza moja praca ha ha ha oczywiście pralnia, po 3 latach odeszłam
                        bo żadnych szans rozwoju i marna płaca. Wylądowałam w 5aSec
                        i znowu z deszczu pod rynnę. Po 3 latach odeszłam, ale psychicznie
                        długo dochodziłam do siebie, ale to nie znaczy, że leżałam i płakałam.
                        Ciężko zaoszczędzone pieniądze wydalam na wczasy we Włoszech
                        Goła i wesoła wróciłam, ale postanowiłam się dokształcić.
                        Skorzystałam z Unijnej pomocy i tak przez 6 miesięcy się szkoliłam
                        i jeszcze mi za to płacili, teraz mam 4 moduły ECDL -a czyli unijne prawo
                        jazdy na komputer. W nowej pracy mi się to przydało.
                        Prace nową podjęłam jeszcze kończąc kurs. Zdałam egzaminy, mam kilka
                        dyplomów. Najważniejsze, że nie wpadłam w marazm, ani w depresję
                        nie miałam czasu. Poznawałam fajnych ludzi, którzy nie narzekali, tylko
                        tak jak ja coś chcieli zmienić w swoim życiu. Zycie jest piękne, a moja
                        szklanka zawsze jest do połowy pełna a nie do połowy pusta.
                        Nie jestem idealna, błądzę ale to dla tego, że ciągle szukam drogi tej
                        lepszej. Dzieci mam już dorosłe, mieszkanie jest moją własnością,
                        mam swoje auto, uwielbiam jeździć autem. W październiku zostanę babcią
                        Miłość też swoja mam, ale to już inna bajka.
                        Czas spać, więc już na koniec napiszę, że z dobrymi ludźmi dobrze się żyje
                        ale tylko źli ludzie czegoś Was nauczą, ja im dziękuje, to dzięki wam jest
                        jestem tym kim jestem, ale też potrafię docenić dobroć innych.
                        Walczcie o siebie. Pozdrawiam

• Gość: umordowana Re: Praca w pralniach "5a Sec" Żenada. Nie dajmy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.15, 09:33
                          No to moze ja cos napiszę - PRACA TAM TO OBOZ PRACY I KOMUNA!!!! sama nie wiem jak wytrzymałam az trzy miesiące ;/ na prawej ręce mam 6 odcisków, kręgosłup w opłakanym stanie, a nogi popuchniete. Jestem wykonczona psychicznie. Chce się tylko jednego dowiedziec - slyszalam ze kobieta pracujaca w 5asec zmarła na raka mozgu od czterochloroetylenu !!!!! CZY KTOS COS WIE ? pytam o rejon małopolski . GRATULUJE WSZYSTKIM DZIEWCZYNOM KTORE RZUCILY wypowiedzenie na stół, jestem jedna z tych szczęściar ktore w pore się obudziły. jestem najszczesliwsza na swiecie ze nie musze juz chodzic do tego pier*olnika ktory wykanczal mnie psychicznie i fizycznie.
                          • Gość: Nie ważne kto Re: Praca w pralniach "5a Sec" Żenada. Ni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.15, 15:26
                            Potwierdzam.
                            Dodam jeszcze że jest coraz gorzej.
                            Są niby konkursy których nie da się wygrać bo warunki są takie że tylko "wybrani" wygrają.
                            wyścig szczurów zapier..... i nic z tego nie masz.
                            A jak jestes kierownikiem też zapierdzielasz tylko więcej jesteś jeszcze gorszym pionkiem.
                            Przepracowałam prawie dwa lata i moja psychika w dołku.
                            To właśnie gwarantuje firma.
                            Zajechanie psychicznie bo ciągle im mało i to wszystko wina ZAWSZE pracownika.
          • Gość: Kinga! Re: Praca w pralniach "5a Sec" Żenada. Nie dajmy IP: 213.77.28.* 19.08.14, 11:36
            Ewa czemu się nie podpiszesz?? już nie p[racujesz tam!
      • etce-tera Re: Praca w pralniach "5a Sec" Żenada!! 30.05.14, 22:10
        Potwiedzam na 200% pracowałam 3 lata minęło 10 lat i nic się nie zmieniło??? Niesamowite.
        Zaliczyłam szpital przed świętami, z przemęczenia wtedy się opamiętałam. przerwa wygląda tak że biorąc do ręki kanapkę muszę odłożyć bo klient, ponownie próbuje zjeść kolejny klient. i tak do końca dnia, wynik 49 kg wagi.
        Spróbowałam jeszcze raz pralni i niestety każdy pracodawca oszczędza na pracownikach, umowa na najniższą, 1 osoba na cały dzień, przy 2 osobach na pralnie, w razie urlopów przychodzi ktoś na zastępstwo oczywiście ulop max 7 dni.
        I nie oszukujmy się to jest syf największy z syfów, wszechobecna chemia, rozpuszczalniki, poczytajcie na środkach których używacie na niejednym znak trupiej czaszki co to znaczy?? I czyszczenie maszyny technik normalnie bierze 80 zł za czyszczenie a my robimy to codziennie tobyśmy wiecej zaczyszczenie maszyny zarabiały niż wynosi pensja. No w 5a Sec to nawet sie powinno nazywać jałmużna. Pozdrawiam koleżanki po fachu, 3majcie się
        Gość portalu: merlin111M napisał(a):

• Gość: gość praca w pralni IP: *.dynamic.chello.pl 21.10.15, 22:05
        Trafiłem przez przypadek na ten post.
        Otwieram pralnie w woj. lubuskim. Potrzebuje do pracy 2 osoby, 1 z potrzebną wiedzą i doświadczeniem, druga do pomocy i przyuczenia.
        Nie będzie to obóz pracy, tylko normalna praca. Można się ze mną dogadać.
        Podaję maila; kamil@gmail.com. Start chyba w grudniu, może szybciej.
        Jak ktoś zna kogoś zainteresowanego, to proszę pisać.
        Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka