Gość: obsewator IP: *.eranet.pl 16.01.09, 17:05 Witam pracuje w firmie średniej wielkości. Mam nad soba menedzera który popełnia sporo błędów ortograficznych takich, które bardzo kłują w czoy. Co robic? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sloneczna.dziewczyna Re: menedzer na bakier z ortografią 16.01.09, 17:35 Nie podpisywać się jako autor tych dokumentów. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asik Re: menedzer na bakier z ortografią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.09, 19:05 Być może jest dyslektykiem, możesz delikatnie zasugerować żeby sprawdzać te dokumenty przed wysłaniem ich w świat, ale nie wiem w jakiej relacji jesteś z menedzerem, poza tym to nie jest problem wystarczy sprawdzić pisownie w wordzie pod kątem błędem, poza tym to ,ze robi błędy o niczym nie świadczy (może być dyslektykiem i z tym nie wiele da się zrobić)w sensie menedzera, może ma dobre umiejętności interpersonalne potrafi zarządzać ludżmi i tyle po krótce.Ciao Odpowiedz Link Zgłoś
mijo81 Re: menedzer na bakier z ortografią 16.01.09, 19:24 Eee tam...pewnie analfabeta i po znajomości Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: menedzer na bakier z ortografią IP: *.eranet.pl 16.01.09, 19:29 oj nie ma zdolnosci interpersonalnych. wszytko nadrabia swoja gadka. jest dosc młody. a u pracowników wogóle zadnego powazania nie ma. wszyscy z niego sobie robia beke. jak myslicie ma szanse długo zagrzac miejsce? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dei Re: menedzer na bakier z ortografią IP: *.chello.pl 16.01.09, 19:31 udowodniono ze osoby ktore nie przywiazuja wagi do pisowni i do ewentualnych bledow ortograficznych, sa najzdolniejesze i kreatywne. Nie traca czasu poprawianie bledow, tylko poswiecaja go na wazniejsze sprawy :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mz_ Re: menedzer na bakier z ortografią IP: *.globalconnect.pl 16.01.09, 20:11 kto udowodnił? ty? Odpowiedz Link Zgłoś
leanderek Re: menedzer na bakier z ortografią 18.01.09, 10:35 Ja jak czytam Forum to mam wrażenie, że 80% to dyslektycy... typowe tłumaczenie, dobre jak każde. Sam jednak wskazujesz formę pomocy, z której on nie korzysta a więc... Wniosek - widocznie w dzisiejszych czasach, zbyt łatwo jest zaliczyć studia, aż strach pomyśleć co będzie z czasem, za kilka lat. Teraz pieniądz = dyplom, wiedza niewielkie ma znaczenie. Chciałbyś, aby Twoją pracę organizował szef, który nie potrafi organizować siebie? Odpowiedz Link Zgłoś
truten.zenobi jakie to straszne... 16.01.09, 22:24 Ty taki wspaniały bo wiesz kiedy pisac ó nie zostałeś szefem tylko on... a nie przyszło ci na myśl że może jakiś inny czynnik był dużo bardziej ważny niż znajomosc ortografii polskiej? > Co robic? może jakis donos na policję,.... do do prof. Miodka a może poczytaj "klasyka" taki stres... jak ty to przeżyjesz.. :) Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: jakie to straszne... 17.01.09, 03:24 Bez przesady, ortografia to umiejetnosci z podstawowki, juz takie minimum mozna by wymagac :(. Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: menedzer na bakier z ortografią 17.01.09, 00:19 Gość portalu: obsewator napisał(a): > Witam pracuje w firmie średniej wielkości. Mam nad soba menedzera > który popełnia sporo błędów ortograficznych takich, które bardzo > kłują w czoy. Co robic? siąść i płakać. A jeśli chcesz się podlizać to - o ile menago nie ma jeszcze orzeczenia o dysortografii czy jak zwał owo zwierzę - zasugerować mu w baaaardzo zawoalowany sposób wizytę u odpowiedniego lekarza władnego ów papierek o dysortografii czy innych wynalazkach (jest też np. dyskalkulia, zdaje się bardzo przydatna w ekonomii) wystawić. Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: menedzer na bakier z ortografią IP: *.eranet.pl 17.01.09, 17:13 moze ta ortografie by jeszcze ludzie przełkneli ale on sie bardzo wywyzsza ba jakies tam studia pokonczone ale o produkcji ma zero znajomosci kazdy robol go zagnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Typowo polska bezinteresowna ZAWIŚĆ!!! IP: *.adsl.inetia.pl 17.01.09, 17:22 Odpowiedz Link Zgłoś
leanderek Re: Typowo polska bezinteresowna ZAWIŚĆ!!! 18.01.09, 10:51 Może tak, a może nie... Niestety, ja również miałem do czynienia z takimi ludźmi i nasuwa mi się wniosek - czym mniej potrafimy, reprezentujemy zawodowo swoją osobą (dotyczy to ludzi, którzy ukończyły edukację na różnym poziomie), tym bardziej się wywyższamy i jesteśmy przekonani o swojej niesamowitej wartości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sumer-time Re: menedzer na bakier z ortografią IP: *.nysa.punkt.pl 18.01.09, 19:51 cóż, ja znam laskę, która legitymuje się maturą, aspiruje do magistra (zaocznego) i jakiś czas temu wyznała mi, że nie wie co to ułamek, tzn. nie uzmysławia sobie co to znaczy 3/8, 5/12, nie rozumie, że 2/6 i 1/3 to to samo... a pracuje w jednym z wrocławskich banków... Odpowiedz Link Zgłoś
lena575 Re: menedzer na bakier z ortografią 18.01.09, 20:52 Bo to źle postawiona sprawa. "Laski" znają się wyłącznie na ułamkach dziesiętnych. Bo przecież co za problem zamiast 3/8 powiedzieć 0,375 ? Ty jakiś przedwojenny jesteś? A tak serio,dlaczego menago nie ma sekretarki ? Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: menedzer na bakier z ortografią 18.01.09, 21:32 To nie wiesz, ze w PL prawie kazde stanowisko to menago?! Nawet babcia klozetowa to toilet manager:(. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga_A Re: menedzer na bakier z ortografią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.09, 17:07 Dokładnie, to co teraz wyczyniają w firmach woła o pomstę do nieba. Ktoś się zajmuję pierdołami, tez manager. Postawią później takim dupkom w nazwie stanowiska słowo "manager" i wydaje im się, że są nie wiadomo kim. Sami managerowie, korzej z pracownikami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga_A Re: menedzer na bakier z ortografią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.09, 17:08 *gorzej Odpowiedz Link Zgłoś
realistkanr7 Re: menedzer na bakier z ortografią 19.01.09, 17:55 TO CHYBA CORAZ POWSZECHNIEJSZE "ZJAWISKO" Z TYM BRAKIEM PODSTAWOWEJ WIEDZY WŚRÓD PSEUDO MENAGERÓW. ZNAM OSOBIŚCIE TAKĄ OSOBĘ,KTÓRA PRACUJE W BANKU. NIE ZNA PODSTAWOWYCH ZASAD ORTOGRAFII, ALE CO SIE DZIWIĆ SKORO NIE POTRAFI POPRAWNIE ZDANIA SFORMUŁOWAĆ, CO SIE SPODZIEWAĆ OD OSOBY,KTÓRA LODY SPRZEDAWAŁA. A PAPIEREK Z UKOŃCZENIA UCZELNI WYŻSZEJ O NICZYM NIE ŚWIADCZY. TAK TO JEST JAK NIEWŁAŚCIWA OSOBA JEST NA NIEWŁAŚCIWYM MIEJSCU ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sumer-time Re: menedzer na bakier z ortografią IP: *.nysa.punkt.pl 19.01.09, 01:24 z ulamkami ZWYKŁYMI radzą sobie już piątoklasiści, ponieważ są one częścią programu nauczania w podstawówkach, nie sądzę więc, żeby można bylo tu mówić o przedwojenności. Poza tym laska nie zdaje sobie sprawy, że trzeba podzielić 3 przez 8, żeby otrzymać dziesiętny, nie łapie w ogóle definicji ułamka... pomyśl - ona legitymuje się maturą... A takimi kwiatkami laska sypie na okrągło, ostatnio pytała gdzie na kalkulatorze jest symbol "%", bo nie wie jak policzyć 35% z iluś tam - nie pamietam dokładnie ilu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maniek Re: menedzer na bakier z ortografią IP: 94.254.209.* 19.01.09, 11:45 To swiadczy o poziomie tych ludzi.Narobilo sie teraz pozal sie Boze magistrow i uwazaja sie za Bogow.-skonczyl studia a robi bledy ortograficzne....Nawet za komuny jak ktos skonczyl studia to byl kims a dzisiejsi absolwenci to miernota-nie maja pojecia o tym czego sie nauczyli a do tego wiekszosc robi bledy ortograficzne.Ale maja "papierek" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: menedzer na bakier z ortografią IP: 217.98.12.* 19.01.09, 18:41 Witam, wpadłem będąc obok i czytam że wije się dyskusja na temat Bardzo Mi Bliski. Mam nadzieję że to nie o mnie, ale niestety również notorycznie popełniam błędy, ana dodatek jestem kontraktowym managerkiem:) Myślę że maleńkim usprawiedliwieniem - jeśli wogólę możemy mówic o usprawiedliwieniu jest to że niemam mgr-ka. A co do początku tematu to myślę że jeśli człowiek jest człowiekiem również w pracy to i podwładni pomogą lub obronią. Pozdrawiam i w imieniu Tych no wiecie proszę o pomoc lóóóp sygnał. Odpowiedz Link Zgłoś