goorgi2 13.02.09, 14:41 Mam ogromny problem z pracą, a raczej z jej utratą. Potrzebuję jakiegoś dobrego prawnika. Wiem, że teraz mnóstwo ludzi traci pracę, ale ja nie mogę. Jestem jedynym żywicielem rodziny, mam kredyty. Co mam robić? Pomóżcie mi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
naprawdetrzezwy Jak to, co robić? 13.02.09, 16:21 1. szukać na gwałt nowej posady 2. wynająć prawnika w sprawie starej Odpowiedz Link Zgłoś
aldi.4 Re: Straciłem pracę. co robić? 16.02.09, 09:58 Przede wszystkim nie przejmuj się, nie załamuj. To od ciebie w dużej mierze zależy, czy uda ci się przezwyciężyć wszystkie trudności. Poradzisz sobie. Musisz tylko uwierzyć w to, a przede wszystkim zacząć działać. Trzeźwy, naprawdę trzeźwo myśli. Do roboty kolego. Też miałam kiedyś pewien problem, ale dotyczył on innej sfery. Podobnie, jak ty szukałam wszędzie pmocy. Ktoś w końcu pokierował mnie na stronę www.i-lekarz.pl Od tego czasu uwierzyłam, że mam jeszcze szansę. Dlatego nie załamuj się - bezczynność to twój najgorszy wróg. Masz rodzinę, pomyśl o niej, tak jak ja kiedyś. Uwierzyłam, że ta choroba nie musi być dla mnie wyroczną i rzeczywiście tak jest. Pytaj, szukaj dookoła. Bądź silny, a zobaczysz że uda ci się. pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
goorgi2 Re: Straciłem pracę. co robić? 16.02.09, 10:17 dzięki wszystkim za dobre słowo.może jakos się ułozy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malola Re: Straciłem pracę. co robić? IP: *.net.pbthawe.eu 03.05.09, 00:08 Nie martw sie bedzie dobrze moj maz tez stracil prace troche byl to dla nas szok co teraz? ale ja pracuje a on zacznie szukac zobaczymy jak damy rade ale mam nadzieje ze bedzie ok, ja go wspieram jak tylko potrafie najlepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
maz.27 Re: Straciłem pracę. co robić? 16.02.09, 12:34 Widzisz - jakby ci to powiedzieć. Kapitalizm, wbrem pozorom jest możliwie najgorszym systemem. Liczy się tylko pieniądz, a pracownik jest wartościowy tylko wtedy kiedy go pomnaża. Kapitalizm jest nieczuły społecznie. Dla twojego szefa nie liczy się to, że twoje dziecko będzie płakało z głodu - dla niego liczy się jego nowy mercedes i piąta willa w Marsylii.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: burżuj_i_krwiopijc Re: Straciłem pracę. co robić? IP: *.osiek.net.pl 16.02.09, 20:38 Te bajki o złym kapitalizmie idź opowiadaj dzieciom w przedszkolu. Może oni uwierzą. Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Straciłem pracę. co robić? 16.02.09, 21:45 Nie ma to jak stalinizm - zawsze mozna sie najesc do syta w lagrze, a i prycz ma sie zapewniona:). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Re: Straciłem pracę. co robić? IP: *.chello.pl 16.04.09, 13:01 Taki system jakie społeczeństwo. Socjalizm był utopią gdyż zakładał błędnie że dla ludzi ważne jest dobro drugiego człowieka. Kapitalizm generalnie to system hedonistyczny - liczy się tylko własne dobro, inni ludzie są w nim tylko narzędziami do realizacji najważniejszego celu jakim jest zgromadzenie największej ilości pieniędzy za pomocą których można korzystać z życia "ile wlezie". Odpowiedz Link Zgłoś
kaarolina83 Re: Straciłem pracę. co robić? szukam kontaktu 19.02.09, 13:03 Witam, jestem dziennikarką Dzień Dobry TVN. Szukam kontaktu do osoby, która zechciałaby wystąpić w programie. Chcemy poruszyć temat utraty pracy przez głowę rodziny. Jeżeli w podobnej sytuacji znajdzie się kobieta, wiemy, ze rodzina poradzi sobie z tą sytuacją. Niestety jesli to mężczyzna nagle zostaje bez pracy to czesto nie wiemy, jak go wspierać, co mówić. Bardzo proszę o kontakt mailowy:k.hajduk@tvn.pl pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Straciłem pracę. co robić? szukam kontaktu IP: 217.17.37.* 19.02.09, 20:00 A dlaczego z góry Pani zakłada, że ciężko jest wtedy kiedy to mężczyzna traci pracę? A jeśli rodzinę tworzy kobieta i jej dzieci? Może lepiej odpuścić sobie temat, bo podejście które Pani prezentuje nie rokuje ciekawego programu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 3,14-Roman Re: Straciłem pracę. co robić? szukam kontaktu IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 05.03.09, 15:24 Ej, ludziska, człowiek stracił pracę, a Wy tu o kapitalistach dyskutujecie... jemu to nic nie pomoże. Do autora wątku: tak jak radziło parę osób, po prostu zacznij czegoś szukać. Wiem, że łatwo się tak mówi, ale musisz zacząć działać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emeryt Re: Straciłem pracę. co robić? szukam kontaktu IP: *.chello.pl 08.03.09, 00:30 Potrzebuję jakiegoś dobrego prawnika... Spytaj wujka googla. on wie ! Odpowiedz Link Zgłoś
chinagirl Re: Straciłem pracę. co robić? szukam kontaktu 09.03.09, 21:40 Bardzo doprawdy śmieszne... Po prostu boki zrywać! Mnie zwolniono za wypowiedzeniem z umowy na czas nieokreślony (jestem dziennikarzem) i powody były tak śmieszne, że aż żałosne. Np to, że inni musieli za mnie pisać teksty. Dobrze że nie wzięłam kredytu na mieszkanie!!! Byłabym w podobnej sytuacji. Nie poddawajmy się i wniosek na przyszłość - uczyć się lizydupstwa, na przyszłość się przyda jak znalazł:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jeszczeniewuj Re: Straciłem pracę. co robić? szukam kontaktu IP: 194.117.240.* 09.03.09, 22:29 Tak, to prawdziwe k...stwo : lizodupstwo, kablowanie, te żałosne gierki . Dlaczego tak jest, żeby sie utrzymac w pracy, trzeba być WUJEM. I tak rosnie kolejne pokolenie pracowników i pracodawców. Niestety jesteś uczciwym pracownikiem / pracodawcą = jesteś frajerem (albo wkrótce nim będziesz) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek panasiuk Re: Straciłem pracę. co robić? szukam kontaktu IP: *.chello.pl 10.03.09, 22:31 stul pysk ! Odpowiedz Link Zgłoś
tata_tomek Re: Straciłem pracę. co robić? szukam kontaktu 11.03.09, 14:13 kaarolina83 napisała: > jesli to mężczyzna nagle zostaje bez pracy to czesto nie wiemy, jak > go wspierać, co mówić. "Jak wspierać"? Wy nawet nie wiecie, ze w ogóle trzeba to robić. "Straciłeś pracę? Wiesz, będziesz miał teraz więcej czasu, trzeba półki przybić, no i będziesz mógł częściej z dzieckiem na spacer wychodzić..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Straciłem pracę. co robić? szukam kontaktu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.09, 23:48 A co mnie obchodzi co zrobi były pracownik? nie opłaca się to do widzenia. Czy jak firma padnie to ktoś mi pomoże ??? nie wiec robie wszystko żeby firma zarabiała. Rok temu zatrudniałem 27osób. Jak zaczęły się zwolnienia to okazało się że 16 osób to max potrzebuje. Reszta jest nie potrzebna.Pracownik jak czuje że go moge zwolić to jakoś wydajniej pracuje. Jak juz polubiłem kryzys teraz skupuje nieruchomości bo za grosze kredyciarze oddają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inny czlowiek Wysadz chate z rodzina w powietrze,ale IP: *.tvk.torun.pl 16.04.09, 14:21 Wysadz chate z rodzina w powietrze,ale wczesniej ubij jakiegos np.dluznika,jego zwloki zanies do mieszkania,potem odkrec gaz i wysadz wszystko w powietrze---zginie cala rodzina a te zwloki to musza dobrze sie spalic--ze to niby ty....Tym sposobem pozbedziesz sie kredytow i pasozytow ktorych musisz zywic:)Potem kombinujesz nowe papiery i zaczynasz nowe lepsze zycie:)Ja juz tak 3 razy robilem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Straciłem pracę. co robić? IP: *.warszawa.mm.pl 08.05.09, 13:25 zacząć szukać nastepnej: wysyłać minimum 20 CV dziennie (siedziec w googlach tak długo aż sie znajdzie 2o firm do których chcesz wysłać CV - także jesli aktualnie sie nie ogłaszają, a nóz sie trafi) spróbowac załapać na jakieś szkolenia, darmowe, finansowane z efs, nie bedzie przerw w zyciorysie i moze sie czegos fajnego nauczysz uruchomic siec swoich kontaktów, popytać, powiedzieć, że szukasz pracy, że jestes gotów sie przekwalifikować itp. jak pojawi sie jakakolwiek propozycja akceptowalna, to przyjac. lepiej szukac pracy majac prace niz nie majac. a nawet jesli bedzie kiepsko platna to przynajmniej na czynsz starczy. pogadac z rodzina i sprawdzic czy oni nie moga podjac pracy chociaz na czesc etatu. nie wiem kogo masz na utrzymaniu, ale jesli np. zone i male dzieci to moze zona moglaby podjac zatrudnienie na czesc etatu, robic cokolwiek zeby wspomoc domowy budzet (sprzedawac na allegro, pracowac w sklepie, jako telemarketerka itp. to sa miejsca gdzie przyjmuja kazdego z doswiadczeniem czy bez, a moze ma jakies cenne doswiadczenie i uda jej sie latwiej znalezc prace niz tobie, a ty zostaniesz w domu z dziecmi?) to samo nastoletnie dzieci lub bezrobotni rodzice. strategia na przetrwanie. a w tym czasie długi nie beda rosly tak szybko, a ty bedziesz ciagle szukal lepszej pracy, bardzo intensywnie, a na pewno ja znajdziesz. pracowalam jako podrednik pracy i wiem, ze jak ktos szuka bardzo intensywnie i jest gotow sie przekwalifikowac to zawsze w koncu znajduje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heh Re: Straciłem pracę. co robić? IP: *.byss.pl 08.05.09, 15:29 nic nie rób;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja30 Re: Straciłem pracę. co robić? IP: *.adsl.inetia.pl 10.05.09, 10:44 nie zalamuj się to jest normalne w takiej sytuacji, ale zmuszaj się do aktywności to co ktoś napisał u góry - przeszukuj oferty firm i wysyłaj CV najlepiej przez maile będzie taniej - i powodzenia przeszłem przez to i taka sama sytuacja przede mną - tez sobie poradzisz - ja mimo wszytsko patrzę pozytywnie na zmiany :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dintoira Re: Straciłem pracę. co robić? IP: *.teoc.pl 28.05.09, 19:33 Masz juz prawnika? Jesli nie napisz na adres kancelariajurysta@gmail.com Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś