Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

CV jako pdf

05.03.09, 11:51
    Czy wysyłanie CV w formacie pdf jest błędem? Wysyłając jako *.doc zawsze mam
    obawy co do wersji Worda, którą posiada rekrutujący
    Obserwuj wątek
      • mijo81 Re: CV jako pdf 05.03.09, 13:58
        Nie jest
        • mijo81 Re: CV jako pdf 05.03.09, 13:58
          Chyba że nie mają Acrobat readera :)
      • funkenschlag Re: CV jako pdf 05.03.09, 15:43
        Ja zawsze wysyłam PDF, a potem dzwonię czy dostali. Czasem odpisują czy mógłbym wysłać w DOC, bo nie mogą pliku otworzyć...

Poza tym zazwyczaj, kiedy znajdę interesujące ogłoszenie, to najpierw dzwonię z pytaniem czy stanowisko jest nadal dostępne i pytam w jakim formacie wysłać CV. Ciekawe jest to, że e-mail na który trzeba wysłać CV, raz na dwa przypadki jest inny niż ten podany w ogłoszeniu. Ma się też imię i nazwisko osoby z HR, która udzielała informacji i człowiek czuje się pewniej, że CV nie poszło do spamu.
        • huskyman Re: CV jako pdf 16.05.09, 10:15
          Mialem wczoraj własnie taki przypadek. Wysłałem maila z aplikacja do firmy. Za dwa dni otrzymalem maila zwrotnego, że list nie został dostarczony gdzyż są jakies problemy z pocztą u pracodawcy. Zadzwonilem do centrali i pani sekretarka potwierdzila, ze podany mail jest niewłasciwy oraz abym wysłał moja aplikacje na całkiem inny niz w ogloszeniu... :/
      • dorota.zablocka Re: CV jako pdf 06.03.09, 08:41
        Wysyłanie CV w pdf na pewno nie jest pewnym. Dzięki temu CV znacznie
        lepiej wygląda, tekst jest w całości - taki, jak go sforatowaliśmy.
        Natomiast, jeśli w ogłoszeniu proszą o wersję w Word - to należałoby
        w takim formacie wysłać CV i ewentualnie dołączyć jeszcze wersję w
        pdf.
        • mijo81 Re: CV jako pdf 17.05.09, 12:32
          A po co wysyłać pdfa skoro chcą tylko Worda?
      • joannanowak100 Re: CV jako pdf 10.03.09, 13:35
        Nie jest. Aby było jeszcze profesjonalniej, to nie wysyłaj z emaila typu bonzo@darmowaskrzynka.pl tylko z czegoś poważnego. Takie konto można założyć np na www.nazwisko.mail.pl.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka