alsai 05.03.09, 11:51 Czy wysyłanie CV w formacie pdf jest błędem? Wysyłając jako *.doc zawsze mam obawy co do wersji Worda, którą posiada rekrutujący Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
funkenschlag Re: CV jako pdf 05.03.09, 15:43 Ja zawsze wysyłam PDF, a potem dzwonię czy dostali. Czasem odpisują czy mógłbym wysłać w DOC, bo nie mogą pliku otworzyć... Poza tym zazwyczaj, kiedy znajdę interesujące ogłoszenie, to najpierw dzwonię z pytaniem czy stanowisko jest nadal dostępne i pytam w jakim formacie wysłać CV. Ciekawe jest to, że e-mail na który trzeba wysłać CV, raz na dwa przypadki jest inny niż ten podany w ogłoszeniu. Ma się też imię i nazwisko osoby z HR, która udzielała informacji i człowiek czuje się pewniej, że CV nie poszło do spamu. Odpowiedz Link Zgłoś
huskyman Re: CV jako pdf 16.05.09, 10:15 Mialem wczoraj własnie taki przypadek. Wysłałem maila z aplikacja do firmy. Za dwa dni otrzymalem maila zwrotnego, że list nie został dostarczony gdzyż są jakies problemy z pocztą u pracodawcy. Zadzwonilem do centrali i pani sekretarka potwierdzila, ze podany mail jest niewłasciwy oraz abym wysłał moja aplikacje na całkiem inny niz w ogloszeniu... :/ Odpowiedz Link Zgłoś
dorota.zablocka Re: CV jako pdf 06.03.09, 08:41 Wysyłanie CV w pdf na pewno nie jest pewnym. Dzięki temu CV znacznie lepiej wygląda, tekst jest w całości - taki, jak go sforatowaliśmy. Natomiast, jeśli w ogłoszeniu proszą o wersję w Word - to należałoby w takim formacie wysłać CV i ewentualnie dołączyć jeszcze wersję w pdf. Odpowiedz Link Zgłoś
mijo81 Re: CV jako pdf 17.05.09, 12:32 A po co wysyłać pdfa skoro chcą tylko Worda? Odpowiedz Link Zgłoś
joannanowak100 Re: CV jako pdf 10.03.09, 13:35 Nie jest. Aby było jeszcze profesjonalniej, to nie wysyłaj z emaila typu bonzo@darmowaskrzynka.pl tylko z czegoś poważnego. Takie konto można założyć np na www.nazwisko.mail.pl. Odpowiedz Link Zgłoś