combo1978 19.02.08, 11:54 Czy wiecie jakie centrum handlowe powstaje na Smoczce przy wjezdzie z Rzeszowa? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tomfix1 Re: Nowe centrum handlowe 19.02.08, 13:17 no właśnie też jestem ciekaw. wie ktoś?? Odpowiedz Link Zgłoś
bartekkr Re: Nowe centrum handlowe 19.02.08, 13:43 obi albo castorama... nareszczie. Odpowiedz Link Zgłoś
tomfix1 Re: Nowe centrum handlowe 19.02.08, 13:56 no to w końcu coś ciekawszego niż tesco czy biedronka:) Odpowiedz Link Zgłoś
mundurowa Re: Nowe centrum handlowe 19.02.08, 13:58 a ja slyszalam ze to ma byc galeria mielecka, jesli tak to chyba nadchodza czarne dni dla pasazu Odpowiedz Link Zgłoś
tomfix1 Re: Nowe centrum handlowe 19.02.08, 14:19 Może nie będzie tak źle. na pasaż i tak będą chodzić ludzie:) Odpowiedz Link Zgłoś
combo1978 Re: Nowe centrum handlowe 19.02.08, 14:41 Galeria Mielecka to chyba miala byc na starowce na Mickiewicza ? Przynajmniej tak przewidywaly wstepne projekty zamieszczone w dziale przetargi na stronie www.mielec.pl Odpowiedz Link Zgłoś
tomfix1 Re: Nowe centrum handlowe 19.02.08, 14:46 A co tu nie miało być. na rynku filharmonia, na smoczce aqua park, stadion mają zrobic itd. Odpowiedz Link Zgłoś
combo1978 Re: Nowe centrum handlowe 19.02.08, 14:58 Mozna wiedziec skad masz te informacje ? Z tych dwoch sieci optowal bym raczej za Castorama bo OBI powstaja w duzo wiekszych miastach. Odpowiedz Link Zgłoś
tomfix1 Re: Nowe centrum handlowe 19.02.08, 15:00 Czytałem na hej.mielec.pl coś tam kiedyś takiego pisali. :) Odpowiedz Link Zgłoś
combo1978 Re: Nowe centrum handlowe 19.02.08, 15:15 Moze ta Galeria Mielecka ma powstac na dzialce po szpitalu gruzliczym. Chyba tylko tam jest odpowiednie miejsce na cos takiego? Odpowiedz Link Zgłoś
tomfix1 Re: Nowe centrum handlowe 19.02.08, 15:20 Ja nie wiem. nie słyszałem wogóle o galerii:) Odpowiedz Link Zgłoś
bartekkr Re: Nowe centrum handlowe 19.02.08, 16:00 > combo1978 napisał: > Mozna wiedziec skad masz te informacje ? ha! ma sie zrodla ;) Odpowiedz Link Zgłoś
vash.the.stampede Re: Nowe centrum handlowe 19.02.08, 16:25 Z tego co pamiętam to jakiś rok temu działkę tamtą chciał kupić inwestor "Intermarche", ale nie wiem czy wreszczie do tego doszło. Oprócz tego miało powstać centrum handlowe i sklep z materaiałami budowlanymi i ogordniczymi "Bricomarche". Nie wiem czy coś wrescie z tego wyszło. I jedna mała prośba do budowniczych centrów handlowych w całej Polsce: wymyślcie coś innego niż słowo "galeria", zero pomysłowości wszędzie tylko galerie w samym Rzeszowie jest chyba 3. Wszystkie centra muszą się nazywać galeria a hale sportowe "arena". Dobrze że Pasaż budowali jak jeszcze nie było takiej manii na to słowo:) Przynajmniej mamy coś innowacyjniego, że się tak wyrażę:) Odpowiedz Link Zgłoś
s_szymon Re: Nowe centrum handlowe 19.02.08, 20:29 fajnie jakby to było jakieś centrum handlowe.... tylko duże... :) proponuję nazwe: MIELECITY ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kiniak22 Re: Nowe centrum handlowe 19.02.08, 23:04 no fajnie a gdzie to dokladnie? gdzies kolo ronda? Odpowiedz Link Zgłoś
tomfix1 Re: Nowe centrum handlowe 20.02.08, 10:21 to jest za rondem na przeciwko ulicy prowadzącej do kościoła. Mam nadzieję że zbudują tam parking podziemny:) Odpowiedz Link Zgłoś
roni33 Re: Nowe centrum handlowe 21.02.08, 13:48 CENTUM HANDLOWE - 7000 tys m2, 3 poziomy Duży parking, inwestorem jest jakas włoska firma Zobaczymy jak wykonanie, mam nadzieje że ładniejsze od PASAŻU. Odpowiedz Link Zgłoś
vash.the.stampede Re: Nowe centrum handlowe 22.02.08, 13:42 A wiesz może gdzie można zobaczyc jakieś plany tego centrum, jak to ma wyglądać? Odpowiedz Link Zgłoś
vash.the.stampede Re: Nowe centrum handlowe 22.02.08, 13:48 A co się stało z budową tego centrum na WYspiańskeigo? Nie ma już ani baraków dla budowlańców, ani żadnych oznak ruchu od jakiegośmiesiąca. Zniknęly też tablice Instalbud Rzeszów. Dobrze Zeby to nie stało jak "zamek" na ulicy Wolności. Odpowiedz Link Zgłoś
gizmaaa Re: Nowe centrum handlowe 23.02.08, 20:53 > Zeby to nie stało jak "zamek" na ulicy Wolności. no właśnie a co z tym zamkiem, czego go nikt nie kończy? stoi już tyle lat i żadnego efektu nie widać Odpowiedz Link Zgłoś
2sevan Re: Nowe centrum handlowe 24.02.08, 00:20 combo1978 napisał: > Moze ta Galeria Mielecka ma powstac na dzialce po szpitalu > gruzliczym. Chyba tylko tam jest odpowiednie miejsce na cos takiego? > To nie jest odpowiednie miejsce na wielkopowierzchniowy sklep czy galerię handlową, biedny powiat szuka jednak grosza, miasto w tym przypadku ma niewiele do gadania, przecież tam nawet nie ma miejsca na parking! Jeszcze gorszy pomysł to lokalizacja centrum handlowego w miejscu stadionu ( ponoć za pieniądze uzyskane ze sprzedaży tego terenu wystarczyłoby na budowę nowego w innym miejscu) Ktoś już rzucił taki pomysł. W tym przypadku pieniądze kasuje miasto, za nie buduje stadion i punktuje na wyborach (chyba tylko u kibiców) Nijak się to ma do prób ograniczenia ruchu samochodowego w centrum miasta, taki obiekt handlowy wygenerowałby spory ruch samochodowy, hałas. To jest teren do rekraacji, spacerów itp Jedyne sensowne miejsce na nowe centrum handlowe to tereny dworca PKS, obecnego i starego, PKP, czarnej dziury obok banku PKO BP czy kompleksu ruder zwanych hurtowniami połozonymi za Pocztą Główną. Powstanie centrów handlowych w tym miejscu mogłoby nareszcie zmienić wizerunek tej części miasta, bo nic innego tego nie zrobi Gdyby przenieść dworzec PKS z powrotem na stare miejsce (ul Głowackiego - za pieniądze inwestora) byłby idealny teren na nowe centrum handlowe czy może nawet coś więcej. Pytanie, czy PKS może swobodnie dysponować terenami gdzie jest obecnie dworzec PKS ? Czy po wyprowadzce PKS -u teren wróciłby do osób, które zostały wywłaszczone właśnie pod budowę dworca ,czy PKS mógłby swobodnie go sprzedać??? Pozostaje jeszcze teren hurtowni popularnie zwanych „ za murem” chyba najbrzydsza cześć miasta. Czy miasto ma jakieś plany wobec tego dziadostwa w samym centrum miasta? Odpowiedz Link Zgłoś
tourbus Re: Nowe centrum handlowe 26.02.08, 19:05 Moim zdaniem lokalizacja tego obiektu zupełnie nie trafiona, bo jak to będzie wyglądać - wielki kwadrat pośrodku domków jednorodzinnych :-| Najlepszym miejscem do tego typu inwestycji byłaby właśnie dziura koło PKSu. Odpowiedz Link Zgłoś
pasiuu Re: Nowe centrum handlowe to bedzie M1 28.02.08, 08:59 w wydaniu po mielecku Odpowiedz Link Zgłoś
ewa3214 Re: Nowe centrum handlowe 26.02.08, 20:12 Dlaczego powtarzacie tematykę skopiowaną/ Odpowiedz Link Zgłoś
roni33 Re: Nowe centrum handlowe 05.03.08, 13:12 www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/article?AID=/20080305/POWIAT0301/555711235 Odpowiedz Link Zgłoś