inspira777 25.03.08, 11:27 Czy jest gdzieś w Mielcu albo w okolicach hodowla wilczurów z rodowodami? Chciałbym kupić szczeniaka z papierami. Z góry dziękuję za informację. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
epml Re: Hodowla wilczurów 25.03.08, 16:06 O jakiego "wilczura" Ci chodzi ? Takim mianem określa się błędnie owczarka alzackiego - z wilkiem ma tyle samo wspólnego co maciupci yorkshire terrier, a poza tym wilczury to są rasy (albo mieszańce) powstałe w wyniku skrzyżowania rasowego owczarka alzackiego z dzikim wilkiem. A moze chodzi Ci o wilczura saarlosa ? Odpowiedz Link Zgłoś
kiniak22 Re: Hodowla wilczurów 25.03.08, 20:55 a moze chodzi ci o zwyklego owczarka niemieckiego? zwykli ludzie nie znajacy sie na rasach psow przewaznie tak okreslaja ta konkretna rase? i po co ci pies z rodowodem skoro nawet nie wiesz jakiej rasy psa chcesz bo wilczury jako rasa nie istnieja (jak to poprzednik napisal)! no chyba ze chcesz mieszanca bo to tez krzyzowka wilka z psem Odpowiedz Link Zgłoś
inspira777 Re: Hodowla wilczurów 26.03.08, 10:07 Fakt, znawca psich ras ze mnie żaden i faktycznie chodzi mi o owczarka niemieckiego najlepiej długowłosego, a dokładnie o miejsce gdzie takiego szczeniaka można kupić. Dziwią mnie tylko opryskliwe odpowiedzi. Nie łatwiej byłoby napisać gdzie po prostu taka hodowla jest skoro doskonale wiecie jako fachowcy o co mi chodzi? Wydawało mi się zawsze, że miłośnicy czworonogów to uprzejmi ludzie. A pies ma być nie dla mnie, stąd też moja nie za duża wiedza na ten temat. Tak więc raz jeszcze proszę, jeśli to możliwe, o podanie jakiegoś namiaru na taką hodowlę. Odpowiedz Link Zgłoś
thirst1 Re: Hodowla wilczurów 28.03.08, 10:38 W Czerminie mieszkają Państwo, kótrzy zajmują się hodowlą tej rasy. Mieszkają tuć za pierwszym sklepem , niestety nie znam nazwuska...trzeba dopytać... Odpowiedz Link Zgłoś
anahitaa Re: Hodowla wilczurów 28.03.08, 13:02 Nie zauważyłam by odpowiedzi na Twoje pytanie były opryskliwe - były raczej szczere. A gdyby nawet były niemiłe to nie dziwiłabym się - jest wielu "znawców" psów, którzy kupują sobie szczeniaczka nic o nim nie wiedząc a potem oddają do schroniska bo piesio okazał się nieodpowiedni.. :( Więc osoba, która pyta się o hodowlę "wilczurów" może kojarzyć się z takim "znawcą" a raczej potencjalnym oprawcą.. Mam nadzieję, że osoba, która decyduje się na zakup owczarka niemieckiego wie doskonale z czym to się wiąże. Jeśli nie odsyłam do fachowej literatury. Nie znam adresów hodowli ale widziałam szyldy: - w Tuszymie (chyba) na trasie do Dębicy, po lewej stronie drogi jest szyld hodowli ze zdjęciem owczarka.. - w Chorzelowie lub już w Maliniu (na trasie do Tarnobrzegu) po lewej stronie drogi również jest szyld informujący o hodowli. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś