Gość: oławski IP: *.212.200.89.otvk.pl 06.12.10, 00:10 Po wyborach nikt juz nie pamięta o przegranych. Zwyciężcy górą. Tak było i tak jest Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Karol Re: Już po wyborach IP: *.xdsl.centertel.pl 06.12.10, 00:47 W Oławie, a może nawet w Polsce, partie powinny przyjąć do oficjalnej nazwy lub jako zamiennik wyraz "Bezpartyjny". A także zarejestrować się , nie jako partia, tylko Stowarzyszenie. np. Bezpartyjna Platforma Obywatelska, Sojusz Lewicy Bezpartyjnej, Bezpartyjne Stronnictwo Ludowe, Bezpartyjność i Sprawiedliwość. Będziemy mieć w Polsce same Stowarzyszenia. Bezpartyjne Stowarzyszenia. Bezpartyjny to słowo klucz, które przez BBS powinno zostać opatentowane w Urzędzie Patentowym, by inne partie rzeczywiście nie wpadły na taki chytry plan, by dodać wyraz "Bezpartyjny". Od razu ludzie, by zrozumieli, że idą głosować na samych bezpartyjnych, którzy są z dala od polityki i są ponad podziałami politycznymi. Mielibyśmy sejm bezpartyjny, premiera i rząd bezpartyjny, w końcu skoro w nazwie partii byłoby słowo bezpartyjny, to już znaczy, że w tej partii są sami bezpartyjni. U niektórych to nawet jakby dziwacznie brzmi. Był w PZPR albo SLD, to był partyjny, przeszedł do BBS i już jest bezpartyjny. Tabula Rasa. Czysty życiorys. Tak jakby nikt nigdy nie należał do żadnej partii i nie splamił brudami swojego życiorysu. Wstępuje do BBS i od razu może głosić "Ludzie jestem bezpartyjny. Wstąpiłem do BBS i teraz wszystkie moje grzechy zostały mi wybaczone". Myślę, że to jest lepsze, niż spowiedź w kościele. Przypuszczam, że wystarczy wstąpić do BBS, żeby ciężkie grzechy zostały odpuszczone i jak ktoś się spyta -co pan robił za komuny? to odpowiedź będzie brzmiała - Panie przecież ja jestem całe życie bezpartyjny. Ciekawe, że BBS to Stowarzyszenie, a nie partia. Toczą rozmowy z innymi partiami, tworzą koalicje, tak jak inne partie i wciąż nie są partią. BBS mają swoich ludzi w Radzie Miejskiej w Oławie, Jelczu, w Powiecie i nadal nie są partią. To jest ciekawe. To jacyś idealiści muszą być w tym BBS. Bezpartyjni, partii nie mają, tylko jakieś Stowarzyszenie, pewnie pensji nie pobierają, chodzą boso, żyją jak asceci. A ja nie wierzyłem, gdy czytałem, że Bierut był bezpartyjny, a to jednak prawda. Bierut był bezpartyjny. Odpowiedz Link Zgłoś