Dodaj do ulubionych

Nowe forum Jelcz-Laskowice

07.03.11, 20:57
Zapraszam na nowe jakościowo forum Jelcz-Laskowice pod adresem
forum.gazeta.pl/forum/f,102159,Jelcz_Laskowice.html
Forum jest otwarte dla Wszystkich mieszkańców nie tylko Gminy Jelcz-Laskowice, ale i ościennych. Nie stawiamy żadnych wymagań forumowiczom, poza kulturą i merytorycznoscia poruszanych tematów. Zarty oczywiscie takze mile widziane. Mozna wiele zmienic na Naszym terenie, ale nie metodami ktore reprezentuje "profesjonalista" czy "djmixer".
Serdecznie zapraszamy.
Nawet maturzysci znajda mysle, ze bezcenna pomoc przy rozwiazywaniu problemow maturalnych, niezaleznie od opcji politycznej czy wyznaniowej co mialo miejsce u "profesjonalisty"
Obserwuj wątek
    • jasfinks Re: Nowe forum Jelcz-Laskowice 08.03.11, 02:51
      Dobrze że udało Ci się założyć to forum pod nazwą "Jelcz-Laskowice", bo już myślałem że tę nazwę naszej miejscowości zawłaszczyły sobie na wyłączność kłamliwe komuchy...
      Kliknąłem już na "Zgłaszam chęć udziału" i czekam na zaakceptowanie...
      Najbardziej mi obecnie zależy na możliwości pokazywania swoich zdjęć, z korzyścią jak mniemam absolutnie dla wszystkich...
      Oczywiście nie bez znaczenia jest też możliwość swobodnej wypowiedzi, kiedy np trzeba będzie wytknąć kłamstwo jakiemuś pokręconemu czy zaprzańcowi, czy też po prostu posprzeczać się trochę z kimś na poziomie...:)
      Trochę mnie wkurza, że sam pracowałem przez wiele lat na popularność tamtego forum, zamieszczając tam ponad cztery tysiące wpisów i ponad dwa tysiące zdjęć, aby nagle jakiś byle ktoś odcinał ci dostęp...:> Bez uzasadnienia i bez możliwości obrony...
      Ale przynajmniej udało się im wygarnąć sporo prawdy i udowodnić wiele kłamstw.
      • mongrovia Re: Nowe forum Jelcz-Laskowice 08.03.11, 08:47
        Dziękujemy za przyjęcie zaproszenia i mamy nadzieję,że zdjecia które zamieszczasz przyczynią w jakimś stopniu do wyedukowania szeroko rozumianego spoleczenstwa. Zdaję sobie sprawę,że budowa forum nie trwa kilka dni ani tygodni. Nie jest absolutnie moja intencja przeciaganie forumowiczow z "tamtego" forum na nowe. Byloby to pozbawione sensu, poniewaz otrzymalibysmy odbicie lustrzane tego co tam sie dzieje. Nie ukrywam, iż kilku forumowiczów od "profesjonalisty" chetnie widziałbym na nowym forum. Jezeli zechcą , zawsze maja otwartą drogę. Dostaleś uprawnienia administratora i jeszcze jedna osoba je otrzyma. Nie bedzie tutaj absolutnie praktyk podobnych do tamtych z forum starego, ale nie bedą tolerowane zadne posty obrazające czyjeś uczucia religijne, czy nawołujace do przemocy jak to miało miejsce poprzednio.
        Czy mozna coś zmienic na lepsze w Gminie? Oczywiscie, ze tak , ale nie metoda ujadania. Jest wsrod mieszkancow Jelcza-Laskowic ogromna liczba ludzi madrych, pracowitych i inteligentnych. Do nich adresuje to forum.
        Pozdrawiam
    • nokianin Re: Nowe forum Jelcz-Laskowice 08.03.11, 10:05
      ja także zgłaszam chęć do uczestnictwa na nowym forum
      • mongrovia Re: Nowe forum Jelcz-Laskowice 08.03.11, 11:04
        Juz nokianin zostales zaakceptowany. Zapraszamy serdecznie :)
        • fiat-stilo Re: Nowe forum Jelcz-Laskowice 09.03.11, 08:55
          Żeby nikt z forumowiczów ze ,,starego forum" o poglądach lewicowych niczego mi nie zarzucał, to powiem, że nikt nigdy nie twierdził, że księża i PiS są idealni. Jednak wiele wpisów na jelczańskim forum brzmiało tak, jakby za wszelkie bolączki w Polsce, np. bezrobocie odpowiadał Kościół i PiS. Zawsze znajdą się czarne owce, a wśród nich ,,mniej czarne" i ,,bardziej czarne". Ważne jednak, abyśmy podczas wytykania jakichkolwiek błędów czy krytyki byli obiektywni i zachowywali zdrowy rozsądek. Jeśli np. krytykuje się PiS za jakąś decyzję, to nie można zapominać, że także inne partie popełniają wiele błędów. Nic w końcu nie jest idealne. Zdrowy rozsądek jest bardzo ważny. Kierując się nim wyraziłem swój negatywny stosunek do planów zakupu przez UMiG w J-L luksusowego auta typu SUV oraz stwierdziłem, że w tej chwili najważniejszym zadaniem dla gminy powinna być ochrona przeciwpowodziowa.Ważne, aby w forumowej dyskusji był widoczny pluralizm i różnorodność wypowiedzi. Zdecydowana większość ludzi ceni sobie osoby o innych poglądach, jeśli tylko umieją je poprzeć rzeczowymi argumentami. Każdy z nas ma jakieś określone poglądy, ale są sytuacje, kiedy powinniśmy na równi traktować osoby o różnych przekonaniach. Tak jest np. w przypadku sędziów - każdy ma z pewnością jakieś poglądy, ale zgodnie z prawem nie może być członkiem żadnej partii politycznej i musi się kierować obiektywizmem, niezależnie od poglądów osób, związanych ze sprawą. Podobnie powinno być z adminem jakiegokolwiek forum. Ja przecież nie domagałem się usunięcia np. poodziana, djmixera1 czy maklera4. Jak już wspomniałem, chodzi o pluralizm wypowiedzi. Tylko tyle i aż tyle. Pozdrawiam.
          • tiges_wiz Re: Nowe forum Jelcz-Laskowice 09.03.11, 11:12
            przeciez to zwolennicy pis maja poglady lewicowe. kochaja socjalizm w jego narodowej wersji.
            wiec ten caly twoj wywod jest bez sensu.
            • fiat-stilo Re: Nowe forum Jelcz-Laskowice 09.03.11, 11:41
              Napisałem powyższy post, aby nie zarzucano mi, że prosząc admina o przywrócenie heymdalla i jasfinksa, mam identyczne poglądy jak jasfinks i heymdall. Tym forumowiczom często zarzucano w sposób stereotypowy, że uważają, że Kościół i PiS są idealni. A przecież heymdall nigdy nie twierdził, że w Kościele wszystko jest idealnie, podobnie jasfinks że wszystko w PiS jest idealne. Dlatego też wspomniałem o Kościele i PiS, gdyż na jelczańskim forum wciąż dominowały tematy z nimi związane. Mogę mieć poglądy dokładnie takie jak Ci forumowicze, mogę mieć inne, albo zgadzać się z nimi tylko w niektórych kwestiach. Nie będę jednak pisał tutaj o swoich poglądach. Dodam jeszcze, że nawet wiele osób, którzy myślą podobnie jak np. djmixer1 uważają, że twierdzenie, że za wszelkie bolączki w Polsce odpowiada PiS i Kościół jest błędne. Pozdrawiam.
              • fiat-stilo Re: Nowe forum Jelcz-Laskowice 09.03.11, 12:08
                Część osób ma zmienne poglądy, np. w zależności sytuacji, część nazwijmy to ,,elastyczne", jednak przestańmy już to wałkować. Prosząc admina o przywrócenie heymdalla i jasfinksa nie używałem argumentu, dotyczącego ewentualnej spójności poglądów, lecz argument o różnorodności i pluralizacji forum. Tyle w temacie. Pozdrawiam.
                • Gość: jelczanin Re: Nowe forum Jelcz-Laskowice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.11, 20:55
                  Jasfinks chyba wyrażnie powiedział, że na stare forum nie wróci. Ma swoje zdanie i nikt Go nie kupi.
                  • fiat-stilo Re: Nowe forum Jelcz-Laskowice 11.03.11, 19:28
                    Nikt Jasfinksa nie próbuje ,,kupować", przynajmniej w tym wątku.
            • fiat-stilo Re: Nowe forum Jelcz-Laskowice 11.03.11, 18:25
              Obiektywnie patrząc na sprawę, to raczej formacje uważane w stereotypowej opinii za ,,socjalne", czyli PiS i SLD obniżały podatki, w przeciwieństwie do ,,liberalnej" PO. PiS obniżyło składkę rentową, a także wprowadził stawki 18 i 32 procent. Obniżenie najbogatszym podatku z 40 do 32 procent kłóci się z łatką ,,bolszewików i populistów", bo ci nigdy nie odważyliby się na taki krok. SLD obniżył natomiast wysokość CIT z 27 do 19 procent i chwała mu za to! Co do PiS, to kiedy był u władzy był przygotowany projekt, dotyczący pomostówek, zwiastujący sprzeciw części grup zawodowych, których projekt dotyczył. Oczywiście, w 2008 roku sprzeciwiali się generalnie projektowi PO, ale mówię, kiedy byli u władzy szykowali się taką zmianę przeprowadzić. Z kolei kiedy premierem był jeszcze Kazimierz Marcinkiewicz, to mówił on o tym, że ustawę, którą wywalczyli sobie górnicy głośnym protestem latem 2005 roku pod koniec rządów lewicy, należy odrzucić. Rozróżniajmy lewicowe poglądy na poglądy gospodarczo-społeczne lewicowe i poglądy światopoglądowe lewicowe. Co do pomocy, zasiłków socjalnych, to wielu ludzi wcale nie cieszy się, że np. otrzymuje zasiłek dla bezrobotnych, bo woleliby po prostu normalnie pracować. często jednak jest bardzo ciężko z pracą, zresztą wiesz jak szczególnie źle było np. w 2002 roku - bezrobocie w gminie J-L wynosiło 28 %! Sam nie tak dawno pisałeś o swoich poszukiwaniach pracy...Sprecyzuj o co chodzi z narodowym socjalizmem? Czekam na Twoją odpowiedź, tiges_wiz.
              • fiat-stilo Re: Nowe forum Jelcz-Laskowice 11.03.11, 19:27
                Nie każę Ci się tiges_wiz ujawniać, choć dopiero wtedy bylibyśmy tak naprawdę na całkowicie równych zasadach. Nie uważam, aby tamta wypowiedź była ,,wywodem". To był po prostu zwykły post, wypowiedź. Nie rozumiem, dlaczego też ,,cały". Meritum tamtego postu nie były poglądy gospodarcze poszczególnych formacji i ich zwolenników, ale to, aby nie zarzucano mi tego o czym napisałem. Zresztą widać chyba, że ewentualne zarzuty byłyby niesłuszne, gdyż widać, że w każdej partii potrafię dostrzec dobre i korzystne działania, jak choćby obniżka podatku przez rząd SLD. Podobnie, gdyby PO obniżyłaby jakiś podatek, też byłaby za to chwalona przez ludzi. To jest oczywiste. Co do działań przeciwko kryzysowi, polecam wszystkim zwrócić uwagę, jakie działania podejmują premier i rząd węgierski, np. duże obniżenie podatków itp. Pozdrawiam.
                • anna0601 Re: Nowe forum Jelcz-Laskowice 15.03.11, 13:09
                  Stilo... ty rozmawiasz sam ze sobą. Nie zauważyłeś!!!!!!!
                  • fiat-stilo Re: Nowe forum Jelcz-Laskowice 16.03.11, 17:31
                    Nie rozmawiam sam ze sobą, a po prostu napisałem te posty, aby mi nic nie zarzucano. Zresztą ewentualne zarzuty byłyby niezgodne z rzeczywistością. Wystarczy przeczytać moje wypowiedzi, które są wyżej. Pozdrawiam.
                  • mongrovia Re: Nowe forum Jelcz-Laskowice 21.03.11, 21:44
                    Droga anno. Prosze sprawdz ile masz nickow i ile razy piszesz w trzech osobach. Reprezentujesz Trojce Prz. ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka