Dodaj do ulubionych

Targowisko Witosa

23.01.07, 13:47
Co sądzicie o targowisku na ul. Witosa? Bo co chcę zrobić zakupy na tym targowisku to kioski są pozamykane. O godz 8 - 8:30 kioski jeszcze są "martwe" więc jade zrobić zakupy do najbliższych sklepów osiedlowych gdzie codzienne zakupy mogę zrobić od godz 6:00
Obserwuj wątek
    • chantal10 Re: Targowisko Witosa 23.01.07, 16:22
      Wydaje mi się, że TM na Witosa to jedna wielka pomyłka. Miało być tam
      przeniesione całe targowisko, a okazało się, ze na Witosa jest tylko kilka
      stoisk, które niestety mają mało do zaoferowania:(
      Mimo, że mam bliżej na Witosa, wolę jechać na Głogowską, bo tam jest o wiele
      większy wybór owoców, warzyw, ubrań, wszystkiego.
      • m2104 Re: Targowisko Witosa 23.01.07, 18:20
        Gdzie była mowa o tym ,że z głogowskiej miało być przenoszone na Witosa? Nigdy o tym nie było mowy. Jak jestem w błędzie to mnie sprostuj.
        • chantal10 Re: Targowisko Witosa 23.01.07, 18:45
          Nie wiem czy to gdzieś jest stricte napisane, wiem tylko, że wiele się o tym
          mówiło, podobno na terenie "starego" targowiska miała powstać jakaś nowa
          inwestycja budowlana i z tego względu moi znajomi, którzy prowadzili stoisko na
          TM przy Głogowskiej wycofali się z interesu. Być może to były tylko plotki, ale
          jeżeli tak to po co nam 2 targowisko?
          • lindaaa Re: Targowisko Witosa 23.01.07, 19:24
            Ja też pamiętam, że mówiło się o zlikwidowaniu TM na Głogowskiej po wybudowaniu
            nowego. I tylko wtedy to na Witosa miałoby rację bytu. A jak się stało - każdy
            wie. Pieniądze wyrzucone w błoto.
            • chantal10 Re: Targowisko Witosa 23.01.07, 21:46
              Największy ruch był na TM na Witosa tylko chyba w dniu otwarcia i w dożnki ...
              pozostała część roku to wegetacja:(
              Trochę żal tych ludzi pracyjących na targu, ponieważ niezaleznie od wielkości
              dochodu kasę za stanowisko muszą płacić tą samą.
        • chantal10 Re: Targowisko Witosa 23.01.07, 18:52
          Tutaj jest troszkę napisane o tych "prawdopodobnych" inwestycjach na terenie TM
          przy Głogowskiej:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=232&w=42289291&a=42289291
          • m2104 Re: Targowisko Witosa 23.01.07, 21:27
            To prawda był pewien inwestor chętny wybudowania czegoś w rodzaju hali handlowej ale nie otrzymał pozwolenia. Trudno powiedziec dlaczego. Swoją drogą w dużej mierze winni są sami handlowcy którzy kioski otwierają bardzo pozno a z kolei o 14 wiekszość jest zamknięta kiedy ludzie wracaja z pracy.
            • chantal10 Re: Targowisko Witosa 23.01.07, 21:44
              Za te kilka groszy nie wiem czy mnie by się chciało tam siedzieć. Pewnie będąc
              tam powiedzmy do 16 czy 17 nie zarobiliby o wiele więcej.
              • m2104 Re: Targowisko Witosa 23.01.07, 22:07
                Może masz racje ale patrząc z punktu widzenia klienta to po co tam isc na zakupy skoro niewiele mozna kupic bo sa w wiekszosci zamkniete i tak sie koło zamyka.
                • chantal10 Re: Targowisko Witosa 23.01.07, 22:46
                  Tak, ale gdyby było tak, jak podobno być miało, tzn. gdyby zostało tam
                  przeniesione całe targowisko - wybór byłby większy, a co za tym idzie ruch i
                  rotacja klientów także.
                  • m2104 Re: Targowisko Witosa 23.01.07, 23:06
                    Nie wiem czy to prawda ale tak szlyszalem ze ci handlowcy maja od poczatku istnienia targowiska 50% znizki w dzierżawie terenu co znacznie obniża koszty działalności a do tego wielu z nich wykorzystuje środki na rozpoczecie działalności z Urzędu Pracy umarzane po roku działalności (ok.11000 zł) i to jest powód ze teraz po roku zamykaja kioski. Nie zły interes prawda?
                    • chantal10 Re: Targowisko Witosa 23.01.07, 23:27
                      Z wiarygodnego źródła słyszałaś/eś, czy to plotki?
                    • m2104 Re: Targowisko Witosa 24.01.07, 10:18
                      Bardzo wiarygodne zródło , zapewniam ze nie plotka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka