Dodaj do ulubionych

proszę o pomoc....

02.09.11, 16:51
Witam serdecznie, mój problem polega na tym że nieświadomie jaki dana data może mieć wpływ na rozwój Firmy ( dopiero dzisiaj koleżanka mnie troszkę o tym uświadomiła ) wczoraj założyłam Firmę czyli z datą 01.09.2011 co daje 5, doczytałam już że to nie jest zbyt szczęśliwa liczba dla Biznesu, chciałabym się dowiedzieć czy mogłabym jej negatywny wpływ na rozwój Firmy złagodzić poprzez nazwę. Planowana nazwa firmy to Shira Loon Brautmode, nie wiem czy będzie ona dobra wystarczająco aby złagodzić ten negatywny wpływ daty założenia firmy, czy może byłoby lepiej Shiraloon Brautmode, albo zostawić po prostu samo Shira Loon lub Shiraloon? Bardzo Pana proszę o radę, ja urodziłam się 18.08.1976 czyli jestem 4, a liczba z imienia i nazwiska to 9. Firma jest na razie zameldowana w budynku z numerem 38, przyszłościowo ma być przeniesiona do budynku z numerem 15, czy to też ma wpływ na rozwój firmy? Z góry serdecznie dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam
Z.Rz
Obserwuj wątek
    • zurka1976 Re: proszę o pomoc.... 02.09.11, 17:02
      Dodam jeszcze tylko że z ta liczbą z imienia i nazwiska nie jestem do końca pewna czy będzie to 9 ponieważ w moim nazwisku znajduje się literka ź, a w diagramie jej nie znalazłam, więc policzyłam jako z.
      • janus50 Re: ź 25.09.11, 11:06
        zurka1976 napisała:

> Dodam jeszcze tylko że z ta liczbą z imienia i nazwiska nie jestem do końca pew
        > na czy będzie to 9 ponieważ w moim nazwisku znajduje się literka ź, a w diagram
        > ie jej nie znalazłam, więc policzyłam jako z.

I bardzo dobrze, bo tak właśnie się liczy, wszystkie polskie litery czyli np. ą, ę, ż, ź, ó, ł itd. liczymy tak jak ich pierwotną łacińską formę.
        Pozdrawiam
    • janus50 Re: proszę o pomoc.... 25.09.11, 11:03
      Witaj
      zurka1976 napisała:

> Witam serdecznie, mój problem polega na tym że nieświadomie jaki dana data może
      > mieć wpływ na rozwój Firmy ( dopiero dzisiaj koleżanka mnie troszkę o tym uświ
      > adomiła ) wczoraj założyłam Firmę czyli z datą 01.09.2011 co daje 5, doczytałam
      > już że to nie jest zbyt szczęśliwa liczba dla Biznesu, chciałabym się dowiedzi
      > eć czy mogłabym jej negatywny wpływ na rozwój Firmy złagodzić poprzez nazwę.

Wibracja pięć dla daty rozpoczęcia działalności nie jest może najkorzystniejsza ale nie jest też jakoś skrajnie niekorzystny. To doskonała wibracja dla handlu, wszechstronna i elastyczna. Jej problemem może być niestabilność i brak przewidywalności.
      Rozsądnym było by dobranie nazwy o wibracji 3, która jest korzystna dla biznesu i da nam typowo biznesowe przeznaczenie o wibracji 8.

> Planowana nazwa firmy to Shira Loon Brautmode, nie wiem czy będzie ona dobra wyst
      > arczająco aby złagodzić ten negatywny wpływ daty założenia firmy, czy może było
      > by lepiej Shiraloon Brautmode, albo zostawić po prostu samo Shira Loon lub Shir
      > aloon?

Ta nazwa daje właśnie wibrację 3 więc jest to doskonały wybór. Pisownia razem lub osobno nie ma znaczenia.

> Bardzo Pana proszę o radę, ja urodziłam się 18.08.1976 czyli jestem 4, a
      > liczba z imienia i nazwiska to 9.
      Aktualnie znajdujesz się w okresie bardzo dynamicznym i mobilnym. Jesteś w cyklu 9 oraz w szczycie 5/14. Może to oznaczać ciągłe wzloty i upadki. Aby odnieść sukces w biznesie nakazana jest maksymalna rozwaga i unikanie działań impulsywnych, nie przemyślanych. Należy sobie narzucić pewien określony plan i trzymać się go konsekwentnie. W przeciwnym wypadku będzie szarpanie, raz na wozie raz pod wozem. Co do wibracji z imion i nazwisk niezbędna jest zawartość wszystkich posiadanych imion i nazwisk, także imię z bierzmowania i nazwisko rodowe.

> Firma jest na razie zameldowana w budynku z
      > numerem 38, przyszłościowo ma być przeniesiona do budynku z numerem 15, czy to
      > też ma wpływ na rozwój firmy?
      Wibracja adresu ma także pewien wpływ, jednak nie jest on aż tak bardzo istotny. Jego znaczenie można określić na nie więcej jak 5% całości. Aby wyliczyć wibrację adresu niezbędna jest pełna nazwa ulicy.

Z góry serdecznie dziękuję za pomoc.
      Proszę bardzo, Gutes Schaffen!
      Gruss

> Pozdrawiam
      > Z.Rz
      • zurka1976 Re: proszę o pomoc.... 25.09.11, 12:21
        Panie Januszu, ślicznie dziękuję za poświęcony mi czas i odpowiedzi na zadane przeze mnie pytania, odnośnie mojego imienia i nazwiska, posiadam tylko jedno imię, bierzmowania nie miałam, a nazwisko jest jeszcze rodowe, tak że liczba z imienia i nazwiska pozostaje niezmienna.

Ulica na której przyszłościowo znajdować się ma Firma nosi nazwę Kurfürstenstrasse. 15

Zastanawia mnie jeszcze jedna sprawa, mianowicie po zmianie adresu Firmy trzeba ją przemeldować ze starego na nowy, czy data przemeldowania jest również istotna jak pierwsze zameldowanie Firmy?
        Jeżeli tak to pozostać lepiej przy tej 5 z daty + 3 z nazwy = 8 ogólna, czy wybrać taką datę aby dało mi inną cyfrę, która z cyfr byłaby bardziej korzystna 1 czy 4?

Jeszcze raz bardzo dziękuję za te przydatne i ważne dla mnie odpowiedzi.
        Pozdrawiam serdecznie
        Z.Rz
        • janus50 Re: proszę o pomoc.... 25.09.11, 16:31
          Witaj ponownie
          zurka1976 napisała:

> Panie Januszu, ślicznie dziękuję za poświęcony mi czas i odpowiedzi na zadane p
          > rzeze mnie pytania, odnośnie mojego imienia i nazwiska, posiadam tylko jedno im
          > ię, bierzmowania nie miałam, a nazwisko jest jeszcze rodowe, tak że liczba z im
          > ienia i nazwiska pozostaje niezmienna.
          >
          zatem trzeba się zastanowić, jakie wibracje wynikają z samogłosek a jakie ze spółgłosek no i jakie masz braki, czyli czy brakuje tobie w imieniu i nazwisku liter wyrażających wibracje od 1 do 9

> Ulica na której przyszłościowo znajdować się ma Firma nosi nazwę Kurfürstenstr
          > asse. 15

Jeśli jest to w Berlinie to jest mój Viertel, bo mieszkałem niedaleko tej ulicy przez blisko 20 lat.
          Wibracja adresu jest korzystna, daje sprzyjającą biznesowi ósemkę.
          >
          > Zastanawia mnie jeszcze jedna sprawa, mianowicie po zmianie adresu Firmy trzeba
          > ją przemeldować ze starego na nowy, czy data przemeldowania jest również istot
          > na jak pierwsze zameldowanie Firmy?
          Nie jest istotna, istotna jest data zapisana w dokumentach rejestrowych jako dzień rozpoczęcia działalności.

> Jeżeli tak to pozostać lepiej przy tej 5 z daty + 3 z nazwy = 8 ogólna, czy wy
          > brać taką datę aby dało mi inną cyfrę, która z cyfr byłaby bardziej korzystna 1
          > czy 4?

Zdecydowanie 1 bardziej korzystna

>
          > Jeszcze raz bardzo dziękuję za te przydatne i ważne dla mnie odpowiedzi.
          > Pozdrawiam serdecznie
          > Z.Rz

Pozdrawiam
          • zurka1976 Re: proszę o pomoc.... 25.09.11, 17:58
            Jeszcze raz dziękuję za odpowiedzi.

Tak jak Pan już się domyślił ta ulica jest w Berlinie, ale na Mariendorfie, ale jest jeszcze jedna o tej samej nazwie tylko na Charlotenburgu chyba, niedaleko Potsdamerstrasse.

Pozdrawiam serdecznie
            Z.Rz
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka