Dodaj do ulubionych

Powtarzające się PZ

21.01.12, 00:20

Drogi Panie Januszu!
Czy liczby karmiczne można przerobić? Jestem obecnie PZ 4/13, nie jest łatwo....
wyjde z niego za kilka lat, wejde w 5 a potem znowu mam 4/13 w czwartym, ostatnim. Czy nie wystarczy, że teraz wyrabiam moją "pańszczyznę"? Przeraża mnie to tym bardziej, że zdaje się, to już zostanie do końca życia. Widzę siebie, jako babulinkę tyrającą bo nie będzie za co żyć wink. Ponadto czytałam na innym forum, że może sie to wiązać ze stratami osobistymi, a mój partner wchodzi w tym czasie w 1 i sobie wydedukowałam czarny scenariusz, że sie rozstaniemy, on zacznie cos nowego, a ja będę zasuwać żeby zarobić na kromke chleba. Po kilku latach tej upierdliwej 13 wejdę w cykl 8/26...może ta osemka cos pomoże i nie bedzie tak źle, jak Pan myśli?
Pozdrawiam zatrapiona smile
Obserwuj wątek
    • janus50 Re: Powtarzające się PZ 21.01.12, 16:57
      Witaj
      sigma26 napisała:

> Czy liczby karmiczne można przerobić? Jestem obecnie PZ 4/13, nie jest łatwo...
      W założeniu liczby karmiczne są po to aby je przerabiać. Ja byłym w pierwszym szczycie (PZ) 4/13 i doskonale wiem o czym piszesz... Z perspektywy minionych lat oceniam ten okres, jakby on trudny nie był, jako bardzo pożyteczny. Czwórka pozostawia po sobie trwałe i solidne dokonania, które będą tobie towarzyszyć w przyszłym życiu. Dlatego warto jest zaangażować się maksymalnie w mozolną pracę, bo budujesz podstawy przyszłego życia.

> wyjde z niego za kilka lat, wejde w 5 a potem znowu mam 4/13 w czwartym, ostat
      > nim. Czy nie wystarczy, że teraz wyrabiam moją "pańszczyznę"? Przeraża mnie to
      > tym bardziej, że zdaje się, to już zostanie do końca życia. Widzę siebie, jako
      > babulinkę tyrającą bo nie będzie za co żyć wink. Ponadto czytałam na innym forum,
      > że może sie to wiązać ze stratami osobistymi, a mój partner wchodzi w tym czas
      > ie w 1 i sobie wydedukowałam czarny scenariusz, że sie rozstaniemy, on zacznie
      > cos nowego, a ja będę zasuwać żeby zarobić na kromke chleba. Po kilku latach te
      > j upierdliwej 13 wejdę w cykl 8/26...może ta osemka cos pomoże i nie bedzie tak
      > źle, jak Pan myśli?

Szczyty (PZ) nie działają w jakimś kompletnym oderwaniu od pozostałych elementów drogi życia. To, jak się będą realizować zależy w dużej mierze od cykli, czarnych szczytów (wyzwań) oraz oczywiście wibracji urodzeniowej. Dlatego niezbędna jest data urodzenia aby powiedzieć coś na temat realizacji szczytu.

Pozdrawiam

> Pozdrawiam zatrapiona smile
      >
      • sigma26 Re: Powtarzające się PZ 21.01.12, 17:55
        a byłby Pan łaskaw spojrzeć na mnie raz jeszcze? kiedys Pana już pytałam o moje piątki, ale nie o ostatni punkt zwrotny. 14.05.1979. A wib. własne póki co 6-4-1, 4 z 13 oczywiście sad. No ale to akurat, w przeciwienstwie do daty ur mozna zmienić wink
        • sigma26 Re: Powtarzające się PZ 22.01.12, 23:41
          Jeszcze na dodatek przeczytałam na innym forum, że 4/13 w połączeniu 8/26 to bardzo bolesne straty w życiu uczuciowym, partnerskim. Samotność wśród ludzi. Z Pana zdaniem licze się przede wszystkim i cierpliwie będe czekała na odpowiedź
          • janus50 Re: Powtarzające się PZ 11.02.12, 16:53
            Witaj ponownie
            sigma26 napisała:

> Jeszcze na dodatek przeczytałam na innym forum, że 4/13 w połączeniu 8/26 to ba
            > rdzo bolesne straty w życiu uczuciowym, partnerskim. Samotność wśród ludzi. Z P
            > ana zdaniem licze się przede wszystkim i cierpliwie będe czekała na odpowiedź

Nie podzielam tej opinii. W pierwszej kolejności układ cykl 8 i szczyt 4/13 da silne obłożenie pracą w bardzo szerokim rozumieniu, nie chodzi tutaj wyłącznie o pracę zawodową ale także o budowanie trwałych struktur, wydatkowanie energii celem tworzenia stabilnych okoliczności życiowych. Nie jest to zły układ, bo ósemka daje impulsy do pomnażania dóbr materialnych. Z drugiej strony 4 daje zawsze trwałość, stabilność, więc nie powinno być jakiś nagłych i dynamicznych zmian.
            Zdecydowanie mniej korzystnie wygląda okres pomiędzy 45 i 55 rokiem życia, gdzie cykl 5/14 realizowany będzie za pośrednictwem szczytu 4/13. Tutaj, z uwagi na dużą skrajność pomiędzy piątką i czwórką można się spodziewać sporego wysiłku i dużego napięcia, bo piątką daje dużą energię, chęć działania z rozmachem, wszechstronnie - natomiast czwórka zamyka w klatce ograniczeń i zmusza do określonych działań w konkretnym kierunku.
            Pozdrawiam
            • sigma26 Re: Powtarzające się PZ 11.02.12, 20:18
              Dziękuje Panie Januszu. Wypowiedzi i interpretacje na niektórych forach potrafi czasem przerazić wink. Szczególne zaś popularne jest liczenie wspólnej drogi partnerów-i chociaż cykle i szczyty i droga życia są zgodne, to niestety, zawsze wyjdzie jakaś liczba, która nie pozwoli na szczęśliwe, wspólnie spędzone życie wink.
              Co do cyklu 5 realizowanego szczytem 4/13-aktualnie też jestem w takim. Więc wiem, o co chodzi. Dlatego pytałam, czy jak teraz sumiennie te liczby przepracuje, to kolejny taki zestaw będzie mniej uciążliwy......Jak to mówią, nadzieja umiera ostatnia wink
              Wie Pan, ja jakoś dramatycznie tej 13 nie odczuwam. Oczywiscie pewnie i 5 i 4/13 powodują, że prace zmieniam czesto, ale za kazdym razem trafiam dobrze i mam wokól siebie ludzi mi sprzyjających. Jak się dzieje źle, los zsyła mi jakies niespodzianki. Wiem, że mogłoby byc duuużo lepiej, ale w tym całym bagienku zawsze znajduje jakas ręka, która mnie wyciaga na wierzch. I za to jestem wdzięczna.
              Pozdrawiam Pana bardzo serdecznie
              • janus50 Re: Powtarzające się PZ 12.02.12, 16:29
                Witaj ponownie
                sigma26 napisała:

> Dziękuje Panie Januszu. Wypowiedzi i interpretacje na niektórych forach potrafi
                > czasem przerazić wink. Szczególne zaś popularne jest liczenie wspólnej drogi par
                > tnerów-i chociaż cykle i szczyty i droga życia są zgodne, to niestety, zawsze w
                > yjdzie jakaś liczba, która nie pozwoli na szczęśliwe, wspólnie spędzone życie ;
                > ).

Ja podchodzę do numerologii empirycznie. Opcje, które się nie sprawdzają wkładam pomiędzy bajki, a jest ich sporo niestety.

> Co do cyklu 5 realizowanego szczytem 4/13-aktualnie też jestem w takim. Więc w
                > iem, o co chodzi. Dlatego pytałam, czy jak teraz sumiennie te liczby przepracuj
                > e, to kolejny taki zestaw będzie mniej uciążliwy......Jak to mówią, nadzieja um
                > iera ostatnia wink
                > Wie Pan, ja jakoś dramatycznie tej 13 nie odczuwam. Oczywiscie pewnie i 5 i 4/1
                > 3 powodują, że prace zmieniam czesto, ale za kazdym razem trafiam dobrze i mam
                > wokól siebie ludzi mi sprzyjających. Jak się dzieje źle, los zsyła mi jakies ni
                > espodzianki. Wiem, że mogłoby byc duuużo lepiej, ale w tym całym bagienku zawsz
                > e znajduje jakas ręka, która mnie wyciaga na wierzch. I za to jestem wdzięczna.

Z jednej strony masz zapewnioną elastyczność i wszechstronność za sprawą piątki, z drugiej strony spełniasz wyzwanie nakładane przez 13, czyli podejmujesz pracę i się jej nie boisz, więc tym samym trzynastka nie musi być skrajnie uciążliwa.

> Pozdrawiam Pana bardzo serdecznie

Pozdrawiam
              • alte_seele Re: Powtarzające się PZ 12.02.12, 17:15

najważniejsza przy cyklu 5 jest świadomość, że sami podświadomie inicjujemy zmiany i że są one nam potrzebne do rozwoju...w przypadku 13/4 np. poprzez podejmowanie prac, które niekoniecznie przynoszą nam spełnienie i satysfakcję..
                • sigma26 Re: Powtarzające się PZ 12.02.12, 19:21
                  skoro mowa o 4/13 to mam jeszcze jedno pytanie. Między innymi p. Iwona Łukiewska pisze na swojej stronie : "Trzynastka" jest liczbą świętą ale kiedy uważa się ją za pechową, tak też ona się realizuje". Nie do końca rozumiem, jak należy to rozumieć. Czyli jeśli przyjmiemy, że ta 13 jest ok, nie odczujemy jej negatywnych aspektów? To by było raczej zbyt proste...smile
                  • janus50 Re: Powtarzające się PZ 12.02.12, 20:14
                    Witaj
                    sigma26 napisała:

> skoro mowa o 4/13 to mam jeszcze jedno pytanie. Między innymi p. Iwona Łukiewsk
                    > a pisze na swojej stronie : "Trzynastka" jest liczbą świętą ale kiedy uważa się
                    > ją za pechową, tak też ona się realizuje". Nie do końca rozumiem, jak należy t
                    > o rozumieć. Czyli jeśli przyjmiemy, że ta 13 jest ok, nie odczujemy jej negatyw
                    > nych aspektów? To by było raczej zbyt proste...smile

Zdaje się że pomyliłaś strony. Na stronie p. Łukiewskiej nie ma nic takiego..
                    Z numerologicznego punktu widzenia nie postrzegam 13 jako liczby przynoszącej pecha. Z całą pewnością spore ograniczenia i konieczność maksymalnej aktywności w dzieło szeroko pojmowanego tworzenia. Zamiany energii w rzeczy praktyczne i pożyteczne. Uczy pojmowania istoty pracy od podstaw, od jej najbardziej prymitywnych form i powolnego pięcia się do góry. W moim przypadku było to bardzo wyraźne, wręcz podręcznikowe. Z perspektywy lat, oceniam ten okres jako bardzo korzystny w procesie osobistego rozwoju. Nauczył mnie szacunku dla pracy oraz przede wszystkim szacunku dla ludzi, którzy pracę wykonują, nawet w najbardziej prymitywnym jej wydaniu. Dzięki temu, będąc teraz sam pracodawcą, doskonale rozumiem ludzi, którym tą pracę daję. Może dlatego, nie mam ludzi, którzy przychodzą i odchodzą, są ludzi o wieloletnim zatrudnieniu, kilkunastoletnim nawet.
                    Jeśli będziemy traktować 13 jako dopust boży, jako okoliczność skrajnie niekorzystną, jak ciężką kulę u nogi, gdy będziemy każdego dnia modlić się aby wreszcie odpuściła - będzie nam z pewnością bardzo trudno. Jeśli zaś weźmiemy byka za rogi, powiemy sobie: pokaż co potrafisz, wówczas trzynastka w rezultacie przyniesie nam wymierną korzyść, która pozostanie fundamentem naszego przyszłego życia.
                    Pozdrawiam
                    • sigma26 Re: Powtarzające się PZ 12.02.12, 21:05
                      Panie Januszu, dziękuję za obszerną odpowiedź. A jak Pan się zapatruje jako określenie 13 jako transformacja poprzez miłość? Gdzieś się spotkałam z takim określeniem.
                      Zdanie, które cytowałam pochodzi ze strony P. Iwony, w przykłądach jako przykład V, na samym dole strony.
                      www.numerologia.net.pl/PRZYK%C5%81ADY,11.html
                      Pozdrawiam serdecznie
                      • janus50 Re: Powtarzające się PZ 13.02.12, 12:29

Witaj ponownie
                        sigma26 napisała:

> Panie Januszu, dziękuję za obszerną odpowiedź. A jak Pan się zapatruje jako okr
                        > eślenie 13 jako transformacja poprzez miłość? Gdzieś się spotkałam z takim okre
                        > śleniem.

Transformacja przez miłość to zdecydowanie 7/16. Trzynastka ma nas nauczyć doceniania wartości pracy. Z moich obserwacji wynika, że liczby karmiczne pojawiające się w cyklach są bardziej wskazówką niż obłożeniem koniecznością przepracowania. Mówią nam: uważaj, nie popadnij w lenistwo (13) bądź pracowita i nie narzekaj. Natomiast w szczytach (punktach zwrotnych) zdecydowanie przynoszą konfrontacje w postaci okoliczności zewnętrznych, które będą nas zmuszać do określonych działań.

> Zdanie, które cytowałam pochodzi ze strony P. Iwony, w przykłądach jako przykła
                        > d V, na samym dole strony.
                        > www.numerologia.net.pl/PRZYK%C5%81ADY,11.html

No popatrz! A ja myślałem, że znam tą stronę na wylot.... smile.
                        Poszperałem trochę i porozmawiałem z mądrzejszymi ode mnie. Trzynastka jest uważana za liczbę świętą przede wszystkim przez ezoteryków, którzy wskazują, że Jezus był uważany za trzynastego apostoła. W kontekście ściśle numerologicznym raczej nie ma to odniesienia.
                        Pozdrawiam

> Pozdrawiam serdecznie
                        • sigma26 Re: Powtarzające się PZ 13.02.12, 19:00
                          janus50 napisał:

>
                          > Witaj ponownie
                          > sigma26 napisała:
                          >
                          > > Panie Januszu, dziękuję za obszerną odpowiedź. A jak Pan się zapatruje ja
                          > ko okr
                          > > eślenie 13 jako transformacja poprzez miłość? Gdzieś się spotkałam z taki
                          > m okre
                          > > śleniem.
                          >
                          > Transformacja przez miłość to zdecydowanie 7/16. Trzynastka ma nas nauczyć doce
                          > niania wartości pracy.

No i widzi Pan, znowu wychodzi na to, że na innych forach piszą bzdety, delikatnie mówiąc. A co jeden to mądrzejszy od drugiego w swoich interpretacjach. Jakby Pan kilka poczytał, to by się za głowę złapał ;

Z moich obserwacji wynika, że liczby karmiczne pojawiają
                          > ce się w cyklach są bardziej wskazówką niż obłożeniem koniecznością przepracowa
                          > nia. Mówią nam: uważaj, nie popadnij w lenistwo (13) bądź pracowita i nie narze
                          > kaj. Natomiast w szczytach (punktach zwrotnych) zdecydowanie przynoszą konfront
                          > acje w postaci okoliczności zewnętrznych, które będą nas zmuszać do określonych
                          > działań.
                          >
                          > > Zdanie, które cytowałam pochodzi ze strony P. Iwony, w przykłądach jako p
                          > rzykła
                          > > d V, na samym dole strony.
                          > > www.numerologia.net.pl/PRZYK%C5%81ADY,11.html
                          >
                          > No popatrz! A ja myślałem, że znam tą stronę na wylot.... smile.

Haha...Cieszę się, Panie Januszu, że przynajmniej w takiej kwestii "dzięki" mnie udało się Panu odkryć coś nowego wink

> Poszperałem trochę i porozmawiałem z mądrzejszymi ode mnie. Trzynastka jest uwa
                          > żana za liczbę świętą przede wszystkim przez ezoteryków, którzy wskazują, że Je
                          > zus był uważany za trzynastego apostoła. W kontekście ściśle numerologicznym ra
                          > czej nie ma to odniesienia.

I wszystko jasne..

> Pozdrawiam
                          >
                          > > Pozdrawiam serdecznie

Pozdrawiam Panie Januszu i dziękuję
    • sigma26 Re: Powtarzające się PZ 13.02.12, 19:25
      ps. Dziś 13!! A ja dostałam bardzo dobre informacje odnośnie mojej pracy! smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka