Dodaj do ulubionych

Wibracje imienne i brakujące liczby - pytanie

05.03.12, 18:56
Witam p. Januszu
proszę o wyjaśnienie co sie uwzględnia do obliczania wibracji imiennych i szukania brakujących liczb. Chodzi mi o sytuację gdy po ślubie przyjęło się nazwisko męża.
Rozumiem ze są to: imiona + imię z bierzmowania + nazwisko obecne
A co z nazwiskiem panieńskim??
Czy je też uwzględnia się przy liczeniu, czy jest już nieważne po przyjęciu nazwiska męża??

I jeszcze 1 pytanie o br. liczby - jeśli brakująca liczba w wibr. im. pojawia się w cyklu/szczycie to oznacza to, ze jest ten brak dużo bardziej odczuwalny? I że taki cykl/szczyt może realizować się niekorzystnie? np. brak 3-jek, a w cyklu albo szczycie jest 3 smile
pozdrawiam

Obserwuj wątek
    • joan_r Re: Wibracje imienne i brakujące liczby - pytanie 05.03.12, 21:25
      To jeśli mogę przy okazji zapytać...
      jak ważne jest przy analizie imię z bierzmowania?
      Ponieważ ja do niego w ogóle nie jestem przywiązana i go nie używam.
      • janus50 Re: joan_r 06.03.12, 17:32
        joan_r napisała:

> To jeśli mogę przy okazji zapytać...
        > jak ważne jest przy analizie imię z bierzmowania?
        > Ponieważ ja do niego w ogóle nie jestem przywiązana i go nie używam.

Imię z bierzmowania jest nadawane podczas uroczystej ceremonii, która w silnie nawiązuje do rytuału nadawania imienia, który był zawsze niezwykle istotny w życiu każdego człowieka, mam tu na myśli historię ludzkiej cywilizacji. Teraz oczywiście stracił na znaczeniu, jednak przez dziesiątki tysięcy lat, rytuał ten był jednym z najważniejszych wydarzeń w życiu człowieka.
        Dlatego został w sposób trwały zapisany w naszej cywilizacyjnej podświadomości jako ważny. Tak więc, niezależnie od naszego indywidualnego odbioru, niezależnie od tego czy jesteśmy katolikami, czy też wiara nasza ma inne źródła albo też jesteśmy ateistami, imię otrzymane na bierzmowaniu będzie miało istotne znaczenie i dlatego powinno się je ujmować w obliczeniach numerologicznych.
        Nie wolno przy tym zapominać, że nasze wibracje imienne nie stanowią dominującego elementu w naszym portrecie numerologicznym i należy je postrzegać w kontekście drogi życia z daty urodzenia.
        Pozdrawiam
    • janus50 Re: Wibracje imienne i brakujące liczby - pytanie 06.03.12, 14:40
      Witaj
      multika.0 napisała:

> Witam p. Januszu
      > proszę o wyjaśnienie co sie uwzględnia do obliczania wibracji imiennych i szuka
      > nia brakujących liczb. Chodzi mi o sytuację gdy po ślubie przyjęło się nazwisko
      > męża.
      > Rozumiem ze są to: imiona + imię z bierzmowania + nazwisko obecne
      > A co z nazwiskiem panieńskim??
      > Czy je też uwzględnia się przy liczeniu, czy jest już nieważne po przyjęciu naz
      > wiska męża??

Oczywiście uwzględniamy nasze nazwisko rodowe/panieńskie. Nazwisko to towarzyszyło nam przez całe dotychczasowe życie (do pozyskania nazwiska współmałżonka), niesie więc ze sobą ogromny bagaż doświadczeń, które są w sposób trwały zapisane w naszej świadomości i podświadomości, nie da się ich wymazać.

>
      > I jeszcze 1 pytanie o br. liczby - jeśli brakująca liczba w wibr. im. pojawia s
      > ię w cyklu/szczycie to oznacza to, ze jest ten brak dużo bardziej odczuwalny?

Brak określonej wibracji w naszych imionach i nazwiskach sprawia, że energia wibracji, której jest nam brak, pozostaje w deficycie. Może to implikować rozmaite utrudnienia w sferze, za którą brakująca wibracja odpowiada.
      Cykl wskazuje na wewnętrzne inspiracje a szczyt na okoliczności zewnętrzne. Różnica będzie duża. Bo w cyklu, w przypadku np. braki trójki - brak będzie przynosić problemy z ekspresją oraz wrażliwością na piękno i sztukę. Może to mieć miejsce równo jako deficyt - np. problem z wyrażaniem emocji, albo jako emocje przesterowane - np. skrajne gadulstwo.

Z kolei w szczycie, brak trójki będzie dawał pewną nieudolność, nieporadność w sferze komunikacji, może to sprawiać, że np. towarzystwo osoby obarczonej brakiem trójki jest z różnych powodów krępujące, kłopotliwe, co przyniesie w efekcie niechęć do spotykania się z taką osobą. Może ona np. produkować lub rozpowszechniać intrygi i plotki, może mieć problemy z nawiązaniem komunikacji z innymi osobami.

Ponadto, warto pamiętać o tym, że gdy brakująca wibracja obecna jest w ważnym elemencie naszego portretu numerologicznego - np. dzień urodzenia, wibracja urodzeniowa, albo dążenia duszy - wówczas problemy pozostaną takie same, jednak osoba będzie miała zdolność do sprostania wyzwaniu, uczenia się harmonijnego działania w sferze zdefiniowanej brakiem. Musi być to jednak jakiś bardzo ważny element portretu - na pewno nie szczyt, czy wibracja jakiegoś pojedynczego imienia.
      Z kolei czarny szczyt będzie podkreślał uciążliwość braku.

Pozdrawiam

I
      > że taki cykl/szczyt może realizować się niekorzystnie? np. brak 3-jek, a w cyk
      > lu albo szczycie jest 3 smile
      > pozdrawiam
      >
      >
      • multika.0 Re: Wibracje imienne i brakujące liczby - pytanie 06.03.12, 18:38
        Bardzo dziękuję za odp smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka