Dodaj do ulubionych

Liczba babilońska

10.09.12, 13:38
Witam p. Januszu,
proszę wyjaśnić czym jest ta l. babilońska i jak to się ma w moim przypadku smile
wyczytałam ze do liczby 142857 dodaje się datę urodzenia, eliminuje się cyfry powtarzające się i to, co zostanie sumuje się. U mnie zostaje tylko 8; z drogi życia jestem 8 i w dążeniach duszy (samogłoski) też mam 8..
Co to dla mnie oznacza??
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • janus50 Re: Liczba babilońska 11.09.12, 01:17
      Witaj
      multika.0 napisała:

> Witam p. Januszu,
      > proszę wyjaśnić czym jest ta l. babilońska i jak to się ma w moim przypadku smile
      > wyczytałam ze do liczby 142857 dodaje się datę urodzenia, eliminuje się cyfry p
      > owtarzające się i to, co zostanie sumuje się.

Do słowa "sumuje się" wszystko się zgadza. Ja uczyłem się, że po dodaniu daty urodzenia do liczby babilońskiej, powtarzające się cyfry skreśla się a pozostałe są "liczbą babilońską".
      Bardzo istotny jest zapis działania matematycznego w tym przypadku. Datę urodzenia zapisuje się rok-miesiąc-dzień. Należy również eliminować wszystkie zera, gdy nie wynikają one z pełnej liczby - np. nie zapisujemy 03-01-1960 ale 3-1-1960 i to oczywiście w odwrotnym porządku czyli 196013, to dodajemy do liczby babilońskiej, czyli w gruncie rzeczy liczby "pi" o której uczyliśmy się w szkole podstawowej.
      tak więc działanie będzie wyglądało następująco:
      142857
      196013
      =====
      338870

Zero jest równoważne dziewiątce.
      Skreślamy powtarzające się czyli trójki i ósemki.
      Pozostaje nam siedem i dziewięć (zero).

Liczba babilońska to lekcje do odrobienia w tym życiu. Wskazuje na obszar, który został zaniedbany w poprzednim wcieleniu i powinien być przepracowany ponownie.
      W zależności od zaangażowania, można go odpracować wcześniej lub później, albo też wcale.
      Ósemka mówi o zaległościach w sferze finansów. Pokazuje, że w poprzednim wcieleniu nie potrafiliśmy we właściwy sposób realizować się w sferze finansów. Np. utracjusz albo osoba skrajnie chciwa. W tym życiu należy zadbać o stabilność i rozwagę w sferze finansów.
      Pozdrawiam
      > U mnie zostaje tylko 8; z drogi ż
      > ycia jestem 8 i w dążeniach duszy (samogłoski) też mam 8..
      > Co to dla mnie oznacza??
      > Pozdrawiam
      • multika.0 Re: Liczba babilońska 11.09.12, 15:16
        Dziękują za wyczerpującą odpowiedź.. już rozumiem
        |Chyba odrabiam tę 8 bo od zawsze jestem bardzo rozważna w kwestii finansów, pieniądze nie przepływają mi przez palce, jestem gospodarna i zawsze rozsądnie nimi zarządzam, to moja duża zaleta wink
        pzdr.
        • azosiem8 Re: Liczba babilońska 12.09.12, 20:00
          Witam, ja też obliczyłam swoją liczbę babilońską i po zsumowaniu wszystkich cyfr wyszło mi 6/24. Ta szóstka powtarza się też w moim trzecim cyklu 6/24 i w realizacji intymnej (liczbie spółgłosek w imieniu i nazwisku) 6/42 a moja droga życia to 8. Chciałabym zapytać co ta lekcja 6 oznacza w moim przypadku? Z góry dziękuję za odpowiedź.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka