Dodaj do ulubionych

imie dla dziecka

01.07.16, 18:32
Witam serdecznie czy dla jeszcze nie narodzonego dziecka mozna ustalic imie numerologicznie pasujace?
Obserwuj wątek
    • divizari Re: imie dla dziecka 01.07.16, 21:29
      witajsmile

można ustalić imię, które w połączeniu z nazwiskiem nie będzie posiadało żadnych braków wibracji, co jest bardzo ważne. Ważne też, by wibracje były stabilne, wzajemnie do siebie pasujące. Jednak kiedy nie znamy daty urodzenia dziecka ciężko jest dobrać optymalne wibracje, bo to data jest jakby punktem wyjścia, a wibracje imienne powinny wspierać drogę życia z niej wynikającą smile
      • missagent001 Re: imie dla dziecka 02.07.16, 07:50
        A czy któreś z opcji byłaby na ten moment w miarę ok?
        Wybrałam imiona Jan, Michał, Julian, Paweł z tych imion chciałam zrobić kombinację pierwsze i drugie imię z tym że ojciec jest Paweł więc Paweł mógłby być tylko jako drugie, nazwisko bierka
        • divizari Re: imie dla dziecka 03.07.16, 10:08
          liczę i liczę już z godzinę wink najlepsza kombinacja jeśli chodzi o wibracje własne to Michał Jan Bierka, taki zestaw daje nam wibracje 8-1-9. Są dynamiczne, mocne, stabilne. Jednocześnie są braki w wibracjach - 6 i 7. Braki te będą powodować trudności w dziedzinach życia, za jakie odpowiadają. W przyszłości można je uzupełnić poprzez dodanie imienia np. na bierzmowaniu, albo w wyniku transformacji numerologicznej. Nie wiemy też oczywiście, czy wibracje 8-1-9 nie będą zbyt mocne, ale biorąc pod uwagę całą resztę kombinacji - te wydają się najsolidniejsze.
          Inne zestawy albo zawierały jakąś liczbę karmiczną, albo były bardzo słabe, pasywne, zamykające i dołujące.
          • missagent001 Re: imie dla dziecka 03.07.16, 14:13
            Czyli Jan Paweł lub Jan Michał nie za bardzo?
          • missagent001 Re: imie dla dziecka 03.07.16, 15:34
            A czy da się jakoś ustawić dobrze imię Jan z nazwiskiem tak żeby Jan było pierwszym imieniem drugie obojętnie, przepraszam za tyle pytan
          • missagent001 Re: imie dla dziecka 03.07.16, 15:35
            Przepraszam za tyle pytań Ale czy da się ustawić dobrze numerologicznie nazwisko z pierwszym imieniem Jan a drugim jakimkolwiek?
      • missagent001 Re: imie dla dziecka 03.07.16, 14:41
        Jeszcze mam pytanie czy data urodzenia może pozmieniac te wibracje imienne, ewentualnie jakie imiona z tym nazwiskiem nie będą dawały braków. Z góry dziękuję
        • divizari Re: imie dla dziecka 03.07.16, 15:40
          Jan Michał jest w porządku - kolejność imion nie zmienia wibracji smile Jan Paweł daje słabe, pasywne i hamujące wibracje 4-7-11/2, mogą one też powodować zamykanie się w sobie, doły, depresyjne nastroje, nie są one moim zdaniem korzystne. Ponadto, przy konfiguracji Jan Paweł będą braki 4,6,8, więc też nie za ciekawie.
          Jeśli chodzi o datę urodzenia - data wibracji imiennych nie zmienia. Data urodzenia wyznacza niejako plan, drogę życia, zadania do wykonania, motywy postępowania, prawdopodobne okoliczności życiowe oraz pewne cechy człowieka, skłonności, również wady.
          Wibracje imienne dotyczą samego człowieka, jego podejścia do życia, problemów, sposób, w jaki osoba się prezentuje, jak może być przez innych postrzegana, a nie okoliczności zewnętrznych.

Dlatego najlepiej dobierać imiona dopiero wtedy, kiedy znamy datę urodzenia -aby danego człowieka jak najlepiej wspierały w kontekście drogi życia smile

Jeśli chodzi o inne imiona - niestety nie mam czasu sprawdzać wszystkich imion ze słownika, ale jeśli podasz jakieś inne konkretne propozycje to chętnie je dla Ciebie sprawdzę, pozdrawiam

• missagent001 Re: imie dla dziecka 03.07.16, 15:52
            Serdecznie dziękuję, myślę że zgłoszenie się jeszcze po porodzie, na ten moment to 19.10 ale bywa różnie czy data ewentualnie drastycznie może zmienić imiona na zupełnie inne? Gdyby takie zostały to jakie imię jako 3 uzupelniloby braki?
            • divizari Re: imie dla dziecka 03.07.16, 16:37
              Myślę, że najlepiej będzie jeśli poczekasz do porodu wink Wtedy dużo łatwiej będzie nam ( lub numerologowi) dobrać optymalne imię. Być może spodoba Ci się jeszcze inne imię do tego czasu, które w połączeniu z nazwiskiem nie stworzy braków i da stabilne wibracje ? Kto wie.. smile
              • missagent001 Re: imie dla dziecka 03.07.16, 17:57
                A mogę napisać gdzieś na prv do Pani jak przejdzie czas?
              • missagent001 Re: imie dla dziecka 04.07.16, 21:02
                Mam jeszcze pytanie gdyby wybrać imię pierwsze Jan + nazwisko to jakie imię drugie wybrać żeby usunęli wszystkie braki?
              • missagent001 Re: imie dla dziecka 04.07.16, 21:17
                Czy ja źle liczę bo samogłoski mają u mnie wartość 1 spolgloski 6 przy opcji Jan Michał b....
                • divizari Re: imie dla dziecka 05.07.16, 10:00
                  policzyłam jeszcze raz: samogłoski:26/8, spółgłoski 46/10/1
                  • missagent001 Re: imie dla dziecka 27.07.16, 00:17
                    Witam ponownie wracając do imion które wybrałam która data urodzenia "pasowała" by najlepiej do tych imion. Będę miała cesarze więc mogę wybrać daty z przedziału 04.10- 11.10. Jak by się miała data 10.10.2016 lub 11.10.2016. Dziękuję
              • missagent001 Re: imie dla dziecka 28.11.16, 08:06
                Witam juz po porodzie 7.10.2016 prosze i kilka slow jak sie ma ta data do imion i nazwiska o ktorych pisalam wyzej jan michał b....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka