Dodaj do ulubionych

czas na dziecko

12.02.18, 11:47
Pani Tereso, proszę mi pomóc. Mamy z zoną 17 letnią córkę, chciałbym mieć jeszcze jedno dziecko, ale żona się waha,,,różnie miedzy Nami było, przez jakiś czas nadużywałem alkoholu, ale teraz jest już wszystko ok. Czy jest jeszcze czas na dziecko, czy żona w jakiś sposób się przychyli do tego...wiem, ze by chciała, ale się boi.
Moja data ur. 11.10.1976, żona 6.02.1976r.
Obserwuj wątek
    • teresa.numerolog Re: czas na dziecko 12.02.18, 18:08
      Proszę podać datę ślubu i – ewentualnie – inne daty bardzo ważne emocjonalnie dla Pana/Żony
      (np. w odczuciu Pana/Żony - „ważniejsze” emocjonalnie niż data ślubu).
      Jeśli jedną z dat byłaby data o charakterze bardzo osobistym, to nie trzeba jej nazywać/opisywać.

Pozdrawiam,
      Teresa
      • teresa.numerolog Re: czas na dziecko 13.02.18, 08:00
        Proponuję bliżej przyjrzeć się tematom:

- Temat nr 1 → Numerologia nie odpowie na pytanie „czy żona w jakiś sposób przychyli się do (...)”...
        Zresztą samo pytanie chyba należałoby uściślić..., bo cóż z tego, że Żona „przychyliłaby się”, jeśli – całkowicie teoretycznie – „konsekwencje” „przychylenia się” tej/innej kobiety mogłyby być nieoptymalne dla tej/innej rodziny (z przeróżnych powodów, m.in. ogóle nie branych pod uwagę w momencie „przychylenia się”...)?
        To pytanie można byłoby zmienić np. na pytanie do Kart: „Czy byłoby najlepiej dla Mojej Rodziny (dla Mnie + dla Żony + ew. dla 17.letniej Córki) od teraz aż do końca życia członków Mojej Rodziny, by w Mojej Rodzinie w najbliższym czasie (tu ewentualnie można wstawić przybliżony termin) podjąć starania o poczęcie i urodzenie drugiego Dziecka oraz by Moja Rodzina Je wychowywała aż do uzyskania pełnej samodzielności?”

- Temat nr 2 → Czy (wg Numerologii) po dopiero kończącym się okresie, w którym to raczej/częściej Żona wspierała Pana niż Pan Żonę, byłby Pan w praktyce na tyle przygotowany/silny/zdeterminowany/itp./itd., by mniej więcej od teraz przez wiele lat systematycznie/bardzo wspierać Żonę w trudach rodzicielskich?
        Wg Numerologii → jest bardzo możliwe, że w następnych bardzo wielu latach byłby Pan na tyle silny, że mógłby Pan wspierać Żonę. Ale czy w realu zakłada Pan wsparcie systematyczne, codzienne, itp., itd.?
        Może m.in. Żona „się boi” nadmiaru wieloletnich obowiązków rodzicielskich bez dostatecznego wsparcia Pana/czyjegokolwiek?

- Temat nr 3 → Trudy i obciążenia ewentualnej ciąży (z reguły każdej), oraz trudy ewentualnego połogu/macierzyństwa (z reguły każdego), w połączeniu z wiekiem Żony, w połączeniu z tezą, że ciąża „w pewnym wieku” to ciąża „wysokiego ryzyka”, oraz w połączeniu z tendencjami numerologicznymi (występującymi w dacie urodzenia Żony, zwłaszcza w wieku dojrzałym) do potrzeby bardzo wnikliwej/asekuracyjnej dbałości o zdrowie/diagnozowanie = to być może jest temat, którego Żona „się boi” najbardziej.
        A być może jeszcze np. w połączeniu z możliwością rozbudzenia nadziei i ewentualnych późniejszych/medycznych rozczarowań...
        Tu szerzej nt. diagnozowania:
        numerter.blogspot.com/2016/12/data-urodzenia-z-11-tka-diagnozowanie-i.html
        numerter.blogspot.com/2016/12/data-urodzenia-z-11-tka-dziaania.html

- Temat nr 4 → A może, głównie w związku z Tematem nr 3, zamiast obciążania zdrowia Żony dodatkowymi, co najmniej kilkuletnimi, trudami/obowiązkami macierzyńskimi (nieobojętnymi dla niczyjego zdrowia), Żona i Pan moglibyście postawić, po raz pierwszy od bardzo wczesnej młodości, TYLKO NA SIEBIE – NA SIEBIE OSOBIŚCIE (KAŻDY Z OSOBNA) I NA SIEBIE RAZEM? Na Pana i Żony zdrowie, relaks, hobby, rozrywki, itd.?
        Może Żonie to się „należy”, np. po latach obowiązków macierzyńskich/domowych i/lub po latach problemów rodzinnych?

Wg Numerologii → tylko w oparciu o daty urodzenia Pana i Żony, bez tendencji numerologicznych występujących w dacie ślubu, dacie urodzenia Córki i ew. innych datach ważnych emocjonalnie dla Pana/Żony, i bez posiłkowania się Kartami (Temat nr 1), optymalną opcją może być postawienie na Pana i Żony zdrowie, relaks, hobby, rozrywki, itd. (Temat nr 4).

Pozdrawiam smile
        Teresa
        • bronieniek Re: czas na dziecko 14.02.18, 07:27
          Pani Tereso dziękuję, zastanawiam się nad tym wszystkim co Pani napisała.
          Daty... data urodzenia żony 6.02.1978, a nie 6.02.1976
          data poznania 31.08.1997
          data ślubu 10.02.2001
          data urodzenia córki 14.08.2001
          • teresa.numerolog Re: czas na dziecko 17.02.18, 13:50
            Prawidłowa data urodzenia Żony sporo zmienia w interpretacji.
            Inne daty dodatkowo wnoszą nową perspektywę...

Ale ten wątek może się nie zmienić → prawdopodobnie Żona obawia się trudów i obciążeń ewentualnej ciąży oraz trudów ewentualnego połogu/macierzyństwa, tym bardziej że ciąża w wieku powyżej 40.lat to ciąża „wysokiego ryzyka” (wymagająca specjalistycznego „prowadzenia”).

Wg Numerologii → m.in. w związku z rozpoczynającym się mniej więcej obecnie kilkunastoletnim okresem bardzo ścisłego powiązania Pana daty urodzenia z datą urodzenia Córki, oraz m.in. w związku ze ścisłym powiązaniem za kilka lat (przez kilka lat) daty urodzenia Żony z datą urodzenia Córki, proponuję postawić na bliskie relacje z Córką + ewentualnie (w razie potrzeby) na wspieranie Córki.

Pozdrawiam smile
            Teresa
            • bronieniek Re: czas na dziecko 22.02.18, 09:45
              Dziękuję bardzo smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka