idroxoos 27.03.08, 11:24 Napiszcie dobrzy ludzie jak się oblicza liczbę karmiczną, chciałabym wiedzieć co nie tak zrobiłam w poprzednim wcieleniu, że ciągle mam pod górę. Data urodzenia 04.02.1964 godz. 23. Dziękuję Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
livvix Re: moja liczba karmiczna 06.04.08, 20:41 liczby karmiczne ,czyli czarne szczyty liczy sie nastepujaco; od miesiaca odjac dzien,czyli w twoim przypadku 2-4=2 (niewazne czy od mniejszej odejmujemy wieksza czy odwrotnie) drugi szczyt od miesiaca sume cyfr roku czyli w twoim przypadku 2-2=0 SZCZYT GŁOWNYod pierwszego odjac drugiczyli w twoim orzypadku 2-0=2 Lekcja karmiczna 2 uczy cie wspolpracy czyli nauki wspoldzialania w grupie okazujac tolerancje i wrazliwosc.Chodzi tu o wyksztalcenie umiejetnosci dazenia do wspolnego grupie celu z zachowaniem wlasnej niezaleznosci.J est to lekcja dyplomacji ,wspolodczuwania,dokonywania wyborow pomiedzy wlasna korzyscia materialna i wyzsza korzyscia duchowa ,ktora przynosi inny rodzaj satysfakcji i nagroy na planie polaczonego ducha i materii Ponadto jestes numerologiczna 8powstala z podliczby 26 ,ktora jest liczba karmicznatzn dlugiem karmicznym,ktory dotyczy relacji miedzyludzkich,ktore sa wyznaczone przez popelnione w trakcie poprzednich inkarnacjibledy lub przeciwnie-umiejetnosc wspolzycia z innymi.Sytuacje stresujace na planie fizycznym sa srodkiem do rozwiniecia zaufania do samego siebie,aby opanowac impulsywnosc,nauczyc sie tolerancji i cierpliwosci.Zadbaj przynajmniej o godzine ruchu tygodniowo tylko dla twojego ciala ,aby duch panowal nad cialem.Jest to wibracjakorzystna dla spraw finansowych.Wiele osob posiadajacych te wibracje zyje na wysokim poziomie materialnym ,ale moze miec problemy zdrowotne lub emocjonalne. Ponadto brak jakies cyfry w twoich imionach i nazwisku (badz nazwiskach)jest dlugiem karmicznymdziala podobnie jak kwadratura w astrologiito jest to czego nie rozumiemy ,ale daje nam to naped. W TWOIM PRZYPADKU NIE WIEM JAK TO WYGLADA. Majac 44 lata jestes w cyklu produktywnym 4ktory bedzie trwal do 56 roku zyciaa do 46 roku w 3 warunku w 1.MOZESZ SOBIE POCZYTAC CO TO OZNACZA.Z tym ze moga byc rozne nazwy 0 Odpowiedz Link
julietta253 Re: moja liczba karmiczna 07.04.08, 15:00 Ja znalazłam kiedyś taki opis długów karmicznych i to jeszcze coś innego niż wyzwania ale nie wiem jak to się liczy. Mi pewna wróżka policzyła kiedyś że moim długiem karmicznym jest 13. DK – Długi Karmiczne Ogromnie silnie działające wibracje, związane z naszymi poprzednimi wcieleniami. Podobnie jak Lekcje karmiczne dają nam szansę odpracowania wcześniejszych zaniedbań. Ich waga jest jednak o tyle większa, że w praktyce nie dotyczą samych zaniedbań a złej karmy jaką wypracowaliśmy swoim niewłaściwym działaniem. W obecnym życiu mogą się zrealizować, co najmniej, na trzy sposoby: Jako powtórzenie tych samych błędów – niejako dla przypomnienia i wzmocnienia chęci do ich naprawienia w kolejnym wcieleniu. Jako przykre doświadczenia, które nas spotykają – mówiąc najprościej, gdy od innych doznajemy krzywd, które wcześniej my zadawaliśmy lub gdy wszechświat pomimo naszych wysiłków nie daje nam spodziewanych nagród jako karę za wcześniejszą niewłaściwą postawę. Ten sposób działa niejako jak wyrównanie. Jako nasze własne działania zmierzające do odpracowania złej karmy. Wówczas nie ma mowy o wyrównywaniu przez zsyłane nam przykre doświadczenia lecz o odpracowywaniu poprzez własny wysiłek. Ta metod wymaga jednak nie tylko znajomości swoich lekcji karmicznych, lecz często także wielkiej wewnętrznej determinacji i wielu wyrzeczeń. Analizując dziesiątki portretów znanych ludzi spotkałam się z przejmującym przykładem działania długów karmicznych. W portrecie Matki Teresy z Kalkuty występowały, co bardzo rzadkie, wszystkie możliwe długi karmiczne, w tym te najtrudniejsze – wymagające bezinteresownej miłości poświęcenia wszystkiego co się posiada. Trudno o piękniejszy przykład wypracowania swoim życiem dobrej karmy! Oczywiście nie wszyscy jesteśmy tacy silni by już przed przyjściem na świat przygotować sobie taki „zestaw” długów karmicznych. Każdy z nas ma je dobrane na swoją miarę i siły, nie wymagają więc tak wielkiego poświecenia. Niemniej jednak ich poważne potraktowanie i zrozumienie a co najważniejsze realizacja wynikających z nich wyzwań, jest domeną ludzi światłych i wewnętrznie szczęśliwych. To o czym pisała livvix to czarne szczyty, czyli wady z którymi będziemy się zmagać. Odpowiedz Link
janus50 Re: moja liczba karmiczna 08.04.08, 02:18 Witaj Liczba karmiczna to dość szerokie pojęcie, może być to brak wibracji w wibracjach własnych, może występować w którymś z imion lub nazwisk, lub też wynikać z sumy rozmaitych elementów portretu numerologicznego. Może pojawiać się w drodze życia jako któryś ze szczytów lub cykli, może też alternatywnie tworzyć lub współtworzyć jakąś wibrację. A może chodzi ci po prostu o średnią karmiczną, to suma wszystkich wibracji podzielona przez częstotliwość ich występowania. W twojej dacie urodzenia występuje liczba karmiczna 26, jest ona wynikiem zliczenia daty urodzenia i jednocześnie wibracją drogi życia. Osoba posiadająca tą liczbę w portrecie, w poprzednim wcieleniu nie dokończyła pewnych karmicznych działań. W tym powinna osiągnąć mistrzostwo. Problemy mogą pojawiać się we wszystkich dziedzinach życia, zarówno w postaci chorób, jak i kłopotów uczuciowych lub strat materialnych. Wszystko cokolwiek się wydarza jest narzędziem niezbędnym do rozwoju i ... osiągnięcia mistrzostwa. Osoby z tą liczbą często żyją w dostatku i są bardzo nieszczęśliwe z innych powodów. Sposób przepracowania: Panować nad sobą i swoimi emocjami. Kierować się sercem i wewnętrzną mądrością. Rozwijać w sobie tą mądrość, rozwijać się duchowo, szukać właściwych nauczycieli i dążyć do Światła! Pozdrawiam Odpowiedz Link
julietta253 Re: moja liczba karmiczna 09.04.08, 15:09 to już teraz wiem skąd się wzięła u mnie ta 13, tak jak Pan Janusz pisze to suma wszystkich wibracji podzielona prze częstotliwość ich występowania. Zadziwiające bo bardzo do mnie pasuje. Mam w portrecie wiele czwórek, ale 4 z 13 uwidacznia się tylko w przypadku imion, a zawsze czułam patrząc na moje życie, że muszę mieć gdzieś jakąś 13 bo nie zawsze wszystko szło tak gładko jakbym tego chciała. Myślę, że ta 13 ma mnie nauczyć determinacji w działaniu i nie poddawania się mimo niepowodzeń. POZDRAWIAM Odpowiedz Link
yourberes Re: moja liczba karmiczna 22.05.08, 15:20 dzien dobry czy ja tez moglabym otrzymac analize swoje liczby karmicznej? ja tez mam od zawsze pod gore nie wiem czemu staram sie pomagac ludziom i inni mowia ze jestewm dobrym czlowiekiem, ale moje zycie to jedno wielkie cierpienie stres i placz ur 29.01.71 z gory dziekuje Odpowiedz Link