paolonia 20.08.08, 19:14 witam bardzo proszę o podpowiedź jak obliczyć, w którym roku cyklu się znajduję - szperam po forum i albo nie trafiłam na informację albo przeoczyłam pozdrawiam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
paolonia Re: proszę o podpowiedź 28.08.08, 18:29 własnie znalazłam odpowiedź - od października wchodzę w 2 rok osobisty mam nadzieję, że dobrze obliczyłam Odpowiedz Link
zielonykamykk Re: proszę o podpowiedź 28.08.08, 23:48 Cykl I 8 (0-31) Cykl II 1/28 (31-58) Cykl III 6/24 (po 58 latach) Jesteś 6 z 24. Wibracja ta mówi nam o osobie, która bardzo ceni rodzinę, poszukuje harmonii w każdej dziedzinie życia i pełni rolę opoki dla innych osób (z najbliższego otoczenia). Wyróżnia Cię humanitaryzm, lecz na mniejszą skalę niż np. 9 która koncentruje się na pomocy (bezinteresownej) wszystkim ludziom. Negatywne cechy tej Wibracji to ciągłe lenistwo, chora nadopiekuńczość i pasywność. Dzisiaj (wszystkiego najlepszego!) jesteś/wchodzisz w II Cykl 1 ale opiszę zarówno Cykl I jak i Cykl II. Wiadomo, że przejście z jednego Cyklu do drugiego nie jest jak pstryknięcie palcami. Trwać to może kilka miesięcy a nawet lat. Do 31 roku życia byłaś/jesteś pod wpływem Cykli I - 8 i Punktu Zwrotnego 9. Dosyć wcześniej zaczęłaś poznawać świat i rolę pieniądza. Możliwe, że już w młodym wieku musiałaś podjąć się jakiejś pracy (możliwe również, że za granicą [9 Punkt Zwrotny]). Szybko dojrzałaś psychicznie (wewnętrznie). Jesteś osobą o wielkim nadmiarze energii. Ciężko Ci jest ją zharmonizować, lecz nie powinnaś się poddawać i zacząć mocniej wierzyć w siebie i swoje możliwości. Istnieją problemy w sferze emocjonalnej (związki) i zawodowym (współpraca). Wolisz polegać na sobie. Będziesz musiała/poszukiwała równowagi w stosunkach z otoczeniem. Możliwe, że zmieniłaś miejsce zamieszkania, bądź dopiero zmienisz. Ta zmiana przyniosła/przyniesie separację i osamotnienie. Dużo podróżowałaś, przemieszczałaś się. W Cyklu I (8) ważną rolę odgrywa ojciec. Możliwe, że były/ są jakieś problemy zdrowotne. Przyszłość zaś może zależeć od pomocy kobiet (matki, siostry, babki). Wibracja 6 kocha i pragnie być kochana. 6 Drogi Życia i 9 Punktu Zwrotnego mogła stworzyć sytuację aby wyrazić się pod kątem artystycznym. Cykl II przeanalizuję jutro. Zapowiada się naukowo, ważną rolę odegrają kobiety, również nie mniej podróż jak w okresie 0-31 lat. Dobrze obliczyłaś Rok Osobisty. Jeśli spojrzeć ze strony zdrowia to powinnaś zwrócić uwagę na liczne stresy. Zagrożone są również nerki, żołądek, pęcherz no i oczywiście nerwy. Odpowiedz Link
zielonykamykk Re: proszę o podpowiedź 28.08.08, 23:50 42 a nie 24 przepraszam za pomyłkę! Odpowiedz Link
paolonia Re: proszę o podpowiedź 29.08.08, 22:27 bardzo dziękuję zielony kamyku smutne były te moje urodziny wczorajsze...wszystko co piszesz jest prawdą poza znaczeniem pieniądza w moim zyciu - zaczynam zwracać na to uwagę od bardzo niedawna. teraz moje "braki" - "bardzo ceni rodzinę, poszukuje harmonii w każdej dziedzinie życia i pełni rolę opoki dla innych osób (z najbliższego otoczenia)" - prawda jest taka, że mam w sobie coś takiego co bardzo utrudnia mie otwarcie się na ludzi - to raz, a co za tym idzie ich zaakceptowanie mojej osoby - czyli to co dla mnie najważniejsze jak dotąd jest niesamowicie ciężkie do osiągnięcia. lenistwo i pasywność - tylko wtedy kiedy nie widzę sensu w działaniu, kiedy pole do popisu się otwiera rozwijam skrzydła. "W Cyklu I (8) ważną rolę odgrywa ojciec" nigdy nie miałam i nie mam ojca... co można zrobić z czymś czego nie ma a co odgrywa dużą rolę? "Możliwe, że były/ są jakieś problemy zdrowotne. Przyszłość zaś może zależeć od pomocy kobiet (matki, siostry, babki)" - brak... I fakt - zdrowie padło, ale bardziej w sensie gałęzi życia czyli kręgosłupa. Z powyższych powodów zastanawiam się nad tym czy nie powinnam zmienić swojego profilu numerologicznego obecny wygląda tak: pierwsze imię (lubię bardzo): samogłoski - 3, spółgłoski - 33 drugie imię (z chrztu, jest bo jest - wpisane w dowodzie): samogłoski - 8, spółgłoski - 23 trzecie imię (bierzmowanie, jest bo jest, lekko mi obce) samogłoski - 10, spółgłoski - 16 nazwisko rodowe (zawsze mnie wkurzało): samogłoski - 1, spółgłoski - 22 nazwisko przyjęte (lubię i nie wyobrażam sobie powrotu do starego): samogłoski - 12, spółgłoski - 15 bardzo dziękuję za okazane zainteresowanie i pozdrawiam ciepło Odpowiedz Link
paolonia Re: proszę o podpowiedź 29.08.08, 22:28 a i myślę, że u mnie cykle zmieniaja sie od pażdziernika - od jakiegoś czasu (tzn od kiedy zwracam na to uwagę) październik robi w moim życiu spore zamieszanie dziękuję tez za życzenia Odpowiedz Link
paolonia Re: proszę o podpowiedź 02.09.08, 21:24 zielony kamyku istnieje jeszcze szansa na drugą część opisu? Odpowiedz Link
zielonykamykk Cykl II: 1 /PZ2: 7/PZ3:7 04.09.08, 19:33 Witaj ponownie! Jest to czas rozwoju wewnętrznego. Znakomity okres na naukę i pogłębiania swojej wiedzy. Możliwe, że będziesz zainteresowana działaniem całej tej machiny jaką jest Ziemia-Świat, oraz żyjącymi i funkcjonującymi na niej ludźmi. Będziesz spragniona wiedzy. Powinnaś znaleźć taką dziedzinę/kierunek/cel gdzie zrealizujesz się do końca z ciągle towarzyszącą satysfakcją. Będzie to zupełnie coś nowego - nowe doświadczenie, które powinno Cię podbudować wewnętrznie i po którym będziesz czuła się spełniona. Korzystne (jak najbardziej) będą różnego rodzaju podróże. Takie możliwości/ w Twoim przypadku nowości daje Wibracja 7 która trwa do 39 roku życia i pojawia się ponownie od 39 do 48! Ta Wibracja będzie aktywna aż przez cały czas trwania Wibracji 1 z drugiego cyklu. Cykl w którym teraz przebywasz (1) daje możliwości wykazania się własną inicjatywą. Staniesz się bardziej niezależna i dominująca. Jednak powinnaś pamiętać o tym aby nie realizować swoich planów kosztem innych osób. Mam nadzieję, że do tego nie dojdzie ponieważ osoba z Wibracją 6 traktuje wszystkich (no może przesadzam, że wszystkich) bardzo łagodnie, czuwa nad nimi, staje się osobą godną zaufania. Każdy chciałby mieć właśnie szefa spod Wibracji 6, który traktuje swoich podwładnych jak własną rodzinę. 6 Drogi Życia w 1 cyklu powinna pamiętać, że dążenie do władzy absolutnej (które będzie nasilone), branie dla siebie jak najwięcej i ogólnie czyny i myślenie egoistyczne może doprowadzić do wielu nieprzyjemnych sytuacji. Reasumując: w tym okresie powinnaś nauczyć się/ lub zacząć rozwijać wiarę w sens życia (zapewne nie raz, nie dwa zajrzysz do biblioteki po książkę o tematyce metafizycznej itp.). Na naukę i zgłębianie Prawdy nigdy nie jest za późno, a to właśnie znakomity okres, aby lepiej poznać samego siebie, otaczających nas ludzi, oraz odpowiedzieć sobie na dręczące nas z wewnątrz pytania. I pamiętaj o tym, że mimo większej władzy nad innymi (którą będziesz mogła w tym okresie zdobyć) nie powinnaś jej nadużywać aby nie „nagrabić” sobie nieszczęść/konfliktów. Żyj w harmonii z innymi i bogać się wewnętrznie. Pamiętaj, że na depresje w tym okresie najlepszy jest bliski kontakt z naturą (wody – morza, jeziora, rzeki) gdzie zregenerujesz swoją energię i będziesz mogła ze spokojem wrócić do codzienności. Dzięki tej koncentracji na łonie natury poprawisz swoje wyniki w myśleniu i działaniu, które na pewno będą Ci teraz potrzebne. W oczach innych ludzi staniesz się osobą tajemniczą co może zapunktować w sferze uczuć. Taka tajemniczośc wielu osobom bardzo się podoba i przyciąga jak ćmy do światła. Jednak 7 i 1 wskazują na samotne działania, spokojne w zaciszu co nie powinno Ci przeszkadzać, zaś z drugiej strony mamy Wibrację jak najbardziej rodzinną 6. Szóstka dopiero zawibruje w Cyklu III (po 58 roku życia). Co nie znaczy oczywiście, że czeka Cię samotność aż do ukończenia 60! Chyba, że takie życie jest Tobie wygodne i możesz działać bardziej elastycznie. (nie sugeruję, że małżeństwo jest złe, a to, że w punkcie zwrotnym 7 trzeba mieć silne wibracje "rodzinne" aby znaleźć tego jedynego/tą jedyną). Jutro przyjrzę się dokładniej Twoim Wibracjom z imion i nazwisk. Miłego dnia i samej pozytywnej Energii! Odpowiedz Link
zielonykamykk Re: Cykl II: 1 /PZ2: 7/PZ3:7 04.09.08, 19:43 PS. aktualna WIbracja 7 wskazuje na rywalizację, przeciwników i zazdrość. Droga do zwycięstwa: dążyć do pozbycia się zazdrości, unikać plotkarstwa, nauczyć się rozróżniać prawdę od fałszu. Musisz celnie ocenić sytuację. Następna Wibracja 7 (od 39) przyniesie kłopoty na polu emocjonalnym. Wibruje pod podliczbą 16 - długiem karmicznym. Doznasz regeneracji poprzez klęskę. 16 = 1 - człowiek; 6 - miłość. Wskazuje na człowieka wobec odpowiedzialności i miłości. W którymś z poprzednich wcieleń zlekceważyłaś czyjeś uczucia i zobowiązania rodzicielskie. Wykluczając: egozim, zazdrość, ambicję i współzawodnictwo zbudujesz relacje partnerskie na planie bardziej subtelnym. Trochę namieszałem, ale wydało mi się to ważne więc dodałem do powyższej interpretacji. Odpowiedz Link
paolonia Re: Cykl II: 1 /PZ2: 7/PZ3:7 06.09.08, 14:34 Witam Bardzo dziękuję za poświęcony czas i energię . Nie namieszałeś, myślę, że rozumiem, jedna rzecz tylko mnie niepokoi: "W którymś > z poprzednich wcieleń zlekceważyłaś czyjeś uczucia i zobowiązania > rodzicielskie." i "Doznasz > regeneracji poprzez klęskę." --> najprościej mówiąc dług zostanie "spłacony" jeżeli ktoś zlekceważy moje uczucia? Odpowiedz Link
paolonia Re: proszę o podpowiedź 10.09.08, 23:50 czy zmiana numerologiczna w moim przypadku byłaby pomocna? Odpowiedz Link