Dodaj do ulubionych

urzędnicze absurdy

02.10.06, 12:13
Kogo wkręcono w jakieś urzędnicze absurdy - niech opisze swoją sprawę.
Obserwuj wątek
    • lutofcaku Re: urzędnicze absurdy 02.10.06, 13:05
      swinka4 napisała:

> Kogo wkręcono w jakieś urzędnicze absurdy - niech opisze swoją sprawę.
      Wkęcono nas wszystkich otwierając Krajowy Rejestr Karny przy Zwycięzców.
      Decydent wykazał się ilością szarych komórek nie więcej niż 3. Rejestr nie ma
      parkingu, a dzielnicy za rozjeżdżone okoliczne chodniki i trawniki nie płaci.
      Szczególne przykre jest, że dotyczy to urzędu, którym kierują uchodzący za elitę
      intelektualną prawnicy. Jeżeli udało nam się wychodować nawet w tej grupie
      zawodowej kompletnych bezmózgowców, to jesteśmy narodem wybranym.
      • kuleczka_re Re: urzędnicze absurdy 02.10.06, 14:22
        POPIERAM!!! od dawna dziwi mnie że nikt jeszcze nie zawiązał jakiegoś komitetu
        protestacyjnego w kwestii umiejscowienia rejestru. Nie tylko koszmar dla
        okolicznych mieszkańców ale równiez dla interesantów którzy koczują pod urzędem
        w oczekiwaniu na swoją kolejkę.
        pzdr
        • jolajola1 ja mieszkam na Rejestrem 02.10.06, 14:58
          i mówie wam, komitety, protesty,itepe, już były
          pisma do Ministra Sprawiedliwości, do sadów dwóch instancji...

a w zimie rano, gdy z psem wracałam ze spaceru, to czesto kolejka nie chciała
          mnie do własnych drzwi dopuścic, wyzwiska leciały, co sie pani pcha z tym psem,
          tu ludzie stoją....
          ręce opadły
        • lutofcaku Re: urzędnicze absurdy 03.10.06, 03:51
          Stosunek do "petenta" w KRK odwzorowuje szerszy problem podejścia urzędnika do
          klienta w RP. To pozostałość po PRL.
          Urzędnik rządzi i urzęduje, klient stoi i czeka na deszczu. Urzędnicy już dawno
          zapomnieli kto im daje jeść, skąd się biorą pieniądze w budżecie. Rejestr karny
          ma szeroki hall od strony Saskiej. Jest on jednak zamknięty i niedostępny dla
          tłuszczy.

kuleczka_re napisała:

> POPIERAM!!! od dawna dziwi mnie że nikt jeszcze nie zawiązał jakiegoś komitetu
          > protestacyjnego w kwestii umiejscowienia rejestru. Nie tylko koszmar dla
          > okolicznych mieszkańców ale równiez dla interesantów którzy koczują pod urzędem
          >
          > w oczekiwaniu na swoją kolejkę.
          > pzdr
      • marian_na48 Re: urzędnicze absurdy 02.10.06, 15:40
        a wspaniałej skądinąd drogerii Blue spadły obroty, bo klientom nie chce sie
        przedzierac przez tłumek blokujący drzwi

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka