achzarit 14.05.09, 11:26 Dawno temu wałkowaliśmy temat kulinariów w okolicy. Poniewaz pojawiły się dwa nowe lokale z sushi, tym samym Tekada może spodziewać się konkurencji - wracam do tematu. Jak wam się podobają? Próbowalliście? Smaczne? Kiepskie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
irtenka Re: Sushi na Sk 14.05.09, 13:09 widziałam, że w nowym lokalu - KOKORO - zainteresowanie dość spore. mnie trochę odstraszyły ceny. Odpowiedz Link
radiusz Re: Sushi na Sk 29.06.09, 11:21 Kokoro- wcześniej mieścił się tam, nie będący dobrą wizytówką Galerii Saska Kępa antykwariat. Kiedy rozpoczęły się prace przygotowawcze do otwarcia SushiBaru, nie mogłem doczekać się otwarcia. Byłem jednym z pierwszych klientów i miałem nadzieję na częste wizyty. Niestety po kilku wizytach rozczarowałem się poziomem obsługi - młodzi niekomunikatywni ludkowie, nieżyczliwie odpowiadający na pytania. Jedyny pożytek to fajny wygląd całego budynku. Odpowiedz Link
achzarit Re: Sushi na Sk 30.06.09, 12:37 No właśnie mielismy podobne odczucia. Kelnerka na siłe chciała nas posadzić przy małym, dwuosobowym stoliczku choć w lokalu były tylko dwie osoby. Kartę mają mało czytelną, a kelnerka nie potrafiła objaśnić co jest co. Na dodatek jeden rodzajów maki mają bardzo fusion - z majonezem ;). I dość drogo. A potem ciut się pochorowaliśmy. Odpowiedz Link
pinio98 Re: Sushi na Sk 20.10.09, 12:35 Hm... Jak to zwykle bywa, gdzie dwóch rozmawia, to trzy różne opinie :-) Byłem w Kokoro ze znajomymi, obsługa była perfekcyjna, dostaliśmy herbatkę na cztery osoby w wielkim, ciężkim dzbanku i wreszcie mi nie zabrakło ciepłej popitki :-) Duży zestaw sushi na 4 osoby kosztował ok. 100 zł, było wszystkiego po trochu, na każdy gust i smak, świeżutkie i smakowite. Wystrój dający wewnętrzny spokój, na powitanie gorące serwetki do odświeżenia się. Jeżeli o mnie chodzi - polecam. Odpowiedz Link
mon100 Re: Sushi na Sk 26.10.09, 20:56 Kokoro to moja ulubiona susharnia. Smakuje także moim znajomym, z obsługą nie jest tak źle. Tempura jest świetna, najlepsza w mieście. Odpowiedz Link
achzarit Re: Sushi na Sk 27.10.09, 13:00 mon100 napisała: > Tempura jest świetna, najlepsza w mieście. Ja wiem że o gustach (i smakach) sie nie dyskutuje ale wg. mnie to radykalnie śmiałe twierdzenie. Skoro ci smakuje... Odpowiedz Link
jagoda_pl Re: Sushi na Sk 20.11.09, 11:37 Ja byłam na razie tylko w Gugu Sushi na Walecznych. Skusiła mnie ulotka podrzucona do domu - że niby restauracja znalazła się w rankingu "Smaki Warszawy" Wprost i takie tam... No cóż, restauracją bym tego nie nazwała:D Na parterze domku-klocka znajduje się mała klitka, a w niej mrukliwy pan-kark;), który kroi wielkim nożem sushi:) Na ekranie leci TVN Turbo, a co jakiś czas wpadają chłopcy pokroju pana-karka po zamówienia telefoniczne. Generalnie jeśli chodzi o atmosferę to jest kiepsko, ale samo jedzenie pyszne i nawet tanio całość wychodzi. Może się jeszcze skuszę na zamówienie telefoniczne. Odpowiedz Link