yoma 16.08.10, 14:04 zidentyfikować? W modrzewiu bonsaiu się ulęgło, więc pewnie egzotyczne. yfrog.com/7hp1020806gj yfrog.com/jwp1020805mj Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dzambii Re: Czy udałoby się komu 16.08.10, 21:06 Czy chodzi ci o tę wielką bułę pośrodku? Nie mam pojęcia co to jest, ale ja wywaliłabym natychmiast w całości, łącznie z doniczką. Ale ja generalnie boję się wszelkiego nieznanego dziwactwa w roślinach, więc lepiej poczekaj na racjonalną odpowiedź. Odpowiedz Link
yoma Re: Czy udałoby się komu 17.08.10, 13:15 Niii, buła to kamulec, chodzi o zielone przed bułą :) Odpowiedz Link
yoma Re: Czy udałoby się komu 17.08.10, 13:15 A te jakby tyczki za bułą to pnie od modrzewia :) Odpowiedz Link
wanda43 Re: Czy udałoby się komu 17.08.10, 10:18 Diabli wiedza co to jest, ale wygląda ładnie. Jak bonsaiowi nie przeszkadza, to bym zostawila. Niech se rosnie :) A jak tam twoj diabelec sie miewa? Odpowiedz Link
yoma Re: Czy udałoby się komu 17.08.10, 13:14 Wygląda ładnie, na dodatek kwitnie (fotki jeszcze sprzed kwitnienia), co prawda kwiatki przez lupę trzeba oglądać, ale są. Czerwone. Wyrzucać nie mam zamiaru, po prostu lubię, żeby się gość przedstawił :) Może to jest portulaka warzywna bonsai? :) Co do diabelca, dziękuję, przekażę pozdrowienia. Trzy z tego, to mu rosło, to ewidentnie liście; czwarte jest na razie szarobrązowe, długie i zwinięte. Chłop zaklina toto, żeby było kwiatem, a ja mu rozwiewam złudzenia. Zobaczymy, kto wygra :) Odpowiedz Link
wanda43 Re: Czy udałoby się komu 17.08.10, 16:13 Solidaryzuje sie z chlopem! A co do tego zielonego, to moze sprobuj na forum ogrodniczym zapytac w dziele doniczkowych. O tu: forumogrodnicze.info/ Moze ktos rozpozna. Faktycznie ciekawe co to jest. Odpowiedz Link
gemini50 Re: Czy udałoby się komu 18.08.10, 09:47 Też nie wiem cóż to, ale wygląda ślicznie:) Radziłabym może iść do sklepu, w którym kupowałaś drzewko z prośbą o identyfikację. Pokaż fotkę z całym bonsai i tym cudem. Muszą razem ładnie wyglądać. Odpowiedz Link
yoma Re: Czy udałoby się komu 18.08.10, 13:14 Chętnie, ale jak ze Wsi do miasta wrócę, bo wsiowy internet nie pozwala na zasys zdjęć. Sklep wątpię, czy pomoże, bo skąd mogą wiedzieć, co tam w ziemi siedziało. Chociaz dlaczego ja właściwie wątpię w pana Pawła? :) Odpowiedz Link
yoma Re: Czy udałoby się komu 25.08.10, 11:11 To mi wygląda sukulentowato. Te listki, acz maleńkie, są grube. Faktycznie muszę wrzucić fotkę całości albo przynajmniej z przyłożonym paluchem, dla skali. Odpowiedz Link