Dodaj do ulubionych

Znowu Storczyk...

20.11.10, 00:24
ma tak wielkie liście, że się przewraca...mimo tego, ze siedzi w ciezkiej ceramicznej oslonce. Trzeba przesadzic, ale nie moge dostac ozdobnych, przezroczystych oslonek dla orchidei w rozmiarze o jeden wiekszym niz siedza obecnie... Plastikowe te do uprawy sa wieksze a tych ladnych do wstawienia nie ma nigdzie :((( a mój biały falek już prawie leży na stole w jadalni, ma 4 pedy kwiatowe i gogantyczne liscie...
Obserwuj wątek
    • wanda43 Re: Znowu Storczyk... 20.11.10, 11:06
      Ze 2 lata temu kupowałam tu u siebie przeźroczyste doniczki ozdobne do storczyków. Były od razu z wtykanymi na bolce podstawkami. W takie właśnie doniczki przesadziłam swoje większe okazy. Te doniczki nie są aż tak przeżroczyste, jak te mniejsze i cieńsze, ale korzenie widać. Dodatkowo rozgrzanym drutem powypalalam w ściankach dziurki, aby korzenie miały dostęp powietrza. Kupowałam je w sklepie ogrodniczym. Poszukaj, może gdzieś w swojej okolicy znajdziesz.
      • maciekk123pl Re: Znowu Storczyk... 20.11.10, 17:27
        no nie ma nie ma :( bylem i w castoramie i obi i nie ma takich :(
        • wanda43 Re: Znowu Storczyk... 20.11.10, 17:56
          spróbuj może zamówić, np. tu www.orchidgarden.pl/index.php?promocja=&nowosci=&wszystkie=1&id_kat=14&sotr=1&id_produc=&wyszukaj=&przedzial=1&wysw=2

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka