darino Re: pieknywschod.pl 23.09.10, 11:09 Strona dobra, ale świętokrzyskie w tym zestawie nie pasuje - przecież to prawie środek Polski ? No i wojewodztwo podkarpackie powinno się pisać z małej litery. Poza tym strona jednostronna - nic o cerkwiach, a przecież trzeba się czymś odróżniać, żeby turyści przyjechali. Brak cerkwi w Posadzie i w Uluczu, a to przecież perły architektury. Odpowiedz Link
loszak5 Re: pieknywschod.pl 28.09.10, 10:41 czesio48 napisał: > nowa ciekawa strona. Nowa bardzo ciekawa strona,w pełni odzwierciedla etnograficzną i duchową /piękne klasztory i kościoły/ tożsamość tych regionów Polski. Odpowiedz Link
darino Re: pieknywschod.pl 28.09.10, 11:04 Piękne klasztory i kościoły są w całej Polsce. Według mnie trzeba się czymś wyróżnić, ażeby ściągnąć turystów. Odpowiedz Link
dezyderiusz500 Re: pieknywschod.pl 28.09.10, 19:36 Tak najlepszym sposobem na wyróżnienie jest pisanie tylko wyłącznie o cerkwiach a pozostałe zabytki to tylko mało znaczący dodatek na mapie województwa. Odpowiedz Link
darino Re: pieknywschod.pl 28.09.10, 19:55 Nie, ale moim zdaniem nie jest sposobem przemilczanie istnienia tych zabytków. Chociaż w sumie to nie mój problem, nie pracuję w podkarpackiej branży turystycznej. Odpowiedz Link
loszak5 Re: pieknywschod.pl 29.09.10, 21:30 darino napisał: > Nie, ale moim zdaniem nie jest sposobem przemilczanie istnienia tych zabytków. > Chociaż w sumie to nie mój problem, nie pracuję w podkarpackiej branży turystyc > znej. Brawo dezyderiusz,ja tylko wsadziłem kij w mrowisko i się nie pomyliłem.A co do branży turystycznej,to nie jest żadną tajemnicą,że przemyski PTTK opanowany jest przez Ukraińców,którzy oprowadzając wycieczki po naszym starodawnym grodzie opowiadają jak to Lech poszedł za San w kierunku Rzeszowa,Czech pokonał Tatry ,i zatrzymał się u Rumcajsa,a Rus jak to Rus popił samogonu,puścił pawia nad Sanem i nie miał już sił iść dalej dając początek Peremyślowi .A Lachy przybyły do Przemyśla dopiero z ostatnią pielgrzymką Papieża. Odpowiedz Link
darino PTTK 30.09.10, 08:08 O kurcze, przemyski PTTK też opanowali ?! A to się pan Hop zdziwi ! Odpowiedz Link
salamander9 Re: pieknywschod.pl 29.09.10, 23:47 Skarbem województwa są głównie Bieszczady, dzika, nieskażona jeszcze przyroda, lasy. Wytnijcie je to na pewno turyści przyjadą. Góry Słonne są tak mało znane w kraju, i zagranicą. Powinny być bardziej promowane. Rozwijana infrastruktura turystyczna, zwłaszcza drogi. Mało komu się chce wędrować po błocie, chyba że w turystyce ekstremalnej. Odpowiedz Link