Dodaj do ulubionych

czy "Wiadomości Birczańskie" są nadal wydawane ?

17.11.04, 20:41
Byłem ich wiernym czytelnikiem. Były redagowane przez pana Józefa
Piotrowskiego i ukazywały się od 1995 do 2000 roku. Nie wiem czy nadal się
ukazują ?
Obserwuj wątek
    • holejnik Re: czy "Wiadomości Birczańskie" są nadal wydawan 17.11.04, 21:21
      Witam. Prawdopodobnie sie już nie ukazują, ale zapytaj Mieczysława Jabłeckiego.
    • darino mam propozycję ! 18.11.04, 13:13
      Prośba do administratora strony www.bircza.pl - może zamieściłbyś na stronie
      wszystkie archiwalne numery "Wiadomości Birczańskich" ?
      Jeżeli ukazują się nowe, też można je zamieszczać na stronie !
      • holejnik Re: mam propozycję ! 19.11.04, 21:59
        Witam ! Darino - to wspaniały pomysł - POPIERAM i czekam na pozytywne
        rozstrzygnięcie!!!
    • upowiec "Wiadomości Birczańskie" to już historia ! 08.01.05, 18:40
      Pytałem w święta o "Wiadomości", ale moja rodzina twierdzi, że już od kilku lat
      się nie ukazują.
      • boskajaga Re: "Wiadomości Birczańskie" to już historia ! 12.01.05, 16:22
        jkaich kilku?!!!Jeszvcze w 2003 roku czytałam tą pożal się Bożę gazetę...ubaw
        po pachy gwarantwany...
        • darino Cześć boska Jago ! 12.01.05, 17:10
          Cieszę się, że pojawiłaś się na naszym forum !
          Co do "Wiadomości" to poziom rzeczywiście nie był najwyższy, ale znajdowałem
          tam wiele ciekawostek.
          Mam nadzieję, że będziesz pojawiać się częściej !?
        • nina40 Re: "Wiadomości Birczańskie" to już historia ! 12.01.05, 19:43
          Muszę przyznać,że nie bardzo rozumiem wypowiedz "boskiejjagi"(może ze względu
          na pisownię) a szczególnie tak ostrej krytyki. Przecież tę gazetę redagowali
          amatorzy i robili to całkiem dobrze. Moi rodzice zawsze zachowywali dla mnie
          każdy numer a ja kiedy przyjeżdżałam w odwiedziny czytałam je od deski do
          deski. Myślę,że kiedy darzy się coś wielkim sentymentem to do uchybień czy
          błędów podchodzi się ze zrozumieniem a nie krytyką.
        • mamud Koniec Wiadomosci !!!! 16.03.05, 18:29
          Wiadomoci Birczanskie mialy byc oddolnym spolecznym forum dyskusyjnym o sprawach
          gminy !!! Zostaly najpierw zamienione w tube samorzadowa a pozniej padly
          poniewaz byly nieciekawe i smetnie glosily chwale samorzadowcow !!!!
          • darino a kto je finansował ? 16.03.05, 18:42
            Nie należało kąsać ręki, która je karmiła !!!!
        • dymek25 Re: "Wiadomości Birczańskie" to już historia ! 20.12.05, 17:51
          Ale jednak czytałaś! Baba Jaga
    • darino "Wiadomości Birczańskie" - świetlana przyszłość ! 18.03.05, 17:20
      Dziś na naszej birczańskiej stronie administrator Pol napisał, że podjęto
      działania w celu reaktywowania gazetki !
      • upowiec Kto będzie redaktorem naczelnym ? 19.03.05, 14:39
        Czy nadal pan Piotrowski ?
    • darino "Wiadomości Birczańskie" powracają !!!! 19.12.05, 19:16
      "Po wielu zapowiedziach i długim okresie oczekiwania do druku powróciła "Gazeta
      Birczańska". obecnie jest w fazie drukowania i zostanie wydana jeszcze przed
      świętami Bożego Narodzenia. Na jej treść będą składać się wiadomości z lat
      poprzednich gdy nie była publikowana jak również wiadomości bieżące.
      Zachęcamy wszystkich do lektury."
      www.bircza.pl/index.php
      • darino sugestie / propozycje 19.12.05, 19:23
        Ta wiadomość to wspaniały prezent na święta. Mimo, że prowadzone dość
        nieporadnie, zawierały wiele bieżących wiadomości z zycia gminy.
        Być może ktoś z twórców tej gazety czytuje to forum, w związku z tym mam kilka
        pytań i sugestii:
        1. Przydałoby się założyć "Wiadomościom" osobną skrzynkę mailową, aby mieć z
        autorami bezpośredni kontakt.
        2. Pytanie - czy będzie możliwa prenumerata i sprzedaż wysyłkowa ?
        3. Czy formuła redakcji jest otwarta - chętnie podesłałbym od czasu do czasu
        jakiś krótki artykulik. Może jeszcze ktoś się przyłączy ???
        • pol17 sugestie / propozycje - JAK NAJBARDZIEJ !!! 20.12.05, 09:11
          W końcu ktoś wyszedł z taką propozycją :)))

1. do skrzyniki to oge założyć tylko ktoś musi się podjąć odbierania poczty na
          razie proponuję oby były wysyłane na nieużywany adres BIP@bircza.pl

2. o to trzeba zapytać w GOK-u i zrobie to przy najbliżeszej okazji myśle że
          będzie to możliwe ale nie mam pojęcia jak wyglądało z praktycznej strony

3. Oczywiście że można przesyłać w birczy jakoś jest deficyt na "pisarzy"
          Można wysyłać, przesyłać produkować pisać itd - gazeta zawsze będzie bogatsza
          jeśli mozna bdzie wybrać z wielu materiałów które ktoś z chęcią napisał a njie
          trzeba pisać na siłę nie wiadomo o czym (ja mam teproblemy ze stroną nad czym
          bardzo ubolewam bo proszenie przez 2 miesiące kogoś aby przygotował parę zdań
          jest dołujące a jak w końcu napiszę po swojemu to zarzuca się że jest źle)

mozna się pokusić o napisanie wierszyków jakie tutaj widziałem na forum myśle
          że też zostaną umieszczone

ZAPRASZAMY WSZYSTKICH !!!
          • darino wspaniale ! 20.12.05, 09:20
            Mam pomysł na 2-3 tematy, ale to chyba dopiero po połowie stycznia :)))
            Mam jeszcze pytanie do Ciebie - widziałem na stronie Dynowa, że tam mają
            zaprezentowane wszystkie numery "Dynowinki".
            Czy u nas mozna umieścić tak "Wiadomości Birczańskie", czy też brak na to
            miejsca ?
            • pol17 Re: wspaniale ! 20.12.05, 12:35
              HMmmmmmmmmmmm nikt nie mówił że nie ma na to miejsca tylko w jakiej formie
              zamieścić archiwalne numery wiadomości birczanskich skanować wszystko i
              wklejać jako pliki JPG nie wiem czy jest sens a znowu przepisywac wszystkie
              numery (czy też rozpoznawać przez OCR) to zajęcie dość żudne i długotrwałe
              jeżeli uzyskam zgode naczelnego to umieszcze numer który wyjdzie teraz ale
              chyba już w nowym roku
              • darino nowy numer 20.12.05, 12:50
                Ale to chyba po sprzedaży w postaci papierowej - żeby nie robić konkurencji ?

Dla zobrazowania wypowiedzi o "Dynowince" przesyłam link:
                www.dynow.pl/lf-37,ls-6.html?PROTHOM=f34dd89ba80784b9defba7a3c6bdd9f0
          • dymek25 Re: sugestie / propozycje - JAK NAJBARDZIEJ !!! 20.12.05, 11:48
            Jeśli chodzi o mój wierszyk, to się zgadzam z entuzjazmem.
            • nina40 Re: sugestie / propozycje - JAK NAJBARDZIEJ !!! 22.12.05, 16:23
              Poprosiłam znajomych o zakup"Wiadomości Birczańskich" i dzisiaj otrzymałam z
              Birczy odpowiedz. Pani w kiosku Ruchu powiedziała,ze gazeta ta jest wydawana
              nielegalnie i nigdy przez jej kiosk nie była rozprowadzana a w sklepie
              jarzynowym(który rozprowadzał tę gazetę)powiedziano,że nic nie wiedzą na temat
              wznowienia druku. Myśałam,że przed świętam już ją dostanę a tu nikt nic o niej
              nie wie. Szkoda, będę polować nadal.
              • pol17 bedzie gazeta 23.12.05, 08:18
                wczoraj zaczeli drukowac gazeta ma być dzisiaj po 12 trzeba pytac w GOKU koszt
                to ok 3 złote jak ktoś jest zainteresowany wysyłką to trzebaby podac ades i
                wyślą najlepiej dzwonic do GOku i tam wyjaśnią

• darino Re: będzie gazeta 23.12.05, 09:03
                  A jak myślisz, czy w sobotę rano (Wigilia) GOK będzie jeszcze czynny ?
                  Dopiero wtdy przyjadę do Birczy.
    • darino "Wiadomości Birczańskie" - chyba czas na następne 19.06.06, 11:24
      Chciałbym zapytac,co się dzieje z "Wiadomościami", bo chyba czas na nowy numer ?
      Miały też pojawiać się w internecie ...
    • dymek25 Re: czy "Wiadomości Birczańskie" są nadal wydawan 19.04.07, 08:04
      Co się z nimi dzieje?
      • darino Re: czy "Wiadomości Birczańskie" są nadal wydawan 15.12.07, 13:00
        Jak podaje oficjalna strona gminy, "WB" zaczną być znowu wydawane os
        początku 2008 roku.
        • warszawa17 Re: czy "Wiadomości Birczańskie" są nadal wydawan 18.12.07, 18:00
          A może ktoś wie ,kto je założył?
          • darino redaktor naczelny 18.12.07, 18:42
            Głównym redaktorem był Józef Piotrowski.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka