darino 09.01.06, 08:39 gmina-bircza.blog.onet.pl/1,7,6,album.html Na razie zamieściłem zdjęcia Birczy podczas nocy wigilijnej. Dalsze w najbliższym czasie ... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
czesio48 Brzuska 25.02.06, 09:58 Darino, Ty masz chęci i możliwości spróbuj zdobyć jakieś zdjęcie cerkwi w Brzusce. Oczywiście jak można to także inne informacje. Odpowiedz Link
darino zdjęcie cerkwi w Brzusce 25.02.06, 13:03 Podjąłem starania, ale takie sprawy idą powoli ... Jak tylko coś dostanę, od razu zamieszczę w fotoblogu. A co do innych informacji, to postaram się jutro zamieścić opis parafii greckokatolickiej w Brzusce. Odpowiedz Link
dymek25 Re: założyłem fotoblog 10.01.06, 16:25 Trudno nadążyć z oglądaniem. Dobrze, że leżę chora. Odpowiedz Link
darino niestety fotoblog pomieści tylko 100 zdjęć ... 10.01.06, 16:37 Założę w najbliższym czasie jeszcze dwa tematyczne albumy, a potem będę musiał wymieniać zdjęcia co pewien czas. No i muszę zabrać się do podpisów pod zdjęciami. Odpowiedz Link
darino życzę szybkiego powrotu do zdrowia ! 10.01.06, 16:40 Z pośpiechu zapomniałem życzyć w poprzednim poście :) Odpowiedz Link
dymek25 Re: życzę szybkiego powrotu do zdrowia ! 10.01.06, 17:18 Dzięki wielkie.Może by tak pokazać kilka zdjęć birczan z początków wieku? Odpowiedz Link
holejnik Re: życzę szybkiego powrotu do zdrowia ! 10.01.06, 18:28 Witam, trudno mi jest wyrazić wdzięczność z powodu możliwości oglądania zdjęć Birczy, Sufczyny w zimowym czasie. Jeżeli to możliwe to proszę o Kamiennągórkę - było by cudownie to zobaczyć. Ja sobie wyobrażam jak tam teraz jest ale na zdjęciach to co innego . Pozdrawiam h/o Odpowiedz Link
nina40 Re: życzę szybkiego powrotu do zdrowia ! 10.01.06, 18:35 Zdrowiej nam Dymek,zdrowiej,pozdrawiam serdecznie:))). Co do zdjęć i pomysłu na fotoblog to oczywiście przebijasz Darino wszystkich. Mam kilka zdjęc robinych tej zimy na Panieńskim Czubie i Cisowie, mogę podesłać. Dobrze by było żebyś umieścił linka w miejscu dostępnym bez wchodzenia w wątek. Odpowiedz Link
darino zdjęcia są na stronie birczańskiej 12.01.06, 09:20 Dzięki uprzejmości Pola zdjęcia z bloga zostały umieszczone na stronie gminnej, więc będzie miejsce na nowe na blogu. "Ekspozycję" zmienię na początku przyszłego tygodnia. Odpowiedz Link
jarzen1962 Re: założyłem fotoblog 13.01.06, 03:33 Wszystkigo najlepszego w NOWYM ROKU Bardzo ciekawe forum i mi sie wydaje na bardzo dobrym poziomie Zdjecia wspaniale mimo ze nigdy nie bylem na tych terenach to jak bym za tym krajobrazem tesknil Piotrek Odpowiedz Link
darino miła ocena, dziękujemy :) 13.01.06, 08:17 Dzięki również za noworoczne życzenia, tym bardziej ze jutro wypada ukraiński Nowy Rok :)) Odpowiedz Link
tyrawa ponowie pytanie o swięto ? 19.01.06, 11:45 Poza tym w porządku, widzę ze dodaleś link do zdjęc pana Danko. Odpowiedz Link
darino upamiętnienie Strzelców Siczowych 19.01.06, 14:28 Nie było to chyba święto kościelne - chodziło o upamiętnienie Strzelców Siczowych, leżących na cmentarzu w Pikulicach. Odpowiedz Link
pogorzanin Re: upamiętnienie Strzelców Siczowych 28.01.06, 15:02 Niedługo strach będzie otworzyć lodówkę, bo może się okazać, że wyskoczy z niej jakiś Ukrainiec. Wiem że na forum Birczy Ukraińcy są bardzo aktywni, ale chyba trochę przesadzacie. Przecież miały tam być prezentowane zdjęcia związane z terenem gminy (dobrym przykładem jest chociażby ciekawa fotka nieistniejącej cerkwi) a darino na siłę wpycha tam zdjęcia ukraińskiego marszu w polskim Przemyślu. Co ma piernik do wiatraka? Odpowiedz Link
darino Przemyśl nie tak daleko leży :))) 28.01.06, 15:28 Poza tym skąd się aż tylu Ukraińców uzbierało w polskim Przemyślu ? Co do zdjęć - akurat te, które Cię oburzają są najstarsze (chyba z czerwca 2005), więc w przyszłym tygodniu zostaną zmienione na coś nowszego (i to z gminy Bircza !) :))) Odpowiedz Link
dymek25 Re: upamiętnienie Strzelców Siczowych 28.01.06, 18:07 Drogi Pogorzaninie, a cóż nam szkodzi uczyc się od aktywniejszych? Ja staram sie jak mogę, ale zdaję sobie sprawę z faktu, że jestem obca, a tu grają często emocje lokalne. Odpowiedz Link
darino dadałem zdjęcie birczańskiej cerkwi 27.01.06, 13:58 Autora zdjęcia na razie nie podaję, ponieważ jeszcze nie znam jego nazwiska. Odpowiedz Link
darino nowy album 03.02.06, 17:24 Dodałem nowy album - z jesiennej wycieczki na Tokarnię, oraz zdjęcie zburzonej cerkwi w Sufczynie. Odpowiedz Link
dymek25 Re: nowy album 04.02.06, 17:49 Pokazałam przed chwilą przyjaciołom, którzy nie bardzo wiedzieli gdzie jest Bircza. Byli "pod wrażeniem!". Odpowiedz Link
tyrawa fotoblog - problemy 05.02.06, 10:45 Wczoraj nie moglem przejrzec zdjęć, cos nie działało. Dzisiaj juz wszystko w porządku. Odpowiedz Link
darino pałac w Birczy 17.02.06, 18:03 W albumie "Ciekawostki" umieściłem trzy stare zdjęcia pałacu w Birczy. Dwa najstarsze (z początku XX wieku) są bardzo złej jakości, ale daja obraz, jak kiedyś wyglądał pałac. Trzecie zdjęcie pochodzi z roku 1960, i prezentuje wygląd pałacu jeszcze przed ostatnią przebudową. Odpowiedz Link
dymek25 Re: założyłem fotoblog 18.02.06, 18:48 Czy wiadomo jak jest z prawami własności pałacu w Birczy obecnie? Odpowiedz Link
darino pałac w Birczy 18.02.06, 20:18 Obecnie pałac jest własnością gminy. Mam zamiar zapytać wójta o niego w środę na czacie w związku z postępującą degradacją. Odpowiedz Link
darino dodałem trochę zdjęć cerkwi ... 05.03.06, 21:29 Z Huwnik, Makowej, Roztoki, Rozpucia, Paszowej, Trójcy, Jawornika Ruskiego, Malawy. Opisy w najbliższych dniach :)))) Odpowiedz Link
piotrzr Re: dodałem trochę zdjęć cerkwi ... 07.03.06, 21:24 Zdjęcia są piękne - i ty pytanie - czy masz Darku jakieś informacje na temat cerkwi w Kwaszeninie ??? Odpowiedz Link
pol17 darino 09.03.06, 12:48 czy możesz umieścić link do twojego bloga w nagłówku forum będzie szybciej dostępny Odpowiedz Link
darino pomyśł bardzo dobry :)) 09.03.06, 13:23 W tym tygodniu jestem bardzo zapracowany, ale przyszły będę miał nieco luźniejszy, więc dodam trochę linków w nagłówku i przeorganizuję istniejące. Odpowiedz Link
darino zdjęcie chóru cerkiewnego z Sufczyny 15.03.06, 21:33 Dodałem zdjęcie chóru cerkiewnego z Sufczyny - druga połowa lat 30. Odpowiedz Link
czesio48 Re: zdjęcie chóru cerkiewnego z Sufczyny 15.03.06, 22:22 Gdzie umieściłeś ten chór, nie mogę nigdzie znaleść Odpowiedz Link
darino Re: zdjęcie chóru cerkiewnego z Sufczyny 15.03.06, 22:39 W "Archiwaliach", ostatnie zdjęcie. Część osób opisałem pod spodem. Odpowiedz Link
darino zmiany 19.04.06, 01:28 Zmieniłem dwa albumy: jest kilka nowych zdjęć w "ciekawostkach", i dodałem nowy - "spacery wielkanocne". Zapraszam ! Odpowiedz Link