ayran2
17.04.08, 22:19
niedawno byłem w Birczy w celu przeprowadzenia ankiet dla jednej z ogólnopolskich firm badania opinii publicznej musiałem znaleźć respondentów na podanych z góry ulicach i tu napotkałem na duży problem. Jak dowiedziałem się od mieszkańców nadanie nazw ulicom odbyło sie już kilka lat temu a do dzisiaj niestety nie wiedzą oni gdzie jaka ulica się znajduje. Bardzo słabo są one oznaczone nie wspominając o numerach na domach których w ogóle nie ma(są tylko stare)stwarza to duże problemy dla osób przyjezdnych chcących zlokalizować jakąś ulicę.Wcześniej przed przyjazdem chciałem posłużyć się internetem ale i tu na stronie gminy nie ma planu miejscowości z nazwami ulic. Powinniście interweniować w tej sprawie u wójta, jeśli mogę coś podpowiedzieć dobrze rozwiązano to w Zurawicy gdzie również kilka lat temu wprowadzono ulice, tam przed urzędem gminy stoi plansza z planem i naniesionymi ulicami więc przyjezdni a mysle że początkowo i mieszkańcy mogą zapoznac się i zidentyfikować szukane miejsca. Pozdrawiam