Dodaj do ulubionych

ulice w Birczy

17.04.08, 22:19
niedawno byłem w Birczy w celu przeprowadzenia ankiet dla jednej z ogólnopolskich firm badania opinii publicznej musiałem znaleźć respondentów na podanych z góry ulicach i tu napotkałem na duży problem. Jak dowiedziałem się od mieszkańców nadanie nazw ulicom odbyło sie już kilka lat temu a do dzisiaj niestety nie wiedzą oni gdzie jaka ulica się znajduje. Bardzo słabo są one oznaczone nie wspominając o numerach na domach których w ogóle nie ma(są tylko stare)stwarza to duże problemy dla osób przyjezdnych chcących zlokalizować jakąś ulicę.Wcześniej przed przyjazdem chciałem posłużyć się internetem ale i tu na stronie gminy nie ma planu miejscowości z nazwami ulic. Powinniście interweniować w tej sprawie u wójta, jeśli mogę coś podpowiedzieć dobrze rozwiązano to w Zurawicy gdzie również kilka lat temu wprowadzono ulice, tam przed urzędem gminy stoi plansza z planem i naniesionymi ulicami więc przyjezdni a mysle że początkowo i mieszkańcy mogą zapoznac się i zidentyfikować szukane miejsca. Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • darino Re: ulice w Birczy 18.04.08, 09:17
      Z nazwami ulic to prawda. Nawet Urząd Gminy przez kilka lat
      równolegle używał nazw Placu Wojska Polskiego i Rynku. A ulic u nas
      nie znam żadnych, poza moją Porkusiaka, który później awansował na
      majora.
      Ale jakaś pomoc jest:
      www.bircza.pl/asp/start.asp?page=pl_mapy&tytul=Mapy
    • fumba1 Pic na wodę z ulicami 19.04.08, 09:31
      Zrobiono to zupełnie bez rozumu. Normalnie to nadaje się numery
      wszystkim działkom budowlanym przy danej ulicy, więc jak powstaje
      nowy dom, to ma kolejny numer na ulicy. Zachowuje się też strony
      parzystą i nieparzystą.

A w Birczy jak się ktoś wybuduje, to dostanie nowy numer, więc na
      ulicy np. nr 25 będzie przed numerem 7, i to po parzystej stronie
      ulicy. Wielka bzdura i marnowanie pieniędzy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka