Dodaj do ulubionych

droga Piaseczno-Magdalenka

20.02.10, 10:54
Jechałem dziś rano z Piaseczna na aleję Krakowską przez Lesznowolę i Magdalenkę.Stan drogi po roztopach jest katastroficzny.Tyle dziur,Ze na wet jazda 40 km/h jest bardzo niebezpieczna.A skrzyżowanie przy Orlenie////polecam tą trasę....
Obserwuj wątek
    • too-man Re: droga Piaseczno-Magdalenka 21.02.10, 15:30
      To co zostało z drogi to katastrofa. Miłośnikom bezdroży polecam szczególnie wyjazd z lasu przy Magdalence. Na zwykłym torze jazdy samochodu dziury w sam raz do pokonania przez traktor. Ja jechałem trzymając linię środkową między kołami.I udało mi się rozpędzić do 50 km/h. Wniosek z tego taki, że w sumie droga spełnia wymagania bo to przecież teren zabudowany...Widziałem jednego nieszczęśnika na poboczu oglądającego podwozie. Pewnie pogięte felgi...

Wygląda na to, że można od razu przystąpić do budowy planowanej obwodnicy - koszt będzie taki sam jak przy odbudowie obecnej drogi......
      • zizu1234 Re: droga Piaseczno-Magdalenka 21.02.10, 15:48
        Witam.
        Wa rankigu niedługo będa brylowac także ul.Powstańców Warszawy i Wojska Polskego.
        Dziura dziurę bedzie poganiać.
        Pozdrawiam
        • 3fx Re: droga Piaseczno-Magdalenka 21.02.10, 18:41
          Moim zdaniem powinni zamknąć tą drogę...

Na Dworcowej też zrobiły się dwa poprzeczne uskoki na których można zgubić
          zawieszenie. W dodatku są zalane wodą, więc nie widać jakie są głębokie.
          • jacekglm Re: droga Piaseczno-Magdalenka 21.02.10, 19:52
            Mistrzostwo w dziurach pobiła chyba ulica Energetyczna koło Elektry.
            Dziura na dziurze.

A co do Dworcowej to uskok jest zaraz za skrzyżowaniem z Nadarzyńską.
            Cholernie niebezpieczny i jak ktoś nie wie o nim to może sobie niezłe kuku zrobić :/
            • 3fx Re: droga Piaseczno-Magdalenka 21.02.10, 20:00
              Ten drugi uskok na Dworcowej jest większy niż ten przy Nadarzyńskiej.
              Dzisiaj widziałem tam autobus, który przejeżdżał przez to miejsce z minimalną
              prędkością, więc musi być niezły...
              Tylko jakoś nie zapamiętałem czy on był na wysokości Saperów czy Alei Lotników -
              rano będę tamtędy przejeżdżał to sprawdzę i napiszę.
              • 3fx Re: droga Piaseczno-Magdalenka 22.02.10, 17:51
                Ten drugi uskok w ciągu ulicy Dworcowej jest dokładnie na wysokości ulicy Saperów. Nikt tego nie naprawia (nawet prowizorycznie), nie ma żadnych znaków ostrzegających przed tymi niespodziankami... Chyba właściciel drogi chce naprawiać samochody wszystkim chętnym:)

Nie wiem, kto odpowiada za tą ulicę, więc zadzwoniłem w tej sprawie do Komendy Powiatowej Policji w Piasecznie. Zobaczymy czy policji uda się coś załatwić.
    • darro80 Re: droga Piaseczno-Magdalenka 22.02.10, 18:28
      Proszę,tu jest ciekawy temat z fotkami:
      www.tvnwarszawa.pl/-1,1644464,0,,czolgi_nie__to_przeszla_zima,wiadomosc.html
      Mam nadzieję,że ktoś odpowiedzialny ruszy wreszcie ciężki tyłek i coś z tym zrobi.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka