nomado 17.01.14, 13:25 Witam, czy ktoś z mieszkańców Piaseczna korzysta z tego Internetu? Warto go brać? Jak z zasięgiem i w jakiej okolicy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
teoatino Re: Internet LTE z PLUSA 17.01.14, 20:49 www.komputerswiat.pl/testuj-lte/testy-czytelnikow/piotr-cieplota---test-1.aspx Pozdrawiam ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
3alfa.alfa Re: Internet LTE z PLUSA 17.01.14, 23:00 teoatino napisał: > www.komputerswiat.pl/testuj-lte/testy-czytelnikow/piotr-cieplota---test-1.aspx > Pozdrawiam ;-) Mamy tu dowód na to że szybkość internetu wcale nie zależy od zadeklarowanych Mb/s tylko od pingu Odpowiedz Link Zgłoś
nomado Re: Internet LTE z PLUSA 20.01.14, 11:09 Zrozumiałem jest że nie wszędzie jest doskonały zasięg, to zależy od wielu czynników. Wezmę dziś ten Internet z opcją testowania i sprawdzę czy akurat u mnie w mieszkaniu będzie zasięg. Odpowiedz Link Zgłoś
kradam Re: Internet LTE z PLUSA 21.01.14, 15:43 > Mamy tu dowód na to że szybkość internetu wcale nie zależy od zadeklarowanych M > b/s tylko od pingu Hmm, ciekawe. A można prosić cytat tego dowodu? ;-) Szybkość internetu mobilnego zależy od: - technologii, czyli od "zadeklarowanych Mb/s" - liczby osób korzystających w danej chwili z infrastruktury operatora, w szczególności od liczby osób korzystających z tego samego zasobu radiowego (anteny) - infrastruktury przesyłowej danego operatora (od anteny do Internetu) - warunków radiowych, czyli "zasięgu" w danym miejscu - możliwości danego urządzenia (modem, telefon) Kolejność nie jest przypadkowa. "Ping" zależy od podobnych czynników i co za tym idzie bywa czasem w korelacji z prędkością. Odpowiedz Link Zgłoś
nomado Re: Internet LTE z PLUSA 21.01.14, 22:09 Zakupiłem :) korzystam od 5h ponad 30Kb/s download i 27 upload i póki co mogę powiedzieć że nie miałem do tej pory do czynienia z szybszym netem :) Odpowiedz Link Zgłoś
nomado Re: Internet LTE z PLUSA 21.01.14, 22:11 eh kurde błąd w jednostkach ;P D: 30Mb/s U:27Mb/s :) Ul. WP koło zajazdu Odpowiedz Link Zgłoś