07.03.05, 17:12
jutro mam wracac do domu pociagiem. Jak to dzis sie odbywalo???
przyjechalo cokolwiek??
Obserwuj wątek
    • matra29 Re: PKP dzis 07.03.05, 21:11
      Hej,

Gdy rano ledwo przebrnelam(obserwujac jak samochody ledwo co jada i ja
      zapadajaca sie co i raz w jakies zaspy) dotarlam do stacji PKP, w oczekiwaniu
      na pociag 7,33 obiecalam sobie w duchu ze "odwolam " wszystkie ale to wszystkie
      przeklenstwa rzucone na PKP jezeli pociag dojedzie mniej wiecej o czasie i
      coz......................................................... ODWOLALAM!!!!!!!
      spoznil sie moze z 5 minutek
      Dzis PKP stanowczo gora (aczkolwiek rano w strone Radomia bylo sporo wieksze
      opoznienie) i nawet do domku wrócilam o czasie
      Ps> Oby jaki poniedzialek taki caly tydzien
      • woy Re: PKP dzis 09.03.05, 13:05
        No i ja odszczekuję, poniedziałek było dobrze. Autkiem i 3 godzinki jechali
        spod Piaseczna do Wawy. Już od Gołkowa był korek ale jadąc skrótami dotarłem
        bez problemu do stacji PKP. Al. Lipowa jest dobrym skrótem, no i fajno jest
        przecierać szlak w śniegu po pas.
        Mróz widocznie znacznie bardziej wpływa na opóźnienia niż śnieg.
        w.
        • woy Re: PKP dzis 11.03.05, 10:43
          Początek tygodnia dobry, koniec tygodnia zły, dziś 7.33 opóźnienie o 30 minut,
          a czy dojechał to nie wiem, ewakuowałem się do 709 tki.

Pekap zmienia kolor :) z dzisiejszej gazety =>
          miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34862,2596209.html
          tylko by ten kolorowy pekap punktualnie się pojawiał...
          w.
          ps - wklejam artykulik bo zniknie za niedługo

"""W czwartek w trasę wyruszył pierwszy pociąg w nowych barwach Kolei
          Mazowieckich. Nowe barwy to dopiero początek zmian w wagonach

- Jeśli pociąg wyglądem przyciąga oko, to potem pasażerowie chętniej nim
          jeżdżą - podkreśla Grzegorz Kuciński z zarządu spółki Koleje Mazowieckie,
          której od początku roku podlegają lokalne połączenia.

Odmalowana kolejka składa się z trzech wagonów. Kolejarze chcą, by nazywać ją
          nie inaczej, jak "elektryczny zespół trakcyjny". Wagony przeszły kontrolę
          techniczną, usunięto usterki. W końcu dostały nowy wizerunek. Są pomalowane na
          szaro, zielono i mają logo takie jak spółka - żółte słońce. Oprócz kolorów
          pociąg zyskał też dwie nowe kabiny WC i wyświetlacze końcowych nazw stacji na
          czole pociągu. W spółce zapewniają, że to dopiero początek zmian. - Następne
          wagony będą już nie tylko pomalowane z zewnątrz, ale też gruntownie
          odremontowane w środku - zapewnia Grzegorz Kuciński. - I zyskają miękkie
          siedzenia.

Oprócz modernizacji starych wagonów spółka wypuści na tory nowe. Trwa przetarg
          na pierwsze dziesięć składów. Nowe wagony zaczną jeździć w sierpniu przyszłego
          roku, na torach mają się pojawiać się sukcesywnie - co miesiąc po dwa składy. W
          planach spółka ma już kolejny potężny przetarg (na 50 nowych jednostek).
          Prowadzi rozmowy z Austriakami i Niemcami w sprawie zakupu używanych autobusów
          szynowych. - Myślimy o tym, by skierować je tam, gdzie jest mniej podróżnych -
          słyszymy w spółce. Być może latem będzie można jeździć koleją z Legionowa do
          Zegrza, a przez cały rok, tak jak kiedyś, z Nasielska do Sierpca."""
          • huczusia Re: PKP dzis 11.03.05, 11:14
            Pociąg dojechał, tyle, że opóźnienie wyniosło 50 minut.
            Przez 2 tygodnie dobrze było, (ale się skończyło ?)
            • woy Re: PKP dzis 11.03.05, 11:43
              A to opłacało się jechać 709, tylko 45 minut i był na Wilanowskiej. Jeszcze bym
              na peronie oczekiwał. Opłacało się czasowo, bo bileciki 4.80 PLN. I jeszcze na
              metro 2.40 PLN :(
              w.
              • tm51 Re: PKP dzis 11.03.05, 14:32
                woy napisał:

> A to opłacało się jechać 709, tylko 45 minut i był na Wilanowskiej. Jeszcze bym
                >
                > na peronie oczekiwał. Opłacało się czasowo, bo bileciki 4.80 PLN. I jeszcze na
                > metro 2.40 PLN :(
                > w.
                trzeba był jechać PPKSem bilecik 2,70 (u częsci prywaciarzy 2,50) jescze
                szybciej i o wiele wygodniej
                • woy Re: PKP dzis 11.03.05, 15:29
                  Racja.
                  709-tka kusiła otwartymi drzwiami, /bileciki można już kupić w kiosku/,
                  rozkładu PKS-u nie znam a i na wiadukcik trza by biegnąć, rozkład dopiero dziś
                  wydrukowałem.
                  w.
                  • huczusia Re: PKP dzis 11.03.05, 15:34
                    O kurka !
                    Że ja na to nie wpadłam, tylko sterczałam na peronie jak nie powiem kto.
                    A gdzie można znaleźć rozkład jazdy PKS ??
                    • woy Re: PKP dzis 11.03.05, 15:38
                      www.ppkspiaseczno.pl/
                      • huczusia Re: PKP dzis 11.03.05, 15:56
                        Dziękuję !
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka