magdary 07.03.05, 17:12 jutro mam wracac do domu pociagiem. Jak to dzis sie odbywalo??? przyjechalo cokolwiek?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
matra29 Re: PKP dzis 07.03.05, 21:11 Hej, Gdy rano ledwo przebrnelam(obserwujac jak samochody ledwo co jada i ja zapadajaca sie co i raz w jakies zaspy) dotarlam do stacji PKP, w oczekiwaniu na pociag 7,33 obiecalam sobie w duchu ze "odwolam " wszystkie ale to wszystkie przeklenstwa rzucone na PKP jezeli pociag dojedzie mniej wiecej o czasie i coz......................................................... ODWOLALAM!!!!!!! spoznil sie moze z 5 minutek Dzis PKP stanowczo gora (aczkolwiek rano w strone Radomia bylo sporo wieksze opoznienie) i nawet do domku wrócilam o czasie Ps> Oby jaki poniedzialek taki caly tydzien Odpowiedz Link Zgłoś
woy Re: PKP dzis 09.03.05, 13:05 No i ja odszczekuję, poniedziałek było dobrze. Autkiem i 3 godzinki jechali spod Piaseczna do Wawy. Już od Gołkowa był korek ale jadąc skrótami dotarłem bez problemu do stacji PKP. Al. Lipowa jest dobrym skrótem, no i fajno jest przecierać szlak w śniegu po pas. Mróz widocznie znacznie bardziej wpływa na opóźnienia niż śnieg. w. Odpowiedz Link Zgłoś
woy Re: PKP dzis 11.03.05, 10:43 Początek tygodnia dobry, koniec tygodnia zły, dziś 7.33 opóźnienie o 30 minut, a czy dojechał to nie wiem, ewakuowałem się do 709 tki. Pekap zmienia kolor :) z dzisiejszej gazety => miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34862,2596209.html tylko by ten kolorowy pekap punktualnie się pojawiał... w. ps - wklejam artykulik bo zniknie za niedługo """W czwartek w trasę wyruszył pierwszy pociąg w nowych barwach Kolei Mazowieckich. Nowe barwy to dopiero początek zmian w wagonach - Jeśli pociąg wyglądem przyciąga oko, to potem pasażerowie chętniej nim jeżdżą - podkreśla Grzegorz Kuciński z zarządu spółki Koleje Mazowieckie, której od początku roku podlegają lokalne połączenia. Odmalowana kolejka składa się z trzech wagonów. Kolejarze chcą, by nazywać ją nie inaczej, jak "elektryczny zespół trakcyjny". Wagony przeszły kontrolę techniczną, usunięto usterki. W końcu dostały nowy wizerunek. Są pomalowane na szaro, zielono i mają logo takie jak spółka - żółte słońce. Oprócz kolorów pociąg zyskał też dwie nowe kabiny WC i wyświetlacze końcowych nazw stacji na czole pociągu. W spółce zapewniają, że to dopiero początek zmian. - Następne wagony będą już nie tylko pomalowane z zewnątrz, ale też gruntownie odremontowane w środku - zapewnia Grzegorz Kuciński. - I zyskają miękkie siedzenia. Oprócz modernizacji starych wagonów spółka wypuści na tory nowe. Trwa przetarg na pierwsze dziesięć składów. Nowe wagony zaczną jeździć w sierpniu przyszłego roku, na torach mają się pojawiać się sukcesywnie - co miesiąc po dwa składy. W planach spółka ma już kolejny potężny przetarg (na 50 nowych jednostek). Prowadzi rozmowy z Austriakami i Niemcami w sprawie zakupu używanych autobusów szynowych. - Myślimy o tym, by skierować je tam, gdzie jest mniej podróżnych - słyszymy w spółce. Być może latem będzie można jeździć koleją z Legionowa do Zegrza, a przez cały rok, tak jak kiedyś, z Nasielska do Sierpca.""" Odpowiedz Link Zgłoś
huczusia Re: PKP dzis 11.03.05, 11:14 Pociąg dojechał, tyle, że opóźnienie wyniosło 50 minut. Przez 2 tygodnie dobrze było, (ale się skończyło ?) Odpowiedz Link Zgłoś
woy Re: PKP dzis 11.03.05, 11:43 A to opłacało się jechać 709, tylko 45 minut i był na Wilanowskiej. Jeszcze bym na peronie oczekiwał. Opłacało się czasowo, bo bileciki 4.80 PLN. I jeszcze na metro 2.40 PLN :( w. Odpowiedz Link Zgłoś
tm51 Re: PKP dzis 11.03.05, 14:32 woy napisał: > A to opłacało się jechać 709, tylko 45 minut i był na Wilanowskiej. Jeszcze bym > > na peronie oczekiwał. Opłacało się czasowo, bo bileciki 4.80 PLN. I jeszcze na > metro 2.40 PLN :( > w. trzeba był jechać PPKSem bilecik 2,70 (u częsci prywaciarzy 2,50) jescze szybciej i o wiele wygodniej Odpowiedz Link Zgłoś
woy Re: PKP dzis 11.03.05, 15:29 Racja. 709-tka kusiła otwartymi drzwiami, /bileciki można już kupić w kiosku/, rozkładu PKS-u nie znam a i na wiadukcik trza by biegnąć, rozkład dopiero dziś wydrukowałem. w. Odpowiedz Link Zgłoś
huczusia Re: PKP dzis 11.03.05, 15:34 O kurka ! Że ja na to nie wpadłam, tylko sterczałam na peronie jak nie powiem kto. A gdzie można znaleźć rozkład jazdy PKS ?? Odpowiedz Link Zgłoś