Dodaj do ulubionych

osiedle Julianka

13.02.06, 21:53
witam,
przymierzam sie do zakupu mieszkania na budowanum przez Multi-Hekk osiedlu Julianka (ul. Julianowska, za cmentarzem). Ciekawy jestem Waszych opinii o tej lokalizacji, bo w ogole nie znam Piaseczna. Szczegolnie interesuje mnie uciazliwosc ze strony samolotow, bo slyszalem rozne opinie, a zalezaloby mi na w miare spokojnym i cichym mieszkanku.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • bemark76 Re: osiedle Julianka 13.02.06, 22:01
      omijaj developera multi-hekk szerokim lukiem!!!!!! nie kupuj u nich bo
      pożalujesz!!!!
      jak wejdziesz na forum developerow to sobie poczytasz na ten temat
      • eskarock Re: osiedle Julianka 13.02.06, 22:44
        multi hekk jest najgorszy. zgadzam sie z poprzednikiem. pożałujesz napewno jak kupisz tam mieszkanie
    • ninkka Re: osiedle Julianka 14.02.06, 08:11
      Ja mieszkam niedaleko , tylko po drugiej stronie Julinowskiej. Co do samolotów
      ja ich nie słyszę. Mieszka się dobrze jeśli się ma samochód, bo komunukacji nie
      ma tu żadnej. Będzie tylko problem z wyjazdem jak oddadzą Juliankę.
      Skrzyżowanie jest bardzo "przepełnione" , nawet poza godzinami szczytu.
      Co do Multi-heku też bym się zastanowiła. Chociaż budowa się posuwa..Pozdrawiam.
    • bedok Re: osiedle Julianka 14.02.06, 08:24
      Zapomnij o tym osiedlu i wszystkich innych budowanych przez Multi-hekk!
      Dużo by o nim pisać - ale z ciekawszych rzeczy oddanie tego osiedla jest mocno opóźnione bo odpadł
      cały styropian z budynku - przyczepili na klej i mieli nadzieję, że będzie się trzymać do momentu
      oddania, na szczęście dla mieszkańców odpadł wcześniej i drugi raz przyczepili pożądniej - takich
      kwiatków jest mnóstwo - poszukaj na forum.
      Pozdrawiam
      Bedok
      • hanka1980 Re: osiedle Julianka 14.02.06, 13:46
        ja tam jedynie co narzekam to na opóźnienia budowalne z MH,a tak to co jest źle
        robia poprawki itd,więc jest ok,tylko denerwuje mnie ciągle odwlekanie odbioru
        mieszkania.Mam nadzieję że nastapi to juz w marcu bo wielu lokatorów juz
        mieszka,mówię tu o Arkadii i jak Pan chce to radzę tam kupić są jeszcze
        mieszkania budynek oddany już,a sądząc po ich opóźnieniach na Myszke pewnie
        ludzie się wprowadza za 2 lata
    • pauliszka77 Re: osiedle Julianka 14.02.06, 15:29
      Ja kupilam mieszkanie na osiedlu Julianka.
      Jestem tam raz na 2 tygodnie.
      Po rozmowie z panami na budowie ustalilam ze ustawia mi inaczej sciany.
      Kiedy doszlo do stawiania scian Pan do mnie zadzwonil z informacja ze zaczynaja
      i zebym przyjechala zobaczyc czy jeste ok.
      Jest ok.
      Pan mi zaproponowal przeniesienie umywalki na sasiednia sciane i powiedzial
      zebym zorbila rysunek na planie a przekaze go hydraulikom ktorzy za kilka
      tygodni tam wejda.
      Nie spotkalam sie z wiekszymi problemami.
      Z opuznieniem w odbiorze sie licze w zwiazku ze styczniowymi mrozami.
      Mam znalomych ktorzy mieszkaja na osiedlu Multi -heeku i sa zadowoleni.
      Ja tam jestem dobrej mysli...
      • basiakoc Re: osiedle Julianka 17.02.06, 10:18
        Po tym czego naczytałam się w lokalnej prasie na temat inwestycji MH, nigdy nie
        kupiłabym u nich mieszkania.
    • latrator Re: osiedle Julianka 17.02.06, 19:38
      Wielkie dzieki za wszystkie opinie. Byc moze dzieki nim nie popelnilem bledu swego zycia :-] Po tym wszystkim co naczytalem sie o inwestorze domniemany halas samolotowy to pikus. A juz lada dzien mielismy podpisywac umowe. Sprawa Multi-Hekk jest dla mnie niniejszym zamknieta
      • kadewu1 Re: osiedle Julianka 17.02.06, 22:02
        Nie będziesz żałował... Moim zdaniem nie można w ogóle ufać MH, odwalają fuchę
        totalną. Mieszkanie to nie pralka ani nawet samochód - władowałbyś się na
        lata...
        Ka
        • hanka1980 Re: osiedle Julianka 18.02.06, 20:33
          najlepiej jesli juz kupic meiszkanie ale juz jak jest praktycznie do oddania,bo
          wtedy widac jak jest wykonczone i poki nie zaplacisz to zrobią wszystko
          • orik1 Re: osiedle Julianka 19.02.06, 19:00
            Co do tego osiedla Julianka, to mogę powiedzieć że znam inwestycje Multi Hekk i
            widzę ją od początku mieszkam niedaleko i pamiętam kiedy było tam pusto a teraz
            powstaje "nowoczesna" inwestycja z wieloma bublami budowlanymi. Codziennie widzę
            co wycyniają "fachowcy". Ostatnim wyczynem jest ocieplanie ścian styropianem po
            wcześniejszym zamoknięciu podczas opadów deszczu a póżniej zamarżnięciu w
            styczniu. Stworzy się pięnny termos i nowi lokatorzy mają gwarantowaną wilgoć
            wewnątrz budynku poza tym jest wiele takich skuch budowlanych o czym nowym
            lokatorom sie nawet nie śniło. Jeśli chodzi o samoloty to bez przesady w tym
            miejscu nie jest to aż tak dotkliwe.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka