kstefans 11.03.06, 20:26 Witam Pojawiły się informacje, że SM Jedność chce obciążyć mieszkańców "Titanica" dodatkowymi 400PLN/m2 po rozliczeniu inwestycji. Czy wiecie coś na ten temat? Czy to tylko kampania wyborcza przed wyborami władz spółdzielni? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rabena Re: Prblemy SM Jedność 12.03.06, 09:36 Tak to sprawa nie dokońca jasna, więc w porę wycofałam się tam z zakupu mieszkania od kogoś, mimo iż teraz mam problemy. Skoro to publikują w prasie to chyba nie jest bezpodstawne, tym bardziej, że pani redaktor jest bardzo wiarygodna. No i ten przegrany dług w sądzie 2 mln zł śmierdzi. Ten wątek mnie interesuje , więc podciągam. Odpowiedz Link Zgłoś
woy Re: Prblemy SM Jedność 13.03.06, 10:54 Na ten artykuł o spółdzielni wpadłem w gazetce "Co i jak" /miesięcznik/, bardzo ciekawe są też pozostałe artykuły. Polecam tekst o projekcie unijnym - kanalizacja, autorstwa kierownika tego projektu. w. Odpowiedz Link Zgłoś
repair Re: Prblemy SM Jedność 13.03.06, 13:14 > Pojawiły się informacje, że SM Jedność chce obciążyć mieszkańców "Titanica" > dodatkowymi 400PLN/m2 po rozliczeniu inwestycji. Z tego co wiem, to problem SM Jedność jest problemem jej wszystkich członków. R Odpowiedz Link Zgłoś
radny_slowik_www.slowik.k9.pl Re: Prblemy SM Jedność 14.03.06, 15:40 Witam! Najlepiej by było, aby mieszkańcy w końcu zakończyli władze „UKŁADU”, jaki rządzi spółdzielnią od dwudziestu lat! Ciągle to nowe władze spółdzielni ją z roku na rok zadłużają. Najwyższa pora z tym skończyć! Jeśli chodzi o samo pytanie, to rzeczywiście, SM Jedność musi pokryć swoje zobowiązania. Gdyby miła na koncie to by wzięła z konta. A skoro nie ma to musi sobie radzić inaczej. Dlatego propozycje, aby Jedność się złożyła są prawdziwe. Ale to oczywiście jest nie sprawiedliwe rozwiązanie, bo co są winni mieszkańcy, ze ktoś na zaciągał w ich imieniu zobowiązań? Sytuację w „Jedności” należy śledzić w poważnych i obiektywnych gazetach ogólnopolskich (często poruszają sprawę) lub w „Kurierze Południowym” lub w „Nad Wisłą”. Oni zawsze piszą prawdę i nikogo na zapas nie straszą. Mariusz Słowik Odpowiedz Link Zgłoś
rabena Re: Prblemy SM Jedność 14.03.06, 20:05 Właśnie nie wiem czemu ludzie się godzą na bylejakość za swoje ciężko zarobione pieniądze, nie ma czasu, ochoty, siły przebicia, może dlatego i może że biednemu nikt nie pomoże a jeszcze wykorzysta. Faktem jest że Piaseczno się rozrasta w tempie świetlnym, firmy chcą budować szybko i dużo co odbija się na jakości. Są tacy z prawdziwego zdarzenia ale to na palcach jednej ręki można policzyć. W mieścinkach daleko od P-na czy W-wy są fajne osiedla za dużo mniejsze pieniądze ale wiadomo tam gorzej z pracą. Co do Jedności, tym się powinny już zająć odpowiednie władze kompleksowo a nie oglądać się na mieszkańców, bo z tego co czytałam sami mieszkańcy próbowali coś zdziałać ale ich brzydko mówiąc "olano" więc do kogo mają sie zwrócić? do Pana Boga? Odpowiedz Link Zgłoś