Dodaj do ulubionych

Osiedla Julianowska-Multi-Hekk

19.04.06, 09:58
Witam. Czy możecie powiedzieć mi jak wygląda sprawa tego osiedla? Czy oni
zdąrzą oddać blok w terminie do 30 czerwca 2006? Powiedzcie mi proszę bo
jestem unieruchomiony i nic nie wiem a mój internet jest niestety ograniczony
( tak jak ja:)))))))
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • cpt1 Re: Osiedla Julianowska-Multi-Hekk 19.04.06, 10:09
      Najlepiej zadzwon do nich i sie zapytaj.
      A o ktory blok Ci chodzi?
      Bo jesli o ten ktory mieli oddac w pierwszej kolejnosci to z tego co widze ,
      jest juz otynkowany, pomalowany i chyba niebawem oddadza.
      • orik1 Re: Osiedla Julianowska-Multi-Hekk 19.04.06, 11:34
        Witam! Widzę to osiedle dzień i noc i nie jestem pewien czy im się to uda.
        Najgorsze w tej całej inwestycji jest dla przyszłych mieszkańców i obecnych to
        że rano chcąc wyjechać do pracy będzie poważny problem. W chwili obecnej w
        godzinach 7-8.30 trzeba poświęcić co najmniej 20-30 min. bo jest korek na
        skrzyżowaniu Julianowskiej i Okulickiego. Jak oddadzą to osiedle to współczuję
        mieszkańcom tam będzie tylko jedna brama. Totalny paraliż.
        • ak19744 Re: Osiedla Julianowska-Multi-Hekk 19.04.06, 11:47
          Dzieki za info. Dla mnie problemem nie będzie jedna brama czy też korki.
          Najważniejsza sprawa to oddanie mieszkania w terminie. Spróbuję dzisiaj
          dokuśtykać i do dewelopera i na budowę. A gdybyście coś jeszcze wiedzieli to
          dajcie znać. Będe wdzięczny. Pzdr:)
          • repair Re: Osiedla Julianowska-Multi-Hekk 19.04.06, 12:59
            A możesz przytoczyć dokładnie co napisali w umowie w kwestii oddania 30.06?
            Arkadia to "oddawali" chyba zeszłej jesieni, możesz tam również pokuśtykać i
            zobaczyć jako to dziś wygląda.
            R
        • spejsik2 Re: Osiedla Julianowska-Multi-Hekk 19.04.06, 12:06
          zgadzam sie!
          najlatwoej wybudowac dom ale nic pozatym
          gdzie chodniki?
          pasy aby orzejsc na druga strone?
          wyjechac samochodem juz teraz jest koszmar
          o mamo!!
    • jolha Re: Osiedla Julianowska-Multi-Hekk 19.04.06, 12:23
      No ja też widzę te bloki codziennie z okna i oddać może i oddadzą w czerwcu, ale
      pytanie w jakim stanie, bo z tego co obserwuje to wygląda to tragicznie :(
      Wilgoć bedzie na bank i chyba należałoby się spodziewać odpadania tynku
      zewnętrznego, bo tak nasiąknietych cegieł nie widziałam nigdy na żadnej budowie
      i to wszystko pieknie uszczelnili steropianem .... szczerze współczuję, bo
      zapowiada się kolejna afera z MH i grzybem na ścianach:(
      • ek1111 Re: Osiedla Julianowska-Multi-Hekk 19.04.06, 18:49
        Ja podziwiam odwagę tych, którzy mimo wszystko chcą mieć do czynienia z MH.
        • ak19744 Re: Osiedla Julianowska-Multi-Hekk 20.04.06, 09:12
          A ja mam wrażenie, że Ci wszyscy, którzy narzekają i marudzą to w wiekszości
          lalusie i osoby leworęczne;), przerazone myślą usterki.
          Co wy tak radzicie i ostrzegacie?? Ja zapytałem tylko czy ktoś widział lub wie
          czy zdąrzą do 30.06.
          Całe szczęście, że mam gdzieś takie opinie zdesperowanych interneciarzy, którzy
          uważają się za najmądrzejszych...
          Oj ludzie ludzie. Jak mi odpadnie tynk to przykleję... Zresztą będe się martwił
          potem, życie jest za krótkie na pierdoły:) pzdr i sorry jak mnie poniosło ale
          ostatnio nerowoy jestem (to przez nogę:)) papa
          • rabena Re: Osiedla Julianowska-Multi-Hekk 20.04.06, 09:22
            pewnie nikt nie ma zamiaru przeszkadzać Ci w kupnie takich mieszkań, skoro Cię
            stać na naprawy, każdy by życzył MH żeby się poprawił i budował lepiej i
            zarazem trochę taniej, ale za dużo afer jest z ich udziałem, i nie "drobnych"
            usterek a katastrof budowlanych, chodzi o fakt że forumowicze piszą co widzą i
            tak w sumie rzadko się zdaża żeby jakoś specjalnie kłamali, bo po co, nie pójdą
            i nie kupią Ci mieszkania sprzed nosa jak zrezygnujesz
            pzdr.
          • woy Re: Osiedla Julianowska-Multi-Hekk 20.04.06, 09:29
            >życie jest za krótkie na pierdoły:)

no właśnie za krótkie by w nowo kupionej chacie w pierwszym roku marnować czas
            na klejenie tynku...
            w.
            • ak19744 Re: Osiedla Julianowska-Multi-Hekk 20.04.06, 09:38
              Może i macie racje... może i będe kleił tynki. Ale wolę być w SWOJEJ walącej
              się ruderze niż w czyjejś....
              Więcej tu nie zajrze. pozdrawiam i do zobaczenia w piasecznie
              • rabena Re: Osiedla Julianowska-Multi-Hekk 20.04.06, 09:41
                no to już macie odpowiedź z innego wątku czemu MH dalej buduje
                • magdary Re: Osiedla Julianowska-Multi-Hekk 20.04.06, 09:45
                  nie mogłam się powstrzymać.
                  glinki.com/?l=nfhquo
                  to plan mieszkania 3 (!!!) pokojowego. konia z rzedem temu kto znajdzie tu 3
                  pokój..
                  i to Julianka Multi
                  • rabena Re: Osiedla Julianowska-Multi-Hekk 20.04.06, 09:55
                    o rany rzeczywiście, chyba że przedpokój zalicza sie do pokoju bo długi,
                    wszystko tu długie i wąskie jak dla hodowcy jamników może :D
              • repair Re: Osiedla Julianowska-Multi-Hekk 20.04.06, 11:13
                > Może i macie racje... może i będe kleił tynki. Ale wolę być w SWOJEJ walącej
                > się ruderze niż w czyjejś....
                Rozumiem, że jak w gniazdkach pojawi Ci się napięcie 380V to zainstalujesz SWÓJ
                transformator :-))))
          • lampka.nocna Dajcie Multihekowcom spokoj !!!!!!!!! 20.04.06, 11:50
            to naprawde ICH problem, ze nie maja za funta klakow rozumu i kupuja budowlany
            szmelc. A rad to mozna udzielac jedynie rozumnym ludziom, ktorzy sprawdzaja
            wiarygodnosc dewelopera na forum przed podpisaniem umowy. Na takich jak ak19744
            szkoda czasu.....
            • ak19744 Re: Dajcie Multihekowcom spokoj !!!!!!!!! 20.04.06, 12:23
              lampka.nocna napisała:

> to naprawde ICH problem, ze nie maja za funta klakow rozumu i kupuja
              budowlany
              > szmelc. A rad to mozna udzielac jedynie rozumnym ludziom, ktorzy sprawdzaja
              > wiarygodnosc dewelopera na forum przed podpisaniem umowy. Na takich jak
              ak19744
              >
              > szkoda czasu.....
              To po co piszesz jeśli szkoda czasu?? Czy ludzie rozumni to tylko tacy którzy
              coś sprawdzają na forum?? Poza tym mam zaufać forumowiczom i pozbyć się
              możliwości zaufania sobie??? Musiałbym zupełnie nie mieć zaufania do siebie i
              wiary. ...A jak będe wybierał żonę (co jest ważniejszą sprawą od mieszkania) to
              rozumiem, iż powinienem zgłosić się tutaj po porade i opinię tak??? Bo tylko
              rozumni ludzie tak robią??? I co, jak mój opis wybranki nie spodoba sie lampce
              nocnej to co wtedy??? "Przepraszam kochanie ale lampka nocna mówiła, że jesteś
              beznadziejna.." :))) ...Fajnie brzmi...
              I powtórzę na koniec, że ja pytałem tylko czy zdąrzą do 30.06, nie oczekiwałem
              opinii i porad bo na całe szczęście jestem egoistą i zdanie innych mnie nie
              interesuje:) ...Znów się uniosłem, za co przepraszam;)
              • lampka.nocna Re: Dajcie Multihekowcom spokoj !!!!!!!!! 20.04.06, 12:38
                ak19744 to nie do ciebie byl post tylko do innych forumowiczow, ze nie ma sensu
                nawracac klientom MH skoro sa przekonani, ze zrobili dobry interes. Ich zycie i
                ich pieniadze. A tobie zycze szczescia w nowym mieszkaniu i w Piasecznie. Witaj
                w miescie.
                • ak19744 Re: Dajcie Multihekowcom spokoj !!!!!!!!! 20.04.06, 12:45
                  A tobie zycze szczescia w nowym mieszkaniu i w Piasecznie. Witaj
                  >
                  > w miescie.
                  Dziekuje:)
                • mkelner Re: Dajcie Multihekowcom spokoj !!!!!!!!! 16.09.06, 21:34
                  Może trochę późno na ten wątek odpowiadam, ale jednak sprawa z MH nadal
                  aktualna. Ja wynajmuję mieszkanie na osiedlu Słowicza wybudowanym przez MH. Jak
                  najszybciej chciałabym się stąd wyprowadzić kupujac mieszkanie, odkąd sie tu
                  przeprowadziląm conajmniej raz na dwa miesiace jestem chora, okna zaparowane,
                  pleśń na ścianie (zwalczam środkami dezynfekujacymi, jeśli ktoś potrzebuje
                  porady jak szybko i skutecznie pozbyć sie grzyba to nie ma sprawy - słuzę radą -
                  jestem w tym mistrzynią). Na ścianie mam pęknięcia...kiepsko i powiem, że
                  pzykre to ale ja też spotykam się z ludźmi zachwyconymi klientami MH. O
                  zgozo...Smutne jak ludzie są naiwni i po prostu głupi...
              • rabena Re: Dajcie Multihekowcom spokoj !!!!!!!!! 20.04.06, 12:39
                no to zajrzyj na ich stronę gdzie zdjęcia z budowy kończą się coś koło sierpnia-
                września 2005, a znając życie pewnie zdążą, lampki w nocy zapalą a oddadzą w
                terminie, a jaki będzie efekt końcowy, to już wypada życzyć Ci wszystkiego
                dobrego na nowych śmieciach, kobitka to oczywiscie Twoja sprawa ;)
              • repair Re: Dajcie Multihekowcom spokoj !!!!!!!!! 20.04.06, 12:58
                >I powtórzę na koniec, że ja pytałem tylko czy zdąrzą do 30.06
                Powtarzając swoją prośbe, to może napiszesz z czym wg umowy mają zdążyć na ten
                termin? Interesuje mnie to z czystej ciekawości.
                R
                • orik1 Re: Dajcie Multihekowcom spokoj !!!!!!!!! 21.04.06, 01:00
                  Z terminem oddania zapewne już mają kopoty, ponieważ tam od zeszłego roku na
                  jesieni pojawił się poważny problem formalny. Mają problemy z aktami własnośi
                  gruntu. Zaczęli budowę pomimo braku pełnej dokumentacji własności gruntu. Dziwne
                  że potencjalni nabywcy i zainteresowani nie zaczynali sprawdzać od tej
                  sakramentalnej i podstawowej rzeczy. Wiem że w grudniu była kwestia przejęcia
                  inwestycji przez innego inwestora. Tutaj są grube kombinacje. W zeszłym roku na
                  jesieni bez informacji wyłaczyli wodę na sobotę i niedzielę chcąc podłączyć wodę
                  ale chyba złudnie mieli nadzieję że im się uda zrobić to chyba? bez poznaki a tu
                  przecież poza prywatnymi domami magistrala zasila osiedle Zacisze. Ups była
                  afera a po włączeniiu wody jeszcze większa gdyż chyba cały nadzór poszedł"spać"
                  i piekny syf chcieli przepuścić przez to właśnie osiedle i jego instalacje
                  domowe. Ale cóż mają pecha bo chyba liczyli że ludzie powyjeżdżają czy coś i uda
                  sie to zrobić bez dodatkowych obciążeń jak przepłukiwanie przyłącza. A tu pech
                  lawina telefonow do Aqariusa i na biegu widziałem jak pracownicy przelewali cały
                  ten syf z hydrantoów. Ich tok prac polega na "tanim" a co za tym idzie ????
                  wiadomo jakość??-tu osobiście widziałem postępy prac na ich wielkiej inwestycji
                  w Piasecznie litości tam nie bylo nadzoru nad pracownikami, przewody elektryczne
                  z puszek podążały na skos najkrótszą drogą do punktów odbioru itd itp.
                  Reasumująć widać to wszystko po cenach za mieszkania na Słowiczej. To jest
                  piękna fuszera w wielu rzeczach wykonawczych. Ale siła nabywcza napędza cały ten
                  proceder. Ja byłem tylko raz w poszukiwaniu mieszkania na Słowiczej parę lat
                  temu i po pierwszy pytaniu i opowiedzi "pzredstawiciela" podziękowałem. Nie
                  żałuję bo teraz po paru latach widzę to co tam powstało.
              • jaqbek2 Re: Dajcie Multihekowcom spokoj !!!!!!!!! 19.09.06, 23:00
                Pogadamy 5 - 6 lat, bo tyle mniej więcej zim potrzeba, by przemarznięte ściany
                ruder Multi-Syfu zaczęły się sypać
          • jaqbek2 Re: Osiedla Julianowska-Multi-Hekk 19.09.06, 22:57
            strony.aster.pl/farszafiak/multi-hekk/
      • jaqbek2 Re: Osiedla Julianowska-Multi-Hekk 19.09.06, 22:56
        Ależ od budowy Titanica Multi-Syf stosuje nadal tą swoją "super cegłę", która
        chłonie wodę jak gąbka a potem rozsypuje się w rękach.
        Miłego mieszkania na placu katastrofy budowlanej, w rozsypujących się i
        zagrzybiałych norach :)
    • cpt1 Re: Osiedla Julianowska-Multi-Hekk 20.04.06, 11:33
      Do ak19744:
      Jestem z Toba - i tez czekam na mieszkanie.
      W ktorej czesci bloku kupiles?
      • ek1111 Re: Osiedla Julianowska-Multi-Hekk 20.04.06, 22:48
        Mówta co chceta, ale ludzie chcą być jednak oryginalni za wszelką cenę.
        Ja po obejrzeniu materiału filmowego z Tytanika wyrobiłam sobie taki pogląd na
        MH, że bałabym sie wejść na chwilę do budynku zbudowanego przez tę firmę. A
        inni, proszę, zapłacą jeszcze, żeby tylko co miało im się na głowę lać.
        A wystarczyłoby stanąć pod rynną. Dużo taniej, a przyjemność ta sama.
        • lampka.nocna Re: Osiedla Julianowska-Multi-Hekk 21.04.06, 11:21
          A inni, proszę, zapłacą jeszcze, żeby tylko co miało im się na głowę lać.
          A wystarczyłoby stanąć pod rynną. Dużo taniej, a przyjemność ta sama.

Hihihhi....brawo ek111 napisalas tekst roku!!!!!!!!!!!!
        • jaqbek2 Re: Osiedla Julianowska-Multi-Hekk 17.09.06, 22:42
          Nie tylko Tytanik się wali. Wejdź sobie na podwórza plomb postawionych przez MH
          na Powstańców Warszawy. Tam się ludziom wprost na łeb wali
          • orik1 Re: Osiedla Julianowska-Multi-Hekk 18.09.06, 23:48
            jaqbek2 napisał:

> Nie tylko Tytanik się wali. Wejdź sobie na podwórza plomb postawionych przez MH
            > na Powstańców Warszawy. Tam się ludziom wprost na łeb wali

Tam wystarczy popatrzeć na te budynki z zewnątrz, odbiór budowlany to chyba
            wirtualnie się odbył. Płyty balkonów krzywe, grubości tych płyt " na oko" różne,
            a jak to wszystko ruszy i jak z tego osiedla kolejna rzesza samochodów wyruszy
            to lepiej byc nie może w korkowaniu i tak zapchanej Puławskiej. Oj będzie się
            działo........
            • alienxxx Re: Osiedla Julianowska-Multi-Hekk 18.09.06, 23:56
              amatorzy mieszkan MH nigdy nie przestana mnie zadziwiac...
              • jaqbek2 Re: Osiedla Julianowska-Multi-Hekk 19.09.06, 23:07
                Ludzka głupota nie zna granic
                • rabena takies obie rozważania 20.09.06, 11:42
                  Dostrzegłam plus MH bytującego na naszym terenie dla tych którzy chcą kupić
                  mieszkanie (nie ja oczywiscie). Buduje on w ekspresowym tempie po niskich
                  cenach, więc w jakiś sposób blokuje duży i szybki wzrost absurdalnych cen jaki
                  ma miejsce w W-wie u innych deweloperów. Choć podobno za jakosć się płaci
                  więcej (nie absurdalnie), jednak Polak nie ma jeszcze takiej mentalności,
                  biegnie tam gdzie taniej, dlatego tyle marketów się u nas buduje a gazetki z
                  hasłem PROMOCJA! są tak popularne. Ciekawe kiedy taki chwyt zastosują
                  inwestorzy, kwestia czasu. Dodam, że hasło promocja w większości nie kryje w
                  sobie niższej ceny. Ale o tym wiedzą dobrze spece od marketingu.
                  • arek.stanczak Re: takies obie rozważania 20.09.06, 12:32
                    Niskie ceny MH chyba należą do przeszłości. Fakt, są niższe od innych, ale
                    trzeba pamiętać że w ich inwestycjach trzeba samemu zapłacić za przyłącza
                    (około 5tys.), stosują waloryzację (dodatkowe 2,5 - 3 tys) w wyniku czego cena
                    zmienia się o jakieś 150-200 PLN na metrze średniej wielkości mieszkania.
                    Porównując , wychodzi np. że za ELEKTRĘ na ul. Energetycznej trzeba będzie
                    zapłacić od 3900zl/m - a może i drożej. Inwestycje po (stałej cenie) 4100-
                    4200zl/m wydają się u konkurencji wcale niewiele droższe, a jakość ... no cóż -
                    sami wiecie. Do tego dochodzą niejasne zapisy o administrowaniu w budynkach MH
                    i np to że mieszkańcy nie będą właścicielami kotłowni , które de facto
                    sfinansowali :)

Jedyne więc co zaliczam na plus jeśli chodzi o MH to fakt, że przy jego
                    budynkach inwestycje konkurencji wyglądają jeszcze bardziej okazale. Zwłaszcza
                    po 2-3 latach ich użytkowania :)
                    • rabena Re: takies obie rozważania 20.09.06, 13:00
                      Chodziło mi o dużo większe różnice niż 500 zł na metrze, ale faktem jest, że w
                      promocjach z reguły na końcu dowiadujesz o dodatkowych opłatach. A w
                      MH "wszystko się może zdarzyć" jak w popularnej piosence. Faktem jest że
                      pozwolenia na budowę dostają bez problemu więc ludziska sa przekonani, że jest
                      w porządku. Zapisy w umowach tworzą prawnicy deweloperów i każdy ma
                      swoje "kruczki" nie tylko MH.
                      • orik1 Re: takies obie rozważania 21.09.06, 14:02
                        oddają mieszkania na nowei inwestycji Julianowska/Okulickiego. Za chwilę
                        zakorkowana będzie od godzin rannych Okulickiego, dokorkują i tak zapchaną
                        Puławską, a jest tam sporo mieszkań razy średnio dwa samochody to fajny koreczek
                        już u nich na placu przy JEDNYM wyjeżdzie z posesji. Oj będzie sie działo
                        • rabena Re: takies obie rozważania 21.09.06, 14:09
                          może nie tak od razu, na razie będą sobie wykańczać mieszkania, no i chyba nie
                          są tak bogaci żeby mieć 2 auta na jedna rodzinę, sądząc po tym gdzie kupili
                          lokale
                          • orik1 Re: takies obie rozważania 21.09.06, 14:40
                            A jednak wybudowali w ostatniej fazie szybko garaż piętrowy ,fajny widok z okien
                            dla niektórych, bo nie ma miejsca nigdzie na 30 samochodów a teraz jesli ktoś
                            kupuje mieszkanie to raczej ma samochód. A tym bardziej niokomu nie ujmując
                            wystarczy popatrzec na rejestracje 90% spoza Warszawy
                            • rabena Re: takies obie rozważania 05.10.06, 10:31
                              W związku z planowanym oddawaniem mieszkań, do końca tego roku i w roku
                              przyszłym będą dociążone jeszcze bardziej ulice: Jana Pawła, Nadarzyńska,
                              Wojska Polskiego, Okulickiego no i oczywiście nasza kochana Puławska
                              • orik1 Re: takies obie rozważania 05.10.06, 11:14
                                Dobrze że jeżdżę w drugą stronę do Góry kalwarji tam jest lużno na drodze ale
                                jak widzę te stojący łańcuszek samochodów już od granic Piaseczna w stronę Wawy
                                to z ulgą (na razie) jadę
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka