Dodaj do ulubionych

Dokąd na grzyby

18.08.06, 11:03
Cześć

Wysyp ponoć że hej.
Znacie miejsce, lasy dokąd trzeba pojechać na grzyby żeby nazbierać ?

AG.
Obserwuj wątek
    • jacekglm Re: Dokąd na grzyby 18.08.06, 11:04
      Okolice Wilgi i Broku..podobno jest super..
      jak dla mnie to tylko liczy się Pojezierze Gostynińsko-Włocławskie..
      • anka_paduch Re: Dokąd na grzyby 18.08.06, 13:00
        Potwierdzam okolice Broku, Małkini, Ciechanowca. Moja babcia tam mieszkała więc
        co roku kosałakmi z lasu się grzyby wynosiło!!! :)
        • kurant78 Re: Dokąd na grzyby 18.08.06, 15:37
          Prawdziwy grzybiarz swoich miejsc ne zdradza. Ale powiem wam ze np Okolice
          Warszawic koło Sobień jest taka susza ze hej. Pojechałem i wróciłem z powrotem
          do domu a po drodze wlazłem do lasu pomiędzy Baniochą a Chojnowem i potwierdzam
          że są grzybki. Pomimo wczesnej pory udało mi sie znaleźć sporo podgrzybków. Są
          prawdziwki, piaskowce, koźlarki, kanie, kurki no i zajączki. Znajomi zebrali
          kupę maślakow. Więc na grzybki forumowicze.
    • alex2002 Re: Dokąd na grzyby 19.08.06, 14:12
      w Żabieńcu w okolicach "spalonej" jest sporo czerwonych koźlarków
      • alienxxx Re: Dokąd na grzyby 20.08.06, 02:16
        podobno od poniedzialku rusza basen :)
        • kurant78 Re: Dokąd na grzyby 21.08.06, 11:54
          Na basenie o najwyżej grzybica a nie grzyby. Nie zmieniajmy tematu. A dziś rano
          po wczorajszej nocnej ulewie udało mi sie nazbierać przed pracą (2h) całe
          wiaderko. (Podgrzybki, prawdziwki, koźlaki, piaskowce, zające, kilka kurek i
          pieczarek.
          Najwięcej jest prawdziwków. Przeszedłem ładny kawałek lasu i raczej w każdym
          miejscu co nieco było. Tak więc prawdziwy sezon grzybiarski uważam za rozpoczęty.
          • woy Re: Dokąd na grzyby 21.08.06, 12:13
            To jak na poniedziałek ładnie! Po sobocie i niedzieli myślałem, że wykoszone
            wszystko. Ja planuję przed pracą raniutko (5-7 rano) wyskoczyć na 2 godzinki w
            lasy pomiędzy Pęcherską Wólką a Bogatki.
            w.
            • kurant78 Re: Dokąd na grzyby 21.08.06, 15:05
              Wieczorna burza przyniosła troszkę wody. I to starczyło. Tegoroczny sezon będzie
              udany. A we wrześniu grzybki w okolicach Suwałk.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka