agromek 18.08.06, 11:03 Cześć Wysyp ponoć że hej. Znacie miejsce, lasy dokąd trzeba pojechać na grzyby żeby nazbierać ? AG. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jacekglm Re: Dokąd na grzyby 18.08.06, 11:04 Okolice Wilgi i Broku..podobno jest super.. jak dla mnie to tylko liczy się Pojezierze Gostynińsko-Włocławskie.. Odpowiedz Link Zgłoś
anka_paduch Re: Dokąd na grzyby 18.08.06, 13:00 Potwierdzam okolice Broku, Małkini, Ciechanowca. Moja babcia tam mieszkała więc co roku kosałakmi z lasu się grzyby wynosiło!!! :) Odpowiedz Link Zgłoś
kurant78 Re: Dokąd na grzyby 18.08.06, 15:37 Prawdziwy grzybiarz swoich miejsc ne zdradza. Ale powiem wam ze np Okolice Warszawic koło Sobień jest taka susza ze hej. Pojechałem i wróciłem z powrotem do domu a po drodze wlazłem do lasu pomiędzy Baniochą a Chojnowem i potwierdzam że są grzybki. Pomimo wczesnej pory udało mi sie znaleźć sporo podgrzybków. Są prawdziwki, piaskowce, koźlarki, kanie, kurki no i zajączki. Znajomi zebrali kupę maślakow. Więc na grzybki forumowicze. Odpowiedz Link Zgłoś
alex2002 Re: Dokąd na grzyby 19.08.06, 14:12 w Żabieńcu w okolicach "spalonej" jest sporo czerwonych koźlarków Odpowiedz Link Zgłoś
alienxxx Re: Dokąd na grzyby 20.08.06, 02:16 podobno od poniedzialku rusza basen :) Odpowiedz Link Zgłoś
kurant78 Re: Dokąd na grzyby 21.08.06, 11:54 Na basenie o najwyżej grzybica a nie grzyby. Nie zmieniajmy tematu. A dziś rano po wczorajszej nocnej ulewie udało mi sie nazbierać przed pracą (2h) całe wiaderko. (Podgrzybki, prawdziwki, koźlaki, piaskowce, zające, kilka kurek i pieczarek. Najwięcej jest prawdziwków. Przeszedłem ładny kawałek lasu i raczej w każdym miejscu co nieco było. Tak więc prawdziwy sezon grzybiarski uważam za rozpoczęty. Odpowiedz Link Zgłoś
woy Re: Dokąd na grzyby 21.08.06, 12:13 To jak na poniedziałek ładnie! Po sobocie i niedzieli myślałem, że wykoszone wszystko. Ja planuję przed pracą raniutko (5-7 rano) wyskoczyć na 2 godzinki w lasy pomiędzy Pęcherską Wólką a Bogatki. w. Odpowiedz Link Zgłoś
kurant78 Re: Dokąd na grzyby 21.08.06, 15:05 Wieczorna burza przyniosła troszkę wody. I to starczyło. Tegoroczny sezon będzie udany. A we wrześniu grzybki w okolicach Suwałk. Odpowiedz Link Zgłoś