kurant78 13.11.06, 06:21 Wyniki wyborów na Burmistrza w Piasecznie mojepiaseczno.pl Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jacekglm Re: WYNIKI WYBORÓW 13.11.06, 08:00 czyli jednak Zalewski i Bernacka w drugiej turze.. i bardzo dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
szalona_marchewka Re: WYNIKI WYBORÓW 13.11.06, 09:58 a fajnie wczoraj w TVN w Faktach pokazali piaseczno!! i nawet pokazali ten słynny remont centrum, który przeciąga się w nieskończoność :-(( Odpowiedz Link Zgłoś
jacekglm Re: WYNIKI WYBORÓW 13.11.06, 10:19 ooooo a to ciekawe.. o czym dokładnie mówili? a remont kiedyś się skończy..bądźmy optymistami.. najgorsze jeszcze przed nami,jak zaczną Puławską koło Auchana robić:( Odpowiedz Link Zgłoś
szalona_marchewka Re: WYNIKI WYBORÓW 13.11.06, 17:21 to nie był cały materiał o Piasecznie ale takie "zajawki" wplecione w material o wyborach samorzadowych. Z tego co zapamietalam to poruszli dwie kwestie (i) duża ilość kandydatów na burmistrza, (ii) jakiś gość z piaseczna ogólnie narzekał na małą ilość inwestycji ...a jako podkład zrobili zbliżenia na rury i rozkopy koło remonotanego skrzyżowania:-)) Mam nadzieję, że nic nie przekręciłam (nie słuchałam zbyt uważnie). Odpowiedz Link Zgłoś
mieszko68 WYNIKI do rady gminy, powiatu, Sejmiku 13.11.06, 11:02 Czy ktoś zna już wyniki do rady gminy, rady powiatu i Sejmiku Wojewódzkiego z naszego powiatu??? Odpowiedz Link Zgłoś
kurant78 Re: WYNIKI do rady gminy, powiatu, Sejmiku 13.11.06, 11:28 Jak tylko będę miał wyniki, opublikuję je na mojepiaseczno.pl A teraz zrobilem małą sondę dot. wyborów burmistrza naszego miasta. Zapraszam do głosowania. Odpowiedz Link Zgłoś
mahony2109 Na drugą turę - powiedzmy NIE nielegalnej agitacji 13.11.06, 12:04 i niekompetencji (szczegóły poniżej) Szczerze Wam radzę drodzy mieszkańcy głosować za NOWĄ KANDYDATKĄ. Nie chodzi o nią personalnie, bo szczerze mówiąc niewiele o niej wiem, poza tym, ze pierwsza wpadła na pomysł Metra II, który miał później różne mutacje. Chcę głosować przeciw obecnemu burmistrzowi, przeciw obecnej władzy... Dlaczego? Proste? -> skompromitowany Multi-hekk się panoszy, staiwa mrókowce przy Puławskiej i w Józefosławiu. -> remonty ciągną się w nieskończoność, a z ciśnieniem wody nic nie potrafią zrobić. -> zamiast wykupić nowych linii ZTM obecne władze wolą kupować linie prywatne, tym samym przerzucając koszty z gminy na nas (drugi miesięczny itp) Poza tym: -> w dniu wyborów, wielka mapa Patronatu przy wjeździe na osiedle została zasłonięta gigantycznym, bilboardowej wielkości bannerem obecnego burmistrza. Nie dość, że powieszonym na same wybory, to jeszcze nielegalnie (w czasie ciszy wyborczej), w niedozwolonym miejscu i na gminnej własności. To nie jest spośób agitacji który jest w użyciu w cywilizowanym świecie. A wiecie co jest najśmieszniejsze? Nic do obecnych władz nie miałem do zeszłego roku. Nawet jeszcze idąc na wybory rozważałem wszystkich kandydatów na burmistrza, chociaż do rady gminy już nie (przez cholerne mrówkowiec MH), ale ten nielegalny plakat zasłaniający mapę sprawił, że przestałem rozważać jednego kandydata na burmistrza... Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
m-kow Re: Na drugą turę - powiedzmy NIE nielegalnej agi 13.11.06, 15:28 Czy ktoś orientuje się jaki może mieć wpływ na losy Pana Zalewskiego, finał jego sądowej przygody z oświadczeniem majątkowym, tak zgrabnie prowadzonej przez Pana senatora Smoktunowicza ? Innemi słowy gdy zapadnie wreszcie skazujący, to czy grozi to czymś wybranemu na następną kadencję, prócz wstydu oczywiście ? Odpowiedz Link Zgłoś
kpt5 Re: Na drugą turę - powiedzmy NIE nielegalnej agi 13.11.06, 15:50 Pewnie znowu z powodu choroby adwokata proces się nie odbędzie. Zostanie przełożony a po wyborach panowie usiądą i pomyślą co z tym zrobić. Sprawa jest oczywista z tego też powodu taka, a nie inna linia obrony. Odpowiedz Link Zgłoś
vym3 Re: Na drugą turę - powiedzmy NIE nielegalnej agi 13.11.06, 16:00 A na czym polega domniemane na razie przestępstwo p. Zaleskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
kpt5 Re: Na drugą turę - powiedzmy NIE nielegalnej agi 13.11.06, 16:06 poniedziałek, 29.05.2006 Wyrok skazujący - Wolna interpretacja Pan Józef Zalewski został skazany na dwa miesiące więzienia w zawieszeniu na trzy lata i 10 tys. zł grzywny za zatajenie prawdy w oświadczeniu majątkowym. Wyrok nie jest prawomocny. Burmistrza oskarżono o zatajenie w oświadczeniu majątkowym faktu, iż był prezesem klubu sportowego KS Piaseczno, prowadzącego działalność gospodarczą. Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolka10 Re: Na drugą turę - powiedzmy NIE nielegalnej agi 13.11.06, 16:36 cały ten proces to rozgrywka polityczna.Może w 2 turze Zalewski nie przejdzie ale i tak zrobił więcej niż nie jeden jego poprzednik Odpowiedz Link Zgłoś
mahony2109 Re: Na drugą turę - powiedzmy NIE nielegalnej agi 13.11.06, 18:17 > cały ten proces to rozgrywka polityczna.Może w 2 turze Zalewski nie przejdzie > ale i tak zrobił więcej niż nie jeden jego poprzednik Czyli co takiego? Jako pierwszy miał do dyspozycji unijne środki i buduje za nie kanalizacje. Chwali mu się to, ale to naprawdę nie wiele, zwłaszcza przy dziwnych sprawach (jak Multi-Hekk), czy zaniedbywaniu komunikacji (jak zero nowych linii normalnej komunikacji i chwalenie się Expressem z opłatą przerzuconą na mieszkańca). Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
milfi Re: WYNIKI WYBORÓW 13.11.06, 17:59 1 Aniszewska Beata Anna 32 wyższe Piaseczno, zgłoszona przez Komitet Wyborczy Wyborców PRZYJACIELE PIASECZNA, nie należy do partii politycznej 351 1,72% - 2 Bernacka-Rheims Maria Małgorzata 56 wyższe Siedliska, zgłoszona przez Komitet Wyborczy Platforma Obywatelska RP, nie należy do partii politycznej 4792 23,51% - 3 Dąbek Jan Adam 44 wyższe Józefosław, zgłoszony przez Komitet Wyborczy Wyborców NASZA GMINA - NASZ POWIAT, nie należy do partii politycznej 1021 5,01% - 4 Ignaczak Janina 51 wyższe Piaseczno, zgłoszona przez Komitet Wyborczy Wyborców "Piaseczno - Moje Miasto", nie należy do partii politycznej 594 2,91% - 5 Kosakowski Waldemar Michał 48 wyższe Żabieniec, zgłoszony przez Komitet Wyborczy POROZUMIENIE SAMORZĄDOWE "NAPRZÓD", nie należy do partii politycznej 1620 7,95% - 6 Rasiński Włodzimierz Henryk 48 wyższe Piaseczno, zgłoszony przez Komitet Wyborczy Wyborców "Ziemia Piaseczyńska", nie należy do partii politycznej 1325 6,5% - 7 Słowik Mariusz 31 wyższe Głosków, zgłoszony przez Komitet Wyborczy Wyborców Klub Rozwoju Dróg i Metra Do Piaseczna, nie należy do partii politycznej 1233 6,05% - 8 Tarchalski Krzysztof Roman 54 wyższe Głosków Letnisko, zgłoszony przez Komitet Wyborczy Prawo i Sprawiedliwość, członek Prawa i Sprawiedliwości 2332 11,44% - 9 Wójcik Wiesław 40 wyższe Piaseczno, zgłoszony przez Komitet Wyborczy Wyborców Razem dla Gminy, członek Platformy Obywatelskiej Rzeczypospolitej Polskiej 492 2,41% - 10 Zalewski Józef 50 wyższe Jazgarzew, zgłoszony przez Komitet Wyborczy STOWARZYSZENIE SAMORZĄDOWE CENTRUM, członek Polskiego Stronnictwa Ludowego 6625 32,5% Odpowiedz Link Zgłoś
lozil Re: WYNIKI WYBORÓW 13.11.06, 19:17 Fakt jest faktem / a z faktami się nie dyskutuje/ jest prowadzony remont Puławskiej. Był on bardzo dawno zapowiadany i podobno planowany do realizacji w lato. Ponieważ były straszne zawirowania w rządzie Najjaśniejszej Rzeczpospolitej w całym kraju nikt nic nie robił. Wojewoda czując się niepewnie wstrzymał podpisywanie umów o dofinansowanie inwestycji. Podpisywanie umów zostało wznowione przed wyborami i wtedy można ogłosić przetarg i wybrać wykonawcę. Czas realizacji projektu nie zależy od gminy tylko od władzy centralnej i wojewódzkiej. Wykonawca też ma kłopoty z samochodami stojącymi i jeżdżącymi ulicą. Woda w mieście jest przesyłana przez Marcinkiewicza z Warszawy. Ja uważam, że dobry to pomysł aby komunikację zabezpieczali różni przewoźnicy – w Warszawie też część linii jest prywatna. Po co więc płacić z góry i nie wiadomo za co? Uważam, ze opóźnienie przebudowy Puławskiej spowodowane przez Prezydenta Warszawy L. Kaczyńskiego udławi ulicę Puławską. No cóż o tym fakcie zadecydowała polityka L Kaczyńskiego , który nie lubi przeciwników . Odpowiedz Link Zgłoś
tm51 Re: WYNIKI WYBORÓW 13.11.06, 20:22 lozil napisał: > Ja uważam, że dobry to pomysł aby komunikację zabezpieczali różni > przewoźnicy – w Warszawie też część linii jest prywatna. Po co więc płaci > ć z > góry i nie wiadomo za co? przewoxnicy są różni, ale organizator(a więc także bilet) jeden- i to sie liczy Odpowiedz Link Zgłoś
mahony2109 Re: WYNIKI WYBORÓW 13.11.06, 20:33 Rozumiem, że ten post to żart... :-/ > Woda w mieście jest przesyłana przez Marcinkiewicza z Warszawy. Awaria wody w Wawie była jedna i dawno temu. Wodociąg w mieście jest w gestii miasta, przekazany wątpliwą umową w zarządzanie firmie Aquarius. Ani gmina ani Aquarius nie chca robić nic poza bieżącymi naprawami. Awarie są ciągle. I co ciekawe ostatnio u mnie na osiedlu była 6 awaria w ciągu dwóch lat, jednocześnie PIERWSZA której Aquarius nie musiał robić dwa razy: do tej pory zawsze woda wybiajała w tym samym miejscu parę godzin/dni później :-D. > Ja uważam, że dobry to pomysł aby komunikację zabezpieczali różni > przewoźnicy – w Warszawie też część linii jest prywatna. Po co więc płaci > ć z > góry i nie wiadomo za co? Albo masz nieograniczoną kasę albo jeździsz samochodem. Różni przewoźnicy - OKi, ale dofinansowanie przez gminę i wspólny bilet, a nie przerzucanie kosztów na mieszkańców. > Uważam, ze opóźnienie przebudowy Puławskiej spowodowane przez Prezydenta > Warszawy L. Kaczyńskiego udławi ulicę Puławską. No cóż o tym fakcie > zadecydowała polityka L Kaczyńskiego , który nie lubi przeciwników . Brak odniesienia do przedłużającego się remontu Jana Pawła II, a przedtem Warszawskiej... tu już nie można obwiniać władz centralnych... Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
lozil Re: WYNIKI WYBORÓW 13.11.06, 22:15 Woda do miasta w wiekszości dopływa rurą z wodociagu warszawskiego. Mahony2109 na jakim osiedlu mieszkasz, że ta rury tak wysiadaja.Bo u nas nie ma żadnych awarii. Jest jedno z osiedli , które ma rury wodociągowe z azbestu i tam moga być bardzo duże problemy. Ale na całkowitą wymianę potrzeba dużo kasy no i wyłaczenie dużej ilości ciągów komunikacyjnych pod którymi są te rury. Przebudowa puławkiej na odcinku od Okulickiego do Karczynkowskiej była pierwotnie planowana na poczatek 2006 r. Nie wydanie wskazania lokalizacyjnego na przebudowę - pod pretekstem doprojektowania tramwaju, środkiem puławskiej - wersja ul Marszałkowska od Królewskiej do Świętokrzyskiej.Pomysł wspaniały tylko nie wyobrażam sobie przystanków na jezdni. Natomiast podoba mi sie projekt autobusu szynowego , po lini kolejowej od byłej zajezdni trolejbusowej. Pomysłów na usprawnienie działania miasta jest bardzo duzo, kazdy z nas ma swoje pomysły. Niestety te pomysły muszą być poparte kasą a tym rzadzi nowa rada. Bez kasy nic sie nie zrobi. Przecież mozna dyskutować o sensie jakiej inwestycji do _________a i tak na końcu jest radny. Odpowiedz Link Zgłoś
mahony2109 Re: WYNIKI WYBORÓW 13.11.06, 23:00 > Woda do miasta w wiekszości dopływa rurą z wodociagu warszawskiego. Dopływa, ale awarie są już poza Wawą. > Mahony2109 na jakim osiedlu mieszkasz, że ta rury tak wysiadaja.Bo u nas nie > ma żadnych awarii. Ja mieszkam w zaniedbanym północnym Piasecznie, ni to Piaseczno, ni to Józefosław, wszyscy cały rejon mają w d... :-/. A osiedle jest takie małe z połowy lat 90tych - niedaleko Patronatu. Tak, że rurociąg sobie właściwie sami musieliśmy budować od Geodetów. A awarie są głównie na Geodetów. Ostatnio na osiedlu. > Przebudowa puławkiej na odcinku od Okulickiego do Karczynkowskiej była > pierwotnie planowana na poczatek 2006 r. Nie wydanie wskazania lokalizacyjnego > na przebudowę - pod pretekstem doprojektowania tramwaju, środkiem puławskiej - Tak, wiem o tym. Dobra, w każdym razie nie ma co dyskutować. Zobaczymy co będzie. W sumie obecne władze mnie wkurzyły Multi-Hekkiem i Mobilisem, ale nie wiem jeszcze na kogo będę głosował. Kontr-kandydatka w sumie niewiele co pokazała... dużo czasu do namysłu ;) Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
tm51 Re: WYNIKI WYBORÓW 13.11.06, 21:16 takiego obrotu sprawy sie nie spodziewałem(identyczna sytacja była w poprzednich wyborach!), o cóż... na kogoś, albo przeciw komuś trzeba zagłosować Odpowiedz Link Zgłoś
jacekglm Re: WYNIKI WYBORÓW 13.11.06, 23:10 to ja wybieram opcję "na kogoś" oj,muszę się dobrze zastanowić bo wybór ciężki:( Odpowiedz Link Zgłoś
ek1111 Re: WYNIKI WYBORÓW 14.11.06, 16:21 No a jakie wyniki na radnych i do sejmiku? Czy ktoś wie? Odpowiedz Link Zgłoś
ek1111 Re: WYNIKI WYBORÓW 14.11.06, 21:43 Na stronce gminy jest info o wynikach wyborów: www.gmina-piaseczno.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
ordyl Re: NOWI RADNI 15.11.06, 00:26 szykuje się koalicja PO Centrum Nasz Sport. Wszystko zależy od ludzi którzy będą ją tworzyli czy będzie lepiej czy tak jak poprzednio nieustające kłótnie i swary. Mam nadzieje że będzie lepiej że się poprawi komunikacja również międzyludzka. Zdrówka Odpowiedz Link Zgłoś