Dodaj do ulubionych

Mała katastrofa budowlana w TYTANIKU

07.03.07, 09:27
No i stało się! Wczoraj na podjeździe dla wózków bawiły się dzieci 6- 9 lat
.Cała środkowa część muru runeła ,jakiś cud że żadnemu z dzieci nic się nie
stało. Jedno z rodziców wezwało policję,wezwano pracowników spółdzielni aby
zabezpieczyć miejsce ale o tej porze to znalazł sie tylko biedaczek który
potrafił jedynie powiesić taśmę.Co jeszcze runie nim wreszcie do stanie się
sprawiedliwość tym ludziom?A może ktoś musi zginąć?
Obserwuj wątek
    • alienxxx Re: Mała katastrofa budowlana w TYTANIKU 07.03.07, 09:53
      zyjemy w panstwie prawa i sprawiedliwosci...

jesli ktos zginie to nasza ukochana wladza wytlumaczy, ze takie bylo jego prawo,
      bo sprawiedliwosci w tym nie za wiele...

nie ma zadnych metod zeby MH przestal juz budowac swoje koszmarki???
      • gabryella Re: Mała katastrofa budowlana w TYTANIKU 07.03.07, 11:37
        niedługo zaczną padać ulewne deszcze więc erozja tej cegły bedzie postępowała,
        pewnie czekają rzeczywiście na jakąś totalną katastrofę, zjedzie się telewizja
        itp itd , jak zawsze
    • lamia34 Re: Mała katastrofa budowlana w TYTANIKU 07.03.07, 13:44
      Macie foty jak to wygląda.
      www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/4fdc56cf5be5bd15.html
      www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/99ba2c73dfd4e521.html
      • szalona_marchewka Re: Mała katastrofa budowlana w TYTANIKU 07.03.07, 13:49
        Wygląda bardzo nieciekawie !!!
      • flustrat1 Re: Mała katastrofa budowlana w TYTANIKU 07.03.07, 18:47
        Oczywiscie pani prokurator oraz biełgy przez nią powołany nie wzieli od MH ani
        złotówki.Zasraniec bo innego określenia na robacego ekspertyze nie potrafię
        użyc, tytanica zaczyna wtracac sie do działań mieszkanców bloku miast zając sie
        stanem fatycznym.Za takie umożenie w każdym normalnym kraju prokurator
        poleciała by na bruk bez prawa wykonywania zawodu-w polsce nie pracuje nadal.
        Powiatowy Łapówkarz nadrozu budowlanego również nie jest w stanie nic zrobic z
        tragediami budowanymi przez MH - wiadomo opłacany sługas.Ciekawe swoją droga
        czy jeszcze wystaje z dup.......Kasprzyka czy juz sie schował cały.
        Chce mi się wyć, chory kraj, chorzy ludzie
        Zdrowie IV RP na pochybel
      • jaqbek2 Re: Mała katastrofa budowlana w TYTANIKU 08.03.07, 19:55
        O Dżizas! Chyba przejadę się na Puławską, że niby chcę kupić od nich mieszkanie,
        i w trakcie rozmowy pokażę im te zdjęcia z pytaniem, czy to oni postawili
        titanica :)
        • jaqbek2 Re: Mała katastrofa budowlana w TYTANIKU 08.03.07, 19:56
          Pozwoliłem sobie wrzucić linki na forum developerów
    • marcin-borkowski Re: Mała katastrofa budowlana w TYTANIKU 07.03.07, 13:55
      Tytanik to już nie tylko straszy mieszkańców, ale i osoby przebywające obok
      budynku muszą się bać. Teraz zastanawiam się którędy mam chodzić..., bo często
      spaceruję obok tego bloku.

Czy wiecie co dzieje ze stroną: www.titanic.xtra.pl

--
      www.powiat-piaseczynski.info
      • lamia34 Re: Mała katastrofa budowlana w TYTANIKU 07.03.07, 14:06
        Ja mieszkam w bloku obok i na tym podjeździe często biegała moja córeczka . Aż
        się wzdrygam co by było gdyby...
    • lampka.nocna Prokuratura na to : nie ma sprawy, 07.03.07, 14:25
      nie ma potrzeby wszczynania postepowania prokuratorskiego przeciwko MH za
      spowodowanie zagrozenia zycia przez wadliwe wykonanie budynku.

Oczywiscie Prawi i Sprawiedliwi tez uwazaja, ze nie ma sprawy. Kazdy kto
      ogladal "Sprawe dla reportera" przypomina sobie posla Artura Zawisze.

Eksperci budowlani tez nie widza problemu - uwazaja zly stan obiektu za
      fantasmagorie.

W takich chwilach MAM OCHOTE WYRZYGAC SIE NA TO PANSTWO, ktore potrafi wyciagac
      lapy po podatki od obywatela. Jak ten sam obywatel popadnie w tarapaty, to
      wladza wykopie go w sam srodek dooopy w majestacie prawa!!!!!!!!!

Gleboko wspolczuje mieszkancom Tytanika, ktorzy zostali zakladnikami tego
      chorego systemu, tak jak kiedys pasazerowie TYTANICA zakladnikami oceanu i
      ludzkiej pychy.
      • richo Re: Prokuratura na to : nie ma sprawy, 07.03.07, 14:37
        lampka.nocna napisała:

> nie ma potrzeby wszczynania postepowania prokuratorskiego przeciwko MH za
        > spowodowanie zagrozenia zycia przez wadliwe wykonanie budynku.

Szkoda, że MH nie buduje nowej siedziby prokuratury...
        • marcin-borkowski Re: Prokuratura na to : nie ma sprawy, 07.03.07, 14:56
          richo napisał:
          > Szkoda, że MH nie buduje nowej siedziby prokuratury...

Bardzo bym chciał, żeby to MH budował siedzibę prokuratury, bo jakby im się coś
          zawaliło na głowę to jeden z drugim zacząłby robić porządek z tą firmą.

--
          • 3fx Re: Prokuratura na to : nie ma sprawy, 07.03.07, 15:51
            Pozwoliłem sobie zainteresować tym zdarzeniem "znajomego" dziennikarza z Gazety
            Wyborczej. Trzeba pomóc naszym sąsiadom zanim ten Titanic całkiem zatonie!
            • marcin-borkowski Re: Prokuratura na to : nie ma sprawy, 07.03.07, 16:31
              3fx napisał:
              > Pozwoliłem sobie zainteresować tym zdarzeniem "znajomego" dziennikarza z
              Gazety Wyborczej.

Kilka razy już media interesowały się tym blokiem, ale nadal nic nie robią w tym
              temacie i dalej się sypie. Może trzeba cały czas odświeżać temat w mediach i
              wtedy zobaczą, że nikt o sprawie nie zapomniał... Daj znać czy znajomy z Gazety
              Wyborczej zainteresował się tematem i coś o tym napisze?

--
              • alienxxx Re: Prokuratura na to : nie ma sprawy, 07.03.07, 18:30
                moze zainteresowac tym tematem TVP
                jak patrze na te zdjecia to po prostu rece mi opadaja
                • robsonid Re: Prokuratura na to : nie ma sprawy, 07.03.07, 19:13
                  faktycznie wygląda to fatalnie! nie wspomnę już o niebezpieczeństwie jakie
                  stwarza ten budynek
                  swoją drogą dlaczego MH nie chce tego naprawić skoro są tak "mężnie działającą
                  firmą", gdyby to naprawili to nikt by się już ich nie czepiał, a tak to co jakiś
                  czas temat MH powraca, mam tylko nadzieję, że wewnątrz bloku nie sypią się tynki
                  na głowę mieszkańców
                  • marcin-borkowski Re: Prokuratura na to : nie ma sprawy, 07.03.07, 20:01
                    robsonid napisał:
                    > mam tylko nadzieję, że wewnątrz bloku nie sypią się tynk i na głowę mieszkańców

To wiedzą tylko mieszkańcy tego budynku.
                    Może udziela się tutaj ktoś z Tytanika?

--
                    M@rtin

• lampka.nocna Re: Prokuratura na to : nie ma sprawy, 07.03.07, 20:34
                      Bogu dzieki nie mieszkam w Tytaniku, ale ogladalam program Elzbiety
                      Jaworowiczowej "Sprawa dla reportera" oraz program Agnieszki Borowskiej w TVP3
                      pokazujacy dzielo zycia MH.

Grzyb do polowy scian to standard. Jak polozy sie kafelki to odpadaja, panele
                      podlogowe "wybrzuszaja sie", bo po scianach leje sie woda. Oczywiscie dach jest
                      nieszczelny. Jak popada to mozna pomarzyc o pradzie w gniazdkach. Ludzie sami
                      wylaczaja bezpieczniki (strach przed porazeniem) lub instalacja "sama sie
                      wylacza". A potem trzeba poczekac, az sciany wyschna (min. 2 dni)......

Na najwyzszych kondygnacjach przesuwanie mebli w celu odnalezienia suchego
                      miejsca to norma. Tak samo jak naczynia na wode stojace na podlodze w porze
                      deszczowej. W zawilgoconych scianach okna traca piony i ulegaja rozszczelnieniu.
                      W podziemnym garazu sufit ma ksztalt lodkowaty i na srodku jest mini-bajorko z
                      deszczowka. W ramach akcji "dociepl swoj lokal" trzeba szmatami wypelniac
                      przestrzenie po wykruszonych ceglach.

Na balkon mieszkancy Tytanika nie wychodza. Mozna niechcacy wpasc do sasiada z
                      niezapowiedziana wizyta. Dodatkowa atrakcja jest strzelanie balkonow w mrozne
                      zimy. Fizycy niech wyjasnia dlaczego, ja nie wiem.

WSZEDZIE, W CALYM BUDYNKU PEKNIECIA NA SCIANACH NOSNYCH!!!!!

Zrzuty tynku ze scian w mieszkaniach, na klatkach schodowych i w garazu to
                      najmniejszy problem.....
                      • marcin-borkowski Re: Prokuratura na to : nie ma sprawy, 07.03.07, 20:58
                        Ten opis brzmi jak sceny z horroru. Podziwiam tych ludzi, że potrafią żyć w
                        takich warunkach :(

--
                        M@rtin
                        • maranka Re: Prokuratura na to : nie ma sprawy, 08.03.07, 10:08
                          strasznie współczuje mieszkańcom tego budynku - opis który przeczytałam wyżej
                          budzi grozę i rozpacz , ci ludzie muszą tam mieszkać do końca życia / jeżeli
                          blok nie runie wcześniej / bo nikt od nich nie kupi takiego mieszkania .
                          Piszecie , że zaiteresowaliście GW- a może to za poważna prasa , może lepiej
                          do jakiegoś brukowca Faktu czy SE oni potrafią rozdmuchac sprawę i nawet błache
                          sprawy ciągnąć miesiącami ?
                          • marcin-borkowski Re: Prokuratura na to : nie ma sprawy, 08.03.07, 10:26
                            maranka napisała:
                            > Piszecie , że zainteresowaliście GW- a może to za poważna prasa , może lepiej
                            > do jakiegoś brukowca Faktu czy SE oni potrafią rozdmuchać sprawę i nawet błache
                            > sprawy ciągnąć miesiącami ?

Muszę przyznać Ci rację, że w podanych przez ciebie gazetach można więcej
                            zdziałać. W tej prasie jej czytelnicy szukają sensacji. Nie wiecie, czy temat
                            Tytanika był poruszany w programie UWAGA w TVN? uwaga.onet.pl Może do
                            nich napisać i zainteresować ich tą sprawą? Co wy na to?

--
                            M@rtin
                            • 3fx Re: Prokuratura na to : nie ma sprawy, 08.03.07, 10:37
                              superwizjer.onet.pl/
                              uwaga.onet.pl/
                              dobre byłoby podnapieciem.onet.pl/ ale skasowali ten program

• lamia34 Re: Prokuratura na to : nie ma sprawy, 08.03.07, 10:53
                              Marcin w TVN chyba nie byli ale ich sprawa trafiła do programu redaktor
                              Jaworowicz ze sprawy dla reportera - TVP1 , niestety niepomogło! Trafili też do
                              programu interwencyjnego na WOT - i też klapa.A swoją drogą to jego budowa była
                              okupiona krwią!Mój balkon wychodzi na tytanika .MH zatrudniał w dużej mierze
                              białorusinów i innych za wschodniej granicy.Przynajmniej przy budowie tego
                              budynku , z zabezpieczeniami pracowników też bywało różnie.Kiedyś przy robotach
                              na samej górze pękła jedna z linek przy wysięgniku ,ten się obrócił i druga z
                              linek scieła pracownikowi głowe.Nigdy nie zapomne tego widoku ciała na dole pod
                              ogrodzeniem , o głowie nie wspominam. Ale takie rzeczy są tuszowane. Nasze
                              pogotowie nie raz jeździło do wypadków pracowników na budowiach MH [koleżanki
                              mąż pracował w pogotowiu i często akurat on trafiał ]. Tych wiadomości akurat
                              nie możemy wykorzystac ale mówią nam one z czym mamy do czynienia.
                              • misiania Re: Prokuratura na to : nie ma sprawy, 08.03.07, 11:12
                                nie rozumiem. dlaczego nie można wykorzystać tych wiadomości? klapsa ktoś
                                dostanie czy co?
                                • lamia34 Re: Prokuratura na to : nie ma sprawy, 08.03.07, 12:23
                                  Słuchaj skarbie to co ja widziałam, to ja moogę potwierdzić i nikt mi nic nie
                                  zrobi-bo sie nie boję .Obserwowałam całą budowę przez cały okres jej trwania.
                                  Ale w przypadku reszty - ja mam nie przyjemności że powiedziałam [może stworzyć
                                  zagrożenie utraty pracy]. Ludziom trzeba pomagać kochanie ale nie po trupach ,
                                  nie kosztem innych. To co ja podałam, uznano jako wypadek przy pracy
                                  ,zaniedbania BHP ,była sprawa , wiem że zostali jakoś ukarani i budowali dalej z
                                  tym że bardziej się pilnowali - wydali wszystkim kaski ,pilnowali zabezpieczeń itp.
                                  • misiania Re: Prokuratura na to : nie ma sprawy, 09.03.07, 13:24
                                    hyhy, nie masz kogoś w realu, żeby do niego mówić skarbie i kochanie? naprawdę
                                    musisz do mnie? sorry, ja nie homo...
                                    • lamia34 Re: Prokuratura na to : nie ma sprawy, 09.03.07, 15:55
                                      misiania napisała:

> hyhy, nie masz kogoś w realu, żeby do niego mówić skarbie i kochanie? naprawdę
                                      > musisz do mnie? sorry, ja nie homo...

No o to cię nie posądzam ale to trąci ,, francuskim pieskiem" :)
                          • kradam Re: Prokuratura na to : nie ma sprawy, 08.03.07, 10:53
                            > strasznie współczuje mieszkańcom tego budynku - opis który przeczytałam wyżej
                            > budzi grozę i rozpacz , ci ludzie muszą tam mieszkać do końca życia / jeżeli
                            > blok nie runie wcześniej / bo nikt od nich nie kupi takiego mieszkania .
                            Nikt tam nie musi mieszkać do końca życia, a sąsiedzi znajomych mieszkających
                            tam sprzedali niedawno mieszkanie w niezłej cenie.
                            Biorąc pod uwagę różne uwarunkowania sprawa ma szansę ruszyć dopiero wtedy, gdy
                            zdarzy się tragedia.
                            • robsonid Re: Prokuratura na to : nie ma sprawy, 09.03.07, 12:53
                              naprawdę trudno mi uwierzyć w to,że ktoś kupił mieszkanie w tym bloku!! przecież
                              sam widok odstrasza, a jeszcze piszesz ,że w dobrej cenie? odważni ci ludzie....
                  • jaqbek2 Re: Prokuratura na to : nie ma sprawy, 08.03.07, 20:09
                    Ale co ty tu chcesz naprawiać? Tu winne nie jest złe wykonanie (choć pewnie do
                    ideału mu daleeeeeko) a użyta przez MH cegła, która jak gąbka ciągnie wilgoć i
                    rozsypuje się w dłoniach. A zbudowany jest z niej cały titanik, Słowicza, bloki
                    przy Powstańców Warszawy ... generalnie cały MH
                    • mo_nicka_ja Re: Prokuratura na to : nie ma sprawy, 09.03.07, 13:13
                      każda cegła będzie ciagnąc wilgoć jeśli sie nie wykona prawidłowo izolacji
                      przeciwwilgociowej pionowej i poziomej

a na osiedlu Słowicza widac że z tej samej cegły robione budynki - jedne maja
                      tytanikopodny wygląd - a inne trzymają sie dobrze
                      widac tam gdzie izolacji nie spartolili

mam szczęście mieszkac w jednym z tych nie spartolonych budynków
                      • grelka_butelka Re: Prokuratura na to : nie ma sprawy, 09.03.07, 13:48
                        no mam nadzieję, że nie jest spartolony, ale Słowicza trochę nowsza jest ;/

a kojarzycie budowę MH w Mysiadle? na rogu Granicznej i Topolowej? przy
                        Topolowej rosły drzewa, nie pozwolono ich wyciąć, więc MH wykopał tak dół, że
                        same do niego wpadły. Mieszkańcy osiedla przy Topolowej zaczęli protestować więc
                        reszta drzew została. MH chyba nie przewidział reakcji mieszkańców, fundamenty
                        już stały i teraz osoby, które kupiły mieszkania od strony Topolowej mają
                        gałęzie na balkonie opierające się o okna :/ może nie grozi to utratą życia, ale
                        też pokazuje sposób dziłania MH.

a czy osiedle w Piasecznie obok Lecha (obite sidingiem) nie jest przypadkiem
                        pierwszym tworem MH? bo jeszcze się nie zawaliło więc nie jestem pewna...
                        • lampka.nocna Re: Prokuratura na to : nie ma sprawy, 09.03.07, 13:58
                          > a czy osiedle w Piasecznie obok Lecha (obite sidingiem) nie jest przypadkiem
                          > pierwszym tworem MH? bo jeszcze się nie zawaliło więc nie jestem pewna...

.....zdaje sie, ze jest spod kielni MH. Sadze, ze Warszawska i Dworcowa byly w
                          miare porzadnie budowane (oczywiscie jak na MH). Warszawska jako, ze byla
                          pierwsza i nawet MH musial sie starac ; Dworcowa zas w okresie "wielkiego
                          bezrobocia" i ludzie nie ustawiali sie w kolejce do dewelopera.

Ale miejcie wszystkie sily w opiece mieszkancow "apartamentowca" przy
                          Pulawskiej na przeciwko garnizonu policji. Cegla dokladnie ta sama co w
                          Tytaniku, wybrakowana i latana cementem. A pieter 7 czy nawet 8.

OJ, BEDZIE SIE DZIALO, zobaczycie. Tytanik przy tym to pestka!!!!!!!!!!!!!!
                          • traper12 Multi-h. 11.03.07, 20:49
                            Ten z sidingiem budował kto inny, Multi Hekka jest osiedle między sidingiem a
                            Lechem. Mieszkam tu i jak na MH jest ok, oni się tu jeszcze starali, to była
                            taka wizytówka. Przez wiele lat było tu biuro i nieszczęśnicy którzy chcieli
                            kupić mieszkanie na Słowiczej przychodzili do nas popatrzeć jak buduje MH.
                            Miałem przejściowo pleśń w jednym miejscu na ścianie, jakiś zaciek na balkonie,
                            ale generalnie nie tak źle. Ale Multi Hekka nienawidzę całym sercem za to co
                            zrobił z Piasecznem (nie wspominając o jakości Titanica), za getto Słowiczej,
                            bloczydła przy Puławskiej i 10-piętrowe Elektra Resort (buahaha ...) w
                            Józefosławiu ...
            • marcin-borkowski Re: Prokuratura na to : nie ma sprawy, 12.03.07, 18:22
              3fx napisał:
              > Pozwoliłem sobie zainteresować tym zdarzeniem "znajomego" dziennikarza z Gazety
              > Wyborczej. Trzeba pomóc naszym sąsiadom zanim ten Titanic całkiem zatonie!

3fx czy "znajomy" dziennikarz zainteresował się tematem Tytanika?

--
              M@rtin
          • barman28 burmistrz 13.03.07, 14:31
            przeciez nasz burmistrz ma wyrok sadowy ze podal nieprawde w oswiadczeniu
            majatkowym. bral w lape m. in od multi heku i dlatego buduja
            brawoo
            • grelka_butelka Re: burmistrz 13.03.07, 21:43
              Zalewski został oskarżony o złożenie fałszywego oświadczenia majątkowego. Nie
              napisał w nim, że prowadzi działalność gospodarczą, a tą działalnością było
              społeczne pełnienie funkcji w klubie sportowym. czy to jest dowód na to, że brał
              łapówki od Multi Hekku? a może Ty masz dowody skoro tak pewnie go oskarżasz?
            • mahony2109 Re: burmistrz 14.03.07, 17:10
              No to już chyba trochę przesada. Jak masz dowody na swoje słowa to zainteresuj
              nimi organy ścigania lub ewentualnie prasę. Jak nie masz, to nie oskarżaj.
              Wiesz, że burmistrz mógłby Cię pozwać i wygrać...?

Pzdr.
              • pszczolka10 Re: burmistrz 14.03.07, 17:45
                oj jak łatwo kogoś posądzać,a tak wogóle nie bedą budować bo gmina nie wydaje
                już pozwlen na podłaczenie sie do miejskiej sieci kanalizacyjnej. Bedą
                podłaczane budynki max do 10 lokali ,a co za tym idzie starostwo bez tego
                warunku nie wyda zezwolenia na budowe.
    • grelka_butelka Re: Mała katastrofa budowlana w TYTANIKU 16.03.07, 14:19
      miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34862,3990990.html?nltxx=1077927&nltdt=2007-03-16-04-06
      no proszę ;) a jednak:)
      • nea78 Re: Mała katastrofa budowlana w TYTANIKU 16.03.07, 14:42
        No jacy spece w tej spółdzilnie pracują.....Może niedługo powstanie teoria
        spiskowa, że to mieszkańcy Titanica specjalnie nocami skrobali cegły pod biednym
        murkiem żeby się przewrócił.

• marcin-borkowski Re: Mała katastrofa budowlana w TYTANIKU 16.03.07, 15:58
        Ciekawy jestem czy opis w Gazeta.pl coś da?

Rewelacyjna jest odpowiedź spółdzielni Jedność:
        Cytat: Budynek nie jest w tak złym stanie, jak wygląda. Po prostu tynk z niego
        schodzi. (...) murek przewrócił się, bo ktoś go kopnął.

Chciałbym poznać tego, który kopnięciem rozwalił ten murek

Cały czas myślę nad tym, co można zrobić, żeby tematem zainteresował się ktoś
        naprawdę wpływowy i zrobił porządek z tym tonącym blokiem... w Piasecznie.

Czy na tym forum udziela się ktoś mieszkający w tym bloku? Czy mieszkańcy nadal
        walczą, czy już nie mają siły walczyć...?

--
        M@rtin
        • grelka_butelka Re: Mała katastrofa budowlana w TYTANIKU 16.03.07, 21:13
          wiem, że mieszkańcy wynajmują (oczywiście nie wszyscy) te mieszkania ludziom na
          rok albo dwa bo tam przeciez nie da się mieszkać. a nie wiem jak można sprzedać
          bo nie wyobrażam sobie, że ktoś to kupuje za sensowne pieniądze.
          a artykuł był też w papierowej Stołecznej :)
          to już jakiś krok do przodu :)
          • gabryella Re: Mała katastrofa budowlana w TYTANIKU 19.03.07, 09:14
            Murek znikł, ktoś go zabrał/zebrał ? i czy wróci wogóle
            • marcin-borkowski Re: Mała katastrofa budowlana w TYTANIKU 19.03.07, 22:45
              gabryella napisała:
              > Murek znikł, ktoś go zabrał/zebrał?

Tytanikiem zainteresowała się Gazeta.pl, napisali informację:
              miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34889,3990990.html
              Zapewne pracownicy spółdzielni Jedność sprzątnęli murek po wizycie dziennikarzy.

--
              M@rtin
    • marcin-borkowski Czy naprawią budynek mieszkalny Tytanik? 08.04.07, 16:39
      Spółdzielnia Jedność, ponownie rozpoczęła rozmowy z wykonawcą Tytanika, spółką
      Multi-Mekk w sprawie udziału tej firmy w naprawie sypiącego się obiektu. (...)

Zainteresowane osoby zapraszam do przeczytania informacji z gazety Nad Wisłą:
      www.powiat-piaseczynski.info/informacja-czy-naprawia-budynek-mieszkalny-tytanik-w-piasecznie,198.html
      Okazało się, że murek o którym mowa w tym poście nie miał fundamentu, ale
      stał... na desce. Podobno murek, zostanie naprawionym po powstaniu projektu
      remontu. Co sprawiło, że ponownie powrócili do rozmów na temat wyremontowania
      tonącego budynku w Piasecznie?

--
      M@rtin
      • maciek19792 Re: Czy naprawią budynek mieszkalny Tytanik? 09.04.07, 12:55
        Proszę bardzo, a jednak zaczęli ponownie ze sobą rozmawiać. Oby tylko na
        rozmowach się nie skończyło. Extra galerię zdjęć Tytanika umieściłeś na swojej
        stronie.
      • gabryella Re: Czy naprawią budynek mieszkalny Tytanik? 09.04.07, 12:55
        > Spółdzielnia Jedność, ponownie rozpoczęła rozmowy z wykonawcą Tytanika, spółką
        > Multi-Mekk w sprawie udziału tej firmy w naprawie sypiącego się obiektu
        Co sprawiło, że ponownie powrócili do rozmów na temat wyremontowania
        > tonącego budynku w Piasecznie?

to proste, kasy nie mają ;)
        • maciek19792 Re: Czy naprawią budynek mieszkalny Tytanik? 09.04.07, 15:15
          gabryella napisała:
          > to proste, kasy nie mają ;)

Kto nie ma kasy? : Spółdzielnia Jedność (najdroższa spółdzielnia w Polsce), czy
          Multi-Hekk (buduje najwięcej bloków w Piasecznie)?
      • kradam Re: Czy naprawią budynek mieszkalny Tytanik? 09.04.07, 17:59
        > Co sprawiło, że ponownie powrócili do rozmów na temat wyremontowania
        > tonącego budynku w Piasecznie?
        Moje źródła donoszą, że są to pozorowane ruchy mające na celu poprawę wizerunku
        Zarządu Spółdzielni :-)
        • maciek19792 Re: Czy naprawią budynek mieszkalny Tytanik? 10.04.07, 07:54
          kradam napisał:
          > Moje źródła donoszą, że są to pozorowane ruchy mające na celu poprawę wizerunku
          > Zarządu Spółdzielni

Czy spółdzielnia Jedność ma jakikolwiek wizerunek w Piasecznie? Jeżeli ma to
          raczej ten zły! Pustym gadaniem bez jakichkolwiek potwierdzeń w czynach już nie
          poprawią sobie wizerunku, a mogą jeszcze bardziej sobie zaszkodzić.
        • marcin-borkowski Re: Czy naprawią budynek mieszkalny Tytanik? 10.04.07, 16:09
          kradam napisał:
          > są to pozorowane ruchy mające na celu poprawę wizerunku Zarządu Spółdzielni

Jeżeli zależy im na poprawie wizerunku, to powinni coś wreszcie zrobić. Kolejne
          obietnice i pozorowanie rozmów nie poprawią im wizerunku i mogą im jeszcze
          bardziej zaszkodzić. Mam nadzieję, że jednak coś zrobią...

--
          M@rtin
          • arek.stanczak Re: Czy naprawią budynek mieszkalny Tytanik? 11.04.07, 09:08
            > Jeżeli zależy im na poprawie wizerunku, to powinni coś wreszcie zrobić.

Tak. W pierwszej kolejności powinni dobrać się do tych - co zalegają z
            płatnościami.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka