vym3 07.05.08, 12:24 miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34896,5186558.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
3fx Re: Nie będzie Puławskiej - Bis? 07.05.08, 13:44 Będzie. "Objazd Janek" powstaje niezależnie od nowego zakończenia siódemki z kierunku południowego w Warszawie znanego również jako Puławska-Bis. Odpowiedz Link Zgłoś
jazgarzew Re: Nie będzie Puławskiej - Bis? 07.05.08, 14:11 a dożyjemy tych czasów? Odpowiedz Link Zgłoś
3fx Re: Nie będzie Puławskiej - Bis? 07.05.08, 14:40 Oczywiście. Polecam śledzenie tego tematu: www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=385762 Odpowiedz Link Zgłoś
ruphert2 Re: Nie będzie Puławskiej - Bis? 13.05.08, 11:32 W planie jest zapisana na 2014. Odpowiedz Link Zgłoś
vym3 Re: Nie będzie Puławskiej - Bis? 07.05.08, 15:07 No nie wiem jak to będzie. Rozumiem, że było kilka wariantów i zwycieżył jeden z nich. Ten opisany w gazecie. eurostrada.pl/S7_WG/MAPA_SIECI_DROG.pdf Odpowiedz Link Zgłoś
3fx Re: Nie będzie Puławskiej - Bis? 07.05.08, 15:28 Tutaj masz wszystkie warianty: eurostrada.pl/S7_WG/ Teraz w grę wchodzą już tylko warianty IV i IVa, ale niezależnie od tego który zostanie wybrany zakończenie będzie takie samo i jest przedstawione tutaj: eurostrada.pl/S7_WG/WARIANT_IV_1_25000_ARK1.pdf Odpowiedz Link Zgłoś
vym3 Re: Nie będzie Puławskiej - Bis? 07.05.08, 15:44 Nie bardzo rozumiem. Jak może po dzisiejszej decyzji wchodzić w grę wariant IV? Wydaje mi się, że zwyciężył wariant I (czerwony)z końcówką IVa, a o naszym wariancie II (niebieskim) możemy już zapomnieć. Ale jestem otwarty na dalszą dyskusję. eurostrada.pl/S7_WG/MAPA_SIECI_DROG.pdf Odpowiedz Link Zgłoś
3fx Re: Nie będzie Puławskiej - Bis? 07.05.08, 15:57 Tak jak pisałem wcześniej... trasa Salomea-Wolica jest niezależnym projektem od projektu południowego wylotu z Warszawy drogi ekspresowej S-7 w kierunku Grójca. Powstanie trasa Salomea-Wolica i jednocześnie (mam nadzieję, że również przed 2012) S-7 w wariancie IV lub IVa (mam nadzieję że już nie będzie nowych wariantów). Odpowiedz Link Zgłoś
vym3 Re: Nie będzie Puławskiej - Bis? 07.05.08, 16:04 OK. Teraz rozumiem. Ale tu nie mam dobrej inf. Cytat z wiekszej całości spotjkanie z mieszkańcami w Tarczynie "Jednocześnie Piechociński zdementował informację, że Puławska-bis powstanie na Euro 2012. – Nie ma jej w planie. Myślę, że realny termin to rok 2015." Odpowiedz Link Zgłoś
vym3 Re: Nie będzie Puławskiej - Bis? 07.05.08, 16:37 Nie daje mi to jednak spokoju. Nie moge pojąć dlaczego po decyzji o budowie trasy Salomea Wolica miano by budować jakieś inne warianty niż Iszy? A co zrobić z tym ruchem drogowym, który zostanie tam doprowadzony przez te trasę? Wydaje mi się że poprzez tę decyzje klamka zapadła także w naszej sprawie eurostrada.pl/S7_WG/MAPA_SIECI_DROG.pdf Inaczej jaki sens mają te warianty? W ten sposób nowa siódemka łączyć sie będzie z drogą S2 na węźle Opaczu a nie na wężle Lotnisko Odpowiedz Link Zgłoś
tomkrt Będzie Puławska - Bis 07.05.08, 18:13 Nowy południowy wylot trasy S7 jest projektowany i będzie zrealizowany niezależnie od Trasy Salomea-Wolica Wtedy Trasa Salomea-Wolica będzie wylotem tylko trasy S8 (z powiązaniem ze starą drogą krajową 7 DK7) Południowy wlot trasy S7 powstanie w nowym śladzie tutaj jest więcej informacji www.siskom.waw.pl/s7-warszawa-grojec.htm Projekt jest już po opinii KOPI - Komisji Opinii Przedsięwzięć Inwestycyjnych. Na której wskazano preferowany wariant - jest to wariant 2 (nie 4 jak ktoś tu napisał). Dokumentacja ze wskazaniem tego preferowanego wariantu zostanie przekazana do wojewody z wnioskiem o wydanie decyzji środowiskowej. I to powinno się stać w ciągu kilku tygodni. Potem wojewoda zasięgnie opinii Ministra Środowiska i Inspektora Sanitarnego, zasięgnie opinii społeczeństwa i wyda deccyzje środowiskową dla któregoś z wariantów. Cała procedura potrwa ok roku. Potem to już z górki, rozpoczęcie projektowania konkretnego wariantu, wniosek o decyzje lokalizacyjną, decyzja lokalizacyjna w trybie specustawy, pozwolenie na budowe, przetarg na wykonawcę. Przy pomyślnych wiatrach prace budowlane zaczną się na przełomie 2010/2011. Odpowiedz Link Zgłoś
3fx Re: Będzie Puławska - Bis 07.05.08, 18:58 tomkrt, a skąd wiesz że mieszkańcy Tarczyna niczego nie wywalczą? "Projektant z Eurostrady Sp. z o.o. podał do informacji, iż powrócono na wniosek GDDKiA do wariantu IV ze względu na liczne protesty mieszkańców gminy Tarczyn." www.krajowa7.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
tomkrt Re: Będzie Puławska - Bis 07.05.08, 20:50 3fx napisał: > tomkrt, a skąd wiesz że mieszkańcy Tarczyna niczego nie wywalczą? > Nie wiem, napisałem tylko ze zakończył się pewien etap projektowania i konsultacji społecznych na etapie projektowania. Wnioski złożone w konsultacjach społecznych zostaną przerobione na raport który stanie się rozdziałem Raportu o odziaływaniu na środowisko. W raporcie znajdzie się również porównanie wszystkich wariantów. Jak Eurostrada skompletuje już wszystkie papierki i GDDKiA je sprawdzi to złoży je u wojewody wraz z wnioskiem o wydanie decyzji środowiskowej. We wniosku będzie wskazany wariant preferowany przez inwestora. Ten wariant został wybrany na posiedzeniu KOPI które odbyło się 29 kwietnia i został wybrany wariant 2. Co nie oznacza że wojewoda po analizie dokumentacji, analizie wpływających wniosków, po uzgodnieniach Inspektora Sanitarnego i Ministra Środowiska nie może wskazać innego wariantu. Jeśli inwestor zgodzi się z uzgodnionym innym wariantem niż wnioskowany to będzie on realizowany, jeśli nie - cała dokumentacja trafia do kosza i trzeba wszystko zaczynać od początku. To tak w dużym uproszczeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
krawiec80 Nie pier..cie głupot! To S8 dodatek do naszej S7 07.05.08, 18:53 S7 (Puławska - bis) jak miala byc tak będzie, tyle tylko że szybciej. A to co sie buduje to S8 Salomed Wolica i jest dodatkiem do S7. Przeczytajcie sobie na stronie Wojewody www.mazowsze.uw.gov.pl/news.php?id=10168 Wiem, ze z artutułu wynika co innego, ale jak czytacie stołeczną to patrzcie kto podpisuje bo jest jeden taki, który ... Odpowiedz Link Zgłoś