9ann
12.08.13, 15:42
PROBLEM NAPRAWĄ LAPTOPA a wcześneij z jego zgłoszeniem n areklamacje i ubezpieczenie
obsługa klienta porażająca wyśmiewają sie z klienta mu w oczy wprowadzaja w błąd a potem się wypierają. CZEkam na naprawe laptopa juz ponad 2 miesiace gdzie mam ważna gwarancje i dodatkowe ubezpieczenie. W sklepie powiedzieli ze powinnam zgłosić usterke do ubezpieczyciela ponieważ są 2 usterki mechaniczna i fabryczna. PO zgłoszeniu ubezpieczyciel powiedział że najpierw powinna być zrobiona usterka fabryczna a potem mechaniczna. Wiec zaniosłąm laptopa do sklepu gdzie powiedzieli ze nie ma takiej opcji i znowu wróciłam do do mu i dzwoniłam do ubezpieczyciela gdzie odesłali mnie spowrotem do sklepu. W tym momencie już sie zdenerwowałam zaniosłam do sklepu i powiedziałm ze mają go zrobić bo ja nei jestem ani prawnikiem ani informatykiem. W tedy sklep wysłał laptop do gwranta który zrobił ekspertyze i powiedział ze nei zrobi go ponieważ jets to usterka mechaniczna ( nie ma usterki fabrycznej tak jak powiedziała pracownica sklepu). I że powinnam zapłącić za ekspertyze 180 zł i za kuriera 30. By wysłać go do ubezpieczyciela który powiedział ze go zrobi juz pomijając fakt ze chcieli bym zapłaciła za tamta ekpertyze a oni zrobią druga. Na co się nie zgodziłam więc ekpertyza zrobiona przez gwaranta została przesłana do ubezpieczyciela. I w tym momencie poszłam do rzecznika praw konsumenta który po przeczytaniu ubezpieczenia i po rozmowach zarówno z ubezpieczycielem jak i sklepem mix electronics w Łukowie powiedział mi ze ja nei musze płacić za nic a sklep powinien załatwić wsyztskie formalności. I już by sie wydawało ze będzie dobrze ale gdy poszłam do sklepu kierownik powiedział ze oni nie zapłacą za tą ekspertyzę i nie wiedzą kto powinien zapłacić i ja powinnam dzwonić i się dowiadywać. I w efekcie nie mam laptopa juz od 2 miesięcy i nie wiem kiedy go odzyskam i kto powinien płacić za ekspertyzę. A pracownicy sklepu jak i ergo hesti którzy mówili ze bd dzwonić do mnei i mówić o przebiegu naprawy nie zadzwonili ani razu.