Dodaj do ulubionych

mała rumunia

14.01.12, 09:05
zauważyłem, że powoli nasze osiedla staje się małą Rumunią. zaczęło się od instalacji anten na każdym balkonie a teraz widzę coraz więcej samowolek budowlanych na balkonach. te szklane karmniki wyglądają po prostu obleśnie. tylko patrzeć kiedy powstaną blaszane garaże na miejscach parkingowych a może coś gorszego czego nie potrafię sobie nawet wyobrazić a rodzi się to w głowach obleśnych wieśniaków bez gustu zamieszkujących nasze osiedle. CO NA TO ZARZĄD ???
Obserwuj wątek
    • 68_darek Re: mała rumunia 15.01.12, 14:00
      Faktycznie, niektóre zabudowy balkonów są koszmarne. O tyle o ile rozumiem, jakimi względami kierują się lokatorzy tych lokali o tyle sposób w jaki się za to zabrali jest fatalny. Zamiast wykonywać prace domowymi, niestety w zdecydowanej większości przypadków mało estetycznymi sposobami, na bazie "własnej twórczości", w myśl filozofii Polak potrafi, trzeba było dotrzeć do architekta projektującego osiedle, znaleźć kolejnych zainteresowanych i zrobić to systemowo - estetycznie i w sposób współgrający z istniejąca architekturą osiedla. Nie jestem zwolennikiem dzielenia ludzi ze względu na pochodzenie ale
      odnoszę nieodparte wrażenie, że w tym przypadku, teza kaju12134 może być niestety prawdziwa.
      • beryllus Re: mała rumunia 15.01.12, 22:36
        przypomne tylko ze antena satelitarna moze byc zamontowana na balkonie ale jesli wystaje poza obrys powinna byc zgoda . Podobnie z zabudowami. Tak juz jest niestety na wszystkich osiedlach zaczyna sie od anteny z dyndajacymi kablami a konczy na starych regalach w korytarzach i blaszanych zadaszeniach miejsc parkingowych.
        • hor5xyz Re: mała rumunia 16.01.12, 22:32
          obiektywnie- pewnie beryllus ma racje, ale subiektywnie, jak ogladać TV? A jak ogląda TV beryllus (czy aby na pewno w sposób estetyczny i ukryty w ścianie przez Aster lub Supermedia?). Cywilizacja (?) jest brzydka na naszym siermiężnym etapie, potem ładnieje.
          Pozdrawiam Wszystkich Sąsiadów
          • domariusza Re: mała rumunia 19.01.12, 12:14
            Bardzo mi zależało na tym aby załozyc telewizję N bez montowania anteny - i nie chodziło tu o koszty ale po prostu o estetykę i montaż niepotrzebnych elementów na balkonie. Nie było nikogo kto by mi pomógł - administracja umywa ręce, a technik wezwany przeze mnie nie mógł sobie z tym poradzić - brak sygnału w gniazdku i nie mógł znaleźć na klatce (po czasie zgłosił się sąsiad z chęcia pomocy, ale za późno). Uważam, że dobrze by było zamontować po jednej antenie na bloku i doprowadzić wzmocniony sygnał do wszystkich - wtedy każdy montuje telewizję jaką chce - chyba na początku, kiedy POLSAT współpracował z supermedią i oferował TV to tak było - wiem, że do tej pory niektózy mają sygnał w gniazdgach - niestety nie ja.
            Co do innych zabudowań - sam chętnie zabuduję taras bo jestem na parterze i mi sie leje na głowę od sąsiadów z góry - podziękowania dla projektantów!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka