Dodaj do ulubionych

Apel do rodziców starszej młodzieży osiedlowej

10.08.12, 16:23
Szanowni rodzice szanowniej młodzieży.
Zwracam się z ogromną prośbą o próbę rozmowy ze swoimi pociechami nt. uszanowania spokoju swoich osiedlowych sąsiadów.
Pechowo pod moimi oknami, na ławeczce między budynkami B i D ww młodzież zorganizowała sobie miejsce nocnych schadzek i nie mam nic do samego miejsca (w końcu gdzieś spotykać się muszą), ale hałas jaki powoduja jest nie do zniesienia (nawet przy otwartych oknach). Co gorsza, po licznych telefonach innych sąsiadów nasza szacowna ochrona jest przez młodzież wulgarnie wyzywana i wyśmiewana.
Nikt nie nakazuje mówić szeptem, ale krzyki i zawody w głośniejszym śmianiu po 24:00 to przesada.
Jak rozumiem, żaden z balangowiczów nie mieszka w pobliżu wspomnianych bloków, dlatego niejednokrotnie rodzice nie wiedzą jak ich pociech się bawią.
Zastanawiam się również, czy wszyscy uczetnicy zabawy są z osiedla, bo częst po imprezie część osób wychodzi poza teren.
Proszę, apeluję, wzywam (również samych zainteresowanych, którzy pewnie czytaja forum) - dajcie nam wytchnienia i zachowujcie się godnie - wystawiacie złe świadectwo sobie i swoim rodzicom.

Obserwuj wątek
    • joannabrz Re: Apel do rodziców starszej młodzieży osiedlowe 10.08.12, 20:44
      POPIERAM W 100%. Co więcej, nawet jak się im zwraca uwagę to wyśmiewają.
      O bałaganie pozostawionym obok ławek mimo śmietnika 5 metrów dalej lepiej nie wspominać!
      • mfab83.hg Re: Apel do rodziców starszej młodzieży osiedlowe 10.08.12, 22:26
        Młodzież na osiedlu robi to, co jej się podoba - takie wychowanie i obawiam się, że Rodzice nie zwrócą na to najmniejszej uwagisad((
    • kalskam73 Re: Apel do rodziców starszej młodzieży osiedlowe 11.08.12, 10:49
      Witam,
      to samo jest przy trzepaku, w pobliżu bloków E i I, interwencje są bezskuteczne, nawet ostatnio byłam świadkiem interwencji ochrony, bez żadnego rezultatu...
      • bernard40 Re: Apel do rodziców starszej młodzieży osiedlowe 11.08.12, 19:13
        Witam i popieram prośbę o rozwagę dorastającą młodzież.
        A może by tak kochani rodzice także zainteresowali się swoimi pociechami i przeszli spacerkiem wieczorkiem pomiędzy godziną 20 a 23 właśnie przy trzepaku pomiędzy blokiem E i I , gdzie nagminnie zbiera się ogromna ilość młodych osób palących papierosy, pijących piwko, a patrząc na niektóre osoby uważam, że do pełnoletności im jeszcze brakuje, by nawet afiszować się z butelką też nie wypada tak młodym chłopcom, nie wspominając, że dziewczynkom nieletnim też tak nie wypada stać z butelką w ręku. Wiem, także że część osób jest przychodząca z poza osiedla. Szanowni rodzice zainteresujcie się swoimi pociechami, a szanowna młodzież niech przestanie zakłócać spokój sąsiadom z bloku, bo skoro ochrona nie pomaga, to trzeba będzie zacząć powiadamiać inne służby porządkowe a wtedy ciekawie już nie będzie.
        Pozdrawiam sąsiadów -
    • mfab83.hg Re: Apel do rodziców starszej młodzieży osiedlowe 12.08.12, 08:58
      Na osiedlu znajdziemy dużą ilość przedstawicieli służb porządkowych i jakoś im nic nie przeszkadzawink wręcz przeciwnie znam wiele takich osób, które nie znają się na znakach drogowych na osiedlu (jazda pod prąd np., parkowanie w niedozwolonym miejscu itd). Obawiam się, że część tej młodzieży to właśnie dzieci przedstawicieli służb porządkowych...
      • joannabrz Re: Apel do rodziców starszej młodzieży osiedlowe 12.08.12, 22:46
        A co najlepsze to te osoby się czepiają o błahostki, a same robią to samo...
        ale cóż... są równi i równiejsi jak widać smile
    • zenekmarki Re: Apel do rodziców starszej młodzieży osiedlowe 13.08.12, 18:26
      jak małolaty mają zachowywać sie godnie skoro starzy gdzies mają zasady normalnego funkcjonowania na naszym osiedlu? patrz parkowanie złomów pod oknami, zasrywanie osiedla przez psy. a i ochronie sie nie dziwie,ze maja gdzies pilnowanie porządku sic na policyjnym osiedlu. tak wiec nic sie nie zmieni, i nocne ryki bedą nam umilać nocny sen
      • delta66 Re: ALTERNATYWY 4 14.08.12, 16:59
        Drodzy Państwo, nie jestem rodzicem żadnego z tych młodzieńców, ale czasami ich widzę przy tych trzepakach i wcale nie są bardziej głośni od dzieci bawiących się w piaskownicy od 7:00 rano. Niektórzy, szczególnie w weekend o tej godzinie jeszcze "odpoczywają". Poza tym nie róbmy osiedla z "ALTERNATYWY 4". Pozdrawiam
        • joannabrz Re: ALTERNATYWY 4 14.08.12, 17:31
          Alternatywy 4? Doprawdy niech się bawią, ale litości, niektórzy rano wstają i o 23-24 chcą już mieć ciszę i iść spać. Ja się naprawdę bardzo cieszę, że dzieciaki mają wakacje i mogą poszaleć, ale niech robią to z dala od okien. Mają wielki las obok, niech sobie usiądą tam i śpiewają, śmieją się itd. I wilk będzie syty i owca cała. Sama zwracałam im uwagę nie raz i usłyszałam kiedyś: żebym uważała, bo się mi krzywda może stać. No cóż, i co tu się dziwić, jak oni myślą, że są bezkarni. Tylko, że trafi kiedyś kosa na kamień i już do śmiechu im nie będzie...
        • kacper120373 Re: ALTERNATYWY 4 16.08.12, 13:44
          Witam,
          szkoda ,że nie stoją pod twoim oknem,drą się do 2 w nocy ,kurwią ,rozbijają butelki i oczywiście chleją piwo lub wódę wtedy mógłbyś coś więcej na ten temat powiedzieć.Ale pewnie nie masz dzieci więc nie widzisz problemu.Poza tym część z nich jest nieletnia i pije alkohol w miejscu publicznym,wiele tych osób które nazywamy młodzieżą mają
          kolegów z Marek np.ul.Wspólna gdzie połowa z nich jest notowana przez Policję nie tylko za zakłócanie ciszy nocnej ale za narkotyki i inne poważne przestępstwa.Od jakiegoś czasu ci "koledzy" regularnie przechodzą w nocy przez ogrodzenie np.ostatnio o 2.30 w nocy(ochrona oczywiście nic nie widzi ) raczej nie w celu randkowania z dziewczynami z osiedla.Tak więc jeżeli na coś tekiego nie będziemy reagowali to młodzież z osiedla i ich koledzy z Marek będą robili co tylko chcieli i idąc do sklepu czy na parking będziesz prosił ich o zgodę na przejście!
          Moja propozycja jest taka,dzwońcie na Policję jeżeli nie przyjedzie z Marek to do Wołomina,aż do skutku.Klatka schodowa,czy plac zabaw to nie jest miejsce do picia.
          • nika1228 Re: ALTERNATYWY 4 21.08.12, 14:35
            Zgadzam sie, tez mam dosc tej nieletniej mlodziezy i niestety chyba tylko interwencje policji nam pozostaja, ewentualnie interwencja w zarzadzie city security - moze warto sprobowac
      • kacper120373 Re: Apel do rodziców starszej młodzieży osiedlowe 16.08.12, 16:00
        Trzeba reagować,dzwonić do tych nierobów z ochrony,mają swój patrol interwencyjny(czy ktoś z państwa kiedykolwiek widział żeby ten patrol interweniował na naszym osiedlu,ja nigdy),przecież za to płacimy wszyscy,jak to nie pomaga trzeba dzwonić na Policję jak nie przyjadą z Marek to dzwonić trzeba do Wołomina jak to nie pomoże to do Komendy Stołecznej,aż do skutku.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka