maciejkr
13.08.12, 11:58
Szanowni Sąsiedzi! Nie wydaje się Wam, że na naszym osiedlu nic się nie dzieje? Dwóch panów odpowiedzialnych za czystość i dbałość o zieleń na osiedlu bumeluje przez całe dnie, biorąc za to odpowiednie wynagrodzenie. Trawniki w tym roku w trakcie upałów nie były podlewane ani razu (przynajmniej w rejonie bloku E). Koszenie trawy to paranoja, że o przycinaniu krzewów i sprzątaniu po tych zabiegach nie wspomnę!! Za starej administracji krzewy były co roku okopane, a krzewy przycięte i zadbane. Trawa była podlewana regularnie rano i wieczorem. Coraz więcej lamp na osiedlu ma poprzepalane żarówki i jakoś nikomu to nie przeszkadza. Pani Administrator nie przyjmuje zgłoszeń mailowych tylko wymaga zgłoszenia na piśmie - czy żyjemy w średniowieczu, czy w dobie internetu i narzędzi komunikacji elektronicznej? 10 miesięcy temu dokonałem wpisu o uszkodzonych drzwiach do naszej klatki schodowej i zniszczonej przez "fachowców" od domofonów ramce na kasecie - do dnia dzisiejszego nic się nie zmieniło, a w książce jest wpis o dokonanej naprawie. Pewnie również Ci "uczciwi fachowcy" wzięli już swoje niestety nienależne pieniądze wypłacone im lekką ręką przez administrację. Myślę, że chyba już pora coś z tym zrobić - koszty administrowania osiedlem rosną, a jego efekty są coraz bardziej mizerne. Administrator powinien znać się na swojej robocie, a jak za coś płaci to powinien sprawdzić czy robota została wykonana w odpowiedni sposób, ale niestety na tym trzeba się trochę znać, a nie tylko przyjechać na osiedle, zaparkować na swoim wydzielonym i chronionym słupkiem miejscu (notabene na jakiej podstawie?) wypić kawkę, pokręcić się po osiedlu sprawiając pozory pracy i wrócić do domu w oczekiwaniu na kolejną wypłatę z naszych pieniędzy. Myślę, że wystarczy już oszukiwania nas i wykorzystywania wyłącznie jako sponsorów prywatnych interesów firmy ANKRA i jej nieudolnych pracowników. Znam wiele innych osiedli i firm zarządzających nimi, gdzie administratorzy wiedzą za co biorą pieniądze znając się doskonale na swojej robocie.