Dodaj do ulubionych

nowe regulacja ruchu

24.08.13, 20:13
no i ja z przestrzeganiem??? brawo relacja kasa do efektów.
Obserwuj wątek
    • zenekmarki Re: nowe regulacja ruchu 24.08.13, 20:23
      regulacja super... przed klatką wkopana latarnia i stoi, a obok 5 metrów wkopany słup też stoi ze znakami, których nikt nie przestrzega...ale to m mniejsza... czyli chociaż te znaki mogłyby być zawieszone na słupie od latarni, a nie wkopane 5 m obok na nowym słupie ... czy nie? no ale kasa za robotę się liczyła. wkopaliby nawet z 5 słupów koło siebie za kasę. A jeśli o kasę chodzi to ile zapłaciliśmy za nowe oznakowanie, którego nikt nie przestrzega? No to powodzenia i tak dalej....
    • marekkolod Re: nowe regulacja ruchu 25.08.13, 15:58
      chyba ktoś głosował za tą uchwałą o postawieniu zakazów zatrzymywania, możesz sobie sprawdzić w zarządzie kto to wymyślił i poparł,
      mam pewne podejrzenia, że to Nasi sąsiedzi to uczynili
      demokracja rządzi sie swoimi prawami
      • nadal123 Re: nowe regulacja ruchu 27.08.13, 10:00
        I demokracja, i głupota wynikająca z braku wiedzy: stojący przy wjeździe na osiedle znak oznaczający, że jest to "teren zamieszkania" oznacza między innymi, że na terenie tak oznakowanym parkowanie samochodów dozwolone jest WYŁĄCZNIE na miejscach w tym celu wyznaczonych - np. znakami poziomymi - jako miejsca parkingowe.
        W tej sytuacji stawianie dodatkowych znaków zakazu parkowania jest niepotrzebne - wynika wyłącznie z nieznajomości przepisów tych, którzy podjęli decyzję o ich ustawieniu.
        Mamy zatem dwa rodzaje znaków oznaczających taki sam zakaz - a ludzie i tak parkują jak chcą, bo wiedzą, że nie postawienie znaku jest decydujące o przestrzeganiu przepisu, ale konsekwentne i skuteczne jego egzekwowanie.
        Tym ostatnim - niestety - zarząd wspólnoty nie może się pochwalić. Które bowiem z obietnic mających na celu uporządkowanie bolączek osiedla zarząd ten zdołał przez kilka lat swych "rządów" wprowadzić skutecznie w życie?
    • marekkolod Re: nowe regulacja ruchu 27.08.13, 20:28
      pisząc na forum nie myślę o moim sąsiedzie z piętra, jeśli się poczułeś urazony to tu i teraz dementuję oraz wyjaśniam czytającym forumowiczom, iż była to literacka przenośnia o sąsiadach czyli mieszkańcach osiedla
      przepraszam mego sąsiada z piętra, to bardzo pozytywna jednostka i życzę wszystkim takiego sąsiada
      pozdro
      • jasnered Re: nowe regulacja ruchu 03.09.13, 21:41
        a te miejsca parkingowe obok dyżurki ochrony na zewnątrz to nie miały być przypadkiem pizzerii. od dłuższego czasu widzę że jest tam prywatne stanowisko dla audi TT.
        • delta66 Re: nowe regulacja ruchu 06.09.13, 11:21
          jasnered napisał:

> a te miejsca parkingowe obok dyżurki ochrony na zewnątrz to nie miały być przyp
          > adkiem pizzerii. od dłuższego czasu widzę że jest tam prywatne stanowisko dla a
          > udi TT.
          Nie wiedziałem, że pizzeria wybudowała sobie miejsca parkingowe!!!! Natomiast mieszkańcy muszą parkować w błocie koło płotu osiedla (mam na myśli tych którzy parkują samochody na zewnątrz). Jak pamiętam developer obiecał na początku wyłożyć miejsca wzdłuż płotu płytkami a potem z powodu kosztów jedynie utwardzić przez wysypanie tłucznia, kamyków lub czegoś podobnego. Nic z tego nie wyszło, pozostało błoto i glina na która ja wdepniesz to wszystko masz w samochodzie. Może by tak pomyśleć o utwardzeniu tego miejsca we własnym zakresie tzn. wspólnota???
    • mfab83.hg Re: nowe regulacja ruchu 16.09.13, 19:10
      przestrzeganie - nikt nic nie może, ochrona nie może, policja przyjeżdża nie wtedy kiedy naprawdę trzeba a nasze pieniądze - jak zwykle nikną na Naszych oczach

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka