andrzejek66 20.03.05, 19:30 Czy ktoś wierzy, że w czerwcu bedziemy tam mieszkać i mogli poruszać sie między tymi zwałami piachu i elementów z budowy? Co z parkingami. Dzisiaj byłem tam i trudno sobie wyobrazić że się z tym wszystkim wyrobią. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
piotrp0 Re: Termin oddania mieszkań 20.03.05, 22:21 w budynku E maluja juz sciany. porzadkowanie terenu trudno robic przy takim mrozie,ale juz ma byc cieplo wiec moga nadgonic,a zostalo jeszcze 2 mies ponad.podobno z pracami sa przed terminem. pozdrawiam piotr Odpowiedz Link
andrzejek66 Re: Termin oddania mieszkań 20.03.05, 22:30 Dziękuje za słowa otuchy. Jak już wspominałem wcześniej nie miałem okazji wejścia do wewnatrz budowy. Odpowiedz Link
neuron8 Re: Termin oddania mieszkań 21.03.05, 07:44 WIdamy nowego sasiada: Nie Ty jeden nie mogles wejsc do mieszkania swojego... Millenium przyjeło taka taktykę i już. Rozmawiaj z budowlańcami to moze ktos cie wprowadzi do twojego mieszkania. Ja miałem ten sam problem i raz mi sie udało... Odpowiedz Link
washichu Re: Termin oddania mieszkań 21.03.05, 07:56 a gdzie sie wybiera rzeczy do aneksu? to jest na budowie czy gdzies indziej? Odpowiedz Link
maliziosa Re: Termin oddania mieszkań 21.03.05, 18:13 trzeba zadzwonić na budowę i się umówić tel.424 70 31 pozdrawiam Odpowiedz Link
mak_22 Re: Termin oddania mieszkań 21.03.05, 17:35 Byłem na budowie i widać, że idzie do przodu.Mam cichą nadzieje,że wyrobią się do 30czerwca .Po rozmowie z miłą Panią dowiedziałem się że na początku będą dostępne miejsca parkingowe zastępcze dopóki nie skończą budowy(cokolwiek to znaczy).Miejmy nadzieje,że nie będziemy musieli jeździć po górach z piasku hehehehehe !!!Z pierwszego etapu zrobią małe getto, odgrodzą Nas płotem i będziemy zasuwać slalomami???? Odpowiedz Link
mentos1 Re: Termin oddania mieszkań 23.03.05, 16:35 Witam! Nie wiem, czy orientujecie się ale termin dla I etapu 30.06.05 wcale nie oznacza, że w tym terminie przekażą nam mieszkania. Z umowy wynika tylko, że tego dnia powinniśmy otrzymać oświadczenie KIEDY to się stanie - a równie dobrze może to być kiedyś... Druga rzecz, w umowie jest podana kara jaką będzie płaciło TBS za przekroczenie terminu oddania o 60 dni, TYLKO, że z prawnego punktu widzenia w CAŁEJ umowie nie jest zapisane od którego dnia zaczyna biec te 60 dni... To tak na marginesie i nie jest to spiskowa teoria dziejów, dlatego WSZYSCY powinniśmy trzymać kciuki (ja też je trzymam, jak My wszyscy), żeby nie było żadnych opóźnień. Pozdrawiam, mentos Odpowiedz Link
washichu Re: Termin oddania mieszkań 25.03.05, 09:53 nawet nie wiecie jakie cuda potrafia chlopaki z budowy, raz-dwa i juz sprzatniete a jesli kogos interesuje jak dzis wyglada osiedle w budowie zapraszam www.tymczasowy1.republika.pl stronka otwiera sie dlugo a fotki nie sa super ale ogolny poglad jest. pozdr. Odpowiedz Link
artivii Re: Termin oddania mieszkań 31.03.05, 12:13 Mentos, niestety trafiłeś w samo sedno - i niewiele mozemy z tym zrobic, bo zgodzilismy sie na to. Wierzę jednak (i ta wiara to jedyna pewna rzecz ), że jeśli się zmobilizujemy i będziemy działać WSPÓLNIE (jako mieszkańcy), to sporo możemy zrobić, czyli np. wpłynąć na to, kto i jak będzie chronił nasze osiedle, czy otoczenie osiedla będzie zadbane, itp., itd. Pozdr., niepoprawny optymista artivii Odpowiedz Link