Dodaj do ulubionych

Termin oddania mieszkań

20.03.05, 19:30
Czy ktoś wierzy, że w czerwcu bedziemy tam mieszkać i mogli poruszać sie między tymi zwałami piachu i elementów z budowy?
Co z parkingami.
Dzisiaj byłem tam i trudno sobie wyobrazić że się z tym wszystkim wyrobią.
Obserwuj wątek
    • piotrp0 Re: Termin oddania mieszkań 20.03.05, 22:21
      w budynku E maluja juz sciany. porzadkowanie terenu trudno robic przy takim
      mrozie,ale juz ma byc cieplo wiec moga nadgonic,a zostalo jeszcze 2 mies
      ponad.podobno z pracami sa przed terminem.
      pozdrawiam
      piotr
      • andrzejek66 Re: Termin oddania mieszkań 20.03.05, 22:30
        Dziękuje za słowa otuchy. Jak już wspominałem wcześniej nie miałem okazji wejścia do wewnatrz budowy.
        • neuron8 Re: Termin oddania mieszkań 21.03.05, 07:44
          WIdamy nowego sasiada:

Nie Ty jeden nie mogles wejsc do mieszkania swojego... Millenium przyjeło taka
          taktykę i już. Rozmawiaj z budowlańcami to moze ktos cie wprowadzi do twojego
          mieszkania. Ja miałem ten sam problem i raz mi sie udało...
          • washichu Re: Termin oddania mieszkań 21.03.05, 07:56
            a gdzie sie wybiera rzeczy do aneksu? to jest na budowie czy gdzies indziej?
            • neuron8 Re: Termin oddania mieszkań 21.03.05, 12:58
              Na budowie
            • maliziosa Re: Termin oddania mieszkań 21.03.05, 18:13
              trzeba zadzwonić na budowę i się umówić tel.424 70 31
              pozdrawiam
    • mak_22 Re: Termin oddania mieszkań 21.03.05, 17:35
      Byłem na budowie i widać, że idzie do przodu.Mam cichą nadzieje,że wyrobią się
      do 30czerwca smile.Po rozmowie z miłą Panią dowiedziałem się że na początku będą
      dostępne miejsca parkingowe zastępcze dopóki nie skończą budowy(cokolwiek to
      znaczy).Miejmy nadzieje,że nie będziemy musieli jeździć po górach z piasku smile
      hehehehehe !!!Z pierwszego etapu zrobią małe getto, odgrodzą Nas płotem i
      będziemy zasuwać slalomami???? smilesmile
      • mentos1 Re: Termin oddania mieszkań 23.03.05, 16:35
        Witam!

Nie wiem, czy orientujecie się ale termin dla I etapu 30.06.05 wcale nie
        oznacza, że w tym terminie przekażą nam mieszkania. Z umowy wynika tylko, że
        tego dnia powinniśmy otrzymać oświadczenie KIEDY to się stanie - a równie
        dobrze może to być kiedyś...
        Druga rzecz, w umowie jest podana kara jaką będzie płaciło TBS za przekroczenie
        terminu oddania o 60 dni, TYLKO, że z prawnego punktu widzenia w CAŁEJ umowie
        nie jest zapisane od którego dnia zaczyna biec te 60 dni...
        To tak na marginesie i nie jest to spiskowa teoria dziejów, dlatego WSZYSCY
        powinniśmy trzymać kciuki (ja też je trzymam, jak My wszyscy), żeby nie było
        żadnych opóźnień.

Pozdrawiam, mentos
        • washichu Re: Termin oddania mieszkań 25.03.05, 09:53
          nawet nie wiecie jakie cuda potrafia chlopaki z budowy, raz-dwa i juz
          sprzatniete a jesli kogos interesuje jak dzis wyglada osiedle w budowie
          zapraszam www.tymczasowy1.republika.pl
          stronka otwiera sie dlugo a fotki nie sa super ale ogolny poglad jest.
          pozdr.
        • artivii Re: Termin oddania mieszkań 31.03.05, 12:13
          Mentos,
          niestety trafiłeś w samo sedno - i niewiele mozemy z tym zrobic, bo zgodzilismy sie na to.

Wierzę jednak (i ta wiara to jedyna pewna rzecz wink), że jeśli się zmobilizujemy i będziemy działać WSPÓLNIE (jako mieszkańcy), to sporo możemy zrobić, czyli np. wpłynąć na to, kto i jak będzie chronił nasze osiedle, czy otoczenie osiedla będzie zadbane, itp., itd.

Pozdr.,

niepoprawny optymista artivii
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka